Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Este

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló day 1 - zelső 2010.05.13 16:59:00
 Korán. Hajnalban. Mindenki alszik, sötét van, recseg a galéria lépcső, kurvanyád - gondolom. A normális élettérben nem érzékelt nappali zajok ilyenkor robbanásként hatnak, pedig nem szeretnék senkit sem felébreszteni. Elég, ha csak én nyomorgok. Összekapok mindent,…..
Hajónapló preambulum - day 0 2010.05.10 17:14:00
Úgy gondolom, hülyeség előszót írni egy internetes naplóhoz, de mivel nem vagyok blogger, nincs tapasztalatom az internetes önkifejezésben, ezért mégis eleresztem ezeket a gondolatokat. Másrészt ez a kurvajó ebben, hogy totálisan öncélú lehetek, így le is szarhatom a…..
Volt már kaviccsal felszórt játszóterünk, meg diktátor wc-s nénis is, most pedig a zuglói önkormányzatnak köszönhetően ismét egy használhatatlanná tett játékról kaptunk hírt. Az (egyébként nem vadiúj) EU-s szabály szerint ugyanis kötelező a hinta kilengésének megfelelően…..
Avagy a Facebook Addiction Disorder, ahogy a szerző, Orsi írta az alcímben. Látom, az Arckönyv kimeríthetetlen téma, és még a sokadik kapcsolódó írás után sem unjátok :)   A modoros facebook-függő   Iwiw-et lassan már csak az információs társadalom legalja használ…..
Scarlett Johansson már nem csak a Mango arca, hanem egy táskát is tervezett a spanyol cég számára. Ő azonban - ellentétben sok celebtársával - nem öncélúan designerkedik, hanem jótékonysából: a Haiti áldozatok megsegítésére.A táska márciustól világszerte kapható lesz majd a…..
Az egykori Danubius és Sláger-hallgatók a Juventusra menekültek – derül ki a Szonda Ipsos decemberi felméréséből. Az egykori hallgatótábor a Class és a Neo FM-ről nagyrészt eltűnt, a két új adót a korábbi négymillió helyett decemberben naponta összesen csak 2,5 millióan…..
Reckl Amál blogja Sajnálni kéne? 2010.01.29 14:00:00
Pár napja a híradók közepesen fontos hírként számolnak be egy illegális pornóforgatás körüli botrányról.Az újpesti házban olyan embereket is szado-mazóra kényszerítettek, akik azt nem akarták.Először azt hihette az ember, az egész pornózás a jelenlevő hölgyek akarata…..
A budapesti polgár siet. Mit siet, rohan. És mivel a XXI. század ritmusát veszi fel a fővárosi, elvárja, hogy a rengeteg befizetett adójából toljanak mindent a segge alá. Ez különösen azokra igaz, akik semmit nem fizetnek, de mégis elvárják, hogy minden az ő kényelmüket…..
Röviden ismertetem a helyzetet, a parkolást egyszer már kifejtettem hosszabban. Már 2008-ban is levettek azért, ha a körúton álltam, pedig itt lakom, de a körút a fővárosé, nem a kerületé, állok a mellékutcákban. Drágább lett a parkolás az egész városban, ezt is elviseltem.…..
Este 2010.01.25 15:55:19
@promontor: teljesen igazad van. Kevés a hely a belvárosban.
De ezen az alapon kijelenteni, hogy az ott lakóknak nincs joga autót tartani, mert amúgy sem kell neki, és ha mégis akkor vagy fizessen mint a katonatiszt, vagy költözzön el, finoman kifejezve: nem állja meg a helyét.
Miért rosszabb az az autós, aki a belvárosba költözött vagy el sem költözött onnan, mint az, aki a külvárosban lakik? A megkülönböztetés elég visszás ebből a szempontból. Miért hiszik azt sokan, hogy aki a belvárosban lakik, az ott is autózik egy 5 kilométeres körön belül? :) És ha haza akar menni, akkor legyen szíves jó sokat fizetni érte? Persze, hogy örülnék, ha jobb lenne a levegő, de nem a bent lakók rovására kell írni mindent..Ilyen alapon azt is lehetne kérdezni, mi a frászért jöttök Ti be ide autóval? :)
Én 36 év alatt 5x költöztem, végül azért kötöttünk ki a belvárosban, mert közel voltak a beteg nagyszülők, és nem napi 3-4 órát kellett utaznunk Óbudáról ápolni őket. Akkor kértem autót, amikor már nem bírtam a kisebbik gyerekemet babakocsival cipelni a metrón, hogy a nagyobbat bevigyem/elhozzam az óvodából. Fizikailag nem bírtam :)
De azért, mert autóval járunk néha, nem vagyunk bűnözők :) Rengeteg más módja van a környezet kímélésének.
Este 2010.01.25 15:58:15
@efhábé: megírtam, hogy demagóg leszek nem? :)
Nem én kezdem el a hülyeséget azzal, hogy "ha a belvárosban laksz b+, akkor fizess, nem kell Neked az autó, költözz el, értsd meg nincs hely"
Ti akarjátok megmondani, mit csináljon az, aki itt lakik..nyilván igazságos az, hogy aki máshol lakik, nem fizet, aki meg bent lakik tejel. Szerinted. Szerintem nem az..És a megoldás nem az, hogy az is fizessen, aki helyben bővelkedő környéken lakik :)
Pesti majmok, bekaphatjátok - ha valaki Pesthez nem kötődő élethelyzetben ilyet mond, semmi gond nincs, egyszerűen hülye. Ha viszont egy városi újság ilyen címmel jelentet meg főszerkesztői jegyzetet, akkor ott valami valakinél nagyon csúnyán bekattant.Egy nagyon rövid és nem túl…..
Jogos-e, hogy a BKV dolgozói időről időre megbénítják a város közlekedését? Egyáltalán megbénítják-e, vagy mindenki megvonja a vállát, és gond nélkül megoldja a megoldhatatlant, és a szokásos időben beér a munkahelyére? Szavazz! (Szolg.közl.: úgy tűnik, Firefoxból…..
Szögezzük le gyorsan, hogy nem vagyunk bírók, és összesen egy darab, az érintett féltől származó levélre alapozhatunk, mégis az az érzésünk, hogy az Elmü ezúttal rutinból aláz meg és próbál jól megszívatni egy házapárt, miközben az eset körülményei minimum nem…..
Este 2009.12.08 08:11:23
velünk ezt már 9 éve megcsinálták :) sőt azon a lakótelepen többekkel is. Volt aki perre ment, miután elköltöztünk még évekig járt a bíróságra. Tőlünk több mint öt évvel később egyszerűen levonták..de akkor 157.000 Ft-ot követeltek, a szomszédtól 163.000-et. A villanyóra a lépcsőházban volt, egy nem zárható szekrényben. Olyan panel minőség :) Úgy kezdődött, hogy becsöngetett egy szerelő, hogy villanyóra csere. Én otthon voltam az 5 hetes lányommal. Mondtam neki, hajrá. Végzett és közölte, hogy mivel az órát piszkáltuk, így nem szabálytalan áram vételezést állapított meg, magyarul eddig loptuk az áramot. Mondtam neki, ne vicceljen, hónapról hónapra többet fizetünk, így elég nehéz lenne lopni az áramotm hacsak nem üzemeltetünk illegális mosodát. Egyébként meg eddig csak Ők (ELMŰ) nyúlhatott az órához, mert mikor még anyám lakott ott, egyszer egy elfelejtett számla miatt volt ki/be kapcsolás. Vagyis nem írom alá a papírt ami elém tett. De mivel ragaszkodtak a követelésükhöz, válaszul elballagtunk a rendőrségre, ismeretlen ellen rongálásért feljelentést tenni, aztán pedig szakértői vizsgálatot kértünk az ELMŰ-től. Ezt meg is tették, valahol a francba vidéken, ahova nem értünk oda időben reggel 8-ra, (micsoda véletlen..), ahol megállapították, hogy valami vékony lappal, amit az üveg alatt betoltunk, megállítottuk az óra pörgését. Mondtuk, hogy de basszus itt vannak a számláik és nem csökkentek, hanem nőttek, és kérjük a régi órát, hogy elvihessük más szakértőhöz. Erre a válasz az volt, hogy boccs, de megsemmisítették. A rendőrség jót röhögött az egészen, megírta a nyomozás eredménytelenségét az Elmű-nek is, majd évekig csend volt, mi elköltöztünk, aztán anyám mondta (Az Ő nevén volt a lakás és a villanyóra is), hogy basszus vonja az ELMŰ a pénz..háát..lusták voltunk beperelni őket, de érzem, hogy azt kellett volna.
Fogadjuk el a játék kedvéért alapvilágcsúcsnak a Virslis nevű olvasónk által beküldött Baroni Bécsi Würstchent, ami nyomokban búzát, tojást, tejet, pisztáciát, mandulát és zellert is tartalmazhat. Az ember, sőt a rák is persze mindenféle rémtörténeteket hall a virsli…..
Este 2009.12.07 09:41:35
@Viktus: A pottyantós budi a déliek szerint higiénikusabb, mivel nem kell ráülni..ebben spec igazuk van :) Nyáron az olasz strandok jó részén csak ilyen van. Nyilván tökéletesen öblíthető, rozsdamentes, stb :)
A virsli meg...rég nem olvassuk el, mi van benne, mint ahogy nem nézzük meg azt sem, milyen felvágott van a gyerek kenyerén az oviban/iskolában...csak reménykedünk a túlélésben :)
Este 2009.12.07 09:46:58
@CatMother: hát képzelj egy egy bazi nagy fém tálcát, benne egy lyukkal, és a két lábacskádnak egy-egy mélyedéssel. Kevésbé fittek számára két oldalt kapaszkodóval, hogyha nagydolgod van és már nem bírod a guggolást, ne ess fenékre :D aztán gombnyomás, és az egész tálcát öblíti az erős vízsugár. Ha nem sietsz, a lábadat is...
Mielőtt bárki azt hiszi, hogy a Nők Lapja Caféra tévedt, közlöm, hogy ez egy férfias téma, a karácsonyfával kapcsolatos problémák ugyanis alapvetően minket érintenek!Na szóval mához egy hónapra szenteste, ennek apropóján szeretnék még időben eloszlatni egy témába vágó…..
 Elegem van a napi plusz nem is tudom már hányadik „kötelező” hisztiből, amit ezúttal a fogmosás jelent. Eleinte- kb 1 éves korig- hagytam a gyereket, hogy had bohóckodjon a fogkefével.Legalább szokja, hogy azzal a fura tárggyal benyúlok a szájába. Helyesebben ő…..
A kerékpárútcsatának rég vége, a kitiltott bringások időközben vissza is szivárogtak Margit hídra, erre a főváros egyszer csak kihelyez egy rámpát az Erzsébet hídra. A Margit híd lezárásakor úgy tűnt, krízishelyzet alakult ki a Pest és Buda közötti kerékpáros forgalomban.…..
RE:blog Influendzaójtás 2009.11.13 10:39:00
Szerencsétlen pillanatban érkeztem az óvodába, mert az egyik anyuka éppen azt magyarázta a másiknak, hogy ő nem oltatja be a gyerekét, úgyis eléggé tönkrevágják szegényke immunrendszerét az antibiotikumokkal. Iaido felszerelés hiányában nem tudtam adekvát módon reagálni,…..
Este 2009.11.13 18:35:19
@Tirgit: ezen az alapon basszus az összes gyermek korban kötelező védőoltást is el lehet hagyni, azt is gyártja valaki és hű mennyit kereshet rajta...de nem ez a lényeg, hanem az, hogy a TBC, diftéria, szamárköhögés, gyermekbénulás, mumpsz, kanyaró stb is nyilván legyőzhető sok zöldség/gyümölcs megevésével és kis napozással..
eszem megáll :) nem kell minden köhintés ellen orvos meg oltás, de azért nincsenek világméretű járványok, mert oltással védekezünk ellenük évek óta..eh..nem volt szerencsés az új influenza elleni oltás kommunikációja, de dőreség lenne azt hinni, hogy mindenkinél beválik az "egészséges életmód" recept :S
Péntek 13-a van, remélem senki sem babonás túlzottan. Következzen egy érdekes jogi kérdés ancitól, aki arra kíváncsi, van-e joga a munkaadóknak reggel begyűjteni az alkalmazottak mobiljait és csak a munkaidő végeztével visszaadni azokat. Ha érdekel, kattints a tovább gombra.…..
Szemtanú a gyerekek lelketlen lehúzásának tartja a Kutyatanya nevű, virtuálisállat-nevelgetős közösségi oldalt. Mások szerint ez egy szokásos üzleti modell, minek moralizálni a gyerektémán. Az oldal lényege, hogy elindulunk egy 1 napos kölyökkel, akit etetnünk, itatnunk és…..
Kora tavasszal, amikor elkezdődött a jó idő, rengeteget kirándultunk a lányokkal; apró kis falvakon autóztunk keresztül, minden faluban volt temető, templom, amiket meg is néztünk. Így a kettő kapcsán sikerült néhány kínos kérdéssel szembesülnöm. "Mama, mi az a halál? Te…..
Nem nagyon macerálták a rendőrök eddig a járdán kerékpározókat, a többség nem is tudja, hogy lehet-e a gyalogosok között kerekezni, vagy sem. A tisztázatlan helyzet részben a fővárosi vezetésnek is köszönhető, hiszen a budapesti kerékpárutak jelentős része a járda…..