Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dánffalvy Aurél

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Az ország szekere megy, megy. Nem is szekér ez ma, hanem autó. Teherautó. Valaki ott ül a volánnál, s az autó arra megy, ahova ő viszi... Megy, ha megy. De minek menjen? Áll a garázsban. A sofőr pedig ül a bárban? Vagy elmegy vadászni? Mindegy." (Móricz: Rokonok) Igen én volnék az. A kormánypárti…..
Dánffalvy Aurél 2018.04.13 12:09:10
Kedves Kommentelők! Örülök, hogy sokakat megmozgatott a téma. Nyilván mindenkinek a saját szempontjából igaza van. De kérlek vegyétek figyelembe, hogy nekem is megvan a saját nézőpontom.
1. Az első fókusz: a család. A családos emberek a legkonzervatívabbak a világon. Féltik a gyerekeiket, minél több van, annál inkább. Ha egy rendszer számodra működik (azaz támogatja a nagycsaládos középosztályt (csak egyszerű értelmiségi alkalmazottak vagyunk), akkor nem fogsz bevállalni egy ismeretlen kockázatot (pl: LMP, JOBBIK), pláne, ha ők egyáltalán nem nyugtatnak meg annak hangsúlyozásával, hogy ne féljetek, csak azt bontjuk le, ami mindenki számára rossz (korrupció, egypártosodás, törvénytelen gazdagodás).
Ilyen nem volt, sőt egyesek azt pedzegették, hogy ideje igazságossá tenni az állami juttatásokat, sőt Gyurcsány Ferenc a kötelező hittanórák megszüntetéséről írt (mivel a több rokonom hittan tanár, ez személyesen érint).
2. A kereszténység és a bevándorlás perspektívája: Ezt a kérdést egyáltalán nem a kormánypropaganda hatására hoztam elő. Én már akkor foglalkoztam a témával, amikor a Soros kampány még sehol sem volt. Senki nem hiteti el velem , hogy a probléma nem valós. Persze könnyű kijelenteni, hogy ide nem jönnek bevándorlók. Azonban, ha a nyugat európai társadalmak átalakulnak (értsd: kevert muszlim-nem muszlim népesség, ahol nyilván az erősebb értékekkel rendelkező fog dominálni), akkor az "régi értelemben vett európainak" megmaradó kelet európa (és esetleg a nyugat egyes államai) elkerülhetetlenül Putyin (vagy utóda) ölelésre tárt karjába sodródnak, aki így is előszeretettel tünteti fel magát a keresztény Európa védelmezőjének. Kinek lenne ez jó?
3. Utoljára hagytam az országos perspektívát! A cikket szándékosan vitaindítónak szántam. Kiváncsi voltam van e igény egy megújult jobb és baloldalra (de utálom ezeket a jelzőket). A baloldalon ez már elindult (persze jelentős ellensúlyok vannak tudjátok mire gondolok! :)) Ennek szerintem a "jobboldalon" is el kell indulnia. (Márki-Zay talán..?.) Minden nézőpontra szükség van! Ne utáljuk egymást! Ha te liberális vagy, semmi gond, Kossuth is az volt. Ha én konzervatív keresztény vagyok, lásd be,m hogy nem vagyok ellened. Szükségünk van egymásra. Ha te nem vagy el száll velem a ló, és elvesztem józan itélőképességem). Kell az ellensúly, a visszajelzés! A közös ellenségünk a korrupció, az uram-bátyám világ, ami ott volt a dédapáink, nagyapáink, apáink életében, és minket is bánt. Közös ellenségünk a fájdalmas megosztottság, a párbeszéd hiánya. Te mást gondolsz, mint én, sebaj ismerjük meg egymás nézeteit. Ne feltételezzünk rosszat egymásról! Én úgy gondolom Gyurcsány Ferenc is az ország javát akarja, és Orbán Viktor is. Csak sajnos nem biztos, hogy kiváncsiak a feedbackre, nem akarnak ellensúlyt, nem akarnak párbeszédet (ez persze Orbán esetében súlyosabb, hiszen ő befolyásolja az ország sorsát).
Azt hiszem alázatra van szükségünk egymás iránt! Egyszóval mindenki kommentje rendkívül hasznos volt, és mindenki egy-egy olyan szeletet láttatott meg közös világunkból, amire lehet, hogy nekem nincs rálátásom! Csak így tovább!