Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fireology

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fireology Térkép a mindennapokhoz 2020.03.14 11:57:06
Hallottál már a személyiségünkben rejlő erőről? Ez bizony valós hatalom, ráadásul elég messzire visszanyúló.   Képzeld el,az ókori Görögország neves filozófusa és orvosa, Hippokratész (Kr.e.460-377. körül)  is sokat foglalkozott a témával, méghozzá, tőle már-már elvárhatóan, egy különleges…..
Ha ismered a saját működési elveidet, könnyebb lesz az életed. Még könnyebb lesz akkor, ha másokat is megtanulsz megismerni, felismered az őket mozgató motivációkat, mi miért és hogyan hat rájuk a mindennapok során. Van egy nagyon egyszerűen elsajátítható módszertan, ami az emberi viselkedésen…..
Fireology Megváltoztathatatlan? 2020.01.17 11:52:40
Ha valaha is elgondolkodtál már az emberi lélek sokszínűségén, ha csodálkoztál már rá a természetünk megismételhetetlenségére, a mai blogbejegyzés kedvedre való lesz! Hoztam néhány érdekességet a személyiség témájában!   Az a tény mindenki előtt ismert, hogy a fogantatás pillanatában számos…..
Fireology Újévi fogadalmak 2019.12.29 14:35:52
Még le sem nyelted a maradék bejglit, már ott tartunk, hogy 2020-az mutat a naptár. Ne takaríts, ki ne vidd a szemetet, ide a lencsét, szó sem lehet tyúkról - megannyi babona és népszokás, mely az év utolsó napjait körbelengi.  Bár ezek a dolgok leginkább korosztálytól függően tartják magukat, a…..
A megérzésekhez kapcsolódó viszonyulás nagyjából annyi féle árnyalatban pompázik, ahány embert megkérdezünk róla: az egyik tudomást sem vesz a létezéséről, a másik hinne benne, de úgy érzi, erre nem alkalmas, nincs hozzá érzéke, a harmadik pedig önmaga és környezete számára félelmetes…..
Akár egy mindent elsöprő nagytakarításra, akár a napi irodai teendőkre gondolsz, vannak apró módszerek, melyek segítségével sokkal hatékonyabb lehetsz rövidtávon, ezáltal pedig hosszútávon is. Érdekel? Nincs más teendőd, mint továbbolvasni és beépíteni ezeket a sokszor banálisnak tűnő…..
Az az ember, aki jól ismeri saját magát és képes másokat is megfelelően megítélni, sokkal boldogabb életet tud élni. Kevesebb csalódás fogja érni a mindennapok során, jobban boldogul a kapcsolataiban, sikeresebb tud lenni a munkahelyén és barátként vagy szülőként is jobban megállja a…..
Nem tudjuk pontosan, hogy milyen idős a Tűzönjárás kultúrája vagy melyik földrészről indult el.   Azt viszont tudjuk, hogy már a történetírás előtti időszakban megjelent, mint egyfajta vallási rituálé vagy akár beavatási szertartás és bizonyos területeken gyógyító „eszközként” is alkalmazták. Az…..
Fireology Miért a Tűzönjárás? 2018.08.13 14:18:51
Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért pont a Tűzönjárást vagy a Fireology programsorozatot válassza saját maga fejlesztésére valaki. Az eddigi visszajelzések alapján azt mondhatom, hogy az egyik legnagyobb előnye ennek a módszernek, hogy nagyon gyors és kézzelfogható eredményeket lehet elérni…..
Fájdalmas dolog a Tűzönjárás? A megfelelő felkészülést és ráhangolódást követően bizonyossággal állíthatom, hogy a Tűzönjárás nem fájdalmas dolog. Mindenki másként érzi, érzékeli azt a néhány lépést, amit a 800-900 fokos parázs szőnyegen tesz meg. Én általában azt érzem, mint amikor egy meleg…..
  A fireology programsorozat minden egyes napján más és más paradigma váltó feladaton keresztül közelítjük meg azt a témát, amit az adott napon feldolgoznak a résztvevők.  Az egyik legerőteljesebb és talán mentálisan a legnagyobb kihívást jelentő feladat, amikor a résztvevők mezítláb átmennek egy…..
Milyen furcsa, hogy életünk során egy csomó vizsgát kell tegyünk annak érdekében, hogy a társadalom megbecsült és felelős tagjai legyünk. Különböző vizsgákon kell számot adjunk az iskolában szerzett tudásunkról, egyébként azt mondják, hogy nem lesz megfelelő munkahelyünk, meg kell tanulnunk és le…..
Sokan azt gondolják, hogy figyelmet akkor kapnak másoktól, ha harsányak, mindenkit túlkiabálnak, mindig a középpontban vannak egy beszélgetés során, kihívóan öltözködnek… Való igaz, ideig-óráig tényleg sikerül ezeknek az embereknek bekerülni a társaság középpontjába. Viszont egy idő után, amikor…..
Fireology Párkapcsolat 2018.07.12 11:10:22
Nehéz másodszorra jó elsőbenyomást kelteni, avagy milyen egy jó START a párkapcsolatban?! Miért nem tanítják ezt az iskolában? Tette fel nekem ezt a kérdést egy résztvevő nem olyan rég, amikor a célkitűzések, motiváció és személyiség hármasról beszéltem párkapcsolati vonatkozásban. A kérdés jogos…..
Emberünk feláll december 31-én a terített asztaltól és megfogadja, hogy a füstölt kolbászos lencsét még megeszi éjfélkor, de itt vége lesz! Januártól fogyókúrázni fog, mert ez így nem mehet tovább. Alig várja, hogy január első napjaiban kinyissanak az üzletek és megveszi a legújabb pulzusszámláló…..
„Neeeeeeeeeem akarom!" Nagyjából az emberek 60%-a így fogadja, amikor meghallja, hogy milyen kihívások várnak rá a Fireology program első feladataként. Ez így is van jól, hiszen ez egy zsigeri reakció és ilyenkor indul be az emberek ösztönös énféltési mechanizmusa.Viszont ami ezután jön, az valóban…..
Avagy, mit kell tudni azokról, akik állandóan csak adni akarnak?!  Minden embernek megvan a saját stratégiája az élet problémáinak a legyőzésére. Van, aki kihívásnak tekint, minden nehézséget és egyszerűen keresztülmenetel rajta, majd sütkérezik a saját ragyogásában. Van, aki inkább elkerüli a…..
Fireology Frusztráció 2018.05.30 14:15:23
Mit is jelent a frusztráció és mit tehetünk ellene?! A szó eredete latin gyökerekkel rendelkezik: a „frustra” szóból ered, mely azt jelenti, hogy: hiába, sikertelenül. A mai jelentésében akkor használjuk, amikor a vágyaink, terveink meghiúsulása miatt csüggedtek, feszültek vagy éppen agresszívak…..
A minap találkoztam egy régi ismerősömmel, aki azzal a problémával fordult hozzám, segítsek neki abban, hogy nagyon nem érzi jól magát a bőrében, úgy érzi boldogtalan és nem tudja milyen döntést hozzon az életében, a munkáját illetően.Ilyenkor mindig próbálom a lehető legjobban megérteni a másik…..
Manapság sokkal több irányból érhetnek olyan ingerek, amik esetleg konfliktusokhoz vezetnek. A konfliktusok adódhatnak számos élethelyzetből, és különböző területeken, íme néhány: párkapcsolat gyermeknevelés nézeteltérés szüleinkkel főnök-beosztott munkahelyi vita baráti összekapás idegen…..
Többen kérdezik tőlem: „Mennyi időt szánjak rá?”, „Hogyan csináljam?” Ez egy izgalmas téma, ezértis gondoltam, hogy írok erről néhány gondolatot. Amikor személyiségfejlesztésről beszélünk, akkor önmagunk fejlesztése áll a háttérben, illetveönismeretünket próbáljuk minél magasabb szintre emelni.…..
A Fireology egy olyan, humánfejlesztési eszköz, mely az egyén érzelmi változásain keresztül tanít és fejleszti a készségeket. Ahogy az elnevezésben is utalás található rá, a bennünk égő alapvető belső energiákkal „tűzzel” és késztetéssel dolgozunk a  program során.  A  résztvevőket kellőképpen…..