Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IC XC NIKA

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Vatikán csütörtöki közleménye szerint Ferenc pápa augusztus 2-ai hatállyal átíratta a Katolikus Egyház Katekizmusának 2267. pontját (KEK 2267), amely az Egyház halálbüntetésről szóló tanítását közli. A hivatalos közleményt a Hittani Kongregáció prefektusa, Luis Ladaria bíboros jegyzi. A KEK 2267.…..
Malcolm Ranjith bíboros, a Srí Lanka-i Colombo érseke üdvözölte a kábítószer-kereskedőkkel szembeni halálbüntetések visszaállítását a hazájában. Srí Lanka jelenlegi elnöke, Maithripala Sirisena azokkal a kábítószer-kereskedőkkel szemben engedélyezte a halálbüntetés kiszabását, akik a bűnszervezetük…..
2000. július 8-án Rómában tartották a világ első WorldPride "meleg büszkeség" felvonulását. Egy nappal később, a hagyományos vasárnap déli Úrangyal-imádság után mondott beszédében II. János Pál pápa e szavakkal reagált a felvonulásra, és az azt megelőző fesztiválprogramokra: Kötelességemnek érzem…..
IC XC NIKA 2018.06.13 21:02:51
Pietro Parolin bíboros, a Vatikán államtitkára is résztvesz a június 7-10-e között Torinóban tartott idei Bilderberg-konferencián. A konferencia a (jellemzően baloldali-liberális) politikai, üzleti, és médiavilág ("Bilderberg-csoportnak" is nevezett) befolyásos vezetőinek évente megrendezett…..
Mindössze egy nap telt el azóta, hogy nyilvánosságra került a Hittani Kongregáció levele, amelyben Ferenc pápa álláspontját tolmácsolva a Kongregáció elutasította a német püspöki konferencia interkommúnió-tervezetét. A tervezet "bizonyos körülmények között" lehetőséget adott volna a katolikus hívek…..
A "kipróbált" nős férfiak ("viri probati") pappá szentelése "súlyos következményekhez vezet" és "szakítás az apostoli hagyománnyal" - jelentette ki Robert Sarah bíboros, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció prefektusa pünkösdvasárnap, a franciaországi Chartes-ban mondott homíliájában. A…..
Az alábbiakban a mai napon Rómában tartott "Katolikus Egyház: Merre tartasz?" konferencia zárónyilatkozatának teljes szövegét adjuk közre, kommentár nélkül. A konferencián elhangzottakról és történtekről további beszámolókat közlünk majd. "Ezért tanúsítjuk és megvalljuk..." A "Katolikus Egyház,…..
A katolikus hagyományban a halálbüntetésnek nem csak önvédelmi, hanem megtorló jellege is van (ami más mint a bosszú), méghozzá bibliai alapokon - állítja Edward Feser katolikus filozófus, az Ember ontsa ki a vérét (Ter 9,6): katolikus érvek a halálbüntetés mellett című könyv szerzője. Egy…..
Jóllehet a latin egyház papjainak kötelező cölibátusa egy Krisztus példáját követő és az apostoli hagyományban gyökerező egyházfegyelmi gyakorlat, mégsem igaz az, hogy az Egyháznak egyetlen rá vonatkozó dogmája sincs. Az alábbiakban Schütz Antal dogmatika tankönyvének vonatkozó fejezetét adjuk…..