Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bábos Eszter

69 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többen kérdeztétek, így most utánajártunk hogyan is született Molly és Milo, a két szeleburdi manó története. Többek azért is mostanra időzítjük ezt, mivel egy kedves húsvéti tojáskereső játékkal és értékes nyereményekkel várja a családokat a szerző a weboldalán. A játékhoz itt lehet…..
A cíkk lehet megosztó lesz. Megosztó, mert sokan gondolják, hogy az ő gyermeküket nem érinti. Nem érinti a dohányzás, az ital, a drog. Mikor pedig kiderül, hogy mégis, akkor kezdődik az egymásra mutogatás: A barátja vitte bele...  Az osztály csapnivaló... A pedagógusok nem figyeltek…..
Az Országos Pedagógus Bábjáték Találkozó 2023. 04. 29-én Sióagárdon került megrendezésre. Az általános iskolai és óvoda pedagógusok, egyetemi hallgatók bemutatkozását a Magyar Bábjátékos Egyesület koordinálta. Az esemény szervezője és lelke az MBE elnökségi tagja, Pekari Bernadett volt, aki…..
Örömmel adunk hírt arról, hogy a Magyar Bábjátékos Egyesület az idei évben ismét megrendezi a Pedagógus Bábjátékos Találkozót. Az eseményre április 29-én Sióagárdon kerül sor! A csoportok jelentkezését március 15-ig várjuk a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével, mely letölthető a…..
Negyven azaz 40 éve alapítottuk Klárival a Figurinát. - írja minap Siklósi Gábor. Novembertől – 2023. áprilisig – szombatonként, havi váltással – a régi, kedves darabjaikat adják elő bábszínházukban (1024 Budapest, Retek u. 17.). Az előadások 11:00 és 15:00 órakor kezdődnek. Mindenkit –…..
FIGYELEM! SZAKIRÁNYÚ KÉPZÉS INDUL!  Jelentkezési határidő: 2023. január 31. Íme a részletek: Célja olyan szakemberek képzése, akik: jártassá, gyakorlottá válnak a pedagógia és annak határterületein alkalmazott bábjáték korszerű módozataiban használatos bábkészítés és a játékhoz megfelelő…..
Egyesületünk szeptember 8-i vezetőségi ülésének egyik határozata szerint folytatjuk a 2. Országos Gyermekbábos Gála megrendezése előkészületeit. Az elmúlt egri jó évtizedek örökségét átmenteni szándékozva a XXI. század elvárásaihoz igazodással aktualizáljuk a gyermek és vezetőik által vitt…..
A szív útja címmel egy különleges és őszínte mese illetve bábelőadás született a Babos Bábos Társulat előadásában, melynek ősbemutatójára 2022. szeptemberében Dabason, az 1. Szív-Kör Fesztiválon került sor. Az előadás létrejöttét az NKA támogatta. A társulatot Bábel Antónia kérte fel a darab…..
Ne feledjetek el jelentkezni a szolnoki bábjátékos gálára! Részletek az MBE honlapján...
A Petőfi Irodalmi Múzeum tárgyanimációs bábpályázatán első helyet nyert Facsar - Veszeczky Andrea óvónő és bábkészítő!  Ezúton is gratulálunk eddigi pályafutásához, munkáihoz, fantasztikus kreativitásához! A fakanál és a nylonflakon maga elé engedte kütyütöltőt. Facsar-Veszeczky…..
Mi történik akkor, mikor találkoznak azok az emberek, akikről kiderül, hogy mesemondók? Hát mesélni kezdenek. És hogy ne csak egymásnak meséljenek, - bár valljuk be, az is üditő számukra - úgy döntenek, hogy kiviszik a meséket a parkba. S hogy kik is ezek a mesélők? S hogy indult ez a…..
2022. őszén ismét megrendezésre kerül Szolnokon a Gyermekbábosok Országos Gálája! November 18-án, pénteken találkozhatnak a csapatok a szolnoki Aba- Novák Agorában. Az előző évben a pandémia miatt csak virtuálisan kerülhetett megrendezésre a találkozó, melyen a kis gyermekcsapatok felvételről…..
Március 21-én, a bábművészet világnapján arra törekszünk, hogy ez aszínházi műfaj globális művészeti formaként ismertessék el ezen abolygón és a bábszínészeket tiszteljék szerte a világon. Az ötlet gazdája az iráni bábszínházi művész, Javad Zolfaghari, aki agondolatot az ezredfordulón rendezett…..
Ha 2021 páratlan év volt. Semmihez nem hasonlítható. Az elején zárkózottság, aközepén nyitottság, a vége felé fenyegető negyedik hullám. Páratlan év.Páratlanul kiszámíthatatlan: mint a jövő. (kép forrása: freepik) De lehet reménykedni!Reménykedni abban, hogy az egyre többet tudó emberiség a…..
A pandémiát megelőző években a legtöbb óvodában rendszeresen fogadtak utazó bábszínházakat, hogy a gyerekeket megörvendeztessék a mesék varázslatos világának ilyen formájú bemutatásával is. A nagyobbakat pedig (a területi lehetőségekhez mérten) bábszínházba is elvitték. A hallott mese és a…..
Az idei évben a Mészáros Vincéné Díj átadására szintén a szolnoki Gyermekbábjátékos Gála és tisztújító közgyűlés alkalmával került sort. A díjat ez alkalommal Balog Andrea óvodapedagógus vehette át. A díjhoz ezúton is gratulálunk! Laudációját Bagi Márta, az MBE vezetőségi tagja olvata fel, a díjat…..
Hosszú pandémiás időszakon vagyunk túl, s az elmúlt időszakban sajnos elmaradtak a gyermekbábjátkos összejövetelek. Pedig azok nagyon fontosak. A gyerekeknek és a pedagógusoknak is.  Alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez, a Magyar Bábjátékos Egyesület felhívást indított "örömbábozásra". Hogy…..
2021. Október 18. estéje igazán izgalmasan telt a kortárs irodalmat kedvelők körében. Ugyanis ezen a napon került sor eredményhírdetésre 23 plusz 1 kategóriában a kortárs magyar irodalom írói között közönségszavazat alapján. Június 30.ig lehetett jelölni kedvenc írókat, könyvük megjelölésével, és…..
Nemec Mariannal még a főiskolán kötöttünk életreszóló barátságot, így munkásságát, pályafutását régóta követem.  Mindamellett, hogy két gyönyörű kisfiú édesanyjaként helytáll nap, mint nap, felnőttekhez szóló írásaival, előadásaival rengeteg elismerésre tett szert. Nem véletlenül! Aki már egyszer…..
Jön a vílágegyetem első online mítoszok csatája! Magyarországtól Delhin át Tokióig és Washingtonig mindenhonnan láthatóak és hallhatóak lesz! Dátum: FEBRUÁR 26! (fb esemény) És hogy mit jelent mindez? Nyolc mesemondó, nyolc mítosz, egy Zoom, és négy jótékony cél! Amíg a közönség egy értékes…..
Magyar Bábjátékos Egyesület 2004 óta minden évben díjazza azokat a pedagógusokat, akik kiemelkedő munkájukkal nagyon sokat tesznek a pedagógiai bábjáték fejlődéséért. A díjat a Mészáros Balázs és a Magyar Bábjátékos Egyesület (továbbiakban MBE) Dr. Mészáros Vincéné, a Rózsák terei óvónőképző…..
Mesékkel, bábokkal sokat  tehetünk gyermekeink és családunk lelki egészségéért. A korosztálynak megfelelően kiválasztott közös mesélésnél fontos, hogy mind a mesélő, mind a mesehallgató a mese bűvöletébe kerüljön. Vagyis, ha a szülő gondoltai teljesen máshol járnak, és automatikusan olvassa a…..
A Magyar Bábjátékos Egyesület elindítja Báboz(ód)ás című blogját.   A blogon mostantól érdekes cikkek, videók, fontos hírek, bábos események lesznek megtalálhatóak.  Ezzel a bloggal szeretnénk feléleszteni és segíteni a már működő bábos csoportokat, illetve támogatni a bábjátékos…..
Egy igazán különleges programra hívnám fel az olvasók figyelmét! Kicsit rendhagyó a maga módján, mégis szívet melengető kezdeményezés. Babos Eszter bábos, író, előadóművész, Uresch Éva és Willmann Fábián, a wekerlei Másik Bolt vezetője összeállt, és egy különleges ötlettel rukkolt elő. Eszter…..
Idén ősszel ünnepli 10. évfordulóját a Babos Bábos Társulat! Nem szokványos, hogy egy bábos társulat ilyen hosszú időt megél, de Esztert és Brigit nem csak a közös munka, érdeklődés, hanem szoros barátság is összeköti. Az elmúlt 10 év tartalmasan, fordulatosan, élménydúsan telt. (A cikk végén a…..