Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Homyak

0 bejegyzést írt és 578 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezd egyre szánalmasabbá válni a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Mivel jachtozásával kapcsolatban érdemi válaszokra nem méltatja a sajtó munkatársait, az ősi fideszes műsort adja elő minden egyes megszólalásában. A mindig magabiztos Szijjártó Péter most azzal szembesül, hogy saját…..
Homyak 2020.08.27 14:39:33
@MAXVAL bircaman közíró:

Te birka! Most őszintén, én értem, hogy te trollkodni akarsz azzal, hogy állandóan beírod első kommentelőként, hogy "a balliberálisok megint bukni fognak" (a témától teljesen függetlenül), de nem gondolod, hogy már lejárt lemez vagy?
Mivel meg tudsz fogalmazni egy értelmes mondatot, ezért feltételezem, hogy az általad leírtak csak polgárpukkasztások akarnak lenni, de ez egy ideig vicces csak. Találj ki újat, néha neked is meg kell újulni :)
A belorusz szavazólapon valójában csak két jelölt neve szerepelt: Lukasenko-ra vagy Lukasenka-ra lehetett szavazni, kinek melyik dialektus volt a szimpatikusabb. Ennek most már vége, kiütközött a vezérelvű rendszerek Achilles-sarka, az a helyzet, amikor a diktátor vagy kvázi-diktátor egy idő után…..
Homyak 2020.08.19 14:30:38
@Ekrü: Magyarázd már el, hogy kikről beszélsz? Kik azok a "BML tüntetők", akik törnek-zúznak?
Homyak 2020.08.19 15:10:31
@Ekrü:

Ezek a tüntetések ugyanúgy elítélendők. Megjegyezném, hogy ha hivatkozol valamire, akkor azt írd le helyesen: "Black Lives Matter" azaz ha rövidíted akkor BLM. Bennem nincs kettősmérce (ellentétben veled). Ugyanis én képes vagyok elfogulatlanul megítélni a dolgokat akár balról, akár jobbról jönnek.

Nagy öngólt lőttél velem, mert én úgy vagyok ezekkel a mozgalmakkal, ideológiákkal, mint a BLM, Me Too, klímapara, hogy alapvetően egyet értek a célokkal, de ezt a túltolt erőlködést károsnak tartom, mert inkább szül ellenérzést. Ugyanez a helyzet a fidesz hazafias meg keresztény erkölcsösködésével, ami szintén túl van tolva. Annyi különbséggel, hogy a fidesz ezeket az elveket csak kihasználja a céljai érdekében.
Legutóbbi írásomban azt kerestem, mi lehet az az építési technológia, ami hosszabb távon és sokak számára adhat majd megnyugtató választ a fenntartható építészet kérdésére. Van azonban egy szempont, ami talán még a felhasznált anyagoknál és szerkezeteknél is jobban meghatározza, mennyire lesz…..
Homyak 2020.06.10 10:44:10
Olvasva a cikket és a kommenteket, itt is azt látom, hogy sok a tévhit a témával kapcsolatban. Épületgépészként nagyon sok családi ház megfordult a kezem alatt, és sajnos azt kell mondjam, hogy a magyar átlag gondolkodás az építkezésről/felújításról a siralmassal egyenlő. A környezettudatosság nem elsősorban azon múlik, hogy mekkora házat építünk, de a használt ház vásárlása meg pláne nem.
Új építése: sajnos sokan úgy építkeznek, hogy felkeresik a generált, aki jó pénzért leakaszt a polcról egy sablon tervet, mely nem arra van kitalálva, hogy az energiatakarékos és gazdaságos legyen, hanem hogy minél jobb áron rásózzon a kedves vevőre egy minimál koncepciós családi házat. Ezekbe általában a gépészet kimerül egy kombi vagy külön tárolóval felszerelt gázkazánba, és ha a megrendelő kispénzű, akkor radiátoros hálózat, ami esetleg magas vízhőmérsékletre lett kitalálva, amin nem gazdaságos működtetni egy mai kazánt. Ma a TNM rendelet már olyan hőátbocsátási tényezőket szab meg az egyes határoló szerkezetekre, hogy egy 120 m2-es családi ház hőszükséglete is csak 5-6 kW, amire az olcsó gázkazánok nem tudnak lemodulálni, így emiatt is megy a levesbe az energia. Jövőre már 24% megújulót kell alkalmazni egy új építésű épületnél, így azért rá lesznek kényszerítve a gondolkodás váltásra.

Használt épület vásárlás: itt még rosszabbak a tapasztalatok. Sajnos sokaknál, akik megvesznek egy használt épületet fontosabb, hogy minél dizájnosabb csempét meg parkettát és parasztvakításokat építsenek be, mint a korszerűsítés. Az energetikai felújítás jó esetben kimerül a nyílászáró cserében, de az is csak azért, mert a régi már ronda. Az nem zavarja őket, hogy a ház szigeteletlen a fűtés ezer éves nyílt égésterű gázkazánról üzemel, emiatt a fűtés számla több 10000-re rúg.

Itt inkább az lenne a megoldás, hogy az átlag magyar, aki azt se tudja, hogy honnan jön a csapból a víz, aki azt se tudja, mi a hővisszanyerős szellőzőrendszer, az építkezés vagy felújítás előtt kikérné egy szakember véleményét.
Homyak 2020.06.10 14:19:52
@BOAR:

Elnézést kérek, ha megbántottalak, de igenis sajnos (nem csak az építőiparra vonatkozóan) manapság mindenki nagyon okosnak gondolja magát, különösen mióta net létezik. Keresett már meg úgy ismerős, hogy ő neten kikalkulálta, hogy a talajszondás hőszivattyú kiépítése nem sokkal drágább a gázkazánnál. Aztán szembe jött a valóság..

Én sem értek mindenhez, pl. férfi létemre nem értek az autókhoz, ezért amikor vásárolnom kellett, akkor vittem magammal ismerőst, aki autószerelőként is dolgozott, mert nem akartam pofára esni.

Akkor egy-két sztori a közelmúltból:
Egy ismerősömnek felajánlottam, hogy szívesen megtervezem a házát, de nem kellett neki, mert a generál csomagjában benne vannak az amúgy sosem látott szakági tervek. Aztán amikor már nagyjából kész volt a ház megtudta, hogy van olyan, hogy melegvíz cirkuláció, és neki nem építettek be olyat.

Egyszer felkeresett egy illető, hogy ő hőszivattyút akar padlófűtéssel. Már azt is nehezen értette meg, hogy mivel nincs építész terve, ezért fel kell mérni a házat. A ház egy nem túl jó állapotban levő kádár kocka volt nyílt égésterű kazánnal, és ő ezt akarta összekombinálni a hőszivattyúval...

Egyik önfejű családtagom és párja nekiállt felújítani, de véleményt senkitől sem kértek. Az épület egy részében meghagyták a régi gázkonvektorokat, a konyhában, egyik szobában és fürdőben semmit, a nappaliba meg beraktak egy kályhát. Az eredmény: az egész ház télen hideg volt, a falak penészesedtek, a fűtetlen szobába meg méregdrága hifirendszert dobtak össze moziszobának. Ők azt gondolták, hogy ha kinyitják az ajtót majd bemegy a meleg. Mondanom sem kell, hogy a finom elektronikának milyen jót tesz a nagy hőingadozás.

Lehet kiakadnia a véleményemen, de mivel a szakmában dolgozok, ezért tudom miről beszélek.
Az egész koronavírus-járvány gyakorlatilag rávilágított arra, hogy ez az ország bár működik, azért ez nem annak köszönhető, hogy minden szép és jó, hanem leginkább annak, hogy fantasztikus és elhivatott emberek dolgoznak a nem-vezető pozíciókban. Nekik köszönhetjük, hogy most nem állunk annál is…..
Homyak 2020.04.15 15:37:09
@ulpius66:

Szokás mondani, hogy a stílus maga az ember..
Kommented csak téged minősít, mert ha beszólsz valakinek azért, mert megkérdőjelezi érvek nélküli álláspontodat, akkor a hiba nem bennem van. El lehet gondolkodni, hogy miért süllyedtél ennyire mélyre.

Remélem örülsz, hogy ennek ellenére személyemben akadt még valaki, aki ennek ellenére emberszámba vesz. Mert hát ahogy hittanórán is tanultam: Szeresd felebarátod még ha kissé selejtes is :)
Homyak 2020.04.15 15:45:04
@ulpius66:

Ó, megtisztelsz :)
Kár, hogy nem vagyok "ballibsi", mert akkor elmondhatnám, hogy kiemelt személy lennék közöttük :D
Továbbra is mondom, hogy liberális vagyok, de konzervatív értékekkel, ergo jobboldali vagyok, de mondj már nekem légyszi egy ilyen pártot!
Homyak 2020.04.15 15:51:59
@ulpius66:

Köszi, de maradok a mérnöki pályán, és nem vágyok politikai karriert építeni.
Az elmúlt száz év legnagyszerűbb miniszterelnöke kissé belehibbant saját nagyszerűségébe. Szokott ilyen lenni a történelemben, nincs benne semmi különös. Abban sem, hogy a hülye, de szorgalmas és szervilis környezete nem tudja megakadályozni a hibbantság nyilvánvalóvá válását a szeretett nép…..
Homyak 2020.04.06 19:26:26
@NincstelenWalter:

Nem akarom védeni a baloldalt, de 2008-as válság után az önkormányzatoknak több pénz jutott, mint most a válság előtt, volt magánnyugdíj pénztár, 280 volt az euro, több volt a devizatartalék, a baloldal lekezelte kisebbségi kormányzással. Most állítólag évek óta rohadt jók vagyunk, de 2/3-os felhatalmazással elvonunk innen, elvonunk onnan, az euro majdnem 370, a munkanélküli segély relatíve alacsonyabb. ennyit a fideszről.
Homyak 2020.04.06 21:42:59
@Istencsászáralfakirály:

Ennyi baromságra muszáj reagálni:

"Munkanélküliség az egekben, eladósítottak IMF hitellel minket, mert ha nem teszik akkor bedől a forint. Közben meg a népet sanyargatták. Tönkre tett cukoripar. Elszállt devizahitelek, rengeteg öngyilkos. Régi szép idők. :) Ne vicceskedj!"

Hol is kezdjem? A munkanélküliség most indult az egekbe. Az IMF hitel nagy részét Orbánék költötték el Mol részvényekre. A forint nagyobbat zuhant az elmúlt héten, mint Gyurcsányék alatt. Bajnaiék 280-as euro-forint árfolyammal adták át a stafétát, melyet Matolcsyék feltornáztak 300 fölé (akkor kit is kell szidnia a devizahiteleseknek?) A cukoripar már régebben tönkre ment. Most épp a nép le van szarva, de lesz kedvezményes hitel a bedőlt vállalkozásoknak, meg 53 heti nyugdíj jövőre, nagy pofával 13. havinak hazudva.

Ja, és úgy csinálsz, mintha Orbán már megoldotta a válságot (pedig még csak most indult) azzal, hogy egyik kezével fizetést emel, a másikkal pénzt szór, a farkával meg megemeli a GDP-t
Utólag is legitimálhatja eddigi hazugságait a kormány azzal, hogy különleges felhatalmazást adott magának, ráadásul meghatározatlan időre. A legnagyobb gond, hogy az öncenzúrát erősíti majd a sajtóra nehezedő nyomás, ugyanakkor az első vonalban küzdő egészségügyi dolgozók is háromszor meggondolják…..
Homyak 2020.04.05 22:46:50
@Le Orme 2:

Kezdjük ott, hogy gerinces húzás az, hogy ingyenessé teszi a parkolást mások rovására. A másik: valamelyik hozzád hasonló elmondhatná, hogy mi indokolja az ingyenes parkolást, amikor az a cél, hogy mindenki maradjon a seggén? A parkolásért általában a belvárosokban szokás pénzt kérni. Aki ott lakik, annak van alapból engedélye ingyen parkolni, aki meg nem az meg ne most akarjon turistáskodni.
Homyak 2020.04.06 10:52:56
@10 év fegyházat minden indexes újságírónak !!!:

Elméleteddel több baj van. Aki eddig autóval járt dolgozni az eddig is azzal ment. Nagyobb cégeknek saját parkolójuk van, ami eddig is ingyenes volt a dolgozóknak. Fideszes polgármesterek is (pl. Pokorni) azt nyilatkozták, hogy ez csak ártani fog. Nincs elég parkoló hely arra, hogy boldog boldogtalan autóval parkoljon a belvárosokban, mert ha jól emlékszem Baranyai mondta, hogy így is több engedélyt adtak már ki, mint ahány hely van. Így max arra van esélyed, hogy egy külsőbb parkolóban leparkolj, majd onnan tömegközlekedj tovább, és adtunk a szarnak egy pofont.

Én Győrben élek. Itt normál esetben is tele van a belváros, a központba levő postára érkeznek a küldeményeim, ahol alapból nem lehet parkolni, mert ott a vasút és buszállomás, és nincs hely. Akkor miről beszélünk?
Homyak 2020.04.06 10:53:35
@teéjesenmindegy:

Előző hozzászólásomat neked is ajánlom figyelmedbe.
Sokat gondolkodtam ezen a bejegyzésen, egyáltalán foglalkozzak -e vele. A téma nagyon kényes és  igen provokatívnak hat még ha nem is annak szánom. A horgászat mint szabadidős tevékenység régóta jelen van az emberiség történetében. Igazán nagy felvirágzása a 1800-as évek második felétől datálható.…..
Homyak 2020.02.07 11:19:18
@MAXVAL bircaman közíró:

Na, ezt is megéltük, pedig sosem gondoltam, hogy leírom, de nagyjából egyet tudok érteni veled.

Annyi kiegészítéssel, hogy a horgászat egyszerre hobbi és élelemszerzés.
Én szeretek horgászni és halat enni is. Amit megfogok (sajna az elmúlt években nem sok lehetőségem volt horgászni), azt haza is viszem, magam pucolom és a család meg is eszi. Engem még soha nem szólt meg ezért senki, de ne is tegye. Az mivel jobb, ha valaki kifogja és visszadobja, majd elmegy a tescoba és megveszi ott az élőhalat?
Bár Győr egy nagyon speciális helyzetben volt Borkai botránya után, ami talán az elmúlt évtized legnagyobb port kavart politikai ügye volt Magyarországon, de a „bezzegváros” új polgármesterének, Dézsi Csaba Andrásnak a sikere, vagy inkább az ellenzék jelöltjének, Pollreisz Balázsnak a kudarca pár…..
Homyak 2020.01.28 20:08:05
@Ekrü:

Elnézést az öcskösért :)
Akkor elmondom, hogy konzervatív liberális vagyok, ilyen párt meg jelenleg nincs a választékban, szóval köszöntöm köztünk az első női pápánkat :)
Én szinte kötelességnek tartom a választást, és általában arra szavazok akit a felhozatalból (akkor is ha a fos és a szar közül kell választani) a legjobbnak vélek.
Kihangsúlyozom, hogy nincs olyan párt, ami közel állna hozzám, de választani kell valamelyikből, ha tetszik, ha nem.

Amúgy meg ne mond nekem, hogy a fidesz olyan nagy jobboldali lenne. Egy igazi katyvasz, amiben egyszerre van meg a nacionalizmus Kádár örökségével és megcsúfolva a keresztény értékrendet.
Homyak 2020.01.28 20:11:15
@Ekrü:

"Fideszes vagyok,nem meggyőzhető és én sem akarok senkit meggyőzni.Egyszerűen csak elmondom a véleményem."

Ha nem akarsz senki meggyőzni, akkor minek írod ide a véleményed? Meg mért akarsz engem meggyőzni arról, hogy én valójában egy balliberális érzelmű, elfogult ember vagyok? Hmm?
Homyak 2020.01.28 21:40:18
@Ekrü:

Véleményszabadság van, az írsz, amit akarsz, de vicces, hogy itt győzködsz, pedig te senkit nem akarsz meggyőzni.
Akkor kire szavazzak? Mit tanácsolsz? A fideszre szavazni egyenlő a hazaárulással, tehát a többi közül kell választani. Mint mondottam konzervatív liberális vagyok, ilyen meg nincs. De persze, a válasz ugyanolyan semmi lesz, mint az értelmes fideszesek listája.
Van, amit jobb volna 2019-ben hagyni, mintsem áthozni az új évbe, ilyen például a faragatlan Schmidt Mária és a és a még viccnek is rossz Bayer Zsolt kettőse. Az elmúlt év utolsó napjain sikerült mindenkit, akinek van jövője - beleértve saját gyermekeiket és unokáikat is megsérteni, egyetlen…..
Homyak 2020.01.07 15:18:18
@Muhammad Balfas: @Grimbusz Makszimusz:

Na, ti nagyon okosok. Gondoljátok, hogy a migránsokat pont ez a kerítés tartja fel?
Nagyon tévedtek. Ha annyira olvastok, hallgattok híreket, akkor tudhatnátok, hogy az Erdogan-Merkel paktum állította meg a migrácót. Orbán azon kívül, hogy lenyúlta a jobbik ötletét a kerítéssel az ég világon kívül semmit se tett. 5 éve csak pofázik a migrációról, de ez alatt egy épkézláb megoldási javaslat sem esett ki a száján, hogy miért? Mert az egész téma csak a rettegés fenntartása miatt kell neki, hogy a híveinek meglegyen a napi félelme, ami miatt majd ész nélkül szavaznak rá.
Homyak 2020.01.07 15:22:19
@MAXVAL bircaman közíró:

Megszoktam, hogy te az a fajta vagy, aki örömmel szarik oda, ahol él, mert ennyire vagy igényes.

A klímaváltozás sajnos reális félelem akár tetszik akár nem. Az meg kiakasztó, hogy a hozzád hasonló csökkent értelmi képességűek ebből politikai baromkodást csinálnak (a klíma ugyanúgy változik a jobboldalinak és baloldalinak is).

Az ilyen emberekért nem lenne kár..
Homyak 2020.01.07 16:07:10
@midnightcoder2:

A fene se akarja védeni a törököket, mert Erdogan is majd jó helyen lesz a történelem szemétdombján Orbán mellett. Nem véletlenül nem tud mit kezdeni az unió a török offenzivával. Ha rászállnak Erdoganra, akkor ránk ereszti a migránsokat..

Ettől még (amire gyakorlatilag te is céloztál) sajnos a migránsok megállítását neki köszönhetjük, nem pedig Orbánnak és a falacskájának.
Egyszerűen nem tud megbékélni Orbán Viktor kormánya azzal a ténnyel, hogy vannak olyan globális problémák a világban, melyekre az emberiségnek közös megoldást kell találnia. A Fidesz számára valamiféle internacionalizmus a klímaváltozás elleni harc, ugyanakkor mindent megtesz annak érdekében, hogy a…..
Homyak 2019.11.28 13:10:10
@Homyak: @MAXVAL bircaman közíró:

Mondjuk lehet a migráció ellen azért nem hisztiztél, mert köztudottan te is migráns vagy.
Homyak 2019.11.28 14:20:46
@MAXVAL bircaman közíró:

"A klíma ellen tüntetni kb. mint az ellen harcolni, hogy nyár után ősz lesz. "

A változást mi okoztuk, ergo nekünk kell tenni ellene. Manapság sokszor nyár után nem ősz lesz, hanem egyből tél, és az ősz max egy kedd délutánra esik. Néha jobban tennéd, ha inkább nem szólalnál meg, akkor talán okosabbnak tűnnél.

Bulgáriában élsz magyarként, tehát gazdasági migráns vagy.
Homyak 2019.11.28 15:47:56
@MAXVAL bircaman közíró:

Idézem a migráns definícióját: "Lakóhelyét megváltoztató személy; egy területről elvándorló, illetve más országba betelepülő ember. "

Szóval migráns vagy és kész :)
Eltelt kb. egy hónap az önkoris Fidesz-szopás óta - Gyászberényben, Pöcs úr birodalmában a megsemmisítésig halmozták az alkalmatlanságot - és nincs válaszuk az okokra. Szánalmasan nem mernek szembenézni a valósággal. Van némi mellébeszélés, Kövér hozta megbuggyant formáját, a közpénzből kitömött,…..
Úgy néz ki, hogy a választók szerint a Fidesz alkalmatlan. Szerencsétlenek most azt hazudják maguknak, hogy csak a Borkai-ügy miatt kell az alkalmatlanság zakóját viselniük ahelyett, hogy szembe mernének nézni a valósággal. Nézzük hát a tanulságokat, melyekben sok újdonság nem lesz, ám összerakva a…..
Homyak 2019.10.16 11:28:14
@Homyak:

Ezt Bircának szántam.
Homyak 2019.10.16 14:10:01
@MAXVAL bircaman közíró:
"Azt mondod, ezentúl csak az elnyomók, Soros emberei, pl. Pikó, Femtó, Attó, s társai kampányoljanaka, mindenki másnak meg kuss legyen:"

Röhejes vagy megint pubika. Ha annyira elnyomó pl. Pikó, akkor indokold meg, én megtettem, de viszont csak hülyeségekkel koptatod a billentyűket. A sorosozás már a fidesznek is vállalhatatlan, úgyhogy elavult is vagy.

"S ami tény: a ballib oldalra sokkal jellemzőbb a cenzúra. "

Erre is kérnék példát. Nem a fidesz sajtó volt, aki a Borkai ügyről is csak a választás után írt? A közszolgálati média hányszor is szólaltatott meg ellenzékieket? Érdekes módon érveim nekem vannak, neked hol?
Homyak 2019.10.16 15:23:05
@MAXVAL bircaman közíró:

"A magyar médiák kb. fele most nem ballib, ez hatalmas harc eredménye, 15 éve még a magyar médiák 95 %-a ballib volt. Ezek után abszurd számon kérni, a nem ballib médiák miért nem közvetíenek ballib propagandát."

Kezdjük ott, hogy kormány és nem kormány média van. Azért mert valami nem kormánypárti az nem feltétlenül ballib. A másik az, hogy 15 éve a közmédiában egyensúly volt és nem csak a kormány szócsöveként működött, hanem ellenzékiek is képviseltethették magukat. Ezek után jogos a "számonkérés".

Pikóra meg nem mondtál semmit. Miben nyilvánul meg az elnyomás? Vádaskodás helyett érvet kérek.
Kedves Gergely! Idősebb lévén, most, még beiktatásod előtt gyorsan, engedd meg, hogy tegezzelek! Köszönöm! Néztem a beszéded, melyet a fő-polgármesteri választás során aratott győzelmedet követően tartottál, és valahogy olyan volt, mintha hirtelen felébredtem volna.  Azt nem mondom, hogy hideg…..
Homyak 2019.10.16 14:05:18
@BéLóg:

"1. Minden pénzt elköltünk, amit találunk." - Ezt csinálja a fidesz azzal a módosítással, hogy minden pénzt ellopnak, amit találnak.
"2. Ráfogjuk Tarlósra. Orbánra. Putyinra. Gyurcsányra. Fegyőrre. Vonára. A világgazdaságra." Ezt a fidesz csinálja: ráfogunk mindent Brüsszelre, Sorosra, a migránsokra, Gyurcsányra, stb.
"3. IMF hiteleket veszünk föl." - Ugyan az mszp vett fel, de az elkölteni már a fidesz tette mol részvényekkel, amivel bukott is egy nagyot az állam.
"4. Megszorításokat vezetünk be a szokott módon. "Ma muszáj, DEHOLNAP majd jobb lesz." - Ezt csinálta a fidesz Matolcsi idején, amikor bevezették a 27%-os áfát, meg egyéb nyalánkságokat. Közben azt hallgatjuk, hogy majd 30 év múlva elérjük az osztrákok színvonalát.
"5. Őszödre kacsintva úgy teszünk mintha várost vezetnék és hazudunk reggel, délben, este. Közben azonban ingatlanokat veszünk a bevált módon külföldön, aranyat teszünk letétbe Ausztriában, stb." - Kik is mutogatnak egyfolytában Öszödre? Koptertóni ingatlanvásárlásai? Mészárosra íratjuk a fél országot?
Így egy nappal, hogy nagyjából letisztult az országban, hogyan is folytatódik az élet, vessünk rá egy kis pillantást. A képlet nagyon bonyolult lett, egyik oldal se nevezheti magát győztesnek, azonban, ha azt kell nézni, hogy ki veszített nagyobbat, akkor egyértelműen a kormánypártok. Kicsit később…..
Nincs logikus magyarázat az akadámiai struktúra szétverésére - csak hatalmi, politikai indokok. Senki ne gondolja egyetlen pillanatig sem, hogy ettől jobb lesz az országnak - csak Orbán csicskáinak jut több konc...
Homyak 2019.07.03 15:47:37
@közíró MAXVAL bircaman:

"Az állami tudomány hol legyen, ha nem állami kézben?

Ideje volt megszüntetni a ballib basák közpénzből működő diktatúráját. "

Hajrá birca. Egyszer talán eljutsz arra szintre, hogy a fityfene lép egy olyat, ami már neked is sok lesz, és akkor talán nem csinálsz magaból segghülyét a nevetséges kommentjeiddel.
Homyak 2019.07.03 16:23:01
@közíró MAXVAL bircaman:

"Én most se értek egyet mindennel, amit csinálnak, de mire érv ez? Szavazzak a ballibekre, csak mert a Fidesznek vannak hibái?"

Senki nem mondta, hogy balra szavazz, de minden fidesz tevékenységet elítélő blog alá beírod a nevetséges magyarázkodásaidat az gáz. Sosem olvastam tőled kritikus megjegyzést, és képes vagy a szart is megmagyarázni. Akkor hinnék neked, ha inkább hallgatnál néha, de ha minden blognál elsők között ballibezel az nem vall értelmes, gondolkodó emberre.
Homyak 2019.07.03 19:07:29
@közíró MAXVAL bircaman:

"Ballibellenes vagyok. Antiliberális."

És ez miben ment fel? Én meg konzervatív liberálisabb beütéssel, de sose szavaztam a fideszre. Attól még nyalógép maradsz :)
Néhány hónapig el kell felejtenie az illiberális állam külsőségeit, és úgy kell tennie az Orbán-kormánynak, mintha visszatérne az uniós államok standardjaihoz. Nem egyszerű viszont a feladat, hiszen közelegnek az önkormányzati választások, de az eddigi nyerő stratégiát most le kell cserélnie az…..
Homyak 2019.06.07 10:16:27
@MAXVAL bircaman közíró:

Megint írtál egy semmitmondó baromságot. Ha Orbánnak nem lenne célja a néppártban való maradás, akkor miért csicskult be? Ha kikerül a néppártból, akkor bukja a lopható eu-s pénzeket..

Magyarázd már el, hogy mégis mi a francot mondott fel? Mást nem csinált, mint a hozzád hasonlók megvezetése érdekében köpködött az eura, most ennek issza a levét. Persze, te azt mondod, hogy felveszi a kesztyűt Brüsszellel, de áruld már el, hogy mégis az önszopatáson kívül mit ért el? Elárulom, hogy semmit.
Homyak 2019.06.07 11:03:29
@MAXVAL bircaman közíró:

"Mit mondott fel? A nyugati modellt, az 1990-es konszenzust, a feltétlen nyugatimádatot, a hajbókolást a nyugati tőke előtt, egy sor liberális tabut."

Na persze, akkor miért kell neki az ellopható uniós pénz? Akkor miért csicskult most be az ep választás után? Akkor miért kellenek a nyugati autógyártók?

Ez a nyugat elleni harc csak ellenségkeresés miatt kell, amivel a hozzád hasonlókat behülyítették. Látod te is elhiszed, pedig a nagy hadakozásból bármi hasznunk is lenne, pedig csak kárunk van.
Homyak 2019.06.07 13:29:54
@MAXVAL bircaman közíró:

"Öngyilkosság lenne az idegen tőkét hirtelen elűzni, ez adja a magyar gazdaság 80 %-át.
Az EU-s "segély" valójábna az ellopott pénz kis részének visszaadása."

Na most akkor elutasítja a nyugati tőkét, vagy 80% adja a magyar gazdaságot :D

Annyira vicces, hogy téged egyáltalán nem zavar, hogy mindig saját magadnak mondasz ellent :D
Eléggé visszafogott mosollyal az arcomon várom már egy ideje, hogy kiderüljön, mit is kezd majd magával a Fidesz az EP választások után, figyelembe véve azt a helyzetet, amibe került. Azt szerintem pártállástól függetlenül minden józan gondolkodással megáldott ember látja, hogy a tér, amiben…..
Homyak 2019.06.06 12:34:01
@MAXVAL bircaman közíró:

"
Ami már önmagéban kpmoly változás, azaz engem erősítesz."

Te folyamatosan a liberális világ pusztulásáról beszéltél. Miben is erősítettelek tehát meg? Pont, hogy nagyobb szavuk lesz.

"S mivel a helyzet romlani fog, legközelebb már akár nyerhetünk is. "

Áruld el, hogy mi fog romlani? Most is azt harsogtátok, hogy mennyire meg fognak erősödni az eu szkeptikusok, de aztán rohadtul nem lett így nagy áttörés. Bilibe lóg a kezed. Oké, hogy Le Pen és Salvini jól szerepelt, de hol lesznek ezek 5 év múlva? Az olaszok amúgy is úgy váltogatják kormányukat, mint más az alsógyatyát. 5 év múlva, ha így folytatódik Orbán is a béka segge alatt lesz...
Homyak 2019.06.06 13:46:53
@MAXVAL bircaman közíró:

"A liberális rend feltételei lassan fogynak, ezt igazolja az is, hogy a 2 fő rendszerpárnak már nincs meg az abszolút többsége együtt."
"Növekedett a súlyunk, miközben a hagyományos rendszerpártok csökkentek."

Persze, fogynak, azért erősödött meg az Alde, nem? Te mit szedsz?
Dehogy növekedett a súlyotok (max azért, mert sokat zabálsz). Az a kemény 61 képviselő nincs 10% sem. Lépj ki a párhuzamos univerzumból!
Homyak 2019.06.06 15:54:52
@MAXVAL bircaman közíró:

"Hiába minden, már az ALDE bevonása is jelzi a liberális válságot.

30 % a rendszerkritkus erők aránya, plusz a rendszerfrakciókban is van pár szoft-rendszerkritikus erő. "

Akkor lefordítom, amit írtál: a liberálisok erősödése jelzi a liberális válságot. Az önellentmondás magasfoka :D
A 30%-kal megint összemosod a szélsőballt a szélsőjobbal, akik sose lesznek egy oldalon, és jelentős kisebbségben vannak. Bár tudom, nálad a 30% az 2/3 :D
Régóta az első választás ez, aminek a végén mosolygunk. A várakozásokhoz képest sokkal jobb lett az eredmény, több szempontból is.  1. Két képviselőt küldhet a Momentum, rögtön a harmadik legerősebb erő lettek. 2. Mocskos mód megbüntették a választók a kétharmadhoz tevékenyen hozzájáruló,…..
Homyak 2019.05.27 18:52:16
@MAXVAL bircaman közíró:

Szóval kifejtetted, hogy az európai parlament nagy része liberális, de szerinted nagyot buktak.
Éljen a logikai bukfenc :D
Homyak 2019.05.27 19:10:45
@MAXVAL bircaman közíró:

"A folyamatot nézd."

Mi van pubika, elfogytak az érvek? :D
Homyak 2019.05.27 20:48:34
@MAXVAL bircaman közíró:

"Azok sose fogynak el."

Akkor hol maradnak, pubika? :)
Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár botránya kapcsán egy kicsit belepillanthattunk abba a sötét, mély kútba, amelynek aljára eddig még a zseblámpák fénye se hatolt le. Az európai populista vezetők ugyanis olyan titkokat rejtegetnek, melyek megismerése estén az istenadta nép vasvillával…..
Homyak 2019.05.20 15:53:00
@szepipiktor:

Az szerintem kimeríti a hazaárulás fogalmát, hogy korrupt módon az oroszok kezére akart játszani közműveket, valamint a médiában is erős befolyásuk lenn így a ruszkiknak.
Amúgy egyedül gépelek, nem tudom, hogy kik azok a ti.. Amúgy nem a fidesz hazaárulózik minden ellenévleményre?
Homyak 2019.05.20 15:56:07
@MAXVAL bircaman közíró:
"Mivel nem követett el hazaárulást, így nem érdemes nemlétező hazaárulását elemezni. "

Olvasd el előző kommentem.
Azt kell mondjam, hogy te a magyar blogkommentelők szégyene vagy, mert egy ilyen botrányra is csak a fidesz seggét nyaló megjegyzéseket vagy képes böfögni. Most sem az zavar, hogy mi történt, hanem az, hogy bénán csinálták.
Igazi keresztény hozzáállás.
Homyak 2019.05.20 16:38:22
@MAXVAL bircaman közíró:
"Nem hazaárulás külföldi szövetségesekkel együttműködni. Logikád alapján hazaéruló pl. a Momentum, hiszen Micron elnökkel egyeztet. "

Te vagy hülye vagy, vagy megjátszod magad. Más dolog külföldiekkel együtt működni és más dolog korrupt módon a kezükre játszani a dolgokat. Ez neked pozitív?
Ha igen, akkor szégyen vagy pubika.
Alig 5 nappal a nemzetközi sajtószabadság napja előtt (melyet az ENSZ május 3-ra tett), érdemes áttekinteni ezt a meghatározást és megnézni, milyen is jelenleg a sajtószabadság helyzete a világ országaiban. A sajtószabadság korunk egyik legtöbbet emlegetett fogalma, melyet rengetegen értelmeznek…..
Homyak 2019.04.30 11:29:05
@MAXVAL bircaman közíró:

Akkor biztos a térképen feketével jelzett Észak-Koreában rohadt nagy szabadság van.
Nem is értem miért nem költözöl oda?
Áruld már el, hogy ha a nagy sajtószabadsággal rendelkező országokban akkora diktatúra van, akkor miért költözik mindenki oda?

A szocializmusban is biztos rohadt nagy szabadság volt 3 évenként nyugatra utazási lehetőséggel.
Érzékeny pontján bökték meg a miniszterelnököt azok a diákok, akik a rossz színvonalú nyelvoktatás és az egyetemi felvételihez kötelezővé tett nyelvvizsga-követelmény ellen tüntettek. A több száz tiltakozó fiatal ugyanis ultimátumot adott Orbán Viktornak: 2019. szeptember elsejéig tegyen le egy…..
Homyak 2019.04.29 14:37:28
@MAXVAL bircaman közíró:

"Mi a gond azzal, hogy valakinek van hobbija? "

Azzal semmi, mert nekem is van több, de nem közpénzből finanszírozom. Nem építek pl. koncerttermeket, mert szeretek basszusgitározni.
Homyak 2019.04.29 14:45:45
@Jakab.gipsz:

Pubikám, értelmes ember tud kritizálni, az ostoba meg csak bólogatni, és a védhetetlent is védeni.
Erre a sorosozásra érdemben nem is akarok reagálni, mert már csak a hülyék hiszik el.
Most tegyük félre a diktátorozást, meg a hasonlókat, mert azon felül van egy jó pár probléma:
A legnagyobb az innováció teljes hiánya. Az oktatás visszafejlődött, mert nem modernizálták, hanem a XX. századból a XIX-be tértünk vissza. Nem a bizonyított (pl.: finn példa) pályára állították, mely képes az egyéni képességekre fókuszálni, hanem testneveléssel, meg idejét múlt lexikális tanokkal töltötték fel, ezzel is túlterhelve a gyerekeket. A kutatás-fejlesztést inkább le akarják nyúlni a támogatás helyett. Nagyjából az összes területen idejemúlt módszerekkel próbálnak irányítani, mert fontos pozíciókban kivénhedt, begyöpösödött idióták okoskodnak (Kásler, Matolcsy, stb.).

Remélem most okosabb lettél kispajtás. :)
Homyak 2019.04.29 15:54:38
@Jakab.gipsz:

Könyörgöm, nem érzed abszurdnak az ország összes problémáját Soros nyakába varrni?
Szerinted Magyarország legnagyobb problémája tényleg Soros?
Ő egy üzletember a sok közül, akiből a fidesz ördögöt csinált (pár hónapja derült ki, hogy mekkora kamu volt az egész).
Pont azért szarom le az egészet, mert nem az az ország problémája, hogy egy 80 éves vénember mi a francot akar. A fentebb említettek már inkább.
Volt egy időszak, hogy Bayer Zsolt jókat írt. Értett a szakmájához, és ennek megfelelő színvonalú produktumokat tett le az asztalra.  Sajnos azonban minden véget ér egyszer - mondják.  Előre tisztázni szeretném, hogy magamat a középtől kissé jobbra álló embernek tartom, ilyen közegben nőttem fel,…..
Homyak 2019.04.11 12:36:44
@Jakab.gipsz:

Kezdjük ott, hogy bayer nem közíró. A közíró jelentése:" Magas szintű újságíró; politikai kérdéseket, közérdekű társadalmi problémákat magas színvonalú, igényes stílusú cikkekben fejtegető író; publicista. "

Ezeknek a kritériumoknak nem felel meg. Költő? Talán verseket ír?
Mindenki, én is szoktam indulatos lenni, és káromkodni, de ha indulatkezelési problémái vannak, akkor menjen el pszichológushoz. Vezesse le valahol a dühét, és utána nyilatkozhat kulturáltan.
Homyak 2019.04.11 13:20:10
@BiG74 Bodri:

Lelked rajta. Csak azt nem tudom, hogy ezzel mit akarsz mondani?
Homyak 2019.04.11 14:57:50
@Pipas:

Még jó, hogy itt a fideszesek is név nélkül fröcsöghetik kulturált megnyilvánulásaikkal a hülyeségeiket :)
A Fidesz felfüggesztése kapcsán fél év után vége újra kinyílt annyira a bicska a zsebemben, hogy virtuális tollat ragadjak. Köszi Viktor, köszi Frédi. Azt ugye régóta tudjuk, hogy a Néppárt nagy átlagban egy ócska kollaboráns bagázs, mert ha a többségük valóban értékalapon politzálna, már rég…..
Homyak 2019.03.21 15:42:52
@BéLóg:

Köszi a kulturáltan, sok helyesírási hibával megfogalmazott hozzászólásodat.
Békétlen, mert a fidesz elérte, hogy emberek utálják és szólják le egymást politikai nézeteik miatt.
Van munka meg fizu, ami tök jó, de ha nem lenne a munkaerőhiány, aminek egyenes ági következménye a bérek növekedése. Ennek kis részben okozója csak a fidesz.

De örülök, hogy van pénzed és mehetsz a tescoba vásárolgatni. Kívánom neked, hogy ez sokáig így legyen, kispajtás.
Homyak 2019.03.21 16:10:01
@BéLóg:

Örülök, hogy van pénzed és szereted is költeni. Szerencsére én sem panaszkodhatok.
Nem akarok feltétlenül szőrszálhasogató lenni, és belekötni a megfogalmazásodba és helyesírási hibáidba, mert nem így akarom kiélni magamat.
Nem mindegy, hogy az ország növekedési potenciálját ki tudjuk használni, vagy a kormány hibája miatt ennek csak töredékét (márpedig most sajnos csak azt). Biztos te is hallottad, hogy a románok is jönnek fel a nyakunkra (nem is beszélve a többiekről).
Nyugis politikai környezet? Az orrba-szájba tolt propaganda plakátokon, a médiában és levelekben minden csak nem nyugis. Nem is beszélve az állandó ellenségkeresésről.
Lehet, hogy kétharmad van, de ezt úgy érték el, hogy a többség ellenük szavazott. Érdekes módon ha a köreimet megnézzük, akkor a fidesz pártiak a 10%-ot sem érik el.
Homyak 2019.03.21 16:19:38
@MAXVAL bircaman közíró:

Helyes vonalat? Kedves bubuka, azon kívül, hogy nem követi a korábbi "liberális görénykurzust", meg hasonló elmés, semmit mondó baromságok képtelen vagy egy szóval is megmondani, hogy mi az a helyes irány, és az miért jó.
Így csak üres böfögés, amit írsz.
A Fidesz és az EPP harca ma csúcsosodott ki. 190-3 arányban szavazták meg azt a javaslatot, amely szerint a Fidesz saját magát függeszti fel az EPP tevékenysége elől, határozatlan időre. Ez egyértelműen egy eléggé defenzív húzás volt a Fidesztől, nem álltak bele az Európai Néppárt elleni harcba,…..
Homyak 2019.03.21 13:38:41
@MAXVAL bircaman közíró:

Hiába vergődsz bubuka. Ez a fidesznek nagy vereség volt.
Az nagyon egyértelmű, hogy minden áron a néppártban akarnak maradni, különben Orbán nem csicskult volna be Weber előtt.
A tegnapi kormány és médiájának reakciói is mutatták, hogy mekkora csapás ez nekik: Gulyás egyből kilépéssel fenyegetett az eredmény előtt, majd felfüggesztik magukat, közben a médiáik meg össze-vissza írogattak mindenféle hülyeséget.
Homyak 2019.03.21 13:59:11
@MAXVAL bircaman közíró:

Nem zárták ki, helyette kapott pár hónapot, hogy jófiúvá váljon, és ezt pont a választások idején, ami nagy érvágás.
Teljesen nyitott, hogy miként határoz a Fidesz tagsága ügyében az EPP ma délutáni elnökségi ülése. A konzervatívok vezetése szokásához híven se hideg, se meleg kompromisszumot szeretne, azaz egy időre felfüggesztené a magyar kormánypárt tagsági jogait. A Fidesz már európai szintre emelte az…..
Homyak 2019.03.20 12:25:55
@közíró MAXVAL bircaman:

Na figyelj bubuka! Amit csinálsz az csak a valóság kifacsarása, mellyel a vereséget akarod győzelemnek mutatni. Elég hülyének kell lenned ahhoz, hogy ezt te magad elhidd. Ergo vagy hülye vagy, vagy pedig hívő fideszes, aki fullba tolja a propagandát.

Tessék, itt egy cikk, ami kifejti, hogy igenis vesztesen szállhat ki a fidesz:

hvg.hu/gazdasag/20190320_Mit_jelenthet_a_Fidesz_felfuggesztese_a_Neppartban
Homyak 2019.03.20 12:37:44
@közíró MAXVAL bircaman:

Vicces, amikor valaki nem tud fogást találni egy forráson, akkor azt megbízhatatlannak titulálja (így voltál múltkor a wikipédával is), ez csak egy vergődés tőled bubuka :)

Orbánék csak az első pont esetén mondhatják el, hogy győztek, a többi esetén nem. Ki lépne ki velük? Egy egyszemélyes szlovén párt? Reális, hogy egy elmeroggyant Orbán miatt majd sorra lépnek ki a legerősebb pártszövetségből.

A 3. pontodról: a felfüggesztés nem azt jelenti, hogy nem tudnak dönteni, hanem azt, hogy adnak fél évet, hogy a fidesz érdemi lépést tegyen, ergo Orbánék nagy nyomás alatt lesznek, és ha bent akarnak maradni, akkor most már muszáj lesz cselekedniük, és elesnek attól, hogy a választások után tisztségeket kapjanak.

Amúgy meg nem döntésképtelenség ez. A néppárt nem a fidesz, ahol mindenki azt csinálja, amit a dzsucse mond, hanem ott tényleges demokrácia van.
Homyak 2019.03.20 13:58:24
@közíró MAXVAL bircaman:

Ha elolvastad volna a cikket, akkor láthatnád, hogy nem vágyálmok vannak megfogalmazva, hanem tények.

Azt, hogy te hiteltelennek tartasz valamit, mert az nem a te szájízednek való, az a te szégyened bubuka.