Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Színspiráció

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte minden család ismeri azt a helyzetet, amikor az első gyerek kap egy szép és jó minőségű játékot, sportszert, ami az idő és a használat folyamán kicsit kopottá válik, de persze ennek ellenére még mindig tökéletesen megfelel a rendeltetésszerű használatra. Esetleg azt is,…..
A fából készült ládák, az eredeti mellett rengeteg új funkciót rejtenek magukban. Az egyik közülük a kerti gurulós asztalka, amelyhez csak néhány eszközre és egy kis barkácsolási kedvre van szükségünk.Nézzük a lépéseket, hogyan tudunk gyorsan, néhány óra múlva már az…..
Ezúttal egy bortároló készítését mutatom be, szintén egyutas raklapból, a Lazurán Aqua Favédő lazúr 3in1 segítségével. A palackozott borok szakszerű tárolása   Bortartó állványunkat tehát egyutas raklapokból fogjuk elkészíteni és a munkát a raklapok szétszedésével…..
Nyáron a Miskolci Autista Alapítvány otthonában jártunk, ahol az Autistic Art Alapítvánnyal együtt festettük ki a művészetterápiás foglalkozásoknak is otthont adó étkezőt. A teljes felületre Héra Gold beltéri falfestéket használtunk, a falak alsó, könnyen koszolódó részét pedig Héra Prémium Cleannel…..
Eszközök:- Fa alkatrészek- Ceruza- Dekopírfűrész- Csavarhúzó- Fűrész- Csiszolópapír- Trinát Aqua selyemfényű zománcfesték- Ecset- Keverőpálca 1. Lépés: Rajzolás, vágás  Rajzoljuk meg a kard és a pajzs körvonalait  A körvonalak mentén vágjuk ki a falapot dekopírfűrésszel! 2. Lépés:…..
Minden bejárati ajtó életében eljön az a pillanat, amikor vagy veszünk a régi helyett egy újat, vagy némi időt és energiát rászánva megújítjuk a megjelenését. Mi ez utóbbit választottuk. Lássunk is hozzá   Csiszolás és a portalanítás A bejárati ajtónk kapott egy…..
Nézd meg Te is, hogyan készíthetsz egy régi etetőszékből hangulatos hintát pár szerszám, Lazurán Aqua falazúr és egy kis kreativitás segítségével.  Amire szükséged lesz:- fűrész- faléc- vonalzó- ceruza- fúró- csavar- csiszolópapír- kötél- Lazurán Aqua falazúr- ecset 1. Lépés:…..
Látszott rajta, hogy valamikor régen kézzel készült, a fa csapolások egyenetlenségei különös bájjal ruházták fel, de már színe menthetetlennek tűnt.  A teteje mindenesetre az volt, teljesen feláztatta az eső, amely több éven keresztül érte. Mielőtt teljesen szétesett volna,…..
Színspiráció Borban az igazság! 2018.09.05 08:00:00
Mostani alkalommal a PPG Trilak Lazurán termékével teszek néhány kísérletet. A Lazurán termékek kiváló favédő szerek, melyek természetközeli tulajdonságaikkal nem csak, hogy megőrzik a fa szépségét, hanem még tovább is fokozzák azt! A vastag- és vékonylazúrok közül most a…..
A már megunt, régi tárgyaknak sokszor érdemes új funkciót találni, főleg ha azok fából készültek, hiszen ennek az alapanyagnak az évek múlásával egyre szebb a megjelenése, mivel egyre patinásabbá válik. A legegyszerűbb fából készült dekorációs vagy használati tárgyaknak…..
A hagyományos műanyag virágládákat ma már fa tartókba is tehetjük. Több barkács áruház és helyi fatelepek is árulnak készen, a szabvályos 40cm-es, illetve 60cm-es balkonládához való tárolót fenyőből. Teljesen személyre szabhatóak. Maradhatnak natúr fenyő színben, egy kis…..
Színspiráció Ombre magaságyás 2018.06.27 13:34:41
Még mindig divatos a színátmenetes ombre festés, amiről a kertben sem kell lemondani. Erre a célra a lazúrok is alkalmasak; használatukkal egyszerre érhető el természetes hatás a látható faerezet miatt, és a színválasztásunktól függően klasszikusabb vagy extravagánsabb megjelenés. Kis kertekben,…..
Színspiráció Éjjeli szekrény 2018.06.19 12:20:32
Az éjjeliszekrény minden hálószoba csiszolatlan gyémántja. Elsőre nem igazán vonzza a tekintetet, de ha szánunk rá egy kis időt és személyre szabjuk, akkor a szobánk egyik igazi ékkövévé válhat. Most megmutatjuk Neketek a Technika #1-el közösen, hogy hogyan tudtok saját éjjeliszekrényt készíteni,…..
Kevés gondozást igénylő növények egy egészen apró helyen? Zöldíts akkor is, ha csak egy kicsiny szegleted akad erre a célra! Sokszor azért nem ültetünk növényeket, mert nincs elég helyünk, vagy azt gondoljuk, hogy később túl nagy törődést fognak igényelni. Szuper…..
A vintage, shabby stílus jól passzol az emlékeket, utazások során összegyűjtött apróságokat tartalmazó kis kincsesládához is, amit azzal dobtam fel, hogy ráfestettem egy világtérképet – ha már úgyis az utazásról van szó. Itt a nyár, úgyhogy 8 egyszerű lépésben Te is gyorsan el tudod magadnak…..
Csapó Ildi vagyok, lakberendező, dekoratőr, a Greenway Design bloggere, akinek mindene a "zöld". Legyen szó környezettudatos dekorációról, átgondolt és fenntartható lakberendezésről vagy ökodesign megoldásokról, nálam mindig találsz egy jó ötletet. Szeretek a tárgyaknak új funkciót adni, imádom a…..
Ritkán jutok el bolhapiacokra már, így igyekszem nyitott szemmel járni, ha végre eltévedek egyre. Ha egy tárgy megtetszik, akkor a színét nem is figyelem, mert tudom, ha nem tökéletes, akkor át tudom festeni a kívánt színre. Most is így esett, amikor végre találtam egy jó formájú…..
Mostani alkalommal új megközelítésből próbálok szerethető tárgyakat készíteni a Bondex termékek segítségével. A roncsolt, szétvágott, szétdrótkefézett, megkínzott, agyon gyötört raklapdeszkából próbálok szerethető, megmosolyogtató tárgyakat készíteni. Önmagában a roncsolt fa nem szép és nem…..
Valószínüleg nincs olyan háztartás, ahol ne lenne szükség egy sámlira, vagy divatosabb nevén fellépőre. Nálunk éppen porosodott egy a sarokban, aminek a felújításával már régen kacérkodtam. Most pedig a tavasz beköszönttével végre eljött az ideje a megújulásnak, már ami a sámlit illeti.…..
Kicsit magamnak is akartam kedvezni, ezért a doboz mellett egy szép formájú tortatálat is lefestettem. Arra gondoltam, hogy ha színes sütiket fotózok, ahhoz egy szürke tortatál szépen kihozná a színeket. Ezüst metál wax zárással egyenesen fémes hatást lehet elérni. Ha nem tudnám, hogy fából van,…..
Mindennapjaim jelentős részét fotózással és az Instagram világával töltöm. Ez a munkám, amelynek során többek között abban is segítek az érdeklődő embereknek, hogy képesek legyenek megteremteni a galériájukban nap mint nap azt a hangulatot, amely hűen képviseli őket. Népszerű téma az Instán…..
Mindig is vonzottak a különleges megoldások, ha festésről volt szó, akkor is. Így került be a képbe nálam a vintage stílus, egyből ki is próbáltuk Marcival, a 6 éves kisfiammal, aki imád ilyenekben segédkezni nekem szerencsére. Kincsesdoboz készítés Marci előszeretettel…..
A PPG Trilak Bondex termékeiből gyakran próbálok szép és izgalmas kreációkat bemutatni hosszú ideje. Készítettem már ezekkel az anyagokkal borosdobozt, komódot, nőnapi fali dekorációt, karácsonyi asztal díszt és ékszeres dobozt. Mint a listából is látszik, a felhasználási lehetőség óriási területet…..