Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TSandor Toth

0 bejegyzést írt és 302 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hamarosan megalakul az újabb Orbán-kormány, a névsor már meg van, a területek elosztása még nem biztos, de már szivárognak az információk. Viszont ezek az információk azt sejtetik, hogy nem vár túl sikeres 4 év a fővárosra. Miért? Áttekintjük! A hírek arról szólnak, hogy a budapesti ügyek Lázár…..
   ..
TSandor Toth 2022.04.28 09:48:45
A minszki egyezmény I (2014) megkötése óta lehet "megjósolni a jövőt" arra az esetre ha azt nem tartják be. A Vilniusi Városi Szinház művészei -gondolom - azóta gyakorolják a performanszukat, hogy előadhassák azt. A tisztánlátás végett: az ukrán vezetésnek(is) azóta lett volna lehetősége, hogy az általuk is elfogadott egyezményt betartsák és betartassák. De az ukrán vezetők voltak annyira balfékek, hogy szándékot sem mutattak annak betartására. A minszki egyezmény aláírása (Minszk II 2015)után az összes aláíró mint aki jól végezte dolgát nem törődött annak betartásával. Ez nagyon jól jött a mindenkori akár republikánus akár demokrata amerikai kormányzatnak hiszen a tervük bevált, az ukránokat felhasználva lehet Oroszországot meggyengíteni és háború esetén azon keresztül Európát is az összes államával! ('56-ban bennünket is csak hitegettek) Európa még mindig nem tért észhez! Ahelyett, hogy rákényszerítené az Ukrán vezetést egy megállapodásra (amit ha megtesznek 10 éve ma nincs háború), egyre komolyabb fegyverek szállításával, belekényszerítik az oroszokat egyre keményebb támadásokra. Most komolyan, tényleg kb. 4 millió ember autonómiája miatt kell egy estleges atomháború miatt kipusztulnia az emberiségnek? Van az EU-nak olyan felelős politikusa akinek ez az eshetőség is feltünt volna? Vagy jó nekünk a 100 éves Ukrán-Orosz háború?
Visszatérve a VVSZ művészei performanszához, az akciójukkal "sikerült" beállni a "töröljük el Oroszországot klub" táborába amivel egy tyúklépéssel sem kerültünk közelebb a békéhez. Lehet, hogy a vilniuszi szinház művészei szinésznek jók, esetleg kivételesek, azonban hiteles véleményformálóknak csapnivalók.
Archiregnum Propaganda 2022.04.17 16:47:45
Elemezzük egy kicsit a jelenséget, ha már az összes létező ellenzéki betlihuszár ezt jelölte meg a vereség legfőbb okaként. Tényleg Wunderwaffe-e a Fidesz propagandagépezete, ami ellen egyszerűen nem lehet védekezni, és önmagában képes eldönteni a harcot?..
  Talán kezd lecsengeni a választások utáni elemzés-cunami. A szavazatszámlálók élménybeszámolói, a politológusok, elemzők interjúi, cikkei, videói olyan nagy számban jöttek ki az elmúlt két hétben, hogy ember legyen a talpán, aki bírta követni. Én is megírtam a magam szavazatszámlálós…..
Politikazabáló MZP védelmében 2022.04.04 21:41:12
Logikusnak tűnik, hogy a vesztes pártok vezetői (Gyurcsány Ferenc, Jakab Péter, Kanász-Nagy Máté) Márki-Zay Pétert hibáztatják a vereségért. Mindenért ő a hibás, a pártvezetők semmiért. Logikus, tapasztalt politikushoz való hozzáállás, de nem igazán gerinces. Ráadásul az a Jakab Péter mondja, akit…..
Rég írtam toplistát - meg soká is fogok - de nem bírtam ki hogy most már rendre oldalakon keresztül ezen filmek falloszát polírozó kritikák láttán ne terítsem ki kártyáimat, hogy valójában ezek a filmek értetlenek, értelmetlenek, éretlenek, és még valami é-betűs ami eszetekbe jut. Nehezen jutottam…..
Csupa jobbnál jobb évfordulókat ad nekünk az idei év. Ezúttal is egy kerek évfordulóval készültem nektek. Ugyanis ma 50 éve, 1972. március 24-én jelent meg az Egyesült Államokban a kultikus filmalkotás, A Keresztapa. A magyar közönség csak a film 10 éves évfordulóján, 1982. március 25-én…..
Drága, a parlament kényelemes karosszékeiben pöffeszkedő, kitartott politikusaink! Mi, kisemberek a hétköznapokban beszélgetünk ám egymással, gondolatokat cserélünk, támogatjuk, lelkesítjük egymást. Kisboltban, játszótéren, körömszalonban, szülői értekezleten, közös családi nyaralások alkalmával a…..
Lecserélhető-e MZP 27 nappal a választás előtt? A közel 12000 indexes válaszadó véleménye a választás előtt 27 nappal enyhén szólva sem bíztató az ellenzék számára. Szokták volt mondani, hogy innen szép nyerni, de a valóság az, hogy innen szinte lehetetlen. Hogyan jutottak el azonban a…..
    (Wesel német város 1945-re 97%-ban megsemmisült a szövetséges szőnyegbombázások következtében. Illusztráció.) Putyin azt hitte, ha odavág egy nagyot, lebombáz pár száz katonai célpontot, győz. Az ukránok feladják, tárgyalás, sorok rendezve, béke és mennek a dolgok tovább. Nem így…..
TSandor Toth 2022.03.04 22:45:03
Az EU megbszhatja a szankcióit. Az EU tagjainak többsége NATO tag is. Azért léptek szövetségre, hogy a tagjait megvédje -közös erővel - külső támadásoktól segítséget nyújtson természeti katasztrófák esetén stb. De a minimum amit a tagok elvárnak a NATO-tól mint szervezettől, hogy a tagjait ne hozza nehezebb helyzetbe annál amiben esetleg már vannak! Na mármost ha a NATO stratégái kényszerítették ki az oroszok támadását azzal, hogy csalogatták, hitegették az ukránokat a NATO tagsággal akkor sikerült magunkra borítani az asztalt levesestől ekcájgostól. Ha viszont ez nem volt tervezve akkor a stratégák baromira elszámolták magukat! Tulajdonképpen a végeredményt tekintve tök mindegy melyik verzió a valós a NATO mehet a pcsába a bunkó stratégáival.Putyin amióta hatalmon van Oroszországban, azt szajkózza: NE bővítsétek a NATO-t kelet felé mert az közvetlen fenyegetést jelent számunkra! Azt már én teszem hozzá ugyanolyan bunkó stratégái vannak neki is mint nekünk a NATO-ban.
Ugyanakkor ne felejtsük el azt az egyszerű tényt sem, hogy van a NATO-nak két nem Európai tagállama is akik pont leszrják, hogy velünk itt Európában mi történik. Egy a lényeg: fogyjon a fegyver és a hadianyag. Az, hogy néhány ezer ember meghal kit érdekel. Amúgyis szűkségünk van hősökre akikért majd gyertyát gyújthatunk és emlékezhetünk rájuk és megnyugodhatunk, hogy mennyivel jobb nekünk mert Ők hősi halált haltak de mi tovább halgathatjuk a Junker , Stoltemberg , von Leyen és hozzájuk hasonló senkik ostobaságait.
A székelyek tudják a tutit: a medve nem játék! Szerintem ezt nyugateurópában még mindig nem értik. Mert ha értenék akkor szólnának a táncoslábú stand up comedy-snek, hogy egyezzen meg a macival és nem hal meg feleslegesen az a sok ember. Persze nehéz lenne megmagyarázni , hogy olyan egyezséget "sikerült" kialkudni amit ha egy hónappal előbb tesz meg eleve nincs háború. Ezért "kell" a végsőkig kitartani!
Nemelég, hogy szomszédok de még rokonok is! Hogy lesz ebből béke?
125 éve alapították a magyar járműipar egyik legsikeresebb cégét, amely ököristállókban kezdte meg a működését. A legigényesebb piacokra szállított, a legtekintélyesebb világcégekkel működött együtt. Szolgálta a mezőgazdaságot, az ipart, a közlekedést, a hadászatot. Minden rendszerhez…..
1940. Betegek és ápolóik nézik a légiharcot a R.A.F. (Brit Királyi Légierő) és a német Luftwaffe között valahol Dél-Angliában..
TSandor Toth 2022.02.15 18:35:14
@bioLarzen: nem nincs, viszont a '80-as '90-es években az akkori sajtó tele volt az efféle környezetszennyezési hírekkel. Ma már rutinosabban csinálják nyugat európai "testvéreink" mert az erre a célra szánt hajókat Libériai vagy valami hasonló szutyok országban regisztrálják. Az ottani törvények alapján a felelősöket sosem kapják el. Előszerettel választanak szemétlerakatnak olyan, már nemzetközinek minősülő vizeket is ahol a partokon nem létezik olyan ország amely képes lenne a hozzájuk közeli saját és nemzetközi vizeken való történéseket nyomon követni. Ilyen része a világnak Szomália, melyről mindenkinek a kalózkodás jut eszébe pedig a világ "fejlettebb " része évtizedek óta hordja a partjai közelébe azt a szemetet amit csak nagy költséggel tudna ártalmatlanítani vagy csak a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség jóváhagyásával tudna arra a célra kialakított nukleáris telepre szállítani. A fejlett országok réges rég megoldhatták volna a problémát de nem tudnak lejönni a "zavarosban való halászatról" és emiatt hiteltelen az a fajta retorika amit megengednek maguknak.
Kínai halászhajók, nagyvárosok szemete az óceánokban stb. stb. Most komolyan van a világon olyan hülye aki elhiszi, hogy a norvégok tudományos céllal vadásszák a bálnákat? Ébresztő!
TSandor Toth 2022.02.15 18:43:39
@David Bowman: a hajós kapitány nagymamájának a törött edénykészlete. Szerintem. De biztos valami olyasmi amit otthon is kirakhatott volna a kukába de nem akarta azzal terhelni a szemétszállításra szakosodott cég dolgozóit.
Futótűz Adózott áramadó. 2022.01.15 11:55:34
Adózott áramadó. Az elektromos művek által szolgáltatott elektromos áramért, a saját fogyasztásmérőnk aktuális állása alapján fizetünk havi szinten. Ez így rendben is volna. De már hosszú évek óta bevezették az áramszolgáltatók, a rendszerhasználati díjat. Ami havi szinten egy olyan változó összeg,…..
TSandor Toth 2022.01.16 17:34:16
@Rodney_2: te értettél legalább egy szót abból amit ez a jóember írt? Mert ha nem akkor a hibát a nyakad felett kell keresned!
TSandor Toth 2022.01.16 18:53:26
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A településeken működő max. 400 voltos hálózat az ott működő önkormányzatok tulajdona. A hálózatfejlesztési díj egy része is hozzájuk megy amit végül a villamos energia szolgáltató használ fel. Ez az egyik oka annak, hogy elvben a települések leválhatnának a nagy rendszerekről ha lenne alternatív energia megoldás. De nincs. Amúgy ennek semmi jelentősége mert a villamos hálózatot működtető cégek mindegyike állami kézben van annak minden előnyével és hátrányával.
Amúgy meg egy prosztó vagy. Pont.
Lumière-galaxis Hiba a Mátrixban 2021.12.25 11:27:11
Most azonnal töröljük az emberiség kollektív memóriájából a Mátrix: Feltámadások című filmet. Szubjektív kifakadás következik. ..
Az elégtétel terminusa keserédes ízt hagy az ember szájában. Egyfelől ott van a bosszú édes íze, másfelől a veszteség utáni űr fanyar nedve elegyedik vele. A jóvátétel megfizettetett, mégsem a megbékélés nyugtatóan ható eufóriája járja át az embert ilyenkor; a lélek továbbra is háborog. Tán mégsem…..
Idejétmúlt lett a régi vicc, mely szerint az újszülött kisbabáról kérdezik a szülőket: – Kisfiú vagy kislány? A válasz: – Majd 18 éves korában eldönti. A "szép új világban" már nem kell várni a nagykorúságig, az óvodások is eldönthetik, hogy fiúk vagy lányok szeretnének-e lenni. A Daily Mail-ben…..
Savars Karapetjan neve a legtöbb magyar olvasónak nem mond sokat, holott az egykori örmény úszólegenda több olyan hőstettet is végrehajtott élete során, amelyre rajta kívül talán senki sem lett volna képes. Mentett embereket elsüllyedt trolibuszról, és rohant be fuldoklók miatt égő épületbe is. Egy…..
TSandor Toth 2021.10.27 20:13:23
@éppnászos: meg mint te és a családod egy millió év alatt. Bunkó vagy éppnászos.
TSandor Toth 2021.10.31 09:57:06
@fkv.117: na még te kellettél ide agyatlan seggfej
Egy háború krónikája Vannak olyan fordulópontjai az emberi életnek, amelyek egy bizonyos időponthoz köthetők, mások esetében már nehezebb lenne meghatározni a pontos dátumot. Ha viszont megkérdezné valaki, hogy tulajdonképpen mikortól is érdeklődöm én a vietnámi konfliktus iránt, akkor viszonylag…..
 A Cape Canaveral "Canaveral-fok" az űrkutatás előtti években nem volt valami lenyűgöző hely. Az üdülővárosok között is utolsó, ahol a helyiek egyszerű négyszögletes házakban éltek, a tűző nap forróságban, a tűzhangyák között. A strand dagály idején alig 300 méter széles volt és kemény, mint a…..
TSandor Toth 2021.07.25 21:51:20
@Androsz: Hát ha neked nem dobban meg a szíved egy ilyen járgány láttán(meg hangja hallatán) akkor a hiba benned van nem az űrhajósokban.
Na, a nők már tudják, hol a helyük. Pártunk és Kormányunk annyi szabad kapacitással rendelkezik, hogy még nekünk, rosszindulatú elégedetlenkedőknek se jut eszébe semmi, amivel foglalkozhatnának ahelyett, hogy megteremtsék az életvezetési tanácsadás (egyébként is szégyenteljes és hitvány) műfajában a…..
Tegnap (december 20.), számomra váratlanul, jött a hír, hogy összejött végre az ellenzéki összefogás. Persze ez nem teljesen igaz, hiszen a lassan csilliárdnyi ellenzéki pártból “csak” 6 jött össze (DK-MSZP-Jobbik-LMP-Momentum-Párbeszéd). A pártok kiadtak egy dokumentumot is, amiben rögzítik az…..
„Dúró Dóra könyvet darál, Ki kérte rá, tán a halál?!” Nos, miután így adtunk egyet az 5 perc kulturhának, lássuk, hogy mitől szaporodik a magyar, vagy döglik az agysejt. Dúró Dóra főállású szarkeverő és szarkeverő kettő felesége megtestesíti számomra azt a fajta embertípust, amiből ha kevesebb…..
TSandor Toth 2020.10.22 20:17:13
@Belzebubo: Ma a kisemberek üres helyet szeretnének az IKEA parkolójában. Amire te emlékszel az az MSZP-SZDSZ kurmányzás idején volt.