Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frankpatri

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A divatért megszállottan rajongók ikonikus filmje a Szex és New York visszatért, amit természetesen óriási várakozás előzött meg. Ebben a posztban kizárólag a divat oldaláról szeretném megközelíteni a filmet, és azon belül is részletesebben megtárgyalni a filmben felbukkanó outfiteket. Kíváncsian…..
Kétségtelen tény, hogy az idei ősz trendszínei keveseknek állnak igazán jól. A kivételezettek ezesetben, mily meglepő, az ősz típusok... Ha tehát nem tartozol bele, a csoportba, de mégis szeretnéd viselni a lehulló falevelek, és sárguló föld színeit, most figyelj, hiszen ebben a posztban apró…..
Sokunknak sokféleképpen alakul az életünk, és bizony vannak akik csak 35-40 után érnek révbe, és ebben a korban tervezik első vagy második, esetleg  sokadik  esküvőjüket...miben más ha egy érett Nő készül a nagy napra? Ugyanolyan komolyan veszik-e, mint huszonéves társaik? Mit illik és mit nem, ha…..
Vannak olyan összeállítások, amelyekért örök hálával tartozunk a megalkotójuknak. A nadrágkosztüm pont ilyen, amit 1966.- ban Yves Saint Laurent hozta be a köztudatba, amikor is bemutatta "le Smoking" nevet viselő kollekcióját. Az uniszex öltözködés ezzel mérföldkőhöz érkezett. Az életszerepek…..
Sokan abban a tévhitben élnek, hogy egy bizonyos kor után már, pestiesen szólva: lehúzták a rolót... Elvesztik az érdeklődésüket a divat, a stilusos megjelenés iránt, mondván az a fiataloknak való. Messzemenőkig nem értek egyet ezzel a mentalitással, hiszen úton útfélen azt olvassuk, halljuk,…..
Az egyéni, csakis ránk jellemző stílusunk megtalálásához, újra felfedezéséhez, néha bizony tabukat kell dönteni, illetve a régen belénk nevelt sztereotípiákkal leszámolni. Sok ilyen van, gondoljunk csak a sokat hallott intelmekre: rózsaszínt soha ne vegyünk fel pirossal, pirosat lilával, kéket…..
  Soha ekkora tér nem volt saját magunk, szolgáltatásunk megmutatására mint manapság, amikor az Instagram, a Facebook és a Blog az első számú platform, ahol van lehetőségünk termékünket, brandünket bemutatni és népszerűsíteni. Evidensen, ezért ha lehet még sokkal jobban felértékelődött az önazonos,…..
Miért éppen Goa?   Vannak helyek a világon, amik annyira különböznek a mindenki által jól ismert turista célpontoktól, hogyha másért nem , ezért is érdemes őket legalább egyszer az életben megnézni. Ha úgy tetszik felvenni a bakancslistára. Az indiai Goa pont ilyen. Tudom sokak ódzkodnak…..
Amikor az ember olyan szerencsés, hogy megteheti, hogy kicsit lecsípjen a télből és az úti célja a forró trópusi éghajlati övben található, hirtelen azt sem tudja mit csomagoljon, legszívesebben az egész nyári ruhatárát bepakolná, nem?  Fotó: Bognár Bogi Ezt elkerülendő, nem árt néhány fontos…..
Amikor  eljön a leárazások időszaka, a pénztárcánk is könnyebben nyílik meg. Olyannyira, hogy ilyenkor hajlamosak vagyunk nagyon sok felesleges ruhát is megvásárolni, csak azért mert most "olyan olcsó"... Óvva intenék ettől mindenkit, mert természetes, hogy a legújabb divat szerinti darabokat…..
Sokszor kapom fel a fejem - legtöbbször tévézgetés közben - arra, hogy általam jól ismert arcok, nyilván celebek, lassan már nyomokban sem hasonlítanak egykori önmagukra. Ilyenkor mindig elcsodálkozom: miért teszik ezt magukkal? Mi gondjuk van eredeti arcukkal, vonásaikkal? A következő gondolatom…..
Nem leszek elégedetlen, elképesztően élveztem a novemberi ősz minden percét, de eljött az elkerülhetetlen: nagyon hideg lett. Ilyenkor sokan vagyunk akiknek a hangulata egyenes arányban romlik az időjárással, ugye? Ez ellen pedig színekkel lehet tiltakozni. Szerencsére az üzletek polcain sorakoznak…..
  Kinek a szekrényében ne lapulna az alkalmakra nagy becsben tartott, sokak által túlértékelt “kis fekete”? Aligha van ilyen nő … pedig, hol van már az a világ, amikor bizonyos ruhadarabokat kizárólag különleges alkalmakra tartogattunk? Manapság sokkal inkább praktikus szempontok szerint állítjuk…..
Nem árulok el újdonságot, aki nyitott szemmel jár, láthatja , hogy idén ősszel ellepték az üzletek kirakatait a kockák, a már sokat emlegetett ocelotmintás holmik mellett. Sokak számára jó hír ez, hiszen egy jóval emészthetőbb motívum, éppen ezért többen is szeretik, mert jóval visszafogottabb, és…..
Kozmetikákba szeretünk járni, mi Nők. Általában. De valljuk be őszintén, van úgy, amikor se testünk se lelkünk nem kíván kimozdulni ezért otthonról. Kiváltképp amikor már hűvösre, esősre fordul az idő, ki szeret bumlizni a tömegközlekedésen, vagy parkolóhelyet keresgélni. Megvan a kép? Nem mellékes…..
Igen, igen, az ősz színeiben csodaszép. Sokan fel is lélegeznek, végre nem izzad az ember egész nap a saját levében, illetve újra elő lehet venni a melegebb ruhákat a gardrób felső polcáról... Boldog boldogtalan posztolja a gyönyörű őszi képeket, az avart, az elsárguló, vörösben játszó…..
Sokat gondolkoztam ennek a posztnak a létjogosultságán, hiszen benne van, hogy többek számára sértő lesz a határozott állásfoglalásom. De sebaj! Mindenki szereti a szép minőségi holmikat. Tiszta sor. (De!) Sajnos nem tudom nem észrevenni, mennyien viselnek olcsó replika cuccokat, és…..
Senki nem közömbös az állatmintákat illetően van aki rajong érte, de talán többen vannak akik egyenesen ki nem állhatják!  Fotók: Pinterest Kicsit megértem azokat, akik  eleve ellenérzéssel viseltetnek az idei őszi - téli szezon legnagyobb favoritja, az állatminták irányában, hiszen jópár éven…..
Amióta irtam Náray Tamás Zarah című regényéről, a posztjait is olvastam a Facebookon. Általában véve, ha valamiről irok, annak utánanézek a lehető legtöbb fórumon. Mostanában Náray Tamás nemes egyszerűséggel beintett a világnak! Nagyon menő, és elképesztően okos, stílusa -ha olykor talán erős…..
Mostanában nagyon sok szó esik mindenféle fajta fórumon az alapruhatár fontosságáról. Vannak akik az un. kapszula gardróbra esküsznek, én nem feltétlen köteleztem el magam mellette. Úgy gondolom, akkor jó és praktikus a gardróbunk, ha átlátható, funkcionális, alkatunknak, színtípusunknak megfelelőek…..
A fapados járatok térhódításának köszönhetően megváltoztak az utazási, és azon belül ( amiért ez a poszt íródik ) kénytelenek voltak változni a csomagolási szokások is. A különböző légitársaságok egymással nem kompatibilis szabályozása miatt, sokunknak okoz gondot , hogyan és mit csomagoljunk?…..
  Idén nyáron úgy alakult, hogy cirka 20 év kihagyás után ismét Göröghon felé vettük az irányt. Tudjátok, nem nagyon szoktam nyáron külföldre "nyaralni menni", mikor itt a jól bevált, imádott Balatonom! Éppen ezért az úti cél  kiválasztásának a szempontjai a következők voltak: szemet…..
Ez a poszt eredetileg Zakynthosról szólt volna, az utazós rovatban, mármint szólt is.. amíg megvolt... Egy hétig morfondíroztam rajta, mindig az iPad jegyzetben írom meg a posztokat. Megvannak a kulcsszavak, mondatok, aztán keretbe kerül. Másnap friss szemmel újra olvasva szoktam a formai,…..
Neked van kialakult stílusod? Képben vagy magaddal? Tudod mi áll jól, és mi nem? Tisztában vagy az adottságaiddal? Tudod mit emelj ki, és mi az amiről inkább tereld el a figyelmet? Komfortosan érzed magad a ruháidban? Vagy  ahogy meglátsz valami újdonságot az üzletekben azonnal le kell csapnod rá,…..
Manapság elképesztően felkapott szakma lett a stylist, szín- és stílustanácsadó. Pont úgy, ahogy egy időben mindenki modell volt,coach és személyi edző. Ez sajnos értelemszerűen együtt jár a szakma felhígulásával, hiszen bárki kinevezheti magát stylistnak egy  tanfolyam elvégzése után. Erről többet…..