Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adil86

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elvtréning Hölgy tulajdonos 2019.09.07 22:48:40
Elmentünk ma autót nézni. Csak úgy. Néha szoktunk ilyet. Kinéztük neten, aztán belibbentünk a kereskedésbe. Az értékesítő fickó persze egyből lecsapott ránk. Szépen, sorban, igen választékosan elmondta, hogy milyen fantasztikus tulajdonságai vannak az autónak, majd a monológ végén nagy levegőt…..
Adil86 2019.09.08 19:14:26
@MAXVAL bircaman közíró: tévedsz. A nyugdíjas női lelkész tulajdonostól, aki csak vasárnap használta, hogy a szomszéd városba átmenjen Istentiszteletet tartani. Természetesen nem dohányzó, garázsban tartott.
Ajánlom Sz.D.-nek A Frigyládáról, talán köszönhetően Spielberg Indiana Jones sorozatának, még azok is hallottak, akik nem forgatják naponta a Bibliát. A Szövetség Ládája az a doboz volt, melyet Mózes Isten parancsára készített a két kőtábla tárolására és ami előbb a sivatagi, szintén Mózes által…..
Annyira szeretem a gulyást és a gulyáslevest, hogy azt képes vagyok egy forró nyári napon is enni - nyilván forrón. Lehet már kulturált méretű, és árú idei petrezselyemgyökeret kapni. Legutóbb, mikor is volt ilyen? Lássuk csak... Tavalyelőtt! Még sok helyütt ilyen olyan elvermelt…..
Adil86 2019.08.23 07:09:36
@Gyalogrépa: a forrást megadtam, ott választ kapsz a kérdésedre. Vancsa levezetése meg lehet logikus de hülyeség, Györffy István (Karcag, 1884. február 11. – Budapest, 1939. október 3.) néprajzkutató nem egy nagyvárosból osztotta az észt, hanem ő elment az Alföldre - mondjuk nem volt nehéz dolga, mivel ott is élt - és beszélt olyan emberekkel, akik élték azt az életet és nem hallottak róla.
Adil86 2019.08.23 07:39:35
@Gyalogrépa: Vancsának csak a paraszti konyhánál - falun - van igaza, ott valóban ritkán jutottak húshoz a szegényebbek. De a gulyások, pásztorok és csikósok, akik rideg tartást végeztek tavasztól - télig vagy akár egész évben hozzájutottak húshoz, nem kellett őket félteni.
Igor verses készlete Gulyásleves 2019.08.11 11:46:30
Fitnesz gulyáslevest főztem a családnak.  Ősi ételeink egyike, egyesek szerint már a honfoglalás korában is ették az itt élők. Pásztorok tápláléka volt egykor, ebből eredeztetik a nevét is. A gulyás alapanyagait talán mindenki ismeri: kell hozzá a marha színhús mellett meghatározott mennyiségű…..
Sajnos napjainkban is sokan hordanak még szőrmét, pedig semmi szükségünk rá, máshogy is védekezhetünk a hideg ellen. Pont ezért ma már csak luxuscikk, státusszimbólum. De vajon mit akar üzenni az az ember magáról, aki egy halott állat bundáját viseli? Nekem semmi jó nem jut róla eszembe, a…..
Levente a kánikula közepén szerette volna magával vinni az ebéd mellett megmaradt ásványvizét, ám azt nem vihette ki a Vakvarjúból. Nem tűnik nagy dolognak, de ha már kifizette, ha már szomjas, mi ebben a probléma? Az üveget még a betétdíj kifizetése után sem vihette birtokon kívül. Na de vajon…..
Adil86 2019.07.11 16:42:33
@kolomparlole1114: akkor lehetett volna úgy írni, hogy "jelentős fogyasztásunk és korrekt borravaló után" de ez csak az én véleményem, nekem nem lett tőle szimpatikus a levélíró. Az, hogy mennyit fogyasztottak és mennyi borravalót adtak az üveg sorsának szempontjából nem sok köze van a történethez. Ha csak a vízért fizetett volna 500 Ft-ot és reklamál, akkor is jogos lett volna a panasza.
Adil86 2019.07.12 06:48:01
Adil86 2019.07.12 17:38:52
@acycloren: nem tudom, hogy ezt miért nekem írtad, én nem azt mondtam, hogy nincs igaza a levélírónak, csak azt, hogy nekem nem volt szimpatikus az összegek felemlegetése. Véleményem szerint értéktől függetlenül rosszul volt kezelve a helyzet.
Előző posztunkban, mely Jézus külső megjelenéséről szólt, említésre került a Torinoi lepel (shroud of Turin) is, mely aztán a hozzászólások legalább felében újra előkerült. Úgy tűnik sokakat érdekel a rejtélyes ereklye, melynek valódiságát a többség ma is megkérdőjelezi. A téma népszerűsége miatt…..
Adil86 2019.07.09 16:46:44
@Fritz Gerlich: ja neked pontos írásos adataid vannak róla, hogy hol, meddig volt megtalálható. Utólag én is tudok legendákat gyártani bármiről.
Adil86 2019.07.09 19:10:17
@Fritz Gerlich: idézet a történetéből, ha már olyan nagyon okosnak tartod magad:

1320 - A vászon első „hivatalos” bemutatása előtt évtizedekkel korábban is kiállításra került. Ezt bizonyítja egy 1855-ben a Szajna folyó medréből előkerült zarándokjelvény. (Megtekinthető: Párizs, Musée Cluny.) A téglalap alakú tárgyon a lepelt közrefogja a Geoffroi és Vergy családok címerpajzsa.

1355-ben, kiállítják, de Henri de Poitiers püspök betiltja a kiállítást.

1357 A lepel első, írásokban rögzített kiállítására Champagne grófság egyik falujában, Lireyben került sor. Pierre d’Arcis Troyes püspöke szerint azonban már három évtizeddel korábban is kiállították.
Ahhoz képest, hogy rejtegették, elég sokat kiállították.
Ugyan az eredete vitatott, de azt senki sem kérdőjelezné meg, hogy a rámen az egyik legjapánabb étel, amit megkóstolhatunk, ha a felkelő nap országában járunk. És hogy mitől vált olyan népszerűvé az elmúlt években? Egyrészt minden hozzávalója felismerhető, így a vasárnapi…..
Kézilabdában az egyes világversenyekre való kijutás lehetőségét sok esetben befolyásolja az előző világversenyen való szereplés. Ezért az érmeken kívül fontos lehet a kvalifikációt érintő helyezések megszerzése is, sőt, azon résztvevő válogatottak számára, amelyeknek a…..
Mindig nagy előszeretettel nézegetem az outdoor órákat, szeretem a robosztus felépítésüket és az utóbbi időben egyre rohamosabban fejlődő technológiákat amiket beléjük pakolnak. Azonnal felsejlenek a boldog „ifjonti” évek, amikor sziklát másztam és bizony a legtöbb felszerelés fogyóeszköz volt,…..
A kegyetlen bánásmódra hivatkoznak, de a helyi lakosok kinevették a kezdeményezést. Ráadásul a javasolt új név kifejezetten hülyén hangzik...
Rajongok az olyan ételekért, amelyeknek igazi, élénk, egészséges színe van. Az embernek "élettel teli" érzése lesz tőle. Eddig még sosem készítettem, mert eléggé tartottam tőle, ugyanis Anyukám általában, ha vadast főz, minimum másfél napja rámegy. Azt gondoltam, ha ilyen pepecselős, akkor…..
Ha nem éred be az egyszerű, száraz, morzsás -utána két pohár vizet megivós- bolti brownieval, akkor jó hírem van! A Jó Isten teremtett egy embert, aki ismert a szokatlan humoráról, a pucér főzési szokásairól, és a beleköthetetlenül király receptjeiről. Jamie Oliver, amellett, hogy nagyon nagyon…..
Bárki, aki az állatvédelemben ilyen-olyan minőségében tevékenykedik, amit tesz, azért teszi, hogy változást érjen el. Ahhoz viszont, hogy ez megtörténhessen, magát a változást, mint olyat, illetve annak minőségét sem szabad figyelmen kívül hagyni...
Adil86 2018.09.06 14:04:07
@Hortenz: hol írtam azt, hogy nincs szükség a kutyákra, azt írtam, hogy egyre kevesebb a munka miatt tartott kutya és már inkább társ. Talán olvasd el egyben amit írtam és utána reagálj. Pont a vadász kutyát meg rossznak mondod, sajnos egyre kevesebb a vadászat miatt tenyésztő és egyre több a divatból tenyésztő és őket nem a munkája érdekli a kutyának hanem a külleme. Egyébként szöveg értelmezés megy neked?
Adil86 2018.09.06 15:38:37
@Hortenz: ha agresszív vagyok az nem ilyen, :) csak az írásod alapján úgy tűnt, hogy olyan dolgokat tulajdonítottál nekem, amit nem is mondtam.
Egyébként 10 éves korom óta kutya tartó vagyok - sajnos nem most volt - tehát engem nem kell meggyőzni a kutyákról. De nekem az a véleményem, hogy mint sok mindenben ebben a témában is sokan egy egyik oldalról a másikra esnek át.
Ha karfiolt eszik is az ember néha napján, a céklát még mindig kevesebben kedvelik. Ha Te is ebbe a csoportba tartozol, a céklát, és/vagy a karfiolt sem szereted, akkor is érdemes egy próbát tenned ezzel a pizzával, hiszen egyáltalán nem érződik, hogy ebből a két zöldségből készült az alap. Nem…..
  "Mindennél fontosabb a halott iránt való tisztességtevés" - így mondják Maros megyében, Erdélyben. "Inkább megvonom a gyerek szájától a falatot, csak tisztességesen el tudjam temetni az uramat" - ilyet is hallani, értelemszerűen nem a felső-középosztálybeliektől. Amikor a sok százezret érő,…..
Emojikampánnyal csigázzák az érdeklődést, mert az so 2018. Az őszi szezonra gondos tervezés alapján választottuk ki a tartalmakat és olyan műsorstruktúrát alakítottunk ki, amelyre még nem volt példa Magyarországon. Hiszek abban, hogy ezzel az új stratégiával a TV2 Csoport a teljes lakosság mellett…..
Adil86 2018.08.16 06:53:07
@gaston: lol, kb ennyit érsz
Távolság, ami közelebb hoz címmel indít szemléletformáló kampányt az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A program célja, hogy felhívjuk az autóvezetők figyelmét a megfelelő előzési oldaltávolság biztosítására, amikor kerékpározók mellett haladnak el. Másfél méter lakott területen kívül,…..
Útitárskrém, víkendsajt és joghurthab. A kommunista konzervipar remekei, alufóliában sült löncshús recepttel. ..
Az ember még kába egy kicsit. Hiszen nemrég jött ki a tengerből. Félórája pedig csak a hasát sütteti. Aztán feltápászkodik, majd benyúl a fürdőlepedő alá. És akkor hirtelen ráeszmél, hogy a felesége retikülje nincsen sehol. Egyszerűen felszívódott! És vele együtt a készpénz, a bankkártya, a…..
Nem egy alkalommal történik meg, hogy nagy vállalatok felületein bizony bakik kerülnek a fordításokba, amikor az eredetiről más nyelvekre fordítják le. A Google szolgáltatásaiból szedtem össze hat ilyet - egy részét azóta sem javították! 1. Alapbeállítások feltöltése - Upload defaults A hibák…..
Adil86 2018.06.22 11:18:31
@Tehetetlen Dodó: ott szinte csak azok vannak!
Facebook-on írt Medvének Zsuzsa (nem ez az igazi neve), aki beleegyezett, hogy kitegyük az oldalra is a problémáját, mert tapasztalat, hogy a gondja sajnos nem ritka...
Adil86 2018.06.13 15:08:13
@BircaHang Média szerkesztősége: sokszor szoktál marhaságokat írni, de ez most kiemelkedik közülük...
Gyanítom, hogy a kezdődő nyári uborkaszezon egyik sztárhíre lesz a megadóztatni kívánt esővíz, mely a történelemleckékből derengő füstadóhoz hasonlóan egyszerre megmosolyogtató és felháborító a többség számára. Az esővíz adó - persze a megfogalmazás nem kicsit hatásvadász - egy kiskunhalasi…..