Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ravon

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Adri&Doma: Breaking news, az álompárnál sz@r került a palacsintába, de ha ennek fejében most az évad végén az lesz a csavar, hogy a másik 3 pár boldogan él, amíg meg nem hal, akkor ha lenne tévém, kidobnám az ablakon. Szerencsére nincs és természetesen a műsort sem nézem.…..
ravon 2017.05.09 18:18:06
@ElPadre: Izé, köszi a jó megfogalmazását a dolgoknak, itt miért nincs like? :)
Jön a karácsony, jön a bejgli- és káposztamérgezés időszaka, amikor az emberre felugrik pár kiló. Bátrabbaknak itt az Awesome Run, ahol virtuálisan lefuthatják előzetesen a felkerülő kilókat. Futónkkal amúgy egy szabvány futópályán kell nem szabvány nehezítések között…..
Ez az utolsó teljes értékű munkahét karácsony előtt, úgyhogy kezdjük egy kiadós lövöldözéssel. Az Epic Time Pirates pont ennyi és nem több: több más csapattal versengve lőhetjük halomra egymást különféle, klasszikus játékmódokban (deathmatch, capture the flag, stb.),…..
Az A Dance of Fire and Ice teljesítéséhez elengedhetetlen a jó ritmusérzék. A játék lényege ugyanis az, hogy ritmusra kattintgatva haladjunk előre a pályákon. Leírva esetlenül hangzik, de ha az ember kipróbálja, akkor azonnal ráérez - legalábbis arra, hogy elvileg hogyan kéne…..
Ma ismét akciódúsabb játék jön a Rogue Soul 2 személyében. Eléggé hasonlít a péntekire, legalábbis az alapok ugyna azok: megyünk előre és öljük az ellenséget. Cserébe viszont jóval kifonomultabb, jóval több benne a fejelsztési lehetőség, egyszóval valamivel tartalmasabb…..
Láttam pár autós játékot, de a Madmen Racingnél őrültebb járműparkot egyik sem vonultatott fel. Van itt minden a radioaktív vécétől kezdve a babakocsin és a fürdőkádon át a repülő csészealjig minden. Persze ezek nem csak bemutatónak vannak, versenyezni kell hol velük, hol…..
Szerepelt korábban az első rész, most a harmadikra ugrunk: a mai penzum a Vex 3. Jellegét tekintve nem sokat változott: szemétparaszt ugrálás (cserébe sűrűn vannak a checkpointok), a menüben továbbra is meg lehet halni, amúgy pedig még mindig addiktív. Meg valamicskét javult a…..
Kockást papírt elő, térképrajzolásra fel! Najó, azért annyira nem bonyolultak a Hero in the Ocean 2 pályái, de azért lehet rajtuk keringeni, mire az ember megtalálja a kijáratot jelentő kincsesládát, hát még ha a csillagokat is össze akarja gyűjteni! Emellett mindenféle…..
A címben említett három paranccsal dolgozhatunk az Invert Selectionben azért, hogy végül a kívánt alakú terület maradjon kijelölve. Az elején ez nem tűnik akkora nagy trúvájnak, de az ötven pálya gondoskodik arról, hogy ne csupán egy ötperces kattintgatás legyen a játék...
ravon 2014.07.30 01:04:45
@sony: Pontosan. Baromi hosszú és átléptethetetlen animációkkal operál a minimalista stílusához képest. Komolyan, kétszer addig nézek átvezetőt, mint amennyi a megoldáshoz kell.

Ráadásul alig nehezedik, a tutoriál pedig fájdalmasan szájbarágós.

Amikor a hogyan ront el egy okés ötletet.
Jóféle csapatos öldöklés a Raze 3. Persze az ilyen multiplayerben az igazi, humán társakkal és ellenfelek ellen, de flashjátékban be kell érni kevesebbel is. Ölünk, fejlesztünk, ölük, tovább fejlesztünk, és ha végeztünk a kampánnyal, még mindig ott a lehetőség csak úgy…..
Lövöldözzünk, mert az régen volt. Olyan meg egyáltalán nem, hogy egy banán legyen az, aki számunkra iránymutatást ad a My Friend Pedróban. Valami kísérletnek az alanyai lehettünk, ugyanis van egy olyan képességünk, hogy le tudja lassítani az időt, amit persze saját maga javára…..
ravon 2014.07.11 23:32:03
@IQmágnás: Touché. :D
Egészen érdekes keverék a Dangerous Adeventure: a puzzle játékok és az RPG-k sajátos elegye. Adva vagyon öt hős, akik hosszú útra indulnak álmaik beteljesítéséért. A harcokban nekünk az azonos színű elemekből kell a minél nagyobb kombókra kattintanunk, azokra a színekre…..
Nem csak az alvó oroszlánt, a meditáló bölcset sem sokkal tanácsosabb zavarni. Ha mégis így teszünk, akkor viszont iszkolhatunk. Ebből áll a How Dare You: futunk, közben mindenféle bónuszokat veszünk fel, öljük az ellent és mindenféle fejlesztéseket veszünk, ahogy azt már sok…..
Kezdjük egy régi történettel! A kolostor szerzetesei először furcsállták, hogy az idős Mester mennyire rajong a macskájáért. Vele volt mindig és mindenhol: az étkezések idején, de még a templomi szertartásokon is; ott ült az oltáron. Mivel a Mesterrel nem volt illő ellenkezni,…..
Munkakerülő játékok I'm back 2014.03.01 08:00:00
Annak örömére, hogy visszatértem, rögtön itt egy szombati poszt, és egy nemjáték. Míg nem kerültem a munkát, azért igyekeztem mindenféléket kipróbálni, és nekem a Duolingo volt mind közül a legaddiktívabb. Azért is kapjátok szombatra, nehogy leálljon a termelés. Szóval, ez…..
A diliháznak van egy olyan sajnálatos hátránya, hogy nem feltétlen hisznek az embernek. Például nehezen emésztik meg, ha a delikvens azt állítja, hogy ő biza' földönkívüliek ellen harcolt (ja, és nem volt kopasz). Márpedig a Madville tanúsítja mindezt, olyannyira, hogy nekünk…..
Szánom-bánom bűnöm, de Dani levele valahogy elkallódott és már lassan két hete várja, hogy posztba kerüljön. A Broforce nem egy többszörösen összetett játék, de pont ettől jó, viszont beszéljen inkább munkakerülőnk: "Röviden annyi, hogy egy rakat akcióhőssel próbáljuk…..
Folytassuk a hetet DemóDémon találatával. "Ezúton szeretnék bemutatásra ajánlani egy nagyszerű játékot, ha ez nem okoz gazdasági válságot, akkor semmi. A játék címe Cyber Chaser és egy zseniális fejlesztgetős-disztroj platformer keverék. Mész a pályán, ölöd a robotokat,…..
Egyre inkább úgy érzem, hogy a websorozat, ahogy az elmúlt tíz évben gondoltunk rá, igazából sosem fog elterjedni. Emlékeztetőül: a websorozat az az 5-20 perces epizódokból álló műfaj, amivel egyrészt a profi tévék próbálták megúszni, hogy igazi részeket kelljen felpakolniuk…..
A világ (vagy legalábbis az egyik fele) azon szörnyülködik, hogy a szaúdi nők nem ülhetnek a volán mögé, és az egyik vallási vezető kijelentését próbálja megemészteni, mely szerint a nők a petefészküket és majdani gyermekük egészségét kockáztatják, ha autót vezetnek.…..
ravon 2013.10.31 14:38:37
@donder:
Igen, de én nem tartom ennyire jelentéktelennek. A világot nem változtatta meg, ahogyan ez valószínûlrg sosm volt célja. De valószínûsíthetõ, hogy azzal, hogy a nõk is hangot kaptak, van beleszólásuk, több milló ember (alalvetõen nõ, bár szerintem nem kizárólag, de érzem, hogy errõl már nehezen gyõznélek meg) életminõsége javult potenciálisan.
Ez igenis komoly eredmény. És nem azt mondom, hogy ezzel a nõkrõl szólóvá vált a világ, csupán élhetõbb lett (a durva negatív megkülönböztetések vksszaszorulása miatt).
ravon 2013.10.31 15:20:55
@kiwirágós kivirradtig:
Igen, az ok-okozati viszonyokat egyikünk biztosan fordítva látja. :)

Amúgy szerintem fontos elkülöníteni 2 dolgot: a női egyenjogúsági mozgalmaknak, mint minden mozgalomnak van mérsékelt és szélsőséges változata. Van a szélsőség, ami gyakran valóban több jogot és pozitív diszkriminációt akar kiharcolni, indokolatlan dolgokon háborodik fel, istennő-kultuszban hisz és úgy általában kinyílik az ember zsebében a bicska tőle. Mint minden szélsőségtől, a sovinizmustól is. Ezt könnyű támadni, és elég szélsőséges indulatokat generál, ahogy az a kommenteknél látszik is.

És van a mérsékelt változata, ami nem alanyi jogon pozitív diszkiminálna, hanem egyenlő elbánásért küzd, fontos, témákat karol fel (család, biztonság stb) és
logikusan, nem csak a nők szempontjából érvel. Pl.: Azért jó, ha nők is vannak egy döntéshozó testületben, mert tény, hogy egy homogén csoport kevésbé kreatív, kevesebb szempontot mérlegel és rosszabb döntést hoz. A női tagok segíthetik (természetesen senki nem mondja, hogy garantálják) ezt a változatosságot, kellően nyitott csapat esetén (ha minden férfi meggyőződése hogy nekik van igazuk mindenben, akkor persze semmit sem ér).

Ami fontos lenne, hogy ne mosódjon össze a kettő, és ne támadják a teljesen releváns indítványokat a szélsőségek elutasítása miatt.

Amerika pedig rossz példa. A man made man kultusz miatt mindig is alacsony volt a szociális intézkedés, a kommunizmus elutasítása miatt pedig minden egyenlőségi mozgalom meg van lőve (lásd még pl Obamacare=socialism).

Én inkább a Skandináv országokat hoznám pozitív példának: kiszámítható, stabil rendszer, ahol a család és a karrier jól összeegyeztethető számos intézkedésnek köszönhetően (jó a nőknek), így ez az egyetlen olyan jóléti régió, ahol megint több gyerek születi 2-nél családonként (vagyis a nemzetnek is jó).

És attól még, hogy egy csoport 1 db tagja mit gondol a csoportról, még nem lesz igaz, akkor sem, ha az negatív. Pl.: Ha egy orvos valamiért kiábrándul a hagyományos orvoslásból, annak rengeteg oka lehet, de még nem kell rohanni kizárólag füveket venni.

A témát fontosnak tartom, azért is szóltam hozzá higgadtabban, de azért személyesen engem is zavarnak az indulatos, személyeskedő, kukacoskodó kommentek, amik a szélsőségek (és ki tudja még mi) miatti indulatukat az összes nőre ontják, válogatás nélkül átkozva és jelentéktelenítve a nőjogi mozgalmak minden eredményt, így nem szívesen kommentelek a továbbiakban. :(
Amerikában statisztikai adatokkal tapinthatóan arányaiban nagyobb mértékben twittereznek, mint Magyarországon. Ezt a tévéműsorok kapcsán ellőtt twitteléseken mérhető le legjobban, nem pedig azon, hogy ki, melyik plázában, milyen rucit vett éppen. Előbbi szempontból jóval…..