Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Optimuminfo

45 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző bejegyzésben áttekintettük, mi okozhatja a felnőtt lakosság közel 30 százalékát érintő száraz szem, vagy szemszárazság betegséget. Láttuk azt is, kiket érinthet leginkább, illetve mely korosztályoknál a leggyakoribb a kór kialakulása és a lehetséges tüneteket is tárgyaltuk. Most azt…..
Szemed világa Vörös szemek? 2018.10.25 17:34:59
Mindenkivel előfordult már, hogy ilyen, vagy olyan okból - például a túl sok munka, vagy a túl sok bulizás következtében fellépő kialvatlanság miatt - bevörösödött a szeme. Bár ennek oka lehet komoly is, a legtöbb esetben nem valami betegségre kell gyanakodnunk, de mindenképpen érdemes orvoshoz…..
Az előzőekben láttuk, hogy mik a száraz szem szindróma leggyakoribb tünetei, hogyan lehet megelőzni a betegséget és milyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésünkre. Bár meggyőződésem, hogy minden, a szemet érintő betegség, vagy panasz esetén akkor járunk legjobban, ha azonnal meglátogatunk egy…..
A szemhéjplasztikára sokan úgy gondolnak, mint egy, az idősebb korosztály, közülük is főleg a hölgyek körében népszerű szépészeti beavatkozásra. Ez részben így is van, kár lenne tagadni, hogy ezeknek a műtéteknek a fő okuk az, hogy az illető elégedetlen azzal, amit a tükörben lát. De igazságtalan…..
Egy korábbi blogbejegyzésben röviden már szóltunk a száraz szem szindrómáról, vagy más néven szemszárazságról. A betegség meglehetősen gyakori, egyes kutatások szerint a felnőtt lakosság csaknem egyharmadát érinti valamilyen formában, ez szinte a leggyakoribb panasz, amivel szemorvoshoz fordulnak az…..
A blog indításának apropója, hogy a saját élményemen keresztül lehetőség szerint bemutassuk az érdeklődőknek és érintetteknek, hogy egy visszafordíthatatlannak gondolt látási problémára ma már léteznek korszerű és biztonságos műtéti eljárások...
Folytatjuk az előző bejegyzésben megkezdett sorozatot és olyan kifejezéseket, fogalmakat tisztázunk kicsit részletesebben, amelyek felmerülhetnek egy szemészeti beavatkozás, illetőleg az azt megelőző vizsgálatok során...
Egy lézeres szemműtét előtt óhatatlanul szembe jönnek olyan fogalmak és kifejezések, amelyekkel korábban aligha találkozhatott az egyszerű halandó. A műtétekre való felkészülés és információgyűjtés során azonban sok, addig ismeretlen szó, elnevezés is előkerülhet,…..
A Szemed világa blogon korábban már sorra vettünk néhány pro- és kontra érvet, amelyek a lézeres szemműtét mellett és ellen szólhatnak. Az előzőekben azt is bemutattuk, hogy az egyes szembetegségekre, vagy fénytörési hibákra milyen kezelések állnak rendelkezésre és azt is,…..
Létezik egy viszonylag gyakori szembetegség, amiről eddig nem esett szó részletesebben, és amely a 65 év feletti korosztály súlyos látásromlásának egyik, ha nem a leggyakoribb oka lehet. Ez az úgynevezett makula degeneráció...
Blogunkban már több szembetegséggel, illetve látási rendellenességgel is foglalkoztunk és megnéztük azt is, ezek miként alakulnak ki, milyen tüneteik vannak és hogyan lehet őket szemészeti beavatkozással gyógyítani...
Testünk többi részével együtt a szemünk is törvényszerűen öregszik. Közhelyszámba megy, hogy az idősek látása romlik, sokan közülük súlyos látásromlással, vagy már vaksággal küzdenek. A nemzetközi statisztikák szerint a láttássérültek 65%-a, a vakok 82%-a 50 évnél…..
A korábbi bejegyzésekben már sok szó esett a különböző szembetegségekről és ezek kezelési lehetőségeiről, de azzal még nem foglalkoztunk, hogy hogyan épül fel és hogyan működik az egészséges szem. Legtöbbünk vajmi keveset tud erről, csak annyival vagyunk tisztában…..
A homályos, elmosódott, ködös látással járó szürkehályog a leggyakoribb szemészeti betegség, 65 és 75 éves kor felett Magyarországon minden ötödik embert érint. 80 éves korukra az amerikaiak több mint fele szenved ebben a betegségben vagy túl van már a szürkehályog-műtéten…..
Azt már megvizsgáltuk, hogy az egyes műtéti eljárások és diagnosztikai kezelések pontosan mennyibe is kerülnek és azt láttuk, hogy bár a végösszeg elsőre magasnak is tűnhet, hosszú távon kifejezetten előnyös "befektetésnek" számít, ha vállalkozunk egy lézeres szemműtétre...
A statisztikai adatok szerint gyakorlatilag évről-évre egyre fontosabb, hogy a gyermekeket rendszeresen elvigyék a szüleik szemészeti vizsgálatra. Örvendetes, hogy a szülők mára már felismerték ezeknek a vizsgálatoknak a fontosságát, és bár sokan és sokat tudnak a területről,…..
Folytatom az előző bejegyzésben megkezdett témát az egyes kezelések áraival. Elsőként a leggyakoribbnak számító szembetegséggel, a szürkehályoggal, illetve ennek kezeléseivel kezdeném a sort...
Bár nagyon fontos lenne, hogy a tanévkezdés előtt minden gyermek részt vegyen egy alapos látásvizsgálaton, a legtöbb esetben ez sajnos elmarad. A gyerekek nem ismerik fel úgy saját látászavaraikat, mint a felnőttek, ezért a szülők kötelessége és felelőssége, hogy a…..
Elérkeztünk ahhoz a részhez, ami sok érintett számára a legfontosabb. Jelesül, hogy mennyibe kerülnek az egyes lézeres beavatkozások. Az előző bejegyzésben sorra vettem, miért érdemes összehasonlítani a műtétre fordított költségeket az egyéb, a látás javítását szolgáló…..
A mostani bejegyzéssel érkeztünk el ahhoz a témához, ami alapján – egyébként, mint a korábbiakból itt és itt láttuk, szerintem tévesen – a legtöbb ember eldönti, hogy vállalja-e a lézeres szemműtéti beavatkozások egyikét, vagy sem...
Folytatom az előző bejegyzésben megkezdett sorozatot a szemészeti diagnosztikában leggyakrabban használt gépek és berendezések bemutatásával. Az előbbiekben lemaradt egy fontos megjegyzés...
A korábbi bejegyzésekben már sok szó esett a különböző fénytörési rendellenességekről és szembetegségekről, valamint ezek kezelési lehetőségeiről, de azt még nem vizsgáltam meg, hogy a leggyakoribb betegségeket milyen eszközökkel diagnosztizálják a szemklinikákon...
Amikor kész a lézeres szemműtét, nincs más hátra, mint élvezni az éles látás örömét. Ez nagy vonalakban így is van, de a műtéti beavatkozást követő hetekben a zavartalan gyógyulás érdekében ajánlott pontosan betartani az orvosi előírásokat. Cikkünkben felsoroltuk mindazokat a hasznos gyakorlati…..
Az előző részben arra próbáltam választ keresni, hogy melyek azok a legfontosabb szempontok, amelyek alapján célszerű kiválasztani a szemműtétünket elvégző klinikát és orvosokat. Ezúttal más oldalról is megvizsgálom a kérdést...
Az előző blogbejegyzésekben megnéztük, milyen szembetegségekre lehet megfelelő megoldás a lézeres szemműtét és megismerkedtünk az egyes betegségek tüneteivel, azok kezelési lehetőségeivel, valamint a műtétig és a beavatkozás után ránk váró feladatokkal. Ez mind nagyon szép és jó, de ettől még nem…..