Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qwert77

0 bejegyzést írt és 264 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az állami adóhatóság - a negyedévet követő 30 napon belül - közzéteszi azoknak az adózóknak a nevét, lakóhelyét/székhelyét, telephelyét, a megállapított adóhiány és jogkövetkezmény összegét, akiknek (amelyeknek) a terhére az előző negyedév során jogerőre…..
A labdarúgó-világbajnokság a világ egyik legnépszerűbb, legfontosabb és legizgalmasabb sporteseménye. Állítólag. Mindenesetre a lebonyolítása nem a legmeggyőzőbb, és éppen az ezáltal okozott káosz felé haladunk. Mielőtt még gyorsan félbehagynák a kedves olvasók a cikkemet,…..
qwert77 2010.06.25 06:50:31
A meccseket nézve egyáltalán nem tűnt úgy, hogy bármelyik csapat számolgatna. Hozzátéve, hogy miután minden csoportban 3-4 csapatnak volt esélye a továbbjutásra nem is nagyon lehetett. Ha egy vereséggel ki lehet esni, akkor nem igazán működik, hogy 3-4-5 percenként próbálom tudatni a csapattal, hogy most éppen mi kell nekünk és akkor az elkövetkező 3 percben ennek megfelelően kéretik játszani.
Uruguay - Mexikó meccsről akkor beszélhetnénk, ha békésen leikszeltek volna egymással, de nem ezt tették.
Az angolokat elnézve örülték, hogy egyáltalán képesek voltak megverni a szlovéneket nem, hogy még gólarányt javítottak volna. Plusz, ha a biztos védekezés helyett, támadnak beleszaladhattak volna egy ikszbe, amivel kiesnek. Aki vb-t akar nyerni, annak meg a számolgatás helyett a csoportból kell továbbjutni.
Németország - Ghána német győzelemmel megint nem tudom, hogy miről beszélünk.
A tegnapi meccsek megint tárgytalanok, aki továbbment örült, hogy azt megtette. A hollandok, ha akarták volna elkerülhették volna a brazil ágat, de nem ezt tették, inkább győztek..
Ma Spanyolországnak nincs sok választása. Ha nem veri meg Chilét valószínűleg kiesik. Győzelem esetén meg Svájcon múlik minden, akiknek az elsőséghez 1 gólos spanyol győzelem esetén 2 góllal kell vernie Hondurast a csoportelsőséghez. Elnézve a két csapat játékát és erősségét nem taktikázás, ha nem sikerül. Bár a verjük meg minél jobban az ellenfelet feladat nem a taktika, hanem a labdarúgás része.
A személyi jövedelemadó bevallása általában azoknak az adózóknak sürgősebb, akik visszaigényelhető összeggel rendelkeznek. Egyik olvasónk hasonló helyzetben volt, ezért már február elején benyújtotta az adóbevallását. Március elején azonban őt is az APEH-féle dátum-trükk…..
Kedves Szerkesztők,   2009. januárjában vesztettem el a munkahelyemet, leépítés miatt. Ezt követően azonnal regisztráltattam magam a helyi munkaügyi központban. Még itt szeretném jelezni, hogy diplomával, valamint két nyelvből is aktív nyelvtudással rendelkezem, plussz 8 éves…..
 Haitin a világ szeme, még néhány napig a napi hírbe belefér egy-egy szétroncsolódott ember teste, ugyanazok a romok, dob a hírértéken, hogyha valami amerikai kókler, Britney -vagy a többi főgyarmatosító hazájának köszönhetően- "sztár", ad egy segélykoncertet,…..
qwert77 2010.01.22 09:53:14
A gyarmatosításról ki az, aki elhiszi, hogy annak a célja az volt, hogy technológiát, az európai fejlettséget, kultúrát elterjesszék a világban? Persze. Ásványkincsek, olcsó munkaerő, stb., hogy Európában jó legyen.
És a gyarmatosítás kezdetén még az USA annyiban játszik szerepet, mint gyarmat.
És mivel a gyarmatosítók a technológiát nem azért vitték, hogy a helyieknek jó legyen, teljes mértékben meg tudom érteni, hogy amikor a helyi lakosok fellázadnak, az egykori gyarmatosítók igenis megtartják legalább azokat a cégeket, bányákat, telephelyeket, amiknek a felépítésébe ők kezdtek bele, ők hozták hozzá a pénzt, a szakértelmet, a technológiát. Úgy mégis, hogy kéne csinálni??
És ugyanezt lefordítva a mai viszonyok között, ahol én viszem a technológiát, tőkét, szakértelmet, és munkát adok, vajon miért teszem? Azért, hogy jó legyen a helyieknek? Szerintem az örüljön, hogy én munkát adok, hogy egyáltalán 10 000 emberrel többen dolgoznak, akik 50 000 embert tartanak el, és így legalább 1000 emberrel kevesebb hal éhen egy évben. Ezt adom cserébe azért, hogy megtarthassam a profitot is. Ezt nem kötelező elfogadni (ld. Bolívia, Kuba), de annak a következményeit el kell fogadni. Ha viszont elfogadják, elég szarul hangzik a külföldi, multik kizsákmányolására hivatkozni. Mindenki tudja, hogy mi az alku tárgya, lehet felelősségteljes döntést hozni.
Voltak/Vannak országok, akik megtanultak ezzel együtt élni, voltak, kik nem.

@csesszelekmeg:
Azért nem ők jöttek hozzád, hanem Te mentél ki egy országba, amit Egyesült Királyságnak hívnak.. Én sem örülnék, ha Budapesten az utcán minden második emberről azt sem tudnám megállapítani, hogy honnan jött. Azért ne fordítva üljünk a lovon. Hogy itthon kiskirályt játszhass kimentél Angliába, ahol rabszolga vagy. Úgy mégis mit gondoltál, hogy leborulnak előtted??
"Az interneten olvasva jutottam el az Önök honlapjára. Ez adta számomra talán az utolsó esélyt a segítség kérésre.2004-ben vettünk fel ingatlanfedezetű lakáshitelt, amikor házat vásároltunk gyerekemnek, de sajnos a hitelt csak úgy adta meg a bank, hogy a megvásárolandó és…..
qwert77 2010.01.17 16:13:41
@Leningrad:
Lehet, hogy a CHF kamat gyakorlatilag 0 %, azonban a magyar bank, az országkockázatot is figyelembe véve, közel sem 0 %-on jut CHF forráshoz.
qwert77 2010.01.17 16:28:23
@Sir Kommentor:
a forrás ára, amin megkapja
országkockázat,
árfolyamkockázat, mert ugye ő sem a svájci jegybank
a forrás szerzési költsége,
kockázati felár, mert a környezet nem kiszámítható
stb.
Így lesz a 0 %-ból 5-6 %. És még olyan nagyon szemétnek sem kell lennie.
qwert77 2010.01.17 22:26:21
@Leningrad:
Egyáltalán nem értek hozzá, úgyhogy én is szívesen meghallgatnám egy hozzáértő hozzászólását, mert lehet, hogy tényleg a bank szemétsége a magyarázat.
De szerintem, ami CHF árfolyamot meghatároz, azt a pénzpiac, devizapiac határozza meg elsősorban rövidtávú szempontokat figyelembe véve.
A hitel viszont hosszútávú tőkepiaci eszköz/forrás.
Ha bank vagyok, akkor annak, aki hitellel rendelkezik, olyan (illetve nagyobb) költséget (kamatot) számolok fel, mint amennyibe nekem egy hasonló futamidejű CHF hitel (forrás) kerülne. Ha én azt 5 %-os áron tudom megszerezni, akkor elkérek érte 6-7-8 %-ot, hogy még jól is járjak. És akkor beépítek minden tényezőt, amit elképzelni tudok, mivel bankként az az érdekem, hogy profitot termeljek, és azt minél tovább tegyem.
A tanárokat naponta érő megaláztatás miatt kénytelen levélírónk pályát módosítani. Az alacsony fizetés, kellemetlen kollégák és a társadalmi megbecsülés hiánya vette el viszonylag gyorsan a kedvét, törte meg a lelkesedését. Sajnos, egyre több jó tanár hagyja ott ugyanezek…..
qwert77 2010.01.06 11:32:40
@csokis1971:
Nem felesleges, de a jelenlegi módszertan nem a legjobb hozzá.
Írni, olvasni, számolni, alapműveleteket elvégezni tanuljon meg a gyerek alsóban. Ezzel egyet is lehetne érteni, ha mindezt nem az általános első osztályában akarnák rázúdítani a gyerekre. Amit lehetne és kellene is tanulni 3-4 évig azt nem lehet fél év alatt a gyerekbe verni.
Matek: logaritmikus egyenletek, koordináta geometria, analízis, stb., amikor például egy egyszerű kamatos kamat számítást nem tud megcsinálni. Talán felnőtt korában egy hitelfelvételnél, vagy befektetési lehetőségeknél eszébe jutna, hogy jé, valami ilyesmit tanultunk, talán meg tudom csinálni. De ugyebár ezt nem kell megtanítani.
A főiskolai egyetemi matekból gazdasági főiskolán a valszám vizsga feladatai "3 piros, 5 fehér, 6 zöld golyóm van" kezdetűek. Tényleg nem lehetne a példákat egy kicsit szakmaibbá tenni?? Ha a matek úgyis alapokat ad, akkor ne a golyókhoz adjon alapokat.És mivel fél év alatt vizsgára készül a hallgató golyózni fog, ahelyett, hogy belegondolna, hogy ez mégis mire jó.
Kémia, fizika: Nekem a képletek hatalmas mennyisége ugrik be. Fantasztikus kísérleteket is végeztünk, papíron, ahol az egyenlethez odaírtuk, hogy ez most sárga lánggal ég.
Történelem: Az összefüggések helyett évszámok magolása zajlott nálunk. A jó felvételihez elég volt, ha 1000 évszámot meg tudtál jegyezni.
Irodalom: Itt sikerült egy időre megutáltatni velem az olvasást. Bár, gimnázium vége felé volt egy tanár, aki a tananyagba nem tartozó könyvekkel is hajlandó volt foglalkozni, ha az osztály egy része kérte. Jobb órák is voltak, mint a kötelező anyag.
qwert77 2010.01.06 11:49:27
@Balance Of Power:
Beszélgetni mindenki tud közéletről, irodalomról, történelemről, gazdaságról. A különbség csak az, hogy az irodalmárnak, közgazdásznak, történésznek megfelelő partner vagy-e. És ez nem szakbarbár vagy nem az kérdése.
30-as orvos, jogász, mint szakmailag sikeres? Ez már közelebb lesz a negyvenhez.
Az időjárásról is mindenki tud beszélni, de attól még nem lesz meteorológus. Talán ez a különbség.
qwert77 2010.01.06 11:57:17
@nyomasek_bobo:
Biztos, hogy a nyelvtanár kap nyelvpótlékot?
És egyezzünk ki abban, mint az orvosoknál, hogy o.k. kevés a fizetésed cserébe mutyival, feketén kiegészítheted és mi ezért békén hagyunk?
Kedves Szerkesztők!   Lassan 4 hónapja keresek állást, szerencsére (?) van munkahelyem, de váltani szeretnék. Mindenkitől hallom, illetve a saját bőrömön is tapasztalom, hogy mennyire rossz a helyzet. Eddig csak olyan interjún voltam a 3 hónap alatt, ahová ismerősökön…..
qwert77 2009.10.27 19:41:05
@kalman.kalman:
"Jogot végeztem, a közigazgatásban mégsem találtam állást. Aki hülye volt, mint a segg, de az anyja bíró volt, az már egy hónap múlva bírósági fogalmazó volt"

Ha átolvasod még egyszer rájössz a miértre..:-)
qwert77 2009.10.28 20:10:51
@tucka:
"Szóval, azért sok helyen elhangzott már az, hogy nagyobb országokban is kisebb a közigazgatás létszáma mint nálunk, és akkor még nem beszéltünk a hatékonyságról és a minőségről sem."

Igen, ez sok helyen sokszor elhangzott már. Viszont senkitől nem láttam számokat, amik alátámasztják. Ha körbenézel az EU országainak statisztikai számain meglepődsz az állítással kapcsolatban.
Nem mellékesen a KSH nem szolgáltat adatot arról, hogy a közszférán belül mennyien dolgoznak közhivatalnokként, orvosként, tanárként, rendészeti szerv dolgozójaként, stb.
Elég érdekes a fentieket összesen 2 kategóriába gyúrni..
Ne feledjétek, indul a "megmérettetés", azaz vasárnap kiválasztjuk a Hét Dolgozóját. Jó munkát Mindenkinek! Egy olyan problémáról szeretnék Nektek mesélni,amelyről eddig nem nagyon volt még szó a blogon. Pályakezdő frissdiplomás vagyok,ha eddig 100 jelentkezést nem…..
qwert77 2009.10.12 20:23:54
@Strici:
Lehet, csak akkor azt veszik fel, aki nem gyerekes, nem kamaszos és főleg nem szeleburdi.
qwert77 2009.10.12 20:38:25
@Strici:
Azért a szeleburdiság, gyerekesség nem éppen a munkahelyre való.
Van az a hiba, amire nem lehet azt mondani, hogy "jaj szegény, hát szeleburdi".
Attól meg nem veszik el az ember, ha tudja, hogy minek hol a helye. Ha próbál a szabályokkal összhangba kerülni, talán több lesz, nem kevesebb.
Tudom, rossz embernek mondom.
qwert77 2009.10.12 21:14:44
@IrishOak:
"magyarázza el, hogy a világ nem az aminek "látszik".De főképpen nem az aminek a fiatalok gondolják.Az , hogy szigorú vagyok - sajnálom, de én sem kaptam semmit ingyen."
Akkor miért adod a lányodnak ingyen? Miért nem hagyod úgy élni, mint egy fiatal? Ha koppan, és nagyot koppan, többet tanul, mint amit készen kap tőled. Burokban él. Mindamellett, hogy dolgoznia kell a bulizásért, szórakozásért és mindenért, ami a fiatal életéhez hozzátartozik. És hidd el nem fogja kihagyni az életéből a matajrészegséget sem.
Önző vagy? Irigy? Féltékeny? Vagy haragszol a saját szüleidre?
Nem kaptál SEMMIT? Így nagybetűvel? Kidobtak az utcára 2 évesen vagy mi?

Csak én érzem durvábbnak, mint amit Strici írt?
Aktuális olvasói levél    A vezető pozíciót betöltő nők nagyobb eséllyel válnak szexuális zaklatás áldozatává, mint alacsonyabb beosztásban dolgozó társaik – idéz egy, a témában nemrég napvilágot látott tanulmányból internetes oldalán az Msnbc.…..
Nemcsak a MÁV menedzserszerződéssel rendelkező vezetői, hanem a vasutas szakszervezetek vezetői is tízmillió feletti végkielégítésre számíthatnak, ha felmond nekik a társaság - írja pénteki számában a Magyar Nemzet. 2006 óta tizenöten távoztak a társaságtól tízmillió…..
qwert77 2009.10.11 17:39:29
@Strici:
Figyelmesebben elolvasva, pont arról szól, hogy nem a dolgozók hozták létre és támogatják, hanem a MÁV szervezetén belül, akár a MÁV állami támogatásait is eme célra használva élik a világukat.
A MÁV Zrt-ről nem sok jót hallunk mostanság....Olvasónk arról érdeklődik, jogszerűen szűrik-e a munkahelyről indított E-maileket.Tisztelt Erynnis! Azzal az egyszerű (?) kérdéssel fordulnék hozzád, hogy a munkáltatónak van-e joga a munkavállaló munkahelyi e-mailezésébe…..
qwert77 2009.10.09 18:00:16
@Big-B:
Az a munkakörtől és a munka minőségétől függ.
Ha pályázatokat írsz és sikeresek, az sem fogja zavarni, ha egész nap a töködet vakarod. Vagy reklámanyagokat készítesz, és a termékeket viszik, mint a cukrot. Stb.
De ha pótolható vagy, akkor bizony nem fogják jó szemmel nézni, ha nem szorogs hangya módjára teszed a dolgod.
Merengek a sorson és az esélyeken, amelyből a cigányságnak oly kevés jut(ott), annak ellenére, hogy ezt állítja a társadalom széles rétege. Mit adott a politika és a társadalom a cigányoknak? Igen így en bloc a cigányoknak... Nem néhány kiváltságos roma vezérnek, pártfogolt…..
qwert77 2009.09.20 18:54:54
Kettős mérce: a közigazgatási létszámstop mellett jövőre 200 romát vesznek fel a közigazgatásba.

* Reg: Elvették mindenünket a nyomorultak, kiszipolyoztak minket. És nem csak minket, apáinkat is. És apáink apáit is.
* Loretta: És apáink apáinak apáit is.
* Reg: Igen.
* Loretta: És apáink apáinak apáinak az apáit is. És...
* Reg: Jól van, Stan, ne lovald bele magad. És mit adtak nekünk mindezért cserébe?
* Xerxes: Vízvezetéket.
* Reg: Mit?
* Xerxes: Vízvezetéket.
* Reg: Ó, igen, igen. Azt ők adták, igen. Ez igaz.
* 3. katona: És a csatornázást.
* Loretta: Ó, igen, a csatornázást. Ne feledd, hogy milyen volt a város előtte!
* Reg: Jól van, elfogadom a vízvezetéket meg a csatornát. Ezt a két dolgot ők csinálták.
* Matthias: És az utakat.
* Reg: Persze, nyilvánvalóan az utakat. Ez nem is vita tárgya, ugyebár. De eltekintve az utaktól, a vízvezetéktől, a csatornáktól...
* Katona: Öntözés.
* Xerxes: Gyógyászat.
* 2. katona: Oktatás.
* Reg: Jó, jó, elég volt. Elég.
* 1. katona: És a bor.
* Francis: Igen, igen, az tényleg nagyon hiányozna, Reg, ha a rómaiak elmennének. A bor.
* Katona: Népfürdők.
* Loretta: És, hogy jó a közbiztonság az utcákon este is, Reg.
* Francis: Nagyon jól tudják, hogy kell rendet tartani. Lássuk be, csak ők képesek rá egy ilyen helyen, mint ez.
* Reg: Jól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól , vízvezetékhálózattól... mit tettek a rómaiak értünk?
* Xerxes: Békét hoztak...
* Reg: Ó, békét... Demagóg!
K. levelét olvasván az merült fel bennem, hogy én is szívesen dolgoznék náluk :), persze ha elfogadjuk, hogy a történet hűen tükrözi a valóságot! Tessék megnevezni a heti BB-díj nyertesét!!!Üdv!Olvasva a sok negatív HR-es bejegyzést a blogon, gondoltam leírom, nálunk hogyan…..
qwert77 2009.07.26 19:09:19
@Ladyb:
Az autód, háztartásod által kibocsátott szemét, káros anyag vajon milyen értékben fejezhető ki??? A benzinben lévő terhek vajon fedezik?
Azért, hogy nem törnek be minden nap rabló bandák a házadba, mennyit fizetsz?
Közvilágítás?
A partnereid sem kaptak állami támogatást? Színházban, múzeumban, állatkertben nem voltál?
A közöst olyan dolgokban is igénybe veszed, amiről nem is gondolnád..
qwert77 2009.07.26 19:25:56
@Ladyb:
"OK, nézzük meg, mit használtam a közszolgáltatásokból az elmúlt 5 évben." Na, itt nem arról volt szó, hogy közvetlenül-közvetve miért fizetsz.. Nincs szükséged a közösre ez volt a kiindulás.
A szemetet a szállítás után lepakolják, ahol teljesen szétbarmolják azt a környezetet ahova kerül. Mondd meg, hogy ennek mennyi az ára??
Szerinted ott lenne a közvilágítás, ha az utad előtt lévő szakaszt nem közpénzből, hanem a Te zsebeidből fizették volna ki?
Egy 30-40 fős banda a Te alarm cégedet oda teszi, ahova akarja. Sőt, az a riasztó rendszer gyanús, hogy a rendőrségre van bekötve.
Mondj nekem olyan múzeumot, ami piacon alapokon áll ott.. Azt közpénzekből tartják el, az hogy évente egyszer-kétszer beenged egy-egy "piaci alapú" kiállítást ezen nem segít..
Egy partnered van, vállalkozóként? Ez elég színlelt szerződés gyanús..
Gondolom Magyarországon nem üdültél, egyetlen állami támogatásból felhúzott élményfürdőt, strandot sem vettél igénybe..
qwert77 2009.07.26 19:36:19
@Ladyb:
Azért alakul ez. A semmiből eljutottunk a "befizetés után többet várok, mint amit kapok"-ig..
A partner alatt a vevőitekre gondoltam.
További szép napot mindenkinek!
Nettó 122 ezer, kajajegy, BKV bérlet, üdülési csekk,kultúrautalvány... Mindez tényleg annyira kevés? Mellesleg várom a heti BB díj jelöltjeit a kommentekben! Sziasztok!A tegnapi ’ apehos sírós ’ poszt nálam is kicsapta a biztosítékot. Sajnos 1 barátnőm is állandóan…..
qwert77 2009.07.19 23:01:54
@Karnamantra:
"határozottan irígylem"
Na, ez a kulcsszava a tegnapi és a mai bejegyzések nagy részének.
Tudom demagóg, meg szarjak sünt, de mi lenne, ha mindenki csak feleannyira lenne okos mások dolgában és ugyanannyival többet törődne a magáéval??
qwert77 2009.07.20 19:14:52
@kutya vacsorája:
A blog arról szól, hogy ha VALAKI a munkahelyén jogba, erkölcsbe, stb, ütköző, vagy szimplán érdekes dologgal találkozik, akkor írja le, és lehet róla beszélgetni, írogatni.
De ha az eredeti bejegyzés arról szól, hogy "a barátnőm hogyan kereshet ennyit", akkor az szerintem nem a blog eredeti céljának megfelelő.
A ktv bértáblája nem vesz egy kalap alá agysebészt kommunikátort. A ktv. bértáblája a köztisztviselőket veszi egy kalap alá, akik a közigazgatás meghatározott szakmai ágazatában látnak el döntési jogkörrel járó feladatot. Azokat veszi egy kalap alá, akik kisebb nagyobb felelősséggel az állam nevében döntéseket készítenek elő és hoznak.
Mi az, hogy diplomás? Miután szakigazgatási ágaknak megfelelően látja el feladatát, ezért megfelelő szakmai végzettséggel kell rendelkezzen, ami nem igazán a latin-ógörög. Attól, hogy diplomád van még nem leszel "diplomás" besorolású.. Attól leszel hogy az adott szakigazgatási ágnak megfelelő a diplomád, és a létszámkeret alapján van "diplomás" hely.
A tanárokról írtakat inkább nem minősítem. Órabéresítheted, de a tanárt (Sőt, egyik munkavállalót sem) nem az elvégzett óra minősíti. Tanár gond nélkül elücsörögne 8 órát is az iskolapadban. De Te nem biztos, hogy örülnél, ha a gyereked már 6 évesen 8 órát töltene az iskolában..
@nigel: F kategória közalkalmazottaknál van, de itt köztisztviselőről van szó.
Ideje volna kiosztanunk az aktuális Baszod Béla-Díjat, úgyhogy várom a javaslatokat! Kellemetes hétvégét Mindenkinek! "Despi" T Munkahelyi Terror blog! Következő szituációval kerültünk szembe a Budapest Airport Rt-nél. 3 gyed-gyes en levő kismamák vagyunk. Egy teljesen…..
qwert77 2009.07.12 17:45:29
@Ladyb:
Azért ez így meredek, annak ellenére, hogy nagy részben egyetértek az ilyen szélsőséges nézetekkel.
1. Európa-USA : Az európai szociális háló nem véletlenül a világháborúk között és után alakult, teljesedett ki. Picit nagyobb áldozatot követelt Európától a két világégés, mint az USA-tól. Árvák, nyugdíjasok, rokkantak tömegei maradtak volna minden ellátás nélkül.
2. Öngondoskodás: ez is szépen hangzik, del a 100 %-os foglalkoztatottságot még sehol sem sikerült elérni. Amíg nálunk sem sikerül légyszíves legyél Te azok között, akik vállalják, hogy amíg nem teljesül munkanélkülik lesznek. A véleményed mellett így fair. Mert "kényelmes" helyzetből könnyű öngondoskodásról beszélni.
3. Egészségügy: A hiány gyakorlatilag szükségszerű, ha minden biztosítottnak ellátást akarunk nyújtani. Egy egészségügyi intézmény iszonyat drága üzem. Annyira drága, hogy egy nem túl komoly műtéten átesettnek is több évi biztosítási díját teszi ki a beavatkozás. Egy rákbetegről nem is beszélve, aki hónapokig, évekig szorul ellátásra.
Vonjuk meg tőle.

A háló méretén, az igénybevétel jogosultságán lehet vitatkozni, és kell is rajta változtatni, de sajnos a legjobb pecások is kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy nem ördögtől való, ha a többiek hálójába - ha legalább az esélyt meg adjuk neki - beakadhat.
qwert77 2009.07.12 17:47:07
@qwert77:
A vonjuk meg tőle? - kérdés akart lenni.
qwert77 2009.07.12 18:22:39
@Ladyb:
1. A Marshall-segély -amennyire tudom - inkább a gazdaság élénkítését szolgálta, munkahely-teremtéssel. De sokan maradtak a hadszíntéren olyanok, akiket otthon eltartásra váró szülők, nagyszülők, árvák, feleségek vártak. Az újjáépítéshez megtakarítások kellettek volna, amit a háború felemésztett. Az USA belépett a háborúba - az európaik segítségével - végigsöpörték Európát, aztán hazamentek oda, ahol egyetlen civil emberéletben nem esett kár. Európa hatalmas hátránnyal indult.
Ráadásul, ha belegondolunk nem volt ez olyan régen, hogy hirtelen változtatni lehessen rajta. Az európai kultúra része lett a túlzott szolidaritás.
2. A kényelmest nem véletlen tettem idézőjelbe. De ha belegondolok, hogy sokszor hajszálakon múlik, múlt az, hogy ne ilyen "kényelmes" helyzetbe kerüljek, akkor azért hálát tudok adni, hogy így alakult. Persze, sok mindent megtettem, hogy így legyen, de néha kell az a pici szerencse is, amit nem tudsz irányítani. És azt sem lehet szakadékba lökni, akinek épp ez a pici hiányzik.
3. Az egészségügyben elsősorban nem a magyar visszaélésekkel, pazarlásokkal tarkított rendszerre gondoltam. Az egészségügy mindenhol drága, és ha visszatérünk a magyar példára mennyi ellentmondásos helyzettel van tele:
Meddig lehet a járulékot emelni, vagy meddig lehet az egyénre hárítani a költségeket? Szerintem nem olyan egyszerűen megválaszolható kérdések, hogy minél szélesebb öngondoskodás. (lásd népszavazás 300 Ft-ról, a potyautasokról, a járulékfizetőkről és -csalókról)
Az újabb leállásért szíves elnézéseteket kérem, szokásos számítógép kalamajka áll a háttérben, kezd lassan az agyamra menni... Despota Szia! Csak egy darab kérdésem lenne, de nem találom rá a választ. Nem is olyan sokára kezdek az új (ideiglenes) munkahelyemen, ami egy…..
Egyik olvasónk rövid időn belül 20 % körüli hozamot ért el a K&H Bank egyik kockázatos befektetési termékével, de az öröm nem tartott sokáig. A bank a különböző díjtételekre annyit levont a visszavásárláskor, hogy az ügyfélnek kevesebb pénze maradt, mint amennyit…..
qwert77 2009.07.02 19:41:32
Kriszti leveléből kiderül, megbánta az egyetemen eltöltött 5 évet, mert hiába végzett kitűnőre, nem talál magának állást.Kedves Despota!Régóta olvasgatom a blogot és a kommenteket is, bár én még ebben nem vettem aktívan részt. Most azonban felmerültek bennem kérdések,…..
qwert77 2009.06.18 18:15:55
OFF
@Strici:
Sok köze ennek már nagyon nincs az eredeti témához.
A társadalmi akarat a rendszerváltáskor a "mostantól neked is tenned kell magadért" volt.
Most legyen egy újabb? Ugyan a családod 20 évvel ezelőtt nem értette meg az akaratot, de most elmagyarázzuk neked, hogy ami eddig ment az mostantól nem fog? Vagy mit akarunk? Mivel kezdjük? Elvenni a segélyt nem lehet, mert éhen hal, ha tovább adjuk megelégszik azzal, ő nem akar majd többet???
Anno voltak tanítóképzőkön olyan cigány ösztöndíjak, amiknek az lett volna a célja, hogy a hátrányos helyzetű térségekbe menjenek vissza tanítani. Nem tudom, hogy mi lett az eredménye. De tartok tőle, hogy aki egyszer kilépett az inkább (?)...
qwert77 2009.06.18 18:17:51
@qwert77:
OFF vége
Vissza a témához..
qwert77 2009.06.18 20:35:24
@kirszti:
A munkaadó szempontjából még egyértelműbb helyzet.
26-27 éves munkatapasztalat nélkül. 3 évig csinálja a jogot, aztán ott hagyja, vajon miért? Biztos nem az jut az eszébe, aki nézi az önéletrajzod hogy azért, mert nem akartad csinálni. Az már hamarabb kiderülne, ha valakinek nincs kedve hozzá.

Valahogy én sem azt érezném, hogy rád van szükség.
Gabi levele következik,melyben három történetet mesél el nekünk. Egy biztos; nem könnyű az ügyvédjelöltek élete...Sziasztok,Nemrég született első szülött gyermekem két etetése közt lettem figyelmes ablogra és rögvest megállapítottam, hogy a munkahelyek szubkultúrája,…..
qwert77 2009.06.14 18:44:43
@lostfanka:
Azért a jogásznak sem árt, ha érti is amit tanult. Persze, seggel is sok egyetemet lehet megcsinálni, csak semmi értelme nem lesz, mert munkahelyen, gyakorlati környezetben nem ér vele semmit, mert ahhoz már érteni is kell. És ez azért a jogász állásoknál is így van..

@Strici:
Azért itt kizárólag munkajogi kérdések fordulnak elő. Ha valaki büntetőjogász, ügyész, cégjogász, vagy jogalkotással foglalkozik a Földművelésügyi Minisztériumban honnan tudna munkajogi kérdésekhez egyértelmű választ adni?
A törvényi hely eredete sem túlzottan fontos, szerintem.
qwert77 2009.06.14 20:17:49
@respecta /01:
Valami ilyesmi nekem is eszembe jutott, hogy a posta, OEP-APEH ügyintézés, de még a rezsireklamálás, árurendelés sem a csicskáztatás szintje. Azért abszolút zöldfülűvel nehogy már szerződéseket írassanak.(Bár a sampon már elég sok..)
Első munkahelyen, teljesen újoncként, próbaidő alatt szinte bármi belefér. Nem élete végéig akar maradni az ember, úgyhogy sose lehet tudni mi mire jó..
qwert77 2009.06.14 21:28:53
@respecta /01:
Pont a jogász képzés az, ahol levelezőn is lehetne valódi színvonalas oktatást folytatni.
Már, ha tényleg csak megfelelő munkatapasztalattal, állással és megfelelő hozzáállással rendelkezőket engedünk oda. Akik mondjuk tényleg tanulni is akarnak valamit, és nem csak a dr.-rel talán hamarabb kineveznek vezetőnek stílusú, amúgy vizsgára fel nem készülő, lézengő..
Három hete csúnyán összevesztem a férjemmel egy kis apróságon, és nem nagyon beszélgettünk azóta (hozzáteszem 7 éve vagyunk házasok)3napja mikor már ő aludt keresték telefonon és sms-ben is. Azt hittem hogy a munkahelyéről ezért megnéztem az SMS-t amit Antaltól kapott.…..
qwert77 2009.06.14 21:18:15
@kerekbilincs:
Még szerencse, hogy vannak olyanok, akik egy 8 soros hozzászólásból megmondják, hogy ki milyen ember.
Rajtad meg érződik, hogy 15 év múlva egy savanyú, panaszkodós nő leszel, akinek minden összejött volna, ha akkor nem a férje mellé áll, de így bizony feláldozta magát..
:-)

Én is tudok ilyet írni, látatlanban, ismeretlenül, hogy a valósághoz kevés köze van nem érdekel. Én két sorból is megmondom, hogy milyen vagy..Sőt, ha jó napom van még ennyi sem kell hozzá..
qwert77 2009.06.14 21:20:29
@kacorka:
Mi lett volna, ha a pasas azt kamuzza, hogy drágám, sajnos vannak igényeim, amit csak a Tóni tud kielégíteni??