Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bolli

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Isten is megsegít 2008.03.17 08:00:00
Szuperforró téma lett a szolidaritás. Állítólag nyerésben is van, meg abból lesz a jövő nagyobb kenyere. Tekintsük meg ezért közelebbről, mi is volna ez. Odáig rendben, hogy az embernek megesik a szíve a nála szerencsétlenebbeken; a hóvirágos nénitől akkor is vesz hóvirágot,…..
Webisztán Bemutatkozás 2008.02.04 10:16:00
Mivel az elkövetkező hetekben velünk kell beérnetek, ezért úgy gondoltam, röviden bemutatkoznék.Tizenkét éve dolgozom egy web fejlesztő cégnél, azóta vezetek magyar, amerikai és német webes projekteket. Nem vagyok újságíró, de sok cikket írtam már, és blogoltam is valaha.Én…..
Tegnap olvastuk a Havas tanár úr "saját" "blogján", hogy micsoda összegekkel csábítják őt mindenféle tévékhez, úgy röpködtek a százmilliók, majd' kiugrottak a monitor képernyőjéből. Ez így a szórakoztató (vagy bulvár) kategóriába tartozik, így nem is…..
Webisztán Mi a Dunbar-számod? 2008.01.12 09:12:00
Egy brit antropológus, nevezett Robin Dunbar szerint 150-nél több emberrel nem képes senki rendszeres kapcsolatot fenntartani. A WWD idéz egy másik blogot, melynek szerzője szerint a Dunbar-szám lehet 150-nél magasabb. A Dunbar-számot ma már persze elég könnyű tesztelni. Elég ha egy…..
A webkettes blogvilágban az a jó, hogy egy poszthoz a kommetelők pöpec videólinkeket tolnak, mi meg szépen kiemeljük őket külön posztba, hogy mindenki láthassa őket és röhögjön önfeledten, miközben a kávét szürcsölgeti az irodában. Ma reggeli darabunkat etiop néven…..
bolli 2008.01.07 11:10:26
Egy kanadai júzer nagyon megörült legújabb telefonjának, mert azt modemként használva böngészhetett a neten. Vásárlás után egyből kapcsolódott a mobilhálózathoz, aztán nagyfelbontású filmek meg hasonlók töltögetésébe kezdett. Eltelt a november és megérkezett a…..
Ez mekkora volt már! Stohl Bordás őrnagy Buci András elzakózott élő adásban. A 'lépcsőről szmokingban lazán lesétálás' című műsorszám nem sikerült neki, rendesen hempergőzött is, mint egy felborult katicabogár. Szegény, a lábával mostanában nincs jóban. Ez még mind…..
Az előző rész úgy ért véget, hogy Edie épp a kómában fekvő Mike szerszámát nézegette és a méretét dicsérte, erre kedvenc vízvezetékszerelőnk nem magához tért? Kiváló időzítés. Persze egyből megindul a pletykálkodás, ez a Lila Akác köz (ki fordította ezt?) már csak…..
bolli 2007.10.05 13:32:37
Hogy miért kellett a zseniálisan mogorva Doktor House helyett a New York-i ingatlanügynöknek öltözött Frei Tamást bámulnunk szerda este? Talán, csak nem kirúgták a Tv2-től a nagy létszámleépítésben Gregory House-t is? Nem erről szó sincs, megkérdeztük, jövő héten már…..
Nándortól jött tegnap egy levél a sportautós sztori kapcsán, egy a péntekinél sokkal rosszabb kimenetelű balesetről. A képek bár nagyon rossz minőségűek, de a levél utáni képekhez csak az görgessen tovább, akinek erős az idegzete. A képekkel nem rémisztgetni akarok bárkit is,…..
A hír, ami ma körbefutotta a Blogoszféra Techiát, hogy kiszivárgott a Google egyik belső felhasználásra készült, bizalmas videója. A felvételen a Google Reader állítólagos továbbfejlesztési terveiről hallani. A felvételt hamar lekapták a webről, de addigra a szemfüles blogok…..
Webisztán Mi az, hogy toivo? 2007.09.03 00:39:00
A Skype-ban nem csak a normál szmájlikészletet használhatjuk. Léteznek rejtett emotikonok is. Ha csetelés közben azt írjuk be, hogy "(bandit)", akkor egy ilyen helyes kis banditaikont kapunk: Ha viszont azt írjuk be, hogy "(rock)", akkor a sárgafejű ember is…..
Szerinted mitől nőtt ekkorára? Talán a klímaváltozás lehet az oka... Macás patálián megpróbálok felülemelkedni és folytatom a kutatómunkát. A bőbeszédű halászok és pecások birodalmába érkeztem. Mindent elmondtak, amit az életről tudnak, de nem értettem sokat. Ha…..
bolli 2007.06.27 08:58:12
w Vackor néni busza 2007.06.13 06:00:00
Szaftos hörögnivaló készülődik, máris ünnepelhet a hörgipar. Be lesz itt zárva több száz iskola. Megö-hö-lik a falut, húgybasüppesztik, véknyába tipornak a falunak ezek, mert gyűlölik a puszták népét, mert ezek azok. Pedig igen, be kell zárni, mégpedig sürgősen. Viszont…..
Kozonithy Rossz álom 2007.01.08 11:00:00
Utálom az álmodni az éjjel, hogy megbukom társadalomtörténetből!..
bolli 2007.01.09 01:27:19
Az én társadalomtörténetem a következő:

Volt egyszer egy ős közösség, ahol mindenki egyenlő volt. Együtt vándoroltak, közösen gondolkodtak; az erősek vadat ejtettek, a gyengébbek gyümölcsöt szedtek; félelemben éltek, de szabadon szeretkeztek. Életük volt a hit, reményük a szeretet.

Aztán elöntött mindent a víz, és ők egy kis fölldarabra kényszerültek a többi állattal, ahol a élelem kevés volt mindannyiuknak. Így kitört az őskori világháború az állatok közt. Az egyik megette a másikat, a harmadik megtanult repülni... Ez volt fajok világháborúja. Csak az maradhatott életben, aki szövetséget kötött. Ílyen volt például a ragadozók szövetsége vagy a növényevők szövetsége. Partizánok is akadtak, például a pókok. E kegyetlen küzdelemben az ember hamar kimúlt volna, ha nem kezdi el használni egyetlen fegyverét, az eszét. Mivel nem volt szövetségese, csak magára számíthatott, ezért vezetőt választott magának. Az ész diadala több évezreden keresztül tartott: először a növényeket hódították meg, majd különféle eszközök kiagyalásával az apróbb majd a nagyobb állatokat is uralmuk alá hajtották. Szolgáló állatokat neveltek, és már a természet erőivel kacérkodtak. Mikor azonban rájöttek, hogy uralmuk alá került a világ és annak minden teremtménye, szörnyűen magányosak lettek, hiszen egy nemvárt ellenséggel kellett szembenézniük. Az az ellenség, ami mindig ott volt velük, de eddig sosem számoltak vele. Ez az ellenség nem volt más, mint a HALÁL.

Ez volt az emberiség történetének a második világháborúja. Hiába volt minden összefogás, a Halál ellen nem menekült senki. Amikor erre az ember végleg rádöbbent, elvesztette hitét és reményét a szeretetben. Rémületükben az emberek egymásnak estek, mert látszott a halál ellen nincs menekvés. Ki a vagyonszerzésben élte ki hatalomvágyát, ki a költészetben találta meg álmodozása vígaszát, mások a kéjelgésben vagy az italban találtak szebb világra. És a halál csak szedte és szedte az áldozatait. Egyre többet, mert az ember szaporodott, hisz bízott abban, hogy gyermeke majdcsak legyőzi egyszer a Halált.

És akkor egyszercsak jött Valaki, aki megmutatta az embereknek hogy kell legyőzni a Halált. Többen követték őt, és nem telt el sok idő, már az egész világ ismerte a Hőst és követőit, akik nem féltek a Haláltól. Aki hitt benne, az életre kelt, és újra remélni kezdte a szeretetet. Aki nem hitt benne: már rég halott volt, élőhalott. És tessék, kitört a harmadik világháború, az élet-halál harc az égi és a földi hatalmak között. Minél több áldozatot szedett az élet oldaláról a halál, annál többen választották az életet, és minél több halottat támasztott fel az élet, annál nagyobb lett a gyűlölet a halottakban. Ez a gyűlölet egyszer kitört, és a népek egymásnak estek, a halál önmagát tizedelte, és a romokon, a vérmezőkön az élet erőre kapott.

Bár még itt-ott a világban tart az élet-halál küzdelem, megjelent a horizonton egy újabb, egy sötétebb ellenség. Még csak sejteni lehet a pusztítását. De ereje minden korábbnál hatalmasabb. Ez lesz a KÖZÖNY, ami ha valahok gyökeret ereszt, ott minden megsemmisül. Ez lesz az emberek végső világháborúja, melyet az érzelem és a közöny vív majd meg egymással. Ez az én jóslatom.

:)