Regisztráció Blogot indítok
Adatok
regent123

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- X: …gratulálok, meg minden, de azért sajnálom is, mert már úgy megszoktalak… - Y: Tessék? - X: Mondom, kár hogy mindjárt elmész már úgy megszoktalak, jó volt Veled dolgozni, na. - Y: De hát nem is megyek el, honnan veszed ezt? - X: Jó, de most hogy már házas…..
regent123 2013.01.23 13:41:28
@fizetekmegegysort: Ismerem ezt. A feleségem pont most próbál újra dolgozni két gyerek után.
Tudom nem vigasztal, de nekem volt olyan kollégám aki 25%-kal többet keresett nálam, és pontosan tudom, hogy sokkal kevesebbet dolgozott mint én. Ez van. Nem fog a fizetésed feltétlenül korrelálni a munkád minőségével. Multiknál annyi pénzt kapsz amennyit ki tudsz préselni belőlük, jellemzően munkába álláskor kell keménynek lenni, mert hiába emelnek akár évente, ha valakinek 10%-kal magasabb a kezdő alapbére, akkor kapálózhatsz míg utoléred.
regent123 2013.01.23 13:50:50
@fizetekmegegysort: Bocsánat, de ezt csak össztársadalmi szinten lehet kezelni. Nekem személy szerint irreleváns hogy Micikének gyereke született, és esetleg ebből a gyerekből majd valaha a cég ügyfele lesz. Lehet hogy a gyerek egy elkényeztetett hülye pöcsfej, (Micikét ismerve alighanem az lesz. :) ) Ne kérd tőlem, hogy dalolva vegyem tudomásul, hogy Micike megkapja ugyanazt a bért aminek eléréséért én túlóráztam. èn sem, és a cég sem lehet erre tekintettel. A társadalom (állam) már más tészta. Annak meg direkte tekintettel KELL lennie erre. De ne keverjük a kettőt.
regent123 2013.01.23 14:44:00
@fizetekmegegysort: "igen, és úgy is kezelik. Ezért van törvény arra, hogy a gyes/gyed után visszatèrőnek is meg kell adni az átlagos fizuemelést. "

Amivel alapjaiban egyet is értek, feltéve ha ez az emelés a reálbér szintentartására szolgál. Ha a cégnél az átlagos fizetésemelés erősen függ a cég teljesítményétől, akkor nem. Hiszen a gyesen lévő semmivel sem járult hozzá a cég adott évi sikeréhez. Hogy majd 20 év múlva esetleg lesz egy dolgozó ember a mostani csecsemőből és ezért az anyuka megérdemli az átlagos fizetésemelést...Vicc.

Különben ezzel a "törvény van rá" dologgal sem értek egyet. Az állam kijelenti, hogy a gyerek hasznos (lesz) neki és ezáltal a "köznek". Ezért kötelez egy magáncéget, hogy a közterheken felül fizessen az anyának is több pénzt.
Rengeteg olyan dolog van ami hasznos a "köznek" mégis nonszensznek éreznéd, hogy ezért egy magáncég közvetlenül neked fizessen.
Pl. Ha szemetet szedek közterületen, akkor jár nekem a havi bónusz.
Ha játszóteret építek (csak hogy maradjunk a gyereknél) akkor jár nekem fizetésemelés.
Ha elmegyek 5 évre közmunkásnak és betegeket ápolok, akkor a cég köteles visszavenni, és jár nekem a fizetésemelés.
Ugye hülyén hangzik.
Az állam a saját feledatait kötelező jelleggel rálőcsöli a magáncégekre. A közterheken felül! Ez az ami nekem nem tetszik, és szerintem nem is jó gyakorlat.
hagyma Egyedül 2011.10.03 00:52:00
Végre egyedül. Nem magányosan, de egyedül. Kis lakás Tampa történelmi belvárosában, tulajdonképpen magyar szemmel nézve nem is lakás. A lakótelep betoncölöpökre állitott faházakból áll, amire azért van szükség mert nagy esők vannak és hát tulajdonképpen egész florida…..
regent123 2012.10.09 12:00:25
@retard: Nem lett. :(
Ma is hiába néztem be. Hagyma légyszíves folytasd! Holnap is benézek.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
regent123 2012.09.04 10:27:23
Èn azt nem értem, hogy miért nem rúgták még ki. Alighanem van a határozott idejüü szerzöödésben egy szép összeg ilyen esetekre, ezt nem akarja a cég kifizetni mert jobban jár ha hagyja kifutni a szerzöödést és aztán természetesen nem hosszabbítja meg. Közben a dolgozó esetleg maga is felmondhat ami meg tiszta haszon lenne a cégnek. Szerintem a helyzet tiszta, és számodra baromi szerencsés. Már most tudod, hogy december végén megszüünik a jelenlegi munkád, már most is alig kell érdemben dolgoznod (de vigyázz, ott kell lenned, ne nagyon próbálkozz azzal, hogy munkaidööben nem vagy a helyeden, mert ez egy tiszta indok lenne a felmondásra), kereshetsz munkát, tanulhatsz, használhatod a cég eszközeit (mondjuk nyomtathatsz 100 önéletrajzot stb...).
Sokkal jobb a helyzeted, mintha a karácsonyi partin tudnád meg, hogy januárban már nem kell jönnöd dolgozni.
Az új cégnél nem tartanak rád igényt, ezt a nevetséges indokok (nincs asztal, hahaha...) is egyértelmüüvé teszik, az új föönök viselkedése pedig magáért beszél.
Keress új állást, nincs mit tenni.

Ha amúgy is alig van mit csinálnod, és feltéve hogy számítógép és internet elérésed van, akkor szerintem használd ki az idööt tanulásra. Nem tudom milyen szakterületen dolgozol, de rengeteg anyag elérhetöö a neten minden témában, pl. egy MCSE tréningre lazán felkészülhetsz, az állásinterjúkon baromira szeretik a saját erööböl elkezdett bármilyen kurzust.
Az előző rész végén látott holttest Mike Strauss volt, a szakszervezetis ügyvéd, aki keménykedett, és megszívta. A temetés az ilyen eseményeknek megfelelően szomorúan kezdődik, a gyászolók ülnek a padsorokban és igyekeznek komor arcot vágni, Ike különösen, hiszen tudja, hogy…..
Egy jókora konyhaasztal, körülötte vagy egy tucat divatos kínai fiatal, pár csavarhúzó, két-három flakon ragasztó. Nagyjából ezek egy 55 dolláros, vagyis ultraolcsó táblagép gyártásának utolsó fázisának kellékei.  A kínai Sencsenben készült hétperces videón a…..
Itt a legnagyobb Chevy, amit idehaza megvehetünk. Dupla kipufogó, Camaro-lámpák és egy legendás név. És valójában? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Tegnap este karamboloztam egy motorossal. Ha ráböksz a képre, akkor nagyobban meg tudod nézni. Én autóval kanyarodtam ki egy mellékutcából (fekete szín), a motoros futár pedig a sort kielőzve jött a főúton (piros szín). Balra nagy ívben kanyarodtam volna az egyirányú utca…..
regent123 2011.10.25 10:33:26
@yoda-jedi: Irigylem ezt a magabiztosságot.
Mondjuk, azt nem tudjuk, hogy mi volt a fööút keresztezöödés utáni oldalán (a kikanyarodótól jobbra). Mert ha ott is állt a kocsisor, akkor miért is hülye a kiengedöö autós? Mivel nem tud tovább haladni nem áll be a keresztezöödésbe, hanem megáll elöötte, hogy az esetleges kikanyarodók el tudjanak menni.
Mi köze neki ahhoz, hogy az álló sort elözi egy motoros?

A témához meg:
Sajnos ez a te hibád lesz a bíróságon. A kiengedöö autóval szemben neked volt elsööbbséged (mert öö lemondott róla), de a motorossal szemben nem.
Ami esetleg vitára adhat okot, az az, hogy te mindent megtettél-e, hogy az esetleg még balról érkezöö bármilyen jármüünek megadd az elsööbbséget. Mert ha igen, és a motoros ha szabályosan közlekedett volna el tudta volna kerülni a balesetet, akkor már más lehet a helyzet.
De szerintem veszett ügy, bármelyik bíróság ellened ítél.
Vastagbőr Kiforrott bölcsesség 2011.09.14 09:01:00
Nem vagyok egy ijedős típus, át is éltem már pár magyar gazdasági bejelentést, tervet, és "csodát", mégis meg tudok még lepődni.Hétfőn bejelentette Orbán az Országvédelmi Akciótervet.Bár a fotósok már csak az emeleti páholyból dolgozhatnak, Kövér Laci kifelejtette…..
regent123 2011.09.14 14:25:22
@laspalmas: No pánik, majd a Zállam kifizeti!
Naná hogy kifizeti, hiszen lesz pénze. Èppen x milliárd Ft fog bejönni a Bankbetétmentöö program miatt. Két legyet egy csapásra. A csööd szélén álló bankoktól megmentjük a zemberek betéteit, hiszen ki tudna rájuk jobban vigyázni mint az Àllam. A bankok meg amúgy is csak eltöözsdéznék, aztán ha bebuknak akkor oda a pénz. Szóval a megmentett pénzbööl kifizetjük a büntetést, a maradékból meg OTP részvényt veszünk.
Pláne kamaszlányok. Pláne olyanok, akiknek az égvilágon semmi esztétikai probléma nincs a mellével, csak épp nem két sárgadinnyét rejtegetnek a melltartóban: ne legyetek hülyék. Még ha a leszakadó pszeudo-celebek kamerák előtt is gyömöszöltetik be a mellükbe az…..
 Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Tisztelt Mt! Elég régen olvaslak benneteket, most…..
regent123 2011.07.06 15:13:50
@metalheart: Azért a való világban ez nem ilyen egyszerüü.

Milyen szép szabadság lesz az ahol a tengerparton az jár az ember fejében, hogy hazaérve már biztosan nem lesz munkája.

Én rászánnék most 10-20 ezer Ft-ot, elmennék egy munkajogászhoz és tööle kérnék tanácsot, illetve cselekvési tervet.
Azaz, ha törvény szerint valóban benne vagy a 15 napban, és jár neked a szabi (legalább az egy hét/5 nap), akkor mindenhonnan bebiztosítva magam, lepapírozva bizony kivenném. Aztán ha kirúgnak erre hivatkozva, már mehet is a munkaügyi per a gyöözelem biztos tudatában.
zoli voltam Figyelem! 2011.04.28 22:03:00
Ki nem kapott még levelet tőlem? :) ..
Honnan jöttél, mire költenéd, tudsz hangosabban is beszélni? Utolsó kör az élő adás előtt.Voltak ugyan fogalmaim arról, hogy miként zajlik a versenyzők kiválasztása a tévés vetélkedőknél, de szombat délután azért sokat tanultam-tapasztaltam. Rényi Ádám, A 40 milliós…..
zoli voltam Már négy éve 2011.01.19 21:11:00
Ma van a negyedik évfordulója a másnapnak.Négy éve keltem fel azzal, hogy "hú, én tényleg megcsókoltam azt a lányt a HÉV megállóban. Vajon akkor most mi van?". Pont négy éve kezdett el feszíteni az, hogy akkor itt most van valami, ez most talán nem olyan kis habkönnyű…..
A Lemilblogon már olvashattatok az Amerikai Haditengerészet azon repülőiről, amelyek igen rövid pályafutás után lettek leselejtezve. Aki nem olvasta, ide kattintva pótolhatja. A most következő poszt olyan repülőgépekről fog szólni, amik a Navy extrém kívánságait próbálták…..
Magyaridióta Mikor elég? 2010.12.01 10:30:00
Azt mondja a főnököm ebéd közben, mintegy foghegyről odavetve a nyugdíjtéma kapcsán, hogy reméli, nem csinálok, mivel nem is kell csinálnom semmit, automatikusan visszakerülök az állami nyugdíjrendszerbe. Mondom neki, hogy maradok magánpénztári tag, mire jól lebarmol, hogy nem…..
regent123 2010.12.01 18:12:11
Olvastam nemrég egy véleményt valami jobboldali újságban (Magyar Nemzet???) ami nem hagy nyugodni. Megpróbálom összefoglalni a lényegét.:

Eredetileg (sok sok évvel ezelöött) nem volt nyugdíj, meg járulék, de aztán a háború után ezt bevezették. Nyilván nem volt senkinek semmiféle megtakarítása amibööl az éppen nyugdíjba menöök nyugdíját fizetni lehetett volna, ezért bevezették a fizetésbööl automatikusan levonódó és a nyugdíjkasszába irányított járulékot. Ez arra volt hivatott hogy fedezze az éppen aktuális nyugdíjasok nyugdíját a társadalmi szolidaritás nevében. Semmi köze nem volt a saját számlán évtizedeken át gyüüjtögetett örökölhetöö magánnyugdíjhoz. Nem is szabad rá úgy tekinteni, hogy amit befizetek annak bármi köze is van ahhoz amit majd kapni fogok. (Ez kicsit olyan, mint hogy az adómból tartják fenn a közvilágítást, de attól hogy rengeteg adót fizetek még nem vagyok jogosult több fényre mint az aki csak keveset.) Ennek a rendszernek nyilván vannak hibái, és csak megfelelöö demográfiai viszonyok esetén tartható fenn.
Ugye 12 évvel (ha jól emlékezem) ezelöött viszont egy tollvonással azt mondták, hogy a nyugdíjjárulék egy részét kötelezöö (nagyon sokaknak) befizetnie egy magánnyugdíjpénztárba. Ez a számla a "sajátjuk" lesz, örökölhetöö, és majd ha nyugdíjba mennek, akkor a gyüüjtött pénz és az esetleges hozama mind az övék lesz, kiegészíti majd az állami nyugdíjat. Igen ám, de ezt a pénzt az állami nyugdíjkasszától vették el, azaz az éppen aktuális nyugdíjak kifizetésére nem maradt elég pénz, az állami nyugdíjkassza állandóan veszteséges volt (kevesebb bejövöö járulék, mint kifizetés) ezért a hiányt az állam kipótolta. Természetesen az adónkból.
Mindeközben a magánnyugdíjpénztári vagyon kezelését magáncégek végezték, és igencsak vastagon fogó ceruzával számlázták a költségeket.
Azaz nem történt itt más, mint az állam magáncégekhez "játszotta át" az éppen aktuális nyugdíjak fedezetét (jobban mondva a szép pénzt hozó pénzkezelés jogát), és a kiesöö bevételt az adókból finanszírozta. Majd esetleg néhány év múlva, mikor az elsöö magánynyugdíjasok megkapják a járulékukat, és az államnak kevesebbet kell aktalisan kifizetnie, akkor majd talán újra egyensúlyba kerülnek a be és kifizetések, de addig masszív hiánnyal kell küzdeni, és a haszon magáncégekhez vándorol.
Logikus lépés tehát, hogy az eddig "magán" számlán kezelt pénzeket most újra állami számlán kezeljék. Hiszen a nyugdíjjárulék nem megtakarítás, az voltaképpen adó, ami közvetlenül felcímkézve az aktuális nyugdíjak fedezetéül szolgál. Ha valaki szeretne magánszámlán megtakarítani, akkor a lehetööség adott. Ott a nettó jövedelme, abból anyit tesz félre amennyit akar.

Eddig a vélemény, illetve ami nekem lejött belööle. Innen nézve viszont úgy tüünik, hogy bizony a magánnyugdíjszámla a lopás, mégha nem is a számlatulajdonos kapja az ellopott pénzt, hiszen öö majd ezt "visszaadja" ha nyugdíjas lesz, és kevesebb állami nyugdíjat kell neki fizetni. De bizony a számlakezelöök szép hasznot zsebelnek majd be, és ezt a hasznot azon az áron szerzik, hogy az állami nyugdíjkasszában hiány keletkezik, amit bizony az adókból kell pótolni.

Vélemények?
zoli voltam OPNI-t, most! 2010.10.14 12:49:00
Direkt fogalmazok sarkosan: a közveszélyes bolondokat igenis zárják bolondokházába!Ez szebben úgy hangzik, hogy az ön- és közveszélyes pszichiátriai betegek kezelése során kiemelt figyelmet kell fordítani saját maguk és környezetük biztonságára, ennek érdekében pedig olyan…..
Az én történetem 2007 tavaszán kezdődött. A megelőző hosszú időszakban folyamatos stresszben éltem, mind munkahelyi mind családi oldalról nagyon nagy nyomás nehezedett rám.   Egy nyilvános helyen voltam a feleségemmel, ahol minden komolyabb előjel nélkül hirtelen…..
regent123 2010.09.27 11:58:51
Elég hosszú az eredeti levél, idézek belööle ahol szükségesnek érzem, de a gondolataimat azt hiszem már mások is leírták: Mi van az eredeti problémát kiváltó okkal?
ìrtad hogy:
"Az én történetem 2007 tavaszán kezdődött. A megelőző hosszú időszakban folyamatos stresszben éltem, mind munkahelyi mind családi oldalról nagyon nagy nyomás nehezedett rám."
Erre jöttek a tünetek, amit pánikbetegségként diagnosztizáltak, nem tisztem (é nem is tudnám nyilván) eldönteni, hogy helyesen-e. Erre kapott:
"Napi fél tabletta 50mg-os Zoloft-tal kezdtem, aztán néhány hét múlva már napi egy tablettát szedtem. A pánikrohamok jóval ritkábban jelentkeztek és enyhébbek voltak, de a fejfájás, levertség és kimerültség egyáltalán nem akart megszűnni."
Ez nagyon ugy tüünik nekem, mint egy nem megfelelöö gyógyszerválasztás. Egy tünetet a sok közül kezel (vagy elnyom?) de a többi megmarad, ráadásul:
"Mivel a kiégés tünetei nem enyhültek, a pszichiáterem fokozatosan növelte a gyógyszer napi adagját!"
OK. mondjuk, hogy be kell állítani a megfelelöö adagot. De visuont jelentkezett egy elég komoly mellékhatás (vagy egy új, független tünet?):
"A péniszem, a herezacskóm és a többi erogén zónám érzéketlenné vált, időnként majdnem annyira, mint mikor a fogorvos kezelés előtt érzéstelenít egy területet és az ember szinte nem is érzi azt a részt."
Hát ez elég rémisztööen hangzik, más orvost nem kérdeztél, vagy nem néztél utána, hogy ez várható mellékhatás-e?
Aztán saját döntésre fokozatosan abbahagytad a gyógyszer szedését mire:
"A hatás nekem is meglepő volt: nem jelentkezett semmilyen elvonási tünet az antidepresszáns elhagyása miatt, ugyanakkor a kimerültség és fejfájás teljesen megszűnt, sokkal jobban kezdtem érezni magamat a bőrömben, mint a megelőző hónapokban bármikor."
Azaz úgy tüünik a gyógyszer megggyógyította a pánikbetegséget, és a többi tünet is megszüünt. Történt közben bármilyen életmódbeli változás? Biztos, hogy a gyógyszer miatt múlt el a pánikbetegség? Biztos, hogy miatta volt a többi tünet, Biztos, hogy a mellékhatást ez okozta, tekintve hogy:
"Egy dolog, a súlyos szexuális zavar azonban megmaradt, sőt az elvárttal (a gyógyszer elhagyása után meg fog szűnni) éppen ellentétes módon, még fel is erősödött."
Ráadásul írsz még egy másik tünetrööl (itt a tünet már nem az eredeti gondot jelenti, hanem a gyógyszer mellékhatását, ha jól értem):
"És amikor tünetekről beszélek, meg kell említenem még egy tünetcsoportot. Erre korábban, a szexuális problémák árnyékában nem is annyira figyeltem (bár az első pillanattól kezdve érzékeltem), de később egyre egyértelműbbé vált, hogy végbement bennem egyfajta érzelmi elsivárosodás is."
Nem lehet, hogy a gyógyszer szedésétööl függetlenül ment benned ez végbe, és talán emiatt is enyhült, majd szünt meg a pánikbetegséged? Arra gondolok, hogy a stressz miatt a szervezeted egy olyan tünettel jelzett, amit pánikbetegségként diagnosztizáltak: Hirtelen rosszullét, magas vérnyomással, fejájás, kimerültség (ez amúgy nem tünet, ez állapot). Erre kaptál egy antidepresszánst, ami gyakorlatilag hatástalan volt, de mivel az életmódodon nem változtattál, a kimerültség és kiégés miatt érzelmileg is eltompultál, a fejfájás természetesen megmaradt (mitööl múlt volna el, ugye?), a pánikbetegséged is enyhült (mivel egy másik szakaszába lépett, már nem pánikolsz, ezen már túl vagy, már ki vagy égve) emellé kialakult egy szexuális probléma is egyenes következményeként a kimerültségnek, és kiégésnek.
Aztán abbahagytad a gyógyszer szedését, és semmi nem változott. Pánikbetegség tünetei nincsenek, vannak viszont a kiégés tünetei. Persze úgy tüünik, hogy mindez a gyógyszer mellékhatása.
Na, ezt gondolta egy laikus. Ha orvosilag teljesen hülyeség amit írtam, majd úgyis darabokra szedik.

Amúgy:
"A velem történtek után komolyan elgondolkodtam egyébként azon is, hogy vajon a múltban, az antidepresszánsok ilyen mértékű elterjedése előtt is ilyen keresett áru lett volna (ha akkor létezik) a Viagra és a hozzá hasonló készítmények."
Hát persze hogy volt a hasonló dolgokra kereslet. Tigrishere, orrszarvúszarv, meg egy rakás afrodiziákum létezett mindig is, legfeljebb senkit nem érdekelt, hogy a népesség szegényebb 90% hogyan oldja meg a problémáit, ha már nem megy úgy a szekér. Mostanság meg a szalag mellett robotoló is megveheti a Viagrát ha akarja.
Most, ma reggel, a rendőrség nyomozást megszüntető határozatát olvasva rendült meg végleg bármiféle hitem és bizalmam a magyar rendőrségben. Ugye mindenki emlékszik a magyar internetes kereskedelem az átvertek számát tekintve legnagyobb csalására? (Itt olvasható mind a tizenegy…..
regent123 2010.09.10 10:42:17
@Csigorin: Vonatos hasonlathoz:
Rendszeresen utazol a Budapest-Bécs vonalon a BBP Kft.-vel, mindeddig ingyen volt, mindössze arra kértek, hogy olvass el egy szerzöödést, írd alá, és add meg a bankkártyaszámod. Minden további tájékoztatást, az állomáson kifüggesztett hirdetöötáblán fogsz a jövööben megtalálni. Te ezt tudomásulvetted, használtad a szolgáltatást egy évig, és tényleg ingyen volt. Aztán egyszer csak észreveszed, hogy leemeltek a számládról egy kisebb összeget, egy éves elööre fizetendöö utazási díj címén, ráadásul nem a BBP Kft, hanem a GGT Kft. MI EZ? Felhördülsz, feljelented a céget, vissuaköveteled a pénzt. Aztán a rendöörség megállapítja, hogy ahogyan az eredeti szerzöödésedben is állt, a cég minden változtatást kifüggesztett az állomáson a hirdetöötáblára, csak te nem olvastad el. Ha elolvastad volna, akkor láttad volna, hogy a szolgáltatás már nem ingyenes, elööre átalánydíjban kell fizetni az utazásért.
Nem látom itt a csalást, ha nem vagy megelégedve a tájékoztatással, akkor ez tisztán fogyasztóvédelmi ügy, vagy polgári peres eljárás. Pont olyan, mint hogy az egyik szomszéd szerint átlóg a körtefa ága, a másik szerint meg nem.

Aztán fél év múlva a GGT Kft. bezár, és persze nem fizeti vissza az átalánydíj fennmaradó részét. Na itt már kétesélyes a dolog, de ismerve, hogy pl. az építööiparban hány cég csinálja ugyanezt, nem sok jóval biztatlak.