Regisztráció Blogot indítok
Adatok
öreg büzész

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 444.hu hasábjain pár évvel ezelőtt, Horn Gyula halála kapcsán napvilágot látott egy toplista, mely a harmadik Magyar Köztársaság eddigi kormányfőit lajstromozta, állította sorrendbe elért eredményeik, politikusi-vezetői talentumuk alapján. Amennyire jónak tartottam magát az alapötletet, olyannyira…..
Hófehér bőrrel áldott (?) meg az ég, aminek vannak bizonyos hátrányai is. Ilyen, hogy nehezen (vagy szinte alig) barnulok, és inkább égek, mintsem szint szerzek. Egy-két órányi gondatlanságból több napos szenvedés is lehet. Mivel ápoljuk a leégett bőrt, hogy ezt elkerüljük? Tippek az enyhébb…..
  Mostanában úgy fejezem be a napot, hogy átnézem a Bal-Rad híreit, mert bár fenntartással kell fogadni, de gyakran olyasmiről tájékoztatnak, amiről máshonnan nem értesülsz. Így jutottam ehhez a hírhez tegnap is, amely arról számolt be, hogy a kölni imám, Sami Abu-Yusuf egyedül a német nőket…..
öreg büzész 2016.01.24 16:41:16
@aLEx: index főoldal :)
A sakkot pedig azért tiltják be pár iszlám államban mert szerencsejátékként játsszák.
Ma a Ténytár blogján újra terítékre kerül a migrációs helyzet, amellyel már többször is foglalkoztunk. Korábbi blogunkban írtunk róla, hogy a szigetországban az adószámkérelmek tekintetében először sikerült bekerülnünk az első tízbe a 2011 áprilisától 2012…..
öreg büzész 2014.09.22 12:18:57
@maxval a bircaman: Legfeljebb úgy pozitív mint a portfolió tisztítás a bankoknál. :)
Csak itt nem egy "rossz bankot" hanem egy rossz országot hoznak létre. Itt lesz található mindenki, aki nem képes a világgazdaságot pozitívan előre mozdítani.
Az eddigi sikereken felbuzdulva új állomáshoz érkezett a magyar kormány keleti nyitás politikája – erről Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár beszélt annak alkalmából, hogy Magyarország a világon elsőként elismerte a Levantei és Iraki…..
Három magyar exminiszterelnök jött szembe velem pár óra különbséggel a múlt héten. Hóbagolynak szülinapja volt, mit is kívánhatnék a 86 éves szenilis öregúrnak, mint hogy éljen sokáig Péter bátyám. D209 kirúgásának 10 éves évfordulója volt, ennek apropóján…..
öreg büzész 2014.09.04 18:45:11
Az én sorrendem rövid indoklásokkal:

1. Horn
Ő az egyetlen aki egy teljes ciklust végigcsinált úgy, hogy jobb helyzetben adta át a kormányrudat mint amilyenben átvette.

2. Bajnai
Pont azért amit itt sokan a hibájának tekintenek; nem akarta feltalálni a spanyol viaszt, csak elvezette az országot úgy, ahogy a közgazdasági könyvek tanítják(vagy az IMF).

3. Orbán 1998
Az első két és fél év sikertörténet, nem csak gazdaságilag, de kommunikációsan is. Gyakorlatilag lenyomott az ország torkán egy második "Bokros csomagot" úgy hogy csak nagyon kevés szakember vette észre. De utána félreértelmezte a helyzetet amikor azt gondolta, hogy CSAK az osztogatások elmaradása miatt csökken a népszerűsége,és elindította azt a cunamit amit utána Medgyesi tetőzött be. Mondjuk arra azért figyelt, hogy neki meg az övéinek jóval több jusson belőle.

4. Gyurcsány
Szerintem ő jobb volt, mint amilyennek az ország most látja őt, de messze nem olyan jó mint amilyennek ő látja magát. Még a Medgyesi féle örökséget is egészen normálisan kezelte. És meg tudott nyerni úgy egy választást, hogy már akkor is megkezdte a megszorításokat. Bár igaz hogy valahogy pont a választási évben ez nem volt igaz. Legfőbb hibái szerintem, hogy amikor a józan esze és a baloldali világképe között kellett választani, akkor rendre az utóbbi győzött. Illetve hogy nem tartotta magát az öszödi beszédhez, és amikor már a saját szociai és a szadi is ellene fordult, akkor sem kellett sokáig másik madame, hanem vezette tovább ő a kuplerájt.

5.-6. Antall, Medgyesi
Legalább demokraták ennyi jót tudok róluk mondani.

8. Boross
Nagyjából demokrata

9. Orbán 2010-
A demokrácia szétverője, de még despotának is gyenge.
150 ezer eurót a szerb szövetségnek. A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) ma végleg úgy döntött, csak százötvenezer euró ellenében engedi meg, hogy Nataša Dušev-Janić szerb színekben folytassa. Október 31-ig kaptak haladékot a szerbek az összeg átutalására. A pénzt…..
öreg büzész 2012.10.25 10:22:51
@nookedli: Szerintem az életjáradék a magyar színekben szerzett olimpiai bajnoki címekért jár.
Vagy azt is adjuk át a szerbeknek szerinted?
1....a Dódi bácsitól kapta azt az órát a nagypapa. Persze az oroszok elzabrálták. Kisgazda volt, meggyőződéses kisgazda. Mindig azt mondta, hogy lehet szőlő nélkül élni, de nem érdemes. Aztán 1950-ben a kommunisták elvették a szőlőt, meg a présházat a pincével. Belehalt. Ezt…..
Kedves Kata és Attika!Azért írok nektek, mert hallottam, mit mondott Apukátok a tévében. Azt mondta, hogy kértétek, legyen veletek, csináljon közös családi programot arra a keddi napra, ami majdnem két hét múlva lesz és amikor nem kell se dolgozni, se suliba menni. Ő ezt meg is…..
Azok, akik pedig úgy gondolják, hogy a mai autóipar csak uniformizált és unalmas termékeket gyárt, tévednek. Igaz, hogy elmúltak már a hatvanas-hetvenes évek, de korántsem dőlt a kardjába minden lánglelkű mérnök és formatervező. Sőt, a vásárlóért folytatott harc olykor…..
öreg büzész 2011.12.26 10:33:13
@3 gb: Én inkább úgy vettem észre, hogy a normál miniket szeretik, de a coupét azt tényleg tűzzel-vassal irtanák talán nem véletlenül. :
Milyen is lenne az, ha minden elektromosságunkat dízelmotorok biztosítanák? Talán ilyen büdös és egészségre káros, mint a kisfilmen, talán nem. De inkább igen. Jót nevettünk ezen a régi kis Nissan Leaf-reklámon, de titokban annak is örülünk, hogy nem így lesz. Bár ha hirtelen…..
öreg büzész 2011.12.01 14:20:28
@LongJohnHolmes: Sajnos messze nincs ingyen mert a hatásfok miatti veszteséget mindenképpen be kell vinni a rendszerbe.
Ennek ellenére a kormányok és a cégek is elég komoly pénzeket nyomnak a hidrogén meghajtású motorok kutatásába. De ebben a küzdelemben pontosan a nagyobb hatásfok miatt az előállított hidrogén tüzelőanyag cellában való elreagáltatása, és az eközben kinyerhető elektromos energiával való hajtás tűnik most nagyobb esélyesnek mint a hidrogén motor.
A másik probléma éppen az hogy ezek a rendszerek csak akkor lehetnek igazán versenyképesek, ha nagy mennyiségű lesz az erre használható elektromos energia ( és hogy ez be fog-e következni az egyenlőre eléggé kérdéses ).
öreg büzész 2011.12.01 14:34:36
@stellaz1: Amit írsz abban benne is van a lényeg, mert ha már most jó lenne bármelyik alternatív rendszer (vagy ez mondjuk két évtizeden belül várható lenne) akkor már legalább a kísérleti példányok megvehetőek lennének.
Egyenlőre nem találtunk olyan új rendszert aminek ne lenne több a buktatója mint az előnye a jelenlegi helyzethez képest.
öreg büzész 2011.12.01 17:29:47
@LongJohnHolmes: Megnézegettem a HHO-t a neten, szerintem ennek még mindig átverés szaga van az ezzel foglalkozó cégek részéről, de legalább nem teljes termodinamikai képtelenség.
Azt ugyanis ők sem állítják, hogy ezzel lehetne hajtani magában a kocsit, hanem az üzemanyaghoz adagolt durranógáz annyival növeli meg az üzemanyag égésének hatásfokát, hogy az ebből létrejövő hatásfok javulás túlkompenzálja a vízbontásos részen keletkező veszteséget.
És természetesen jó az Ottó meg a Diesel motorhoz is, amik teljesen más égési követelményeket támasztanak.
Legjobban az tetszik, hogy olyan jól ég, hogy leégeti a motorblokk belsejéből a korom és szén lerakodásokat, így mivel itt újra a tiszta fémfelület alakul ki jobb lesz a motor hűtése. Azzal nem foglalkoznak, hogy ha ilyen hatékony lesz az égés akkor sokkal nagyobb hőt kellene elvezetnie a rendszernek.
Nem lehet könnyű politikusnak és népszerűnek lenni egyszerre, de van néhány politikus, aki erre akaratlanul is rájátszik, és mindent megtesz, hogy népszerűtlen legyen. Kik lehetnek ők, és ki ezek közül a legellenszenvesebb? Összeállítottam egy listát,melyen nemcsak fideszes, de…..
öreg büzész 2011.12.01 15:14:50
@orbánc_takarodj: ifjabb korában még csak-csak, de most már azzal tud felizgatni ha lenyúlja a pénzemet. :)
öreg büzész 2011.12.01 15:23:34
@Megyes Tamás: Tőlem sikeresen megóvta nehogy idős koromban véletlenül elköltsem. :)
öreg büzész 2011.12.01 16:12:16
@egerészölyv: Nem roki hanem magánnyugdíjpénztáras. :)
Vastagbőr A nap képe: Aláírták 2011.11.30 10:01:00
Jól tippeltünk, azért kapja a MÁV az 5 milliárdot. A kormány kifizeti a MÁV Cargo eladásából a vasutasoknak járó privatizációs bevételt - erről írt alá nyilatkozatot Orbán Viktor miniszterelnök és Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöke…..
öreg büzész 2011.11.30 16:04:44
öreg büzész 2011.11.30 16:05:38
Nem nehéz ma Magyarországon politikai ígéretté válni. Kis rosszindulattal azt is mondhatom, hogy elég két egymást követő napon feltűnni a tévében valamilyen kormánykritikus vagy kormányoldallal konfrontálódó szerepben, elmondani néhány jól megformált, kerek mondatot, és…..
öreg büzész 2011.10.05 08:35:53
@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: 3-4 éve még az MSZP-ről is azt hittük, hogy mindig van 1.5 millió stabil szavazója a kemény magból. És nem volt...
A disznótor nem a pörkölt felzabálásával, hanem a vér felfogásával kezdődik - ez az ősi felcsúti bölcsesség jutott eszembe, mikor az Alkotmánybíróságról kiszivárgott, manyupokkal kapcsolatos határozattervezetről olvastam. Hajaj, lesz baj elég. A tervezet ugyanis kimondja,…..
öreg büzész 2011.08.19 11:44:34
@tede: Szerintem egy kicsit el vagy tévedve.

Milyen 10-13 év veszteségről beszélsz. A manyupok reálhozama alapján 81% az infláció fölött keresett. És valóban ennek további növekedése volt várható. Hiszen az elején még kevés tőkéből a nulláról kellett létrehozni az infrastruktúrájukat, ezért volt jóval nagyobb arányú a tőkéből amit nem írtak fel a számládra, hanem működési költségre fordítottak.

Mondjuk így is nagy genyók, mert még mindig többe fájt mint az önkéntesnél, ahol keményebb volt a verseny, mert ott olyanok találhatók akik hajlandók megmozdulni ha valami nem tetszik nekik.
öreg büzész 2011.08.19 18:05:34
@Cogito.t: Valóban nem kell tőle hasra esni, de azért pár apróság a kicsi reálhozamokhoz. (Ami az állami nullánál még mindig több)

Ebbe beleesett az eddigi második legnagyobb gazdasági világválság.
Amíg a részvénypiacok nagyon jól muzsikáltak, pár apró megbotlástól eltekintve addig az állami szabályozás csak nagyon kis mértékben engedte a részvények vételét, pedig akiknek legalább még 20 évük van a nyugdíjig, azok valószínűleg azzal járnának a legjobban.
Amikor 2008-ban egy kicsit könnyítettek a lehetőségeken pont akkor gyütt meg a válság, és akinek a pénztára gyorsan élt ezzel az elvileg jó lehetőséggel az 2008-ban eléggé csúnya portfolio esést volt kénytelen tapasztalni.
Mivel a kezelt tőke méretéhez képest egyre kisebbek lettek volna a költségek, ezért innen is még egy pozitív jövőbeli tendencia volt várható a hozamok tekintetében.
Ennek ellenére akik maradtak azok idén a nyári tőzsdei zuhanások miatt megint nagyon csúnya adatokat láthatnak majd.
Bár talán attól meg lesznek kímélve hogy ezt Selmeci Gabika közölje velük, mert a kormány még nagyobbat bukik a Mol részvényeken.
Ma délután találtam ezt az írást, és szerintem tök jó, abszolút egyet tudok vele érteni, azért posztoltam ide.A TELJES írás az LMP-SZDSZ párhuzamról, a szerző, Kiss Ádám tumblr-jén olvasható el ide kattintva, EZ csak részlet!"Úgy láttam, az LMP vidéki bázisa főleg a…..
w A római patkányfogó 2010.04.02 05:45:00
Oké, feladom, eddig bírtam. Direkte igyekszem kerülni már, hogy a vallás, és azon belül a kereszténység abszurditásán rugózzak. Bár nem nagyon értem, miért ne tehetném akár hetente, elvégre a templomban is sok a műsorismétlés, mégis szeretnek az emberek rendszeresen ugyanarról…..
„Újabb megszorítás kell az egyensúlyhoz”, állítják az okosok. Ha jól emlékszem azt gondolták a neoliberális paradigmakövetők, hogy Bajnai-csomag éppen elegendő lesz a költségvetési egyensúlyhoz, és aztán végre elindulhatunk a csodálatos növekedés irányába, mely…..
öreg büzész 2010.03.29 10:42:17
@Sztifler: Egyáltalán nem olyan mértékben mint ahogy azt mostanában szeretik felemlegetni.
És bizony annak a közben levő kormánynak a tevékenysége is azt mutatja, hogy amíg a saját véletlenül sem nevesített Bokros-csomagjukat adták elő addig a gazdaság továbbra is jól volt, és az államadósság is tovább apadt szépen. Aztán amikor félreértették a választokat, és elkezdtek osztogatni hogy újra magukhoz láncolják őket, akkor indultunk el a lejtőn lefelé, amin még Meggyesiék segítettek egy jó adagot.
Mégis szerintem a legnagyobb hibájuk az volt, hogy elszalasztották az újkori történelem legnagyobb esélyét a reformok elinditására, mert azért ők egy apró külső zavarokkal tüzdelt korszakban egy jó stabil helyzetbe került ország kormányrúdját vehették át, de ők is "elkúrták"
Az MSZP, a Fidesz és a Jobbik delegáltjai úgy döntöttek, hogy az MDF nem indíthat budapesti listát. Ez választási matekra lefordítva annyit jelent, hogy ha jogerőre emelkedik a döntés, az MDF-nek a mostani 5 és fél helyett 6 és 7 százalék közti eredményt kéne elérnie a…..
Eurosapiens 0-15+15≠0 2010.03.22 09:10:00
Szép összeállításokat lehet olvasni az elmúlt évben elért hozamokról alapkezelőktől, nyugdíjpénztáraktól. A válság során mindenki megzuhant "egy kicsit", aki pl. részvénybe fektetett és nem likvidálta pozícióját időben. Aztán a tavaly tavasszal kezdődött…..
Paranoid Android Fletóbeszél 2010.03.20 09:52:00
   Mint alant megtekinthető, hallgatás közben a gépbe jegyzeteltem magamnak a fletó évértékelőjét. Nem kellett volna, persze, de ha valaki akar élvezkedni...... Már megírtam a fletóról a pszichiátriai szakvéleményemet, de némi rövid tanulsága van annak is, ha az ember…..
öreg büzész 2010.03.20 16:30:25
@Rowar Atkinson: Ez azért csak a te saját véleményed én ilyet nem mondtam. :) Bár szerintem az MSZP-nek több hibéja volt a kormányzásban mint Gyurcsánynak.
A baloldal nem járathatta volna le sikeresen az ellenoldalt(nem az országot) ha ez az ellenfél annyira hibátlan és tökéletes lenne mint amennyire magáról hirdeti. :)
öreg büzész 2010.03.20 16:41:08
@Rowar Atkinson: Én nem gondolom hogy ezt kellene csinálniuk, de nem kértek tőlem engedélyt és mégis ezt teszik. :)
Azért az a zámolyi ügy sem volt annyira tiszta mint ahogy azt te prezentálod. :)
Miért épp nem Mo? Buddy building 2010.02.11 00:17:00
Nem tudom ismeri-e valaki az iskolásoknak kitalált Buddy programot? A lényege, hogy az iskolában a alacsonyabb évfolyamba járokat - vagy a frissen bekerülteket - egy már idősebb "mentor" (vagyis Buddy) veszi a szárnya alá. Maga a mentor is csak diák, de tudja mi hogyan…..