Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kinizsi Gimnázium

91 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Hétfő reggel korán keltem, ahogy szoktam semmi különös nem volt. Felértem Abonyba, majd Ceglédre, az út Budapestre meleg volt, de tűrhető és teljes mértékben megérte, hiszen annyira sok csodálatos helyet láttam. A Parlamentben először voltam életemben és majd a jövőben többször is akarok menni,…..
         A rengeteg jó élmény után ők is ellátogattak hozzánk. Csodás kirándulást tettek Budapestre , majd az ország más területeire is a kíséretünkkel együtt. Egy nagyon igényes és szép műsorral készültek nekünk a nemzeti összetartozás napjáról , úgy ahogy mi is készültünk nekik március…..
  2019. március 15. 19.ó 13p. Molnár Csenge 10 c      ..
  2019.március 15. Nem sok dologban más az ottani magyarok között a különbség, de ami igen az nagyon elgondolkodtatott. Például az, hogy az erdélyi magyarság sokkal jobban tiszteli az ünnepeket mint mi. Ott is felöltöznek népviseleti ruhákba mint itt, de mégis van eltérés a kettő között az, hogy…..
  Utunk március 12-én kezdetét vette Erdélybe, amely igen hosszú volt. Útközben sok szép helyen megálltunk. Első állomásunk Nagyvárad volt, ahol megtekintettük az Ady Múzeumot. Ezután a király-hágói kilátóból gyönyörködhettünk a tájban, majd folytattuk utunkat szálláshelyünk felé. Az itt…..
  2019.március 13. Egy dolog nagyon megfogott még pedig az, hogy a tanárok nagyon erős és szoros kapcsolatokat ápolnak a diákokkal és a diákok sem úgy tekintenek a tanárokra, mint csak egy egyszerű tanár, hanem mint egy második családra. Szerencsére a kínos csönd gyorsabban eltűnt, mint ahogy…..
2019. első erdélyi reggelen Ez a szlogen pár nappal később fogalmazódott meg bennem a busz hátuljában cseverészve egy fanatikusnak mondható futballszurkoló diáklánnyal... no de itt már a találkozásunk első perceiben is tetten érhető az,  ahogy egy kicsivel közelebb engedik magukat a másikhoz a…..
  2019.március 14. Márciusban ellátogattunk az Erdélyben lévő testvériskolánkhoz, ahol rengeteg új és kedves emberrel ismerkedhettünk meg. Nagyon nyitottak voltak felénk és gyönyörűbbnél gyönyörűbb helyre kísértek el minket. Engem, ami a legjobban megfogott, a Szent Anna tó volt.  Kecskés Noémi…..
  2019.március 12.   Első megállónk Nagyvárad volt. Az egész kirándulás olyan volt, mint egy kisebb időutazás, amit mások csak könyvekből tanulnak az iskolapadban, azt mi a saját kezünkkel érezhettük. Habár kicsit más volt s megszokott mindennapi nyüzsgéshez képest, egyáltalán nem volt…..
  Az odatartó kirándulás során rengeteg élmennyel gazdagodtam. Számtalan helyen voltunk ahol nagyon sok új dolgot tudtunk meg. Nagyon jó volt velük találkozni és jobban megismerni őket. Barátságok kötődtek amik a mai napig tartanak. A júniusi visszalátogatás alkalmával jó volt őket újra látni.…..
2019.március 12. Ide kellett hát megérkeznem, hogy egyik diákom felvilágosítson, hogyan kell panorámaképet csinálni.:) Az Ady Emlékmúzeum az Ady szobor között emelkedik az Igazságügypalota. ( 1901-ben épült Kiss István tervei alapján), most a Törvényszék működik benne.  Egy múzeum és egy szobor…..
   2019.március 12. Édes kis húgom, van egy nagyon nagy álmom júniusra meggyógyulok, s elkezdek kicsit csavarogni. Egyszer csak ott leszek, ahol maga van, látni fogom s talán maga nem is fogja tudni.   Az abonyi diákjainkkal is úgy érkeztünk csavargásunk az első helyszínre, hogy szerettünk…..
Hagyományos magyar étellel búcsúztunk vendégeinktől...
A búcsúest lezárása: közös tánc...
Jó hangulatú vetélkedővel mérték össze tudásukat diákjaink...
Az első találkozón a diákok a projekthez kapcsolódó feladatokat kaptak...
Szolnokon a vadasparknál...
Pesten a hajóra várva...
Országház látogatása a zombori testvériskola diákjaival...
Nagykőrösön az Arany János Kulturális Központban megtekintettük az „Arany, a nagykőrösi pedagógus” kiállítást...
A Tiszához közeli Hajdújáráson a Róka-tanyára látogattunk, ahol megnéztük a tájházat, régészeti és biológiai kiállítást láthattunk. Róka-lepényt ettünk. Megismerkedhettünk a Ludasi-tó környékének páratlan madárvilágával...
Szabadka, a magyar szecesszió gyöngyszeme. A lenyűgöző városházát belülről is megtekinthettük...
Séta Erdőd középkori vára alatt, amely a környék gazdasági központja is volt egyben. A törökkor előtti, téglából épített ősi várból két torony maradt fenn, egy kerek és egy négyzetes, utóbbit az Adamovich-Cseh család sírboltjának építettek át. Gyönyörű kilátás nyílik innen a Dunára...