Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iszunkblog

152 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sotheby’s London The Ultimate Whisky Collection elnevezésű aukcióján ismét megdőlt az árverési rekord. A 467 palackot és kilenc hordót felvonultató, összesen 10 millió dolláros leütést hozó aukción a legdrágább palack címet az 1926-os Macallan Fine & Rare 60 year old hódította el, 1.452.000…..
Nosztalgikus filmet kapott az Unicum, főszerepben egy olyan emberrel, aki ritkán adja a nevét reklámokhoz: Presser Gáborral. Ki az, aki a legjobban össze tudja kötni a generációkat, akinek karizmája van és nem megosztó? Ezt a kérdést tette fel Zwack Sándor, és a válasz egyértelmű volt: Presser…..
A cégcsoport mexikói vállalkozóktól vásárolt irányító részesedést az Ancho Reyes fűszeres likőrt, illetve a Montelobos mezcalt gyártó cégekben. A két szóban forgó vállalat a Licorera Ancho Reyes y CIA S.A.P.I. de C.V. és a Casa Montelobos S.A.P.I. de C.V. Az Ancho Reyes egy természetes,…..
A briteket már meghódította, most a magyarokat is szeretné meggyőzni a Bulldog arról, hogy ha a tradíciót öntörvényűséggel és újító szellemmel dobjuk fel, tökéletes összhangot kapunk végeredményként. Komoly menetelésbe kezdett a gin az elmúlt években Nagy-Britaniában – amióta csak hozzá mertek…..
A 2019-es limitált kiadás Brent Elliott lepárlómester munkája, és ez az első alkalom, hogy 21 éves Bourbon is került bele. A 21 éves, OBSV receptúra szerinti Bourbon mellett a blend – többek között - 15 éves OESK-t és OESV-t, valamint 11 éves OESV-t is tartalmaz – a gyártó szerint mindenesetre…..
Iszunk Kosarasok tequilája 2019.09.18 16:40:58
Az Index tegnap megírta, hogy négy (valójában öt) kosárlabdacsapat-tulajdonos, köztük Michael Jordan véletlenül felfedezett közös szenvedélyüket követve prémium tequilamárkát dobtak piacra. Megnéztük, hogy miért is különleges a Cincoro. A Cincoro Tequila a mexikói Jalisco felsöldi és alföldi…..
Az alkoholmentes sör már jó ideje népszerű nálunk is, az alkoholt nem tartalmazó koktélalapanyagok viszont egyelőre kevésbé közismertek. Augusztus végén viszont hozzánk is megérkezett a Fluére alkoholmentes párlat, amelyet a Coca-Cola HBC Magyarország forgalmaz. Az úgynevezett mocktailok…..
Nem olyan régen számoltunk be az Operáról, most pedig megérkezett a Terminus No.1 Dry Gin is. A Terminus Gózon Péter, a High Note Skybar bartendere, valamint két törzsvendége közös ötleteléséből született. Közel egyéves kísérletezés után készült el a mediterrán és magyaros ízeket kombináló ital,…..
Iszunk Megújul a Cinzano Vermouth 2019.08.08 07:51:00
Július végétől új, prémium külsővel jelennek meg a boltok polcain a Cinzano vermutok. Míg alkoholtartalmuk enyhén nő, ízük és karakterük nem változik, csomagolásuk alapján viszont – a kupakoknak és a színkódoknak köszönhetően – könnyebben felismerhetők lesznek.     A Cinzano Vermouth…..
A hamisított whiskyt felismerő „mesterséges nyelvet" fejlesztettek ki skót kutatók. Az eszköz nagy pontossággal észleli a whiskyk közötti apró eltéréseket, ami segíthet az alkoholhamisítási piac felszámolásában. Az apró érzékelő az arany és az alumínium optikai tulajdonságait kihasználva ismeri…..
Pálinka-turisztikai szakirányú továbbképzést indít a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU). Az országban egyedülálló képzés felkészíti a résztvevőket arra, hogy – a borhoz hasonlóan – a magyar nemzeti ital, a pálinka is méltó rangot kapjon a gasztronómiai és turisztikai programok…..
A Campari-csoport kizárólagos tárgyalásokat kezdett és opciós szerződést kötött a Groupe Chevrillon-nal a Trois Rivières és a La Mauny rummárkák megszerzése érdekében. A Chevrillon pénzügyi befektetői csoport a többségi tulajdonosa a Rhumantilles SAS cégnek, amely viszont a Martinique szigetén…..
Iszunk Focizik a kapitány 2019.07.11 16:58:57
Észak-Amerikáról elsőre nem a gurulós foci jutna az ember eszébe, de a sportág feljövőben van, és erről a lendületről a Diageo rummárkája sem szeretne lemaradni. A labdarúgás egyre népszerűbb az Egyesült Államokban: egyre több városnak van pályája és csapata, tíz év alatt megháromszorozta a…..
Élelmiszerbiztonsági szempontból minden keserűlikőr megfelelt az előírásoknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatán, vagyis az van bennük, ami a címkén, illetve a jogszabályokban szerepel. A legújabb Szupermenta termékteszten 26 keserűlikőrt…..
A Ballantine's nemrég piacra dobta a Ballantine’s Passion változatot, amelyet nekünk is alkalmunk nyílt megkóstolni az influencerekkel szervezett bemutató rendezvényen. Az újdonságról Pesti Gergelyt, a Pernod Ricard márkamenedzserét is megkérdeztük.   „A whiskypiacon egyre népszerűbbek az…..
Sokan odáig vannak érte, míg mások ki nem állhatják, mégis helye van a legnépszerűbb long drinkek között a gin alapú finomságoknak. Már az 1600-as évek végén megjelent az ital egyik őse, nem sokkal később pedig már világszerte ismerték és előszeretettel fogyasztották az eredeti recept finomított…..
A Diageo és a Jiangsu Yanghe Distillery Co., Ltd a Kelet és a Nyugat találkozásának szánja a skót és kínai lepárlómesterek által megalkotott Zhong Shi Ji nevű italt. Az italt a két vállalat, a Diageo, és a harmadik legnagyobb bajdzsu-készítő, a Yanghe közös cége alkotta meg. Kína a világ…..
Itt a Jägermeister SCHARF: alapját az eredeti receptúra adja, de nagyobb szerepet kapott benne a gyömbér, így jött létre a márka eddigi legtüzesebb változata. A világon elsőként Magyarországon mutatkozott be az új, gyömbéres Jägermeister SCHARF. Az ital 2019 áprilisában került először a boltokba,…..
A 2018. április 1-jétől 2019. március 31-ig tartó üzleti évben a Zwack Unicum Nyrt. nettó bevétele 12,8 százalékkal, adózott eredménye 20 százalékkal emelkedett. A BÉT honlapján közzétett tájékoztató szerint az igazgatóság jóváhagyta a menedzsment beszámolóját a társaság tavalyi üzleti…..
A Hypermedia készített háromperces imázsfilmet a pálinkamárkának az egykori médiafenegyerek-amerikaifocista-színész-rendező főszereplésével...
Iszunk Óda a vasútállomáshoz 2019.05.07 17:01:05
Dalbeallie annak a viktoriánus vasútállomásnak a neve a skóciai Speyside-on, ahova a spanyol sherryshordók érkeztek. A Tamdhu már a második – ezer palackra – limitált italt szenteli a vasútállomásnak. A Dalbeallie II 100 százalékban jerezi sherryshordókban érlelődött. 61,1 százalékos…..
Ha létezik ellentmondásos ital, akkor az abszint biztosan az, hiszen fordulatos történetének és a hozzá kapcsolódó legendáknak köszönhetően igen sok pozitív és negatív história forog e nedű körül. A zöld tündér elnevezés már évszázadokkal ezelőtt az abszint szinonímájává vált és biztosan te is…..
Változik a tizenkét éves Rézangyal külseje és a jelenlegi termékportfólió is frissül. A Rézangyal több mint tizenöt ízzel van jelen a piacon, amelyek mindegyike állandó minőséget képvisel, függetlenül az adott évjárattól. A gyümölcstermés minőségi ingadozásait a cég…..
2018-ban a Tamdhu főzde egy többségi döntéssel kiválasztott, európai sherrys hordóban érlelt itallal ünnepelte 120. évfordulóját. Azonban a főzdemester nem erre szavazott. Idén Sandy McIntyre, aki elnyerte az Év Főzdevezetője címet is a 2019-es Icons of Whisky versenyen,…..
A kentuckyi gyár bővítése 2015-ben kezdődött, és 55 millió dollárba került. A növekvő kereslet minőségi kielégítése érdekében 34 millió dollárból két új épülettel és azok berendezéseivel, köztük egy tornyos lepárlóval és egy duplázó lepárlóval bővült a lawrenceburgi főzde, 21 millió dollárból…..