Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lmariann

43 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Veve (már nem) Szecsuánban Amy 2017.03.12 12:19:27
A beígért fotográfia a tökmagról. Csak három éves. Olyan kis ennivaló forma. A képen a piros felsőben.  ..
Ez az a főzelék, amiért talán megköveznek. Nagyon megkívántam a lencsét, magam sem értem, hogy miért, de nem is kell mindig mindenre magyarázatot találni, keresni. Most én sem fogok. Szóval adott volt a…..
Ezt 3 éve írtam: „Vijaya Gauranga prabhu, nem érted?! Én nem akarok bhakta lenni!”„Hát, ööö, majd még beszéljünk…” dadogom a telefonba egy hosszú beszélgetés durva végén.„Meglátjuk. Haribol.” jön a kemény lezárás.„Haribol…” Szerencsére nincs más az…..
eddmagad Barna Rizstej 2013.01.28 11:19:15
Ugye mondtam nektek, hogy a hétvégi babapelenka-vásárlás után nagy házi növényi tej-készítő session következik. Otthon gyakorlatilag a szójatejen kívül (ahhoz gép szükséges) mindenféle ’tej’ – mandula, mogyoró, pisztácia, zab, rizs, tönköly stb. – könnyedén és…..
vegasztrománia cékla chutney 2013.01.19 15:28:54
a street food show-ra, a diósült mellé cékla chutneyt kínáltam. többen kérdeztétek a receptet, s bár kissé késve, most jutott időm rá, hogy érdemben közzé tegyem. most nem körítem filozofikus gondolatokkal, mert a szombat maradék részét a kreativitás, a hiper-izgalmas svéd…..
Kerékagy Lehet télen biciklizni? 2010.12.21 22:52:00
A városi biciklizés a közkeletű elképzelésekkel szemben télen sem jár együtt a fázással, megbetegedéssel, és általános szenvedéssel. Nem kell meglepődni, hiszen jártunk már a világűrben, és űrhajósaink onnan sem tüsszögve, esetleg reumásan tértek vissza. Már az elején…..
 A megunhatatlan hagymaleves s bármikor könnyen és gyorsan elkészül.Több autentikus változat közül már kifejlesztettem a nekünk legjobban ízlő változatot. Akkor a legfinomabb, ha sokféle hagymából készítjük ezért én mindig teszek bele póréhagymát, és fehér…..
Már egy hónapja vettem szép pucolt céklát vákuumfóliában és régóta terveztem, hogy megsütöm. A céklának sütve teljesen más íze van mint a főtt változat. (KB. annyi a különbség mint a főtt krumli és a hasábburgonya között) Szóval aki még nem evett ilyet, érdemes…..
lmariann 2010.12.04 22:49:12
 Az oroszok kedvelt céklás káposzta levese a  borscs , azaz борщ. Bár az ukránok inkább vallják saját receptjüknek. Neve az ószláv brs szóból ered, ami céklát jelent. Elkészítésének számos változata létezik. Mivel gyerekkoromban Moszkvában éltem és ott…..
A Magyar Kerékpárosklub és a TNS Hungary negyedévente felméri a közlekedési és sport célból bringázókat. Az idén májusban készült kutatás legérdekesebb  eredménye, hogy a 15 év feletti lakosság 49%-a használta a bringáját közlekedésre vagy sportolásra, és ezen belül…..
Spanyolország - Svájc  0 - 1 Kétségkívül impozáns költői képeket lehetne pingálni a svájci gól, majd győzelem által elindított hatásmechanizmusról, például hogy a spanyolokra rászakadt a történelmi frusztrációikból eszkábált, fejük felett lifegő batár nagy…..
lmariann 2010.06.20 00:14:08
@rizla: nekem viszont az a hírt csiripelték a madarak az egyenesen Afrikából, az edzőtáborból, hogy Torres kezdő lesz, Fabregasnak viszont csak a kispad marad...
Világutazó A Pokol kapuja 2010.05.22 10:16:00
Türkmenisztánban egy kis falu, Darvaza közelében a Karakum-sivatagban létrejött vörösen izzó kráter nem természetes képződmény, hanem egy 1971-ben bekövetkezett baleset következtében jött létre. 1971-ben a türkmenisztáni falu, Darvaza közelében geológusok egy hatalmas…..
lmariann 2010.05.22 17:20:18
Nincs lánc, nincs olajos dzsuva, ami összekenhetné a női ruhadarabok lebegő szélét. A Cannondale kimondottan nőknek terveztetett holland stílusú városi kerékpárt. A Dutchess-re rengeteg olyan újítást sűrítettek a tervezők, amiről azt gondolták, hogy igazán csak a nők…..
Talán tudjátok, hogy miről fogok írni, immár harmadszorra egy év alatt: IGEN, új munkám lesz hamarosan, és végleg magam mögött hagyom ezt a hotelt, és egyelőre magát a hotelszakmát is.Minden múlt héten kezdődött, amikor elmentem interjúzni. Éppen náthás voltam, elfogyott a…..
LaCitta örömére, mindenki megelégedésére tessék lányok, mutatunk pár londoni hapsit. Fiúk, ti pedig lessetek. Ez az utolsó szettünk most Londonból, ha még nem láttátok, nézzétek meg az eddigieket. LaCitta kedvence, hozzáillően sportos biciklivel és egy baráti galambbal a…..
lmariann 2009.08.01 18:03:44
@LaCitta: simán lmariann kedvence is. de ezt megszokhattuk, akkor is ha nem vagyok sajtburger:)
Najó, a helyes londoni fiúk megérkezését várva kicsit visszatérünk a hazai valóságba. Ami korántsem hervasztó! Merthogy nyár van és mi fesztiválozunk. És közben figyeljük bringástársinkat. Itt a fesztiválos "tényfeltárónk" következő része. Debrecen. A…..
lmariann 2009.07.29 11:53:40
lmariann 2009.07.29 14:23:19
@LaCitta: közös ízlésünket már tények is bizonyítják:)
Úgy látszik, szerkesztőink között konszenzus alakult ki: a mai nap a sárga binyigliké. Kész. Pont. Ma sárga-sikk van, reggel-délben-este. A mindig trendi, nyárias kék-fehér összeállítás a cseresznyepiros baggel már csak hab a tortán!  ..
lmariann 2009.07.27 22:29:01
@p01ka: csak tippelni merek: a sárga bicikli:)
És a szervezők jóvoltából mi is ott leszünk. Ezmiez? A Green Bikes for Peace csapata ma elér Budapestre. 15:30-kor a Váci úton a Budapest táblánál lehet őket virággal, kendővel, nagy mosollyal vagy esetleg szőlőcukorral várni. :) Onnan együtt gurulhattok velük a Jászai Mari…..
lmariann 2009.07.13 19:46:43
@Maróy Ákos: MA:)

én is még dolgozom (éljen a túlóra), de amint felszabadulok, tekerek oda.
Bár valljuk, hogy a belevaló bicajos az öltönytől vagy szoknyától sem idegenkedik, a ma reggelt mégis egy kényelmesen öltözött bringással kezdjük. Mindezt a tegnapi fekete & fehér összeállításunk inspiráló hatására. ---------------------------------------- Although our…..
Jöttünk, láttunk, fényképeztünk! Lesz még ilyen máskor is!  Fotó: PhatCamper---------------------------------------We came, we saw and took..pictures. There will be a next time (event)!..
Critical Mass szervezői pólóban lenni eleve menő, de hogy egy kis zölddel tekerjünk, ilyen formában még nem volt rá példa. Láttunk már az első kosárban kutyát ücsörögni, de muskátlit még nem. Nekünk tetszik! Szokott ennél extrémebb dologgal bicajozni bárki is? Küld el…..