Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Léna06

32 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Könyvnapló 39 kulcs - sorozat 2019.12.26 09:53:07
Kábé egy évvel ezelőtt kezdtem el olvasni a 11 részes sorozatot, de a könyvtárban nem volt meg az egyik rész, ezért fél évet vártam, ezt meguntam, úgyhogy kölcsön kértem az egyik barátomtól. Nem is értem, ez miért nem jutott eszembe hamarabb... A sorozat főszereplői a 14 éves Amy és az öccse, Dan.…..
Nem csak könyveket szeretek olvasni, hanem képregényeket is, amelyekben ugyan kevesebb a szöveg, de ugyanolyan gazdagok eseményekben. Mikor 10 éves lettem, akkor lett először előfizetésem Marvel képregényekre, de már hamarabb is olvastam például Asterixet. Nagyon szeretem őket, talán még jobban is…..
A könyv a jövőben játszódik, ahol sok kicsi közösségben élnek az emberek, teljes békében, azonban érzelmek és színek nélkül. A 12 éves Jonas az egyik ilyen közösségben él a "családegységével" vagyis a számára kijelölt szülőkkel és testvérrel. A jövőben az gyerekeknek minden év decemberében…..
Ezt a könyvet elég nehezen akaródzott elolvasnom. Illetve nem, az első 100 oldalt hamar kivégeztem, de maradt további 400 az 500 oldalas könyvből és itt valahogy elment a kedvem az olvasásától. Talán azért, mert nyár volt és a jobbnál jobb programjaimra koncentráltam, vagy pedig mert nem igazán…..
Igen, ez valóban az Eltűnt gyerekek folytatása! (Ide kattintva tudod megnézni) Már viszonylag régen elolvastam, de ami késik, nem múlik! Nem tudom, hogy lesz -e belőle harmadik rész, de ha igen, tuti biztos, hogy elolvasom és írok róla bejegyzést... Finn éppen Bora Borai nyaralását tölti, amit…..
Ez is ugyanúgy színdarab mint A Fösvény, aki azt még nem látta és nem tudja mi az a dráma, az ide kattintva tudja megnézni. Ezt már kicsit hosszabb idő volt elolvasni, de csak azért, mert hosszabb is volt, mint a Moliere dráma. Itt is ugyanabból a sorozatból olvastam és volt benne két másik…..
Év végén kitűnő lettem, ezért - a cirkusz és strandbelépő mellett - egy új könyvet is kaptam folyamatosan bővülő könyvtáramba. Az osztályból mindenki más könyvet kapott és nem csak a kitűnők, hanem mindenki, aki tett valamit az osztályért. Ezt is egy este alatt olvastam el és nem véletlenül:…..
Idén leszek hetedikes és az irodalomtanárom megkért minket, hogy olvassunk el 3 kötelező könyvet, 1 választhatót plusz 11 ajánlott olvasmányt. Én már elkezdtem olvasni őket (ezt például a strandon egy délután alatt olvastam el) és szerintem egész jók, de rengetegen vannak, akik a kötelező olvasmány…..
Nos, ez a könyv egyáltalán nem gyerekkönyv, én beleestem abba a hibába, hogy azt hittem ez nekem való lesz és elolvastam. Bár ebben az is szerepet játszik, hogy imádom a novellákat. Szóval az a lényeg, hogy ezt könyvet leginkább a felnőtteknek ajánlom, mert vannak benne részletek, amik nagyon nem…..
Kiadták a Szelek tornya következő kötetét! Ezúttal a rejtélyes Babilonon játszódik a történet, ahol megismerjük az ottani vad griffek és emberek történetét. León (teljes nevén: Leónidasz Vitalisz Drivasz) egy grifflovascsaládban nőtt fel, csakhogy születésekor a Moirák nem őt, hanem unokatestvérét…..
Szerintem nagyon jó, ha egy gyerek már az előtt ismeri a könyveket, hogy megtanul olvasni. Én például már 1 éves koromban is könyveket nézegettem, órákon keresztül. Ezért ajánlok most könyveket a betűket nem ismerőknek, és az éppen olvasni tanulóknak.  Például ott van Dániel András. Az ő sorozatai…..
Tudom, hogy sok ember, ha ezt a címet meghallja, a hírhedt kötelező olvasmány kifejezés jut eszébe. És igen, az Egri csillagok, valóban az a kötelező fajta, amit mindenki utál. Én ezt a kijelentés, ezen szent pillanatban megcáfolom! Az Egri csillagok, a közvéleménnyel szemben, igenis jó. Talán az…..
A könyvet, melynek eredeti címe Stanley a szerencse fia volt, a születésnapomra kaptam, sok más könyvvel együtt. A könyvben fut a főtörténet, aminek főszereplője Stanley, és van még két sztori, amit elolvashatunk.  Stanley-t, akinek családján átok ül, letartóztatják lopásért és választhat, hogy a…..
Az egyik ismerősöm írt egy krimit, de nem került a boltokba, ezért márt csak számítógépen van meg neki. Viszont azt mondta, hogy én elolvashatom és átküldte nekem - interneten! Ez volt az első olyan könyv amit a telefonomon olvastam el és bármennyire is jó, hogy rá lehet közelíteni meg minden, de…..
A címe kissé megtévesztő lehet: ez nem gyerekkönyv, talán még a kamaszok közül sem értené mindenki. Én azok közé tartozom, akik megértették (bármilyen meglepő). Főszereplője Károly, a nyúl, aki úgy érzi, hogy nem nyuszi, nem nyutya, még csak nem is kuszi, hanem kutya. Egy nyúlformájú kutya. Egy…..
Léna06 2018.08.01 10:51:10
@FBarnus: Szia, szerintem teljesen igazad van, de valamennyire úgy is át tudom látni a helyzetet, ha csak olvasom a történetet. Nekem, ha elolvastad a -Miért szeretek olvasni?- bejegyzésemet, van egy úgynevezett révülésem, ami automatikusan bekapcsol, ha olvasok és egy idő után a főszereplő fejében érzem magam. Szóval szerintem nem kell mindenképpen átélni Károly helyzetét, ahhoz hogy megértsd, mit érzett ő. A másik kérdésedre pedig az a válaszom, hogy soha, csak Károly fejében :-) éltem át hasonlót. Amúgy szerintem a nyúlformájú kutya leginkább azokra az emberekre hasonlít, akik mondjuk fiúnak születtek, de lánynak érzik magukat, vagy pont fordítva.

Nagyon köszi, hogy írtál nekem!

Léna
Léna06 2018.08.11 20:30:14
@FBarnus: Szia, ne aggódj, az én korosztályommal is ugyan ez a helyzet. Az egész 8 osztályos gimnáziumban én, és a három barátnőm használjuk egyedül a könyvtárat. Ez szomorú, de már többeket bátorítunk arra, hogy olvassanak és kedvet is csináltunk pár könyvhöz, az ajánlóikkal.

Amit az előző levélben a "Károlyfalytákról" írtál, az teljesen meghatott és igazad is van vele kapcsolatban. Nekem van/volt is ilyen osztálytársam, de már ő is beilleszkedett.

Ami pedig az utolsó kérdésedet illeti regényíró szeretnék lenni, ezt már nagyon kicsi koromban eldöntöttem (elvégre már egyéves korom óta egyfolytában könyveket bámulok).

Léna
Tudtad, hogy nem csak a Földön van élet? Hogy a mi bolygónkon kívül még több millió élettel teli világ várja, hogy felfedezd? Nem hiszem hogy tudtad. Mira sem tudta, egészen addig a sorsdöntő napig, amikor az őt üldöző osztálytársai lerázásának reményében felmászik az óriási darutoronyra és leesik…..
A barátnőm ismeri Mészöly Ágnest, ezért kaptam legújabb, Vágod? című könyvéből egy dedikált példányt. A könyv különlegessége, hogy ha elolvastál egy fejezetet, meg kell fordítani a könyvet és a hátulról kell folytatni! Ha a történet mindkettő felét elolvastad, akkor pedig középen kettévágod az…..
Ezt a sorozatot az unokatesóm adta kölcsön, nem bántam meg, egyszereűen nem tudtam letenni és ő sem bánta meg, mert dedikálva kapta vissza! Írok ide egy gyors beszámolót a történésekről: Az 1.rész tartalmából: Helka-a Burok-völgy árnyai Helka a Balaton hercegnője. Utálja a sok felhajtást, amit…..
Galamb mutatja az utat, Sas őrzi a fészket. A titok fölött holló köröz, A veréb nem közönséges madár.  A könyv főszereplője Kiki, aki legjobb barátja, Gerda eltűnésének kapcsán nyomoz. Kiki egy dobozkát talál amire a fent látható furcsa vers van írva. Mi az, hogy "galamb mutatja az utat"? Meg,…..
Könyvnapló Ünnepi Könyvhét 2018.06.13 18:43:01
Az Ünnepi Könyvhetet minden évben megrendezik és én idén voltam is! Mi a Bartók Pagony könyvesboltba mentünk, először, a 7. Időfutár rész dedikálására, majd a Tatu és Patu legújabb részének kiadására, hogy találkozzam az írókkal, Aino Havukainennel és Sami Toivonennel.  Ezen a képen Sami Toivonen…..
A Szemüveges Szirént nem csak szemüvegeseknek ajánlom, hanem bárkinek, felnőttnek és gyereknek egyaránt. A főszereplő kislányt Atlantának hívják, aki egy világítótoronyban lakik az apukájával, nemrég vesztette el az édesanyját. Atlanta egy nap picike szivárványsirályt talál a szobájában és azonnal…..
Tudjátok hogy szeretek olvasni, mert 1: ott van oldalt a szöveg, hogy: "Helló! Léna vagyok, 11 éves. Könyvajánlót írok olvasmányaimról, mert nagyon szeretem a könyveket." 2. Különben miért írnék a könyvekről?! (Ha nem sikerült ezt a bonyolult dolgot megfejtened két dolog derült ki rólad: nagyon…..
Léna06 2018.05.31 12:08:33
Az iskolámban az osztályfőnököm szervezte ezt a programot, hogy akik amúgy nem olvasnak sokat, azok is megismerjék a könyveket. Rengetegen jöttek! (biztos azt hitték, hogy áttelefonozhatják az éjszakát...) Baromi jó volt, mert rögtön azzal kezdtünk, hogy elmentünk a Libribe és mindenki nézelődött.…..
A Szivárványhíd irodalomversenyen indultam néhány barátommal (ez egy ötfordulós levelezőverseny) és az egyik fordulóban szerepelt Böszörményi Gyuláról és a könyveiről is pár kérdés. Az egyik versenytársam, Bori, úgy döntött, hogy elolvassa a Gergő sorozatot és nagyon tetszett neki. Én akkoriban mást…..
Könyvnapló Top 5 kedvenc könyvem 2018.05.27 20:52:20
Most a Gergő és az álomfogók folytatásáról szeretnék egy kicsit írni. Ebben a részben Gergő ismét az álomvilágban reked, ugyanis elütötte Rúzspiros, a megbűbájolt autó. Gergő a rémálomvadászok földjére kerül, akiktől azonban csak annyit tud meg, hogy a rejtélyes Megbízónak fogják el a rettenetes…..