Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Armatúra

0 bejegyzést írt és 180 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország és Lengyelország kismiska ahhoz képest, ami az új olasz vezetés miatt vár az unióra. Szlovákiában valami bűzlik és ha a populisták kerekednek felül, Orbán összekovácsolhatja a visegrádi négyeket. Azért az erős emberek, mint Putyin és Erdogan élete sem fenékig tejfel, sőt. A…..
Armatúra 2018.05.25 13:59:37
Kedves Lajos! Minden populista Ansatz-tól eltekintve -még ha igaz is lenne -van egy-két megfontolandó tény. Nevezetesen, talán van abban valami , az orbáni hatástól is függetlenül, hogy egyre több, a migrációtól érintett, boldog demokráciában erőteljesen feljönnek a migrációt ellenző, ill. erős kordában tartó pártok. Talán a népben, nem csak szélsőjobbos inklinációjuakban, valamifajta gondolati átrendeződés is keletkezhet, talán tapasztalatok folyományaként.
De nézzük a dolgot a maga valójában! A hivatalos médiában két dolog keveredik/vagy keverik. Egyrészt, hivatkoznak az életveszélyben lévők iránti szolidaritásra, másrészt, ami generálisan más érv, a negatív népszaporulatra. A népszaporulat pótlása nem szolidaritási ügy, így ennek kezelése nemzeti kompetencia. Ha valaki beengedéssel elszámolja magát, az az ő sara. Annyit erről, hogy a népszaporulati probléma ilyetén megoldása egyszersmind annak implicit vállalása, hogy a jelenlegi népesség 100 éves távlatban végzetesen elöregszik, azaz kihal. Ez a kormányzat felelőssége, hogy próbál valamiféle normális megoldást " a népességen belül" megpróbálni, vagy fátumként elfogadja, hogy kihal utódjaiban a mostani nép. Úgy gondolom, hogy kormányzati felelősség ennek, valamilyen módszerrel való megpróbálása, legalább pár évtized hosszúságban, aztán "man wird sehen".
A másik ügy a szolidaritás. Nos ez valóban implikál egy képesség szerinti teher vállalást mindenkitől, azaz valamiféle kvótát. A kérdés nem is a kvóta, igazából, hanem a szolidaritás leghatékonyabb, leginkább jövőbe mutató, tényleges jobbulást hozó módja. Ha elfogadjuk, hogy ez a bajba került, belülről, vagy kívülről,migrációra késztetett tömegek befogadása és integrációja, az számos kérdést vet fel. Először is, aki egy katasztrófa helyzetből, háborús, vagy szárazság okozta, stb. csökkent életlehetőséget nyújtó állapotból menekül, az az egészségügyi, oktatási, szociális , stb. biztonságot nyújtó Unióból hülye lenne visszamenni. Mondjuk én sem mennék vissza. Kérdés, hogy mennyi -mondjuk az elkövetkező 20 egy-két évben a potenciális menekült. Ha nem esek túlzásba,akkor 15-20 millió körüli. Ennek egy kvóta szerin cca 30%-a kerül a németekhez. Mivel már van ott min. 4-5 milliónyi török, stb, 2070 utánra, a szokásos 35 évenkénti duplázódással lesznek cca 20 milliónyian, majd 2110 körül -ami olyan messze van mint az első világháború - lesznek 40 milliónyian.Eközben a neg szaporulat révén lesz akkorra max 55-60 milliónyi "német német", akiknek 70%-a 70 év feletti lesz. Mivel az "új németek" adják az aktív lakosság túlnyomó részét, jogosan követelhetik meg, hogy minden olyan tartományban,. területben, intézményben, ahol ők adják az aktív többséget, az ő szokásrendjük legyen a meghatározó, elfogadott. Ennek csöpp korroláriuma, hogy az akkori liberálisoknak ott halt's Maul lesz. Ez nem agresszió, hanem természetes, jogos követelmény az aktívak részéről.
Egy másik kérdés az, hogy ha a szolidaritást befogadásként értelmezzük, akkor sem forrás terület, sem népesség sem időbeli korlát nem lehet. Ez, gondolom, természetes. A másik ügy az ott maradtak. Soha nincs olyan, hogy mindenki menekül. Nem mindenkiben van meg -ilyen, vagy olyan oknál fogva- az elvándorlási késztetés. Ezekkel mi lesz? Dögöljenek meg, miközben ők a többség?
Szerintem a megoldás egy totális szolidaritási rendszer egy totális probléma kezelésére. Azaz, az USA-tól Unión át Kínáig egy "Marshall terv" szerű megoldás. Azaz minden ország erejéhez képest, KVÓTA szerint segít az ottani helyzet kezelésében, az oktatás, egészségügy, szakképzés, környezet védelem, stb. erősítésére, a helyi humán erőforrás megerősítésében. Egyszóval: szolidaritás és kvóta. De ez a rendszer jövőbe mutató lenne, az egész népesség segítségét jelentené. Igaz, hogy így nem lenne olyan olcsó a munkaerő, de talán le lehetne nyelni ezt a békucit. Üdv.
Hiába hívják fel a szakemberek a figyelmét arra, hogy rossz irányba mennek a dolgok, Orbán Viktor nem változtat sportpolitikáján. Nyakra-főre emelteti a labdarúgás új templomait, a stadionokban pedig TAO-pénzeken gazdagodó harmatgyenge futballisták poroszkálnak. A nézőszám csökken, a válogatott…..
PoliPraktika Apropó 2018.05.23 18:23:05
A múlt héten azt hittük, hogy a kormányalakítás lesz a legérdekesebb történés. Tévedtünk...
Armatúra 2018.05.24 11:59:39
@Könnyen elkaptuk, uram!: A'szem diszkrepancica van köztünk. Úgy véltem, hogy az egyszemélyi vezetés különböző példáiból kiindulva ítélted meg Orvbánci rencerének működését. Én csak aztatat jeleztem, hogy -bár igen keményen fogja a gyeplőt a vezír - de ez a rendszer, by no means egyszemélyi diktatúró, még haloványan se nem. Az ellenzéknek ebben a választási rendszerben is bőven lett volna esélye váltásra, ha lett volna valós ereje, mind személyi állományát, mind koncepciót tekintve. Ennek az -legyünk elnézőek- über szivárvány konglomerátumnak elért eredménye -a Fidesz minden hibáját, bűnét tekintve is- kész csoda. Ahogy több példa is mutatta ezen a választáson és más választásokon is, az ún. lejtős körzetek nem teszik elérhetetlenné a győzelmet az ellenzék részére.Az más kérdés, hogy a körzetes rendszerben a győztes mindent visz, de erre van példa sok helyen. valószínűleg most is érvényes a mondás: ha nem megy a kupi, nem a szobákat kell kifesteni, átrendezni, hanem a csajokat köll lecserélni. Ez van. Üdv.
Armatúra 2018.05.24 13:01:49
@Pop40: Remélem nem gondolod komolyan az észbeli összehasonlításokat! Mellár esetében az ájkjú becsülhető, a másik kettőnél szimpi és aszimpi kérdése. A blogger stílusa, témáját tekintve persze sérthet, de nem jelez ipeg alacsony ájkjú-t. Hogy mennyivel van egyszáz fölött, ez is kérdéses, de nem érzelem dönti el. Az pedig bloggolóknál és kommtársaknál bevett dolog , hogy lehülyézik a célszemélyeket, azoknak valós szellemi teljesítményétől függetlenül. Ez adja a báját a nóném irkafirkáknak. Bár az kissé unalmas, hogy sokaknál a jelzős osztályozás minden egyéb érvelés helyett működik. Üdv.
Az áldozathibáztatásnak nagy hagyományai vannak Magyarországon, de Orbán most elérte a nagy elődök, Szálasi és pribékjeinek magaslatát: az európai antiszemitizmusért a zsidók a felelősek...
Armatúra 2018.05.19 11:25:21
@szepipiktor: Nem gondolod, hogy talán te látod fordítva a dolgokat? Miért gondolod, hogy az a zsidó -zum Beispiel én - vagy kikeresztelkedett, vagy -másik finomság- öngyűlölő? Ha ennek az embernek a mániákus világmegváltást, ill. az e célból folytatott erőszakos szervezeti tevékenységét elítéli? Érdekes módon közülünk sokan elvárják, hogy mások nézzenek szembe akárkik ellen elkövetett tett béli vagy szóbeli agresszióval, súlyos beavatkozással. De ha valaki kijelenti, hogy pl. az Ávóban, szamuelystáknál túlreprezentáltak voltunk, akkor az antisimi, vagy öngyűlölő. Soros tevékenységét, különösen annak agresszív voltát károsnak gondolom. Ami a poszt idézett képét illeti, bizony ilyenre emlékezem az SZDSZ plakátokon lévő Pető Iván képnél, több helyen írt hasonló szövegekre. Aki elvakult, az mindenre "ráüvölti" véleményét. Amúgy ilyen elvakult f@szok nálunk is leledznek szép számmal, csak náluk ez a mániákus antiszemitázásban, mucsaizásban,etc. nyilvánul meg. Az IQ eloszlása bizony minden népcsoportnál "fajtánál" hasonló menetű gráfot ad. Mint írtam, soha nem volt bibsi komplexusom, azaz se nem szégyelltem, se nem voltam büszke származásomra. Amúgy, ezért nem tudok mit kezdeni a meleg büszkeséggel, sőt magával a meleg kifejezéssel, ami a gay-jel együtt, szerintem vastagon eufemisztkus. Ha meleg lennék, ugyanúgy viselkednék mint zsidóként. Üdv.
Albánia, Ausztria, Csehország és Észtország mellett Magyarországot és Lengyelországot is kiosztotta az Európa Tanács emberi jogi szerve, a Rasszizmus és Intolerancia elleni Európai Bizottság (European Commission against Racism and Intolerance, ECRI). Az 1994 óta fennálló szervezet célja a…..
Armatúra 2018.05.16 14:25:54
@chrisred: Gyönyörűm! Pont azt rebegem, hogy a menekült kérdésnek is ez a rossz megoldása. Szíria, Irak, Afganisztán, Csád,, éghajlati változások miatt már Nigéria, stb. Ez nem Szíria kérdés, hanem egy értelmezési kérdés visszanyalása. Milyen alapon utasítasz el akárkit, aki menekül a jövőben, ha egy országból beengedsz. Ráadásul ez egy ún. pozitív visszacsatolási , azaz gerjesztett folyamat. A menekült kérdés ilyetén való kezelése valóban felső határ nélküli -nem kvótára, hanem létszámra - folyamatot indukál. Ha most menekült státuszt kapnak a Mediteránumból, Közel/Közép Keletről jövők, nem lesz ok valamikor is leállítani, visszaküldeni. Nem Amerika a 18. sz-ban -azaz 3 millió fehér, 7-8 millió indián 10 millió négyzetkilométer-. Az egy más helyzet volt. Hasonlóképpen 56. ill. a balkáni háború sem ez a helyzet. Az a baj, hogy totális világértelmezési idea vezérli a liberális világot, mint anno a 20. sz. elején a kommunizmus látszólag gyönyörű elve. Ahogy az, úgy ez is katasztrofális következményekkel járhat. Ez nem Orvbáncvezírről szól a látszat ellenére. Ezért mondom, hogy kéne egy higgadt európai tárgyalás, egyezmény a kérdés alternatív megoldására. gyanítom, hogy kibékíthetetlen az ellentmondás álláspontjaink között, de azért max. tiszteletem. Üdv.
Armatúra 2018.05.16 14:53:22
@chrisred: Drága @chrisred! Ismétlem: most a menekültekről beszélek. A szárazság következtében beálló tömeges éhezés éppen olyan életveszély, de a polgárháborúk újbóli kitörése is szinte törvényszerű-sajnos -ezekben a régiókban és még sok minden más, ami százezrek milliók életét veszélyezteti. Az a csapda, hogy a genfi egyezmény idején csak egy-egy ország elvétve előforduló problémájából indultak ki. Mostanra a helyzet kvázi globalizálódott. Nem egy népcsoport tragédiájának kezeléséről van szó, hanem egy sok százmilliós övezetsor -mint írtam- szinte menetrendszerűen bekövetkező megrendüléséről. Ennek az új helyzetnek a kezelése nem mehet a régi módon. De ismétlem, érzékelem, hogy vitánk kezd egymás melletti elbeszéléssé válni, ami nem tűnik feloldhatónak. Elfogadom, hogy ez a te rendíthetetlen álláspontod, ami antipódusa az enyémnek. Ez van. Mindketten túléljük, remélem. üdv.
Armatúra 2018.05.16 14:58:54
@Armatúra: Még egy megjegyzés, csak a tisztánlátás kedvéért. Azért vagyok egy ilyen szolidaritás, tehát működési módja a kvóta ellen, mert ennek elfogadása egyszersmind a szolidaritás ilyetén elfogadását jelenti. Ennek semmi köze a kormány terrorizmus , nők erőszakolása stb. érveihez. Ezek súlyos dolgok, de egy ezrelékét sem érintik a kintről most vagy valamikor ide jötteknek. Többet tényleg nincs mit mondanom. Üdv.
Szinte biztosak lehetünk abban, hogy az Orbán Viktor által vezetett új kormány folytatni fogja azt a marketingkormányzást, melyet az utóbbi 8 esztendőben szinte művészi szinten művelt. Ez annyit tesz, hogy várhatóan nem lesznek átfogó reformok, Magyarország legnagyobb bajaira legfeljebb felszínes…..
Armatúra 2018.05.14 12:15:56
@Homo fideszbirkusz: Megnyugtató, hogy nélkülünk, birkucik nélkül ti feljavítanátok lényegesen az ország átlag, vagy medián ájkú -ját.. Ez némileg sejthető az itteni ellenzéki kommentek érvelési szintjéből. Üdv.
Armatúra 2018.05.14 12:23:51
@Homo fideszbirkusz: Egészen apro po. Láttad a riói olimpipán amint Merki ott ül közvetlenül Putykó mellett, valamint, hogy újabb gázvezetéket akarnak építeni, a lengyelek és ukránok fájdalmára? Azon kivül rohant Merki Trumplihoz, hogy ne baszo...sa Putykót annyira, mer' az Germánia kisasszonynak fog fájni. Akkor ő most kije mije Puty.nak? Üdv.
Armatúra 2018.05.14 13:42:03
@Ellenzéki Tüntető: Ez szép volt! Mivel módjával bízom magamban, vacillálok megszólításom milyenségét illetően, két választ gyűjtöttem csokorkába. With love from me to you. Hogy asszongya, 1§. Ha komoly , akkor komoly a dolog. Próbálj meg lazítani, zum Bleistift Hofival.2§. Ha poén, akkor megvolt a mai napra rendelt nedv(humor).
Üdv.
Magyarország a GDP jó egy százalékát bukhatja 2021-től a közösségi jog megsértése miatt. A magyarok pontosan tudhatják, mi is az az illiberális demokrácia, mert már átélték a szocializmus idején. Amikor a krokodil mosolyog: átmenetileg barátságos képet vág Orbán Viktor...
Armatúra 2018.05.10 15:55:57
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: megmagyaráéznád, hogy a vak é gyengén látók segítőit hogyan üldözik, mer nincs erről infóm! Kösz.
Lehet még olyan forradalom is, mint Örményországban. Az örmények egyszerűen nekimentek mindenkinek, aki az útjukba állt és elzavarták a korrupt, hataloméhes és oroszbarát kormányukat. ..
Armatúra 2018.05.09 17:02:14
@chrisred: Azért, ha pindurit utána gondolsz a taljánokhoz frankokhoz via mediterranum, beténfergő pár százezer grüss Gott vendég között is lehet ilyen olyan meg amolyan. Persze a '15-ös jamboree során a rajtunk átvonulók között is úszkálhatott egy-két fain-tos egyed. De akkor mi már régóta rossz fiúk voltunk, hogy Ad1 nem voltunk kedvesebbek, ad2 nem őríztük ellen a 100 ezernyi vendéget. pedig sógorék példát mutattak, hogy akár pár százat is tök jó le ellen őríznek pro év. Szóval, ismétlem ez a chewing gum kiköphető bármikor és újra rágható. Már akinek ez a mániája. Ha nagyon komoly akarok lenni, csak azt tudom kiizzadni lesántult agyamból, hogy ezek a dolgok mindig kattintós témák lesznek média személyiségek jóvoltából. Mivel bennem a csekélynél több kétely halmozódott fel ezen említett személyek szellemi/etikai kvalitásait illetően, noch dazu oldalra nézve meglepő szimmetriával, egy idézettel jövök elő, drága otyecom hagyatékából. A'szem már elsütöttem egypárszor , de nálam örökzöld. Szóval: "Amit leírnak/mondanak annak az ellenkezője sem igaz", a másik gyöngyszem, 'Ha kérdeznek akkor is hazudnak." Ezt ugyan a módszerváltás előtti érára értette, de kiterjesztettem mint egy huncut funkcionált. üdv.
Armatúra 2018.05.10 11:36:31
@okostojas007: Bocs, de későn jutottam billentyűhöz. Látom a bérkommentelési/pártirodai/egybites Ansatz-nak lelkes híve vagy. Egészségedre! Jedem das seine. Amúgy, azt igyekeztem kommtársnak előadni, hogy pontos források nélkül a trend csak szív és nem valóság szerint értelmezhető. De ez az örökzöld téma minden lelkes pro és contra egyed számára. A kint lévők száma halál pontosan min. 1 millió hiteles antiszimpi emberek ill. 200 ezer úgyszíntén hiteles szimpizők számára. Mivel a differansz kvázi módó nagyságrendi, öldöklésre prímán -nem CBA - alkalmas. Valóság anyú -egyébként egy kurva, hajdani N.E. prof-om szerint - kedélyesn kuncog e gigászi szellemi küzdelmet kuksizva. Úgy, hogy csak további szép napot és vidám ökleléseket kívánok. Üdv.
Armatúra 2018.05.10 11:41:12
@okostojas007: Hja és még valami. Bár nem vitatom -mi a fenének-, hogy pontos , hiteles adatokkal rendelkezel érzületek terén is, annyit merészelek leírni, hogy a 3-4-szeres, vagy nagyobb fizú különbségek katalizátor szerepe talán-talán hazai kormánytól függetlenül is definit súlyponti lehetett. Ha más a meggyőződésed, akkor lelki nyugalmadra tekintettel, vedd úgy, hogy meg se szólaltam. Azt is halkan. üdv.
Mi a közös a 2003-as paksi balesetben és a 2011-es fukusimai katasztrófában? Az ember, aki (rosszul) tervez, az ember, aki hanyagul (nem) végzi el a munkáját, az ember, aki jóhiszemű(en idióta), és az ember, aki téved. Vagyis az ember, aki mindig, minden körülmények között hibázhat. És hibázik is.…..
Demográfiai adataink évtizedek óta aggasztóak és javulás a fasorban sincs… Persze okai bőven akadnak. Most kedves régi és új miniszterelnökünk megkérdezné a nőket, hogy ugyan mire is lenne szükségük a nagyobb gyermekáldási kedvhez. Persze a kisördög megszólal bennem, hogy e látszat gesztus mögött…..
Armatúra 2018.05.08 13:44:16
A helyzet az, hogy két út van. Az egyik azon alapul, hogy vannak változtathatatlan folyamatok, amelyek ellen nem lehet tenni. Ez azt jelenti, hogy matematikai bizonyossággal 100-150 év alatt a népesség a mostaninak jóval a fele alá csökken. Ez még nem tragédia, mert 4-5 milliónyi magyar is jól el lenne. De, a gáz az, hogy ennek a 4-5 milliónak több mint a 75-80%-a 70 éven felüli lenne, ami fenntarthatatlan. ezért ekkor a mostani megoldás az import, vitálisabb népekből. A másik eset az, hogy a kormányok megpróbálják a családoknak olyan támogatását, ami megkönnyíti a gyermekek vállalását. Ha az ilyen programok nem jönnek be egy bizonyos inkubációs idő alatt, akkor marad az előbbi megoldás Úgy gondolom, hogy minden hibájával együtt, nem ez a program a kormányzati gonoszság, hibák mintapéldánya. Ami az eladósodást illeti, szerte a fejlett világban emberek tíz, vagy százmilliói választják ezt-az ott sem rizikó nélküli - utat. Most megy egy ausztrál sorozat, lakás felújítási versenyről. Ott is az eladósodás a lakás , ház szerzés módja a legtöbb embernek. Kevesen tudják készpénzből finanszírozni. Ott sem biztos a munkahely. A 10+10 milliós ingyen, ill. kis kamatú pénz a város körüli övezetekben elég egy tüchtig megoldásra, vagy legnagyobb részére. Szóval nincs tuti megoldás, ez biztos, de szerintem kötelessége is egy kormánynak alternatíva keresése ill. próbája. Ezt ideológiai gerjedelemmel nem jó megközelíteni.
Armatúra 2018.05.08 18:15:43
@Nancsibacsi: Elkéstem, de válaszolok. Az első példám a fejlett nyugati államok vezetőinek válasza. Ebből is kiderül, hogy milyen találékonyak.
Armatúra 2018.05.08 18:23:38
@roli101: Nem az országot. Ha van gyereked és neki is lesz, meg annak is, etc., a kérdés, hogy miképpen lesz nyögdíj,-akár magán is - és általában milyen lesz a népesség korfája. Az a baromság, hogy párt ideológiai kérdést csinálunk a jövő generációk életesélyeink alakulásából. Nem tagadva, hogy aki ellenzéki, annak Viktorkám iránti -sokszor nem is alap nélküli -ellenszenve avtomatice felülírja a józan gondolkodását. Ez nem bűn, de nem is O.K. A nagy Kóka mondását idézem. "Itt és most térjünk magunkhoz!" Üdv.
Az újabb kétharmados Orbán-győzelem és az "Állítsuk meg Brüsszelt!" típousú kampányok árnyékában egyre inkább napirendre kerül a kérdés: kivezeti-e az országot az EU-ból Orbán Viktor? Van e számunkra élet a keleti nyitás kapujában?..
Armatúra 2018.05.08 15:06:26
@chrisred: In order to be precise, a kvóta korlátlansága nem az illető arányszám naggyá válását jelenti, hanem a vele szorzott kvóta alap végén kapott szám változását. Mintegy. Amúgy, objektíve nézve a mi kvótánk cca 1%, a francúzoké 20 egynehány ázalék, german-oké cca 30%. i tak dalse. A dolog lényege nem is itt leledzi magát, de erről majd máskor Pistukám -hogy idétlenül idézzek -. Üdv.
Armatúra 2018.05.08 15:09:13
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Bár szépe jelzősort használtál, de megmondanád, hogy milyen kritérium szerinti a rasszista jelző itten? Csak, hogy kiművelődjek valamelyest. üdv.
Armatúra 2018.05.08 15:53:29
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Miben nyilvánul meg a cigány ellenesség, valamint a zsidó ellenesség? Ez utóbbit mint érintett kérdezem, mert valahogyan nem jön le. A rasszizmus a migráció ellenességből gyün? Mer' mondjuk én se találom jó megoldásnak, hogy a Szahara alatti és feletti országokból, valamint a Közép Kelet más régióiból,egészen Afganisztánig, a válságra hajlamos övezetekből a következő időkben igen-igen-igen sokan induljanak el. Direkte nem írok számokat, de lehet elég jól becsülni a következő évtizedekben potenciális indulók mennyiségét. A népszaporulati problémánknak a 21. sz-ban talán van más alternatív kezelési módja itt Ajrópában és másutt mint egy népvándorlás. Az a helyzet, hogy ez nem rövid távú politikai kérdés és legkevésbé sem csak magyar. Ez nem a 18.sz. USA-ja , ahol 3 milliónyi fehér és cca 5-7 millió őslakós élt, vagy a népvándorlások kora kontinensünkön. Nem tartom lehetetlennek, ha nem is orbáni módszerrel, de máshogyan kezelni a népszaporulati ügyet. Azon kívül, a szolidaritásnak a fejlett világ részéről a helyszínen kéne különböző fejlesztési, oktatási , egészségügyi programokkal egy élhetőbb világot kialakítani. Mindenki, aki bajba kerül nem tud, vagy nem is akar eljönni. Ők dögöljenek meg egy ilyen helyzetben? És ők lennének a többség. Ha pedig azt mondják, hogy nekik is lenne megoldás, akkor az egészre is állhat a dolog. Szóval az orbáni interpretációt nem fogadom el, de a probléma megoldása sokkal közelebb van a kormány változatához, mint a másik -kétségtelenül -európai többségihez. Mármint a média és a politikum oldaláról Üdv.
Egres Béla neve sokaknak ismerős lehet. Ő az a pécsi férfiú, aki rendszeresen fenyeget és zaklat olyanokat (sokszor hivatalos szervek nevében), akik felemelik a szavukat a kormány ellen, és mindezt előszeretettel fűszerezi magánéleti rágalmakkal. Szele Tamásnak a Huppa-n már egész cikkgyűjteménye…..
JobAngel Mennyi a jó fizetés? 2018.05.07 09:30:00
Az ideális bérszínvonalról egy nagyon egyszerű szempontot állítottam fel, azt gondolom, hogy akkor lesz jó világ, amikor egy köztudottan alulfizetett munkából élő is el tud menni 2 hétre nyaralni, családostul. Pl. egy közalkalmazott, vagy egy takarító is. --- Én a „mindenkori” létminimumhoz…..
Armatúra 2018.05.08 14:12:25
@Laptop7712:Ez a munkáltatónak a jelenlegi adórendszerben -de a régiben se lényegesen más- 750 ezer Ft. bérköltséget jelent. Hááát? Nem tudom, hogy egy átlag magyar kis vagy közepes vállalkozó mikor tudja majd ezt vállalni. és akkor még az ennél nagyobb szakmunkás bért nem említem.
Mészáros Lőrinc volt olyan kedves, hogy szállást adott a rendőröknek...
Armatúra 2018.05.08 11:51:13
@Katalin Kovancsics: Most pedig ravaszul beengedik a haladó erőket a térre. Még műsort is csinálhatnak. Ez a legravaszabb diktátor a föld kerekén. A sajtó/média, miközben totálisan el van nyomva, látszólag csepülheti az ország népe előtt. De eccer majd csak lesz változás sakkor végre lesz aranyélet. Üdv.
Armatúra 2018.05.08 11:59:37
@nnnnnnnn: Azért találnak a haladó erők alkalmakat felvonulásokra, meg pl. a Fidesz székházba való újabb benyomulásra, kis ajtóüveg törögetéssel, mint múltkorjában. Meg ott van at RTL, ATV, Hír Tv -amig Simics akarja - ahol továbbra is lehet halált megvető bátorsággal rugdosni ezt a maffiafőnökrasszistacigónácietc.-t. Majd, aztán '22-ig csak fel kel végre a nép, lerázva a rabigát, meg minden. Szóval, a jövő biztos, mint a sicher.
A Válasz.hu vette észre, hogy egy lengyel sitcomban, a tavaly óta látható Ucho Prezesa (Az elnök füle) címűben, Orbánból csináltak hülyét az alkotók. A lengyel közélettel foglalkozó politikai szatíra a Youtube-on és a Showmax nevű streamingszolgáltatón látható, a nézettsége meg elég fasza, akad 3,6…..
Armatúra 2018.05.05 10:08:47
@0rdas: Hát, ez nem volt szép tőled. Kedves ellenzéki kommentelő polgártársainknak a matek, adat elemzés nem come il faut dolog, mert felfokozott érzelmi állapotban ez szellemileg letaglózó. Tessék törölni a bejegyzést!!! Legyen egy kis együttérzés benned. Mondhatnád példul, hogy ha pontos lett vó'n a számlálás, akkor tuti a kétharmaduk. Várjanak ezért türelemmel. majd '22-ben lesz 75% is akár. Már csak kis munka részükről és az náluk lesz. De ha most egészen addig izgassák magukat, há' lehet, hogy nem oda Buda, hanem ide Pest. Is.
Armatúra 2018.05.05 10:14:59
@Armatúra: akarom mondani : Trumpli....
Léteznek-e hatékony ellenzéki stratégiák egy olyan Parlamentben, ahol a kormánypárt csak biodíszletnek tekinti a képviselők egyharmadát? Lehet-e megálljt parancsolni egy olyan centralizált hatalomnak, amely nem tűri a külső- és belső kritikát, és ledarálja azokat a szakmai- és civil szervezeteket,…..
Armatúra 2018.05.04 14:36:25
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hogy én mindent így elfelejtek, brrrzasztó! Szóval, kedvenc Citrix-emnek is leírtam, hogy ha meghívsz valakit a tízezer ha.-os uradalmadba, vagy Brazil-ba vadászni magaddal, akkor necces, hogy adóalap növelő. Ha ajándokba adsz nekije egy ilyen utat, ahová nem együtt mentek, akkor totzicsi, hogy növelgeti az alpári alapot. Itt max pinduri nepotizm gerjesztő korrupcica sejlik fel. Mondjuk.. Mert hát kis kedvenceink is emberből vannak, ha jobban megnézzük őket min. elől hátul. Bár, ahogy egy hajdani Henrik mondotta -ha jól emlékszem nevére - " Hamis aki rosszra gondol." És valóban ki mert volna rosszra gondolni, pláne hangasan. Üdv.
Armatúra 2018.05.04 15:03:12
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mint aztat kedvenc Citrix-emnek kifejtettem, Semi már poz.def antiintellektusos kisugárzása mián sem Liebling-em. Fene se tudja mit esz rajt Viki. Persze, lehet, hogy a politikában az intellektus az egészen harmadrendű rekvizitumok közé sorolt. Sőt.
Armatúra 2018.05.04 15:08:03
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hogy te milyen gonosz vagyol. Noch dazu hívő katholikerként. Bezzeg mi bibsik! Órákig tudnék mesélni eszementen rengeteg felülmúlhatatlan jó tulajdonságainkról. Bár, ha a (zs)Index-et olvasgatod láthatod az emberségek, tisztaságok, ecetetrá, ecetetrá (g)armadáját. De nem akarok komplexust gerjeszteni benned. Üdv.
A Kúria kimondta, április 8-án sérült a választás tisztasága, az önkéntes részvétel, a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elve...
Armatúra 2018.05.03 14:09:06
@Fülig José: Tudom, hogy ez felizgat, de tény, hogy sokaknak, és nem csak droidoknak, valamivel jobb. Más kérdés, hogy fent emlitettem a presztízs cuccokat. ezek valóban kiverhetik a biztit. Noch gazu, még én a droid is el lennék nélkülük min. hiányérzet nélkül. Hát egyszer csak jön egy normálisabb kurzus, ami nékem meg néked is kvázi felhőtlenül tetszik A remény hunyik el utolsójára. Na.
Armatúra 2018.05.03 18:41:12
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Te valahogy mindig egyre jutsz következtetéseidnél, ha beszélhetünk egyáltalán valamiféle érvelésről. Azt jeleztem, csak, minden nyócévezés nélkül, hogy megértem az elkeseredést. Ez független az akkori és a mostani rendszer dolgainak mértékétől. De, látom, hogy ki kell várni a lenyugvás idejét, amikor tárgyaló és érvelő képes leszel. Mert biztos vagyok benne, hogy tanult , művelt ember vagy, aki képes higgadt, jelzőzés nélküli vitára, legalább is legfeljebb jelzőzéssel ízesített érvelésre. Ez, ugyanis kezd nagyon egyhangú lenni. Szép hétvégét! Üdv.
Armatúra 2018.05.03 18:43:30
@Lengyel: Milyen 19%-ról van szó kedves kommtárs? Ez a szám kicsit újdonság nekem, felhomályosíthatnál. Üdv.
Azt hiszem, elvtársak, baj van. A mi Viktorunk úgy járt, mint Gyurcsány 2006-ban. Emlékeznek, a derék Fletó piros dossziékkal rohangált a választások előtt játszva a kompetens vezetőt, mutatva, hogy pontos, kidolgozott elképzeléssel rendelkezik a kormányzásra vonatkozóan. Csak válasszák meg, aztán…..
Armatúra 2018.05.02 16:15:51
@Brix: Azért egy kis matekkal letámadlak, ha nem haragszol. Szóval, a népességfogyás tényét egy állam elfogadhatja, mint fátum okozta dolgot. Ekkor:
a népesség változása:

dN(t)/dt = k(t) N(t), ahol k(t) egy lassan változó -de idöben min. nem csökkenő absz. értékű neg -mennyiség, azaz kvázi konstans. Egy olyan időszakot választva, ahol áll.-nak tekinthető, az egyenlet megoldása :

N(t) = N(0) e exp kt. Ez azt jelenti, hogy az idő növekedtével, nem éppen lassuló sebességgel N(t) nullához tart. Azaz, ha egy kormány meg sem próbál tenni ellene, akkor az az üzenete, hogy : "Gyerekek, kihalunk. Valakinek csak kell ezen a kontinensen élnie, ráadásul a kihalási és gyors társadalmi elöregedési folyamatot kicsit megédesítik nekünk."
Én, bunkófideszbirkanarancsgenyó....stb. azt tartom, hogy egy kormánynak a modern eszközök tárházából -és nem erőszakkal - meg kell próbálnia legalább ezt a folyamatot csökizni, , vagy urambocs. megállítani. Ha 2-3 évtized alatt, egymást váltó kormik sem érnek el eredményeket, akkor valóban marad a bevándoroltatás. Ennyi.
Orbán Viktor mintha nem vette volna észre, hogy túlfeszítette a húrt. A katonai vonatkozású összefüggések alábecsülése mellett az igazságszolgáltatás kormány alá rendelésének szándékából azt olvashatták ki a multinacionális cégek, hogy itteni befektetéseik bármikor veszélybe kerülhetnek. (Előre…..
Armatúra 2018.05.02 14:00:14
@citrix: Akkor abban egyetértünk, kedves kommtárs, hogy nem sok Canossa -zás várható ettől az úttól. Másrészt, talán emlékezel, hogy az Olimpián Merki ült Putykó mellett, most pedig Trumplit győzködi a Kanzler lady, hogy ne nagyon bántsa Putykót, mer' az nem jó nekik. Lehet, hogy Merki is alapszervi titoknok volt mint Orvbáncvezir? Who knows?
Armatúra 2018.05.02 14:28:19
@citrix: Jó, Jó ,de talán a kinti plebs sem ellenzi a ruszki gáz és egyéb befolyást, az export felvételet, ecetetrá,ecetetrá. Másrészt, az, hogy mit ad le Viki odaki, egy dolog, de a vardikt, ha lenne ilyen, az itteni tettek folyománya lenne. Azaz, seckojedno milyen a kinti diskurzus, ha nem mozdulnak. Ez utóbbit én -amúgy - nem hiányolom. párdőz. Üdv.
Armatúra 2018.05.02 14:54:55
@citrix: Citrix-em! Az egy dolog , hogy mit(nem) publikálnak. A lényeg, hogy mit csinálnak. Azon mehet itt a (szó)cséplés, hogy tacsli, vagy nem, de a politika lényege a tett, ami előbb-utóbb felbukkan. A jó nép elvan a biz. eln. múltkori, Vikinek adott tacslija kommentelésével, A kérdés, hogy a pénzek, amik várhatóak '21-től annyival csökiznek-e amennyivel minden hasonló állapotú társ állam esetén, vagy nem. Legutolsó infók szerint marad az úzus. Ha mégis hunyók leszünk, akkor változik a leányzónak az ő fekvése. Ezt én, mint bunkó birka, persze, nem kívánom.A többi média circulus-vitiozus. Bizony. Üdv.
Ha Majtényi László a médiáról beszél, akkor szakmai, sőt erkölcsi alapon is megérdemli, hogy odafigyeljünk a véleményére. Az ORTT (Országos Rádió és Televízió Testület) vezetője volt a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány idején, majd egy MSZP-Fidesz mutyi után, amidőn a 2010-es választásra való…..
Armatúra 2018.04.27 16:39:52
@Armatúra: P.S. Félreértések elkerülése végett, adott témában Viktorkám érvelését is nagy ívben letojom, mert mindig fenntartom magamnak a vélemény alkotás jogát. Persze, tévedhetek mint a süni felmosókeféről nyilatkozva, de akkor is mindent megteszek, hogy független -lehetőleg külhoni, de nem politikai - forrásból informálódjak. Ennyi.
Armatúra 2018.04.28 09:05:30
@Brendel Mátyás: Kedves Brendikém! Szó se rúla, van nepotizmo d"Hongroi. A'se titok józan életű polgár előtt, hogy vannak túlszámlázások. Fentebb, valahol emlitém, hogy Trunpli, megválasztása után, tett egy laza megjegyzést, hogy drogij a készülő elnöki Boeing. Mit tesz a mennyek ura: csuklóból csökizte pár százalékkal az árat a cégecske. Ez, persz nem menti az itteni vircsaftot, de állambá manija nem az enyém, közfelfogás, állami bürokretének szerint. Pedig, de. Ugyanakkor , talán ne essünk heveny túlzásba,bele. Az ezer milliárdokkal való dobálódzás csak matekbeli oskolai felmentések gyanúját keltheti a szólamló esetén. A guglin szerepel, hogy az utóbbi 12 évben napi 2 mrd eu pénzn gyün be 12 év ólta. Ez nem piskóta és hiányzana. Ugyanakkor 360 x 2 x 10 exp 9 = 720 x 10 exp 9, ami tehát évi 720 milliárd friccs. A kőtségvetés 16 ezer mrd. Mivel ez átlag és most valamivel több, valahol 6-8% körül mozog. Fontos, de jó gazdálkodással, ha van, valamennyire pótolható. Másik dolog, hogy azért picit üti ellopási érvelésed, hogy független szakértők szerint a növekedés jelentős része ebből táplálkozik. mármost az ellopott pénz nem növeli a GDP-t, azaz a bruttó hazai terméket, mert abból nincsen semmiféle termék. Tehát, jó lenne, ha tisztább lenne a gazdaság, ami nem csak az Orvbáncica et al. ügyeket illeti, hanem a fekete gazdasági hányad is jelentősen lecsökizne, mely utóbbi nem fideszmaffia találmány, ipeg. Szóval, bármilyen szomorúan hangzik, a kormány gazdaságpolitikájának bizony vannak komoly , kinti függetlenek által is elismert oldalai. Az, hogy ki és miképpen húz el mellettünk, egy másik váprosz, de erre azért aztatat mondom, hogy olyan sok paraméteres az ügy, hogy - Winston-nal szólva - nem tudom,ki és hogyan számolt, mire kijön ez a generális trend. Lehet, hogy igaz, de nem ájulnék el a meglepitől, ha bonyodalmasabb lenne az ügy , mint így am ersten Blick. Szép napot, kellemes pihenést, szórakozást, jó kedvet! Üdv.
Armatúra 2018.04.28 10:02:41
Már többször leírtam de én még Karinthy példáján is túlteszek, mert mindent min. kétszer mondok. Különösen ez van ha ugyanaz a kérdés, problem. Mit fárasszam magam variációkkal?
Szóval: bizonyos szempontból megértem a felhorgadt ellenzéki kommentelőket. Bár, ismétlem: bár, választások előtt is volt horgadozás. Mikor úgy éreztem, hogy esetleg Ferink talán ismétel valami fura módon '10-ben, mivel piszkosul undorodtam tőle, aztatat mondtam házi főnökömnek, hogy világgá megyek , ha ezt a pofát látom újra a min. eln. karszékben, belesüppedve. Mármost, aki ezerrel rühelli Vikit, és ez alkotmányos joga -sőt, néha én is fenéken billenteném -az vajon milyen infinitézimális közelségbe kerülhetett a gutaütéshez. Azt sugizta a totál hiteles média -tehát nem a hazug, bunkó, kitartott lakáj - hogy az egész ország, plussz a kitántorgott sok-sok százezernyi - 7,8,, vagy 9-es az első jegy -, undorodó menekült, mind arra vár, hogy kicsinálja ezt a maffiafőnök keresztapát. Pláne, ha nagy lesz a részvétel. Erre mi történik? Nagy a részvétel. Az angliai -hiteles, objektív, független adatok szerint - vagy félmilliónyi politikai menekültből csak pár ezer , talán 10-20 ezer megy el . A fájdalmat nem csökkenti, hogy remélhetőleg ezt az orbitális csalást a határon túli 750-760 ezernyi, vagy több ,autóbuszokon beszállított , előzőleg 25-30 lakásba bejelentett szavazóval érte el a rémkirály. A pech-ek pech-e, hogy csak pár buszról lehet fénykép. Valószínűleg földalatti alagutakon jöttek a buszok. Ezt is megszervezték a maffiózok. Szóval, itt állnak egy csalás okozta szituációban, kevés uniós elismertethetőséggel kecsegtető bizonyítékkal. Ki nem borulna ki ettől, de komolyan?
Ha a 2018-as, katasztrofális választási vereség okait keressük, nem elégedhetünk meg részigazságok felsorolásával. Ha ezt tesszük – továbbra is –, akkor a 2022-es választás eredményét már most garantáljuk...
Armatúra 2018.04.27 16:49:37
@dukeekud: Attól tartok, hogy az ilyen nagyságrendekkel dobálódzók már egy millió leírásánál is rágják körmicéjüket. Mivel anno 10 exp23 nagyságrendű mennyiségekkel tömtek a skólában, tisztelem a számokat és nem tekintem labdának . Az fel sem rémlik Cuncuskáéknak, hogy a kőtségvetés valami 16.000 mrd. Ezért ezer mrd-ok ellopása esetén min. 4-5 milliónyi polgártárs kéregetne az utak mentén. Bár tejjesen hihető infók szerint más vagy 1-vagy 2(?) -milla menekült ki. Ehhez képest szomcsi, hogy csak pár tízezer akarta szavazatával elzavarni eszteta borzadályos renccert. Na, ez van.
Armatúra 2018.04.27 16:57:38
@easy mango: Józan életű fityisz szavazó is -mint pölö én - tudja, hogy vannak nem kóser dolgok. De az, bárhogyan is forgatjuk, tény, hogy a valószínű túlszámlázások és egyebek nagyságrendje, bár nem icicpici, de nem ezermilliárdos tétel. Ebből nem következik, hogy nem kéne csökizni a dolgot, sőt. De azért aranyos volt, amikor Trumpli odaszólt Boingéknak, hogy drága a készülő elnöki röpcsi, rögtön lezúztak vagy 7-8%-ot az árból, csak úgy csuklóilag. Ez nem mentség, de az állam píze más mint az enyém, odaki is. Pedig, végig gondolva az is az enyém. No, mindegy.
Armatúra 2018.04.27 16:58:22