Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Forrás Dániel

44 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyetlen szabad hétvégém volt motorozni egész nyáron, de úgy tűnt azt is elmossa az eső. Utolsó napig kérdéses volt, hogy megyek-e, de végül az időjárás előrejelzés alapos tanulmányozása után az indulás mellett döntöttem. Az úticél nem volt kérdéses, a régóta vágyott Großglockner volt az elsődleges…..
Meglepődnél mennyire berozsdásodtál, mennyire nem mennek az alapok a téliszünet után. Legutóbb 2016-ban voltam vezetéstechnikai tréningen, ráadásul az utóbbi időben amúgy sem tudtam sokat motorozni, úgyhogy ideje volt felfrissíteni a tudásom.  Tavasszal számos ingyenes tréninget szerveznek…..
Nagypénteken végre nyeregbe pattantam és egy könnyed gurulással megkezdtem a 2021-es szezont. Az időjárás kedvezőbb is lehetett volna, de beöltözve teljesen elfogadható volt a 15 fok körüli hőmérséklet.  A fokozatosság elve alapján építettem fel a túrát egy kis gasztro- és kulturális programokkal…..
Régóta szerepelt az útvonalterveim listáján a szlovákiai 14-es, amit végre sikerült bejárnom. Az időjárás appokban napról napra változott az eső valószínűsége, ami teljesen elbizonytalanított a gurulással kapcsolatban. Mivel rég voltam már motorozni, úgy voltam vele, hogy emiatt nem halasztom el a…..
A 14 napos karantén kötelezettség bevezetése előtt még éppen sikerült bejárni a fekete hegyek országát. Motoroztam és kosaraztam a Durmitor Nemzeti Parkban, drótkötél pályán átcsúsztam a Tara kanyon felett, csapattam a kotori szerpentinen, Budván fürödtem a tengerben, miközben finom grill húsokat és…..
A koronavírus miatti korlátozásoknak köszönhetően már rendesen ki voltam éhezve egy motoros túrára. Két és fél nap pillanatok alatt elröppen, de egy közeli utazás, néhány program és még egy kis kanyargás is belefér. Spuri Göstlingbe! Az úticél kiválasztásával nem kellett „bajlódnunk”, mivel…..
Lego mostanában olyan élethű újdonságokkal rukkol elő, hogy az autós-motoros portálok is rendszeresen beszámolnak ezekről. A motoros vonalnál maradva a dán építőjáték gyártó cég korábban már piacra dobott két licencelt készletet: a Harley Davidson Fat Boyt és a BMW R1200 GS Adventure. Ezek nem…..
A hétvégi túra tervezésekor Eszter „kikapta a gyeplőt a kezemből” és ő jelölte ki az úticélokat. Idén még nem volt a magyar tengernél, ezért egyértelmű volt merre megyünk. Települést sem volt nehéz választania, mivel kíváncsi volt Nánásiék nemrég nyílt balatonakarattyai kisboltjára /kávézójára. A…..
Utánajártam a városi legendának és kipróbáltam mennyire hatékony a fekete Domestos a leömlők színének visszaállításában, a ráégett rovarok és kosz eltávolításában. Durván 5 éve van meg a Bandit, de ilyen jellegű beavatkozáson még nem esett át, csak a hagyományos autósampont kapta. Az évek során…..
Csupasz motoron középkategóriás sisakkal jól jön egy kis extra zajvédelem, különösen hosszútávon. Az évek során kipróbáltam jópár típusú füldugót az 50 Ft-ostól kezdve az 5.000 Ft-osig. Vajon megéri a pénzét a speciális motoros füldugó, vagy a hagyományos munkavédelmi is megteszi? 3M 1100 Ez a…..
VÉGRE!!!! Végre az Indian csinált egy nekem is tetsző motort. Végre bebizonyították, hogy van élet a cruiserek és bobberek után is, összedobtak egy igazán vagány bringát. Végre olvashattok egy olyan tesztet is, ahol nem lesznek bárgyú, indiánokra vonatkozó utalások.  És végül, végre megkaptam egy…..
Ha Eszterrel megyünk motorozni a kanyarvadászat mellett mindig kell kultúr programot is keresni. Így két népszerű szerpentin között beiktattunk néhány látnivalót is. Ki korán kel, szabad utat lel Szombaton időben keltünk, hogy kihasználjuk az indián nyár utolsó napjait egy kellemes kis motoros…..
A tavaszi egri hosszúhétvége alkalmával sikeresen abszolváltuk a „befér-e több napi cuccunk egy hátsó dobozba és két oldaltáskába” tesztet, ami után Eszterrel eldöntöttük, hogy idén bizony motorral megyünk nyaralni. Szeptember első hetét néztük ki, mert az utószezon elején még meleg van, de már…..
Gyorsan elrepült 2 év, megint aktuális lett a motorom műszaki vizsgáztatása. Idén lenyomtam a Bandittal pár hosszú túrát, mindig megkapta a szükséges szervizt és semmi hibát nem tapasztaltam, úgyhogy nyugodt szívvel vittem műszakira. Nekifutás a műszakinak 1. A vizsgáig el se jutottam, az előzetes…..
Erre a túrára egy szépszámú motoros csapattal mentem. Pontos létszámot nem tudok mondani, de biztos voltunk 24-25-en 15 motorral. Soknak tűnik, de a létszám nem befolyásolta a tempós haladást, ráadásul az izgalmasabb részeken mehetett mindenki a saját tempójában, ott és annyiszor állt meg…..
A 4 napos túrára testvéremmel indultam. Szlovéniában, Kranjska Gorában szálltunk meg, ahonnan csillagtúra szerűen, csomagok nélkül motorozhattuk be a Júlia-Alpok hágóit. Felfedeztük a környék látnivalóit, kiruccantunk a tengerpartra csobbanni egyet, csapattuk a régió legjobb hegyi szerpentinjein,…..
2019. június 12. Ha jól emlékszem 2 évvel ezelőtt a Pilot Road 4 volt a Michelinnél a legújabb túra-sport gumi, a teszteken is kiváló eredményeket ért el, és az ára sem volt vészes egy akciónak köszönhetően, ezért döntöttem mellette. Felhasználási körülmények Két év alatt összesen 15.400…..
Első közös, többnapos túránkra Eszterrel olyan helyet kerestünk, ahol ki tudom élni a motorozás iránti szenvedélyem, ő a wellness iránti szenvedélyét, valamint van bőven látnivaló, pihenési- és szórakozási lehetőség. Így esett a választásunk Egerre. Kihívás volt bepakolni 2 személyre, de…..
22 motoros locsolóvers húsvétra, a “Zöld erdőben jártam” helyett. Variáld kedvedre! ;) Van nekem egy CBR-em, repesztek vagy százzal, locsolkodni járogatok, kölnivel vagy mással.Szép leányok, nagymamócák, üljetek fel hátra, elviszlek egy körre, vagy valami másra. De a benzin sokba kerül, gondoljatok…..
Eléggé ráérősen indult számomra az idei szezon. Most annyira nem voltam rákattanva a motorozásra, így a napos, de azért még hűvös februári-márciusi eleji napokban eszem ágában se volt elővenni a gépet. Március 2. félben a délutáni órákban már alakult a motoros idő, úgyhogy megcsináltattam az…..
Így motorozok én Ducati nézőben 2019.03.03 10:46:10
Ducati szalonnal színesedett Győr motorkereskedéseinek palettája, úgyhogy tesómmal fogtuk magunkat és elmentünk megcsodálni az olasz gyártó legújabb gépsárkányait. Az ajtón belépve egyből egy fehér Multistrada szemezett velem. Férfiasan bevallom, egyből le is vett a lábamról.…..
Megérett a régi bukó a váltásra Nyár elején jutottam arra az elhatározásra, hogy lecserélem a Nox bukósisakomat. Anno még robogózáshoz vettem és a nagyjából 5 év használat már meglátszott a bélésen. Az anyag kibolyhosodott és az alsó műbőr réteg már elkezdett mállani. A pumpás arcpárnáknak…..
Megnéztem az esztergomi szénátrakót, majd a dobogókői úton kanyarogtam, aztán az Üvegtigrist és a Zsámbéki Romtemplomot vettem célba.  Ezúttal egyedül vágtam neki a túrának, ahol próbáltam kombinálni a szerpentineket a látnivalókkal. Ezt csak többé-kevésbé sikerült megvalósítani, mivel útközben…..
Forrás Dániel 2018.11.08 21:22:24
@Le a spammerekkel: Meg lehetne csinálni, de én sem vagyok megfelelő kondiban. =D
Forrás Dániel 2018.11.09 08:51:44
@Le a spammerekkel: Az szép teljesítmény. :) Pontos kilométert nem tudok mondani, mert a dobogókői úton kétszer mentem végig, de a Google maps szerint 155 km, ami szerintem reális. Ami még nehezítheti a tekerést az a szintkülönbség, de azt nem merem megtippelni mennyi lehet.
Akár vár érintő túrának is nevezhetném a szezon utolsó hosszabb gurulását, mivel várak mentén haladtunk, de nem a várak felfedezése, hanem a motorozás volt a cél. Ebből kifolyólag a várak mellett csak megálltunk, de be már nem mentünk. Hozzáteszem valahol ez nem is volt opció, mert…..
Hangulatos benzinkút a 83-ason Téten már egy ideje épült az Oldtimer83 benzinkút, úgyhogy volt idő kifigyelni, hogy itt nem egy szokásos franchise töltőállomás lesz, hanem valami különlegesebb. Eszter mondta is ha megnyit, ide el kell jönnünk. Így is lett, és talán most először nem bánta, hogy…..
Forrás Dániel 2018.10.11 21:17:05
@zord íjász: Sorry! :) Jegeld egy kicsit a cikk publikálását aztán újra aktuális lehet. ;)