Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Schulteisz az ikrek

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 12 éves Gabriella az asztalánál ült. Tanult, ahogyan minden este. Érezte, hogy édesapja a háta mögött áll, de – félreértve a gesztust – nem fordult hátra. Horváth István, a Malév fedélzeti mérnöke aznap este búcsú nélkül ment munkába. Többé nem tért haza. Egyike volt annak a 11 magyarnak, akik…..
Schulteisz az ikrek 2018.09.29 12:15:45
@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Igen ez ment 89-ig, most persze nem mismásolnak el semmit. Vagy mégis... Ja tényleg. 89-től idáig bőven lett volna idő, ha van szándék. Politika. Tetű banda az egész.
Avasalján Leszállás megtagadva 2018.08.02 08:04:12
Ennek a szerencsétlen városi dokinak ezt sem sikerült elintéznie: Debrecenben szállt le a BMW gyár, a velejáró több ezer munkahellyel, presztízzsel, biztos jövővel együtt. Doktor Kriza Ákos közel egy évtizedes regnálása alatt egyetlen egy nagyobb céget sem volt képes megtelepíteni a városban. Nézzék…..
Schulteisz az ikrek 2018.08.03 15:09:56
@czerka: A BAZ. megyei barátnőd véletlenül azt nem mondta, hogy este a főutcán a rézfaszú bagoly garázdálkodik, és hülyeségeket huhog a járókelők fülébe? Nem kell mindent elhinni, csak azért, mert az beleillik a világképedbe. Igen a nehézipar felduzzasztotta a várost, a nehézipar megszűnt, de ami itt maradt annak is vannak még igen komoly értékei. Másrészről mindenki nem költözhet el. Akik pedig maradnak, nos, azoknak szüksége lenne komoly munkára. A kérdéses cikk egyébként a repülőtérről szól, illetve lassan annak hiányáról. Jövő április 1-el már csak múlt időben beszélhetünk a miskolci repülőtérről, nem másért, mint egyszerű ingatlanspekuláció miatt. Szirmabesenyő már alig várja, hogy kiparcellázhassa a részét, Miskolc meg majd alakít belőle ipari parkot 100 milliókért, amiből azért csurran, cseppen ide is, oda is. Ki fog az ipari parkba költözni, hová mennek a légi mentők? Ja kérem, ahol asztalosok dolgoznak, hullik a forgács. Neked sikerült a blogból azt a következtetést levonni, hogy pusztuljon Miskolc. Gratulálok. Penge logika!
Fotó: budafokteteny.hu   Szerző: Lukácsi Kriszti Sebes Gábor a budafoki bukta és az országos nagyarányú Fidesz győzelem után tollat ragadott és megírta, hogy mennyire örül annak, hogy győzött a Fidesz, de jajaj, szörnyű, hogy mennyire korrupt a rendszer és bizony ezáltal a nagyfokú korrupció…..
Schulteisz az ikrek 2018.04.12 15:34:13
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Látod birka, tudsz Te,ha akarsz. Mondjuk nem mindenben értek egyet. Többen említették már, hogy a szervilisek kistafirungolása csak a pénz kimentéséhez vezet, innovációhoz, magasabb hozzáadott értékű munkához semmi esetre sem. Közvilágítás, gáz-üzletág kiszervezése, pénztáros Lőrinc barát feltőkésítése az egekig.

Történelmi tanulmányainkban tanultuk ugyan, hogy minden uralkodó osztály kitermeli a maga burzsoáziáját, de azok az idők már elmúltak.

Ki kell jelenteni, hogy minden párt lop. Ennek a legfőbb oka a pártfinanszírozás kérdése. A pártok a befizetett tagdíjakból, és az állami támogatásokból képtelenek hatékonyan működni. Véleményem szerint legyen ez az ő bajuk, a probléma mindössze az, hogy a mi farkunkkal verik a csalánt.

A vita az ellopott összeg nagysága, és a támogatottak körén van.
A gengszterváltás óta nem volt még olyan kormány, ahol a közbeszerzésekhez a Párt holdudvarához tartozókon kívül senki ne férjen hozzá. Arról nem is beszélve, hogy ekkora összegű túlárazások sem voltak még a beruházások körében.
Emlékszem, már az első FIDESZ kormány idején is sokan vért hugyoztak,hogy legalább egy kósza Fideszest be tudjanak ültetni a felügyelő bizottságukba, vagy az igazgatótanácsukba, hogy állami megrendelésekhez juthassanak, és akkor még EU támogatásokról nem is harangoztak. Ellenzéki körökben már akkor az volt a vélemény, hogy mindenki belepisil ugyan a strandon a medencébe, de a fidesz ezt a trambulinról teszi. A helyzet jottányit sem változott, inkább súlyosabb lett.
Eljött ez is, jó ideig biztosan ez lesz az utolsó poszt a blogon - legalábbis tőlem. A választási eredményt látva egyszerűen nincs értelme a továbbiakban ennek a munkásságnak. Nemcsak azért, mert akihez fontos lenne, ahhoz nem jut el, mert nem olvas csak Ripostot, hanem mert már úgyis mindegy. Talán…..
Schulteisz az ikrek 2018.04.11 13:04:24
@midnightcoder2: A virágnak megtiltani nem lehet... Ugyanúgy szükség van itt is MSZP, és DK szerű pártokra, hiszen jelentős szavazóbázissal bírnak (tudom ez most kevésbé látszott)van olyan választói réteg ami bennük látja az üdvözülés. A baj a választójogi törvénnyel van, ami két pártra van kihegyezve. Pl.: Demokrata-Republikánus. Ott az emberek tisztában vannak azzal vagy ide szavaznak, vagy oda. Mind a két párt lefedi az egész szavazóbázist. Itt a pártoknak az identitásukat kellene feladniuk, egy egyszerű választási szövetséghez is. ezt ismerte fel Bölcs Vezérünk,el kell ismerni zseniálisan. Az Ő elvei nem kötnek semmihez. Ha kell liberális internacionálé tag, ha kell néppárt, és ha kell lenyúlva a Jobbiktól is az ötleteket egészen jobboldali, hogy ne mondjam szélsőjobbos is. A látványos, és bizonyos fokig eredményes szociális intézkedéseivel pedig balról is kanalaz. A magyar demokrácia még igen fiatal és törékeny, nem alakult még ki csoportokra bontható választói attitűd. Ezért képtelen az ellenzék - véleményem szerint - bármit is elérni. Sulykolhatják napestig, hogy amit lehet ellop a párt, amit meg nem tud ellopni azt a nevére íratja. A zsigeri félelemre alapozott masszív agymosás, a tények folyamatos meghamisítása a jelen helyzethez vezet. Csak nagyon kevés elborult állítja, hogy a vidéki ember hülye. Nem, nem az.
A FIDESZ tábor aránylag könnyen elkülöníthető rétegekből áll. Vannak akiket megvettek kilóra, aztán olyanok akik szeretnék azt, hogy megvegyék. Vannak okos és értelmes emberek, akik kitartanak a Fidesz mellett tűzön vízen át. és hát sajnos vannak a teljesen reménytelenek. Ez utóbbi két kategória bármelyik oldalon fellelhető.
Schulteisz az ikrek 2018.04.11 14:01:02
@Chuppachup: Gondos kifejtős esszé. Szép munka. Mondanivalója, ha jól értem:

- ha tudom, hogy merre halad az ország, és tudom mire számíthatok, akkor mindenki annyit lop, amennyit bír

- aki örül, hogy tűzifát kap, az egy alkoholista szar alak, itt azért már átjön a propaganda, hogy mindenki annyit ér, amennyije van. (Vigyázzunk, ha ellopja az erdőmből a tűzifát, börtönbe vele) Ez az első bekezdéssel kissé szembe megy, de fusson ki a szeme annak aki észre veszi!

- Kemény felvételi rendszer kell, aki bekerül okos, aki hülye, alkalmatlan, menjen asztalosnak, vagy iparosnak. Már csak az a kérdés, hogy a gyerek tandíját nem mindenki tudja kifizetni. Nem baj ha okos. Tudom, tudom asztalos. Ja és nem tudja kifizetni, akkor a második bekezdés.

- most még el lehet hagyni az országot. Félve kérdezem, mikor jön el a pillanat amikor már nem lehet?

- Jelenleg egy párt rendszer van, és a már egyszer megbukott politikus mit keres a politikában. Koromnál fogva lehet szenilisedek, de mintha úgy rémlene, hogy jelenlegi bölcs Vezérünk is megbukott volna már egyszer.

Akkor most mi van?
Schulteisz az ikrek 2018.04.12 09:54:16
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Vitatom. Hiteles jobb oldali pártok sincsenek. Van ezek helyett politikai váltógazdaság. Illetve most éppen nincs. Az egyik párt nyer, következésképp a többi bukik. Azután jön a következő választás, és a korábbi nyertes bukik, más meg nyer. A vesztes általában hitelét veszti, aztán van 4 éve visszakapaszkodni. A fidesz is vesztette már el a hitelét, mégis meg lehet nézni hol tart most úgy, hogy ország felének szemében egy jottányit sem lett hitelesebb. Sőt.
Kedves Fidesz szavazó! Bizonyára hallottad a hírt, hogy a Fidesz nyerte a választásokat, gondolom örülsz is neki. Azért felhívnám a figyelmedet egy pár dologra. Bár a kormánypártok kapták a legtöbb szavazatot, a szavazók abszolút többsége nem őket támogatta. Tehát a magyar választók több, mint…..
Schulteisz az ikrek 2018.04.10 10:48:10
@LAM: @Viking Erika: Jelen választási rendszer egész konkrétan kétpárti választásra van kihegyezve. Mindaddig, amíg ez így marad az ellenzéknek nem sok esélye van leváltani a Fideszt. Ahhoz pedig, hogy egy pártba, vagy választási szövetségbe tömörüljön az ellenzék, a pártoknak saját identitásukat kellene feladniuk. Ezt ismerte fel zseniálisan Orbán, aki egyébként nem csinál ügyet abból, hogy a liberális gyökereit, valamint a csuhásozást feladva immár keresztény nemzetiként adja el magát.

Nem lenézve a vidéki embert (magam is az vagyok), igenis az ország jelentős része olyan állapotban van, hogy igazán nincs is igénye az információk felkutatására, lehetősége sem nagyon. Van ugye a migráns 1. A Kossuth rádió (kereskedelmi adók javarészt felszámolva) és vannak a helyi érdekű megyei lapok, meg a Lokál. Hosszú éveken keresztül kapják a direktívát, jön a migráns erőszakol. A vízcsapból is ez folyik, na meg az, hogy ki védi meg őket. Tombol a szegénység, a napról - napra élés. A közmunka programmal pedig erősen szorítva van a tökük. Ez is nagyszerű újítás. Rengeteg vidéki településen az országban a legnagyobb foglalkoztató az önkormányzat. Jött a közmunkaprogram, kirúgtak egy csomó embert, majd másnap közmunkásként töredék fizetésért, munkavállalói jogok nélkül újra felvették őket. HA azt teszik amit kell, úgy szavaznak, ahogy kell lesz közmunka, ha nem akkor még az sem. Nem kell itt csodálkozni a választási eredményen.
Folyamatosan emelkedik a minimálbér emberek. Legyen nektek elég a minimálbér. Laksz, eszel, iszol, alszol, kussolsz. Cserébe kapsz rezsicsökkentett gázt, meg vizet, meg villanyt, és nem kell csak 27 %-os ÁFA-t fizetni mindenért. Mondjuk nem ártana felismerni az ebben feszülő ellentmondásokat, de minek.

Az külön tetszik, hogy fúj MSZP kommunista utódpárt. Na persze. A ma regnáló pártok - kivéve a legújabbakat - kivétel nélkül a szocializmus csöcsein nevelkedett. A régi kommunista bagázs minden pártban kivétel nélkül fellelhető, hiszen egy azon pártban nem tudott volna mindenki karriert csinálni.
Koromnál fogva én még láttam hús-vér szocialista kommunista embereket, sok mai fiatalnak fogalmi sincs milyenek voltak. A szocilaista-kommunista embertípus bemutatására például Kövér Lászlónál keresve sem lehetne jobbat találni.

Egyik oldalon sincs kizárólagos igazság. Egy demokráciában függetlenül a választás eredményétől a megalakuló kormány az egész országot hivatott szolgálni. Nos 8 éve nincs ilyen kormányunk, és úgy néz ki jó darabig még nem is lesz.
Schulteisz az ikrek 2018.04.10 11:46:56
@Borondot jol pakoljatok be lippsik: Egyszerű a világképed. Aki nem a Fideszre szavazott az lippsi, buzi, soros, pszichopata. Nem tévedsz el a világban, van egy szamárvezetőd, amihez álmodból felébredve is mindig lehet igazodni.

Az élet ennél pöppet bonyolultabb.
Víg napot!
Schulteisz az ikrek 2018.04.10 13:12:12
@Kewell: Gazdasági teljesítmény, versenyképesség? A gazdasági növekedést a beáramló EU támogatások hajtották. HA már objektivitásról beszélünk. Nem mellesleg ugyanolyan gazdasági környezetben Eu támogatásokkal jobban teljesítettek a Csehek, de még az oly sokszor lesajnált Tótok is. Nálunk meg elmentek ezek a pénzek falusi kilátókra, díszburkolatokra. A nagyobb beruházások külön téma, hiszen azoknál a jelentős túlárazás miatt jóval többet lehetett zsebre tenni. A gazdasági teljesítményről meg annyit, hogy EU támogatás hiányában, önerőből a kert végében egy fabudi elkészítése is gondot okozott volna. Jó formán nincs olyan beruházás az országban, amin nincs feltüntetve, hogy EU támogatással készült, vagy amire nem volt támogatás, az kurtán furcsán abba maradt, pl. 4-es út. Enyhe túlzással még az állítsuk meg Brüsszelt plakátokra is fel lehetett volna tenni az EU-s támogatást jelző logót.
El kell ismerni, hogy gyarapodtak szépen az összeszerelő üzemek, ahol egy alkalmazott egy nap, ha megfeszül sem képes többet összeszerelni tegyük fel 100 bigyónál. Ez meghatározza a fizetés mértékét, egyszerűen nem tud többet dolgozni, ezzel keresni. Ezért kell felemelni a minimálbért.
Nagyobb hozzáadott értékű munkával persze lehetne, de az egész iskolarendszer lebutítása éppen ez ellen dolgozik. szakgimnáziumok, OKJ képzések. E közben Rasi Svájcban tanult.
Kiművelt emberek sokaságát nem lehet birka módjára vezetni. Ezzel nem állítom, hogy minden FIDESZ szavazó az. Viszont a cél egyértelmű.
Nincs ezen mit szépíteni: a fél ország azt mondja, hogy Orbán kell. Majdnem 50 százalék listán a Fidesznek, ez magáért beszél. Mi gondolhatjuk azt, hogy ez tragédia. Hogy 2018 április 8. a legszomorúbb nap a rendszerváltás óta. Ettől még a tény tény marad: a fél országnak ez kell. Kádár nyomdokain…..
Schulteisz az ikrek 2018.04.09 16:37:59
@Balango: Elege van a népnek? A népnek nem lehet elég, nem áll módjában elegének lenni. A vidéki Magyarországon, ahol az önkormányzat volt a legnagyobb foglalkoztató? Jött a közmunkaprogram, és mindenkit kirúgtak, majd másnap felvették feleannyiért, munkavállalói jogok nélkül közmunkásnak. Ezt követően tudatták velük, hogy a migráns áradatot csak közmunkásként tudják megállítani, mert akkor lesz náluk úgyis kapa, und kasza. Ja és nem árt ha tudják, hogy ha az ellenzék nyer, akkor április 9-től nem lesz közmunka, és még azt a kis pénzt se kapják meg, mint eddig. Felülbírálom magam, amit fenn írtam. Ezek után tényleg lehet elege a népnek.
Hartland Elégtétel 2018.04.09 06:48:00
Bevallom, nem voltam biztos benne, hogy jó ötlet behúzni a két X-et a Fideszre, és utólag sem vagyok benne biztos, elvégre megnyerték volna nélkülem is. Na de ki másra szavaztam volna? Más párt nem jelentkezett be, hogy képviselné a preferencáimat, az érdekeimet, az igényeimet, a…..
Schulteisz az ikrek 2018.04.09 13:29:42
@csorsza: Hogyan sikerült erre a bravúros levezetésre jutnod? A rendszerváltás óta volt itt már olyan miniszterelnök aki 15 millió magyar miniszterelnöke volt, volt aki csak 10 millióé. A jelenlegi az egyetlen, aki csak annak a kormánya, aki rá szavaz.
Schulteisz az ikrek 2018.04.09 13:43:36
@bz249: Éppen ez az, hogy nem az ismeretlenbe ugrunk. Ettől függetlenül egy kormányzópártnak is kell programjának lennie. Nagyon egyszerű léleknek kell lennie, aki egy folytatjukra ad felhatalmazást.
Schulteisz az ikrek 2018.04.09 15:00:46
@szekertabor: Nincs jelentősége ebben a helyzetben, hogy ki szavazott X ellen, ki Y ellen. Aki nem a Fideszre szavazott, az kormányváltást akart. És ha nem is sokkal, de többen szerettek volna kormányváltást. Az már más kérdés, hogy a felszalámizott ellenzék jelen állapotában nem tud megfelelni ennek a kihívásnak. Oszt meg és uralkodj. Működik.
  A Fidesz érdekében megalkotott választási törvény számos választási visszaélésre ad lehetőséget. Sajnos az idei kampányban Óbudán ismét számos ilyen szabálytalansággal kellett szembesülnünk. Kamupártok Azzal kezdődött a történet, hogy a választási rendszer tudatosan óriásira tárt kiskapuit…..
Schulteisz az ikrek 2018.04.08 09:30:33
@Nagyjo: Ol-vas-ni? És mi lesz, ha mást olvas, mint ami a napi pártdirektivák között található? Összeomlik. Ez a kis zsexista a PÁRT írói tagozatához tartozik.
A  milliárdos üzletembernek a Fidesz elnökével történt szakítás óta 4 éve, a rossz viszony elfajulása óta 3 éve, 2 hónapja és 1 napja lett volna, hogy puszító információkat hozzon nyilvánosságra egykori barátjáról és szövetségeséről...
Schulteisz az ikrek 2018.04.08 08:53:12
@HUNGARIAN FIRST !!!:

Úgy tűnik nem Te vagy a legélesebb kés a készletben. (...hogy finom legyek) :)