Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Corvinus Nyelvvizsga

38 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy is van ez? - A kompenzációs értékelésről   Ezt a cikket most azért írjuk, hogy lehetőleg senkiben se maradjon kérdőjel, már ami a kompenzációs értékelési rendszert érinti. Ha a végén bármilyen megválaszolatlan kérdésetek van, csak írjatok az elérhetőségünk bármelyikére, és általában as soon…..
Karácsonyi angol kifejezések   Imádjuk az ünnepeket, az emelkedett hangulatot, és mivel már december van, mi mással is készülhettünk volna, mint angol kifejezésgyűjtéssel, ami a Karácsonyhoz köthető! Tanuljátok meg őket és használjátok bátran! A kifejezések használata azonnal feldobja a…..
Hais Dorkát sokan az Oscar-díjas "Mindenki" című magyar filmből ismerik, ahol Liza karakterét formálta meg, de számos más népszerű alkotásban is szerepelt azóta! :) A sikereiről és egyéb általa megosztott érdekességekről ovashattok most bővebben! A vele készített interjút Dr. Erdei József (a…..
Ebben a cikkünkben most egy viszonylag nagyobb összefoglalót írunk számodra, hogy miként tanuld otthon az általad tanult nyelvet kreatívan, sokszínűen. Minél többféleképp tanulod a nyelvet, annál nagyobb valószínűséggel marad meg a lelkesedésed, hisz így garantáltan nem fullad unalomba és még…..
Több nyelvet magas szinten ismerni megfizethetetlenül hasznos dolog. A nyelv a kulcs ahhoz, hogy valóban megismerjünk adott kultúrákat, ami olyan érzés néha, mint megismerni egy idegen világot. A világ kitárul, több emberrel tudsz szót érteni, ami ahhoz vezethet, hogy különböző nézőpontokat…..
Az előző cikkünkben felsorakoztattunk 10 egészen motiváló okot arra, hogy miért vágj bele egy nyelv megtanulásába, de a lista szinte kifogyhatatlan, így most megint jelentkezünk 10 újabb indokkal, valamelyikkel biztos azonosulni tudsz! Vágjunk bele! Nem kell fordítóprogramokat használnod – idővel…..
Szükséged van némi unszolásra ahhoz, hogy legyen elég motivációd egy új nyelv elsajátításához? :) Nézhetsz 2021-re úgy is, hogy „á, csak egy újabb év, semmi extra”. Vagy úgy, hogy „ebben az évben szert teszek egy képességre, ami által ezernyi előnyhöz juthatok az életben”.  Melyik szimpatikusabb?…..
Bárki életében adódhatnak nehezebb időszakok (és vannak is, természetesen), amikor extrán jólesik egy kedves üzenet egy baráttól. Ha mi vagyunk ez a barát, de vagy benne biztos, hogyan is lenne jó belekezdeni az angol nyelvű leveled / e-mailed szövegébe úgy, hogy tényleg átjöjjön belőle az őszinte…..
2021-től ONLINE, vagyis OTTHONRÓL is tehető nyelvvizsga a Corvinus Nyelvvizsgaközpontban! Tegyél Te is Corvinus Nyelvvizsgát az otthonodból!   A hagyományos, papíralapú vizsgák mellett 2021. januártól ONLINE vizsgát is szervezünk, melyek szerkezete, feladatai, időbeosztása és pontozási rendszere…..
Ha egy új nyelv elsajátításába kezdünk, általában a „bocsánat” is az első megtanulandó kifejezések között szerepel. Ebben a cikkben 4 különféle helyzetre kínálunk alternatívát a spanyol bocsánatkérésre! Nagyon sajnálom! A spanyol „lo siento” gyakorlatilag azt jelenti, hogy „bocsánatot kérek.”. A…..
A kérdés, ami minden nyelvvizsgán, barátokkal való találkozáskor, ismerkedéskor elhangzik: “How are you feeling today?” Erre általában ez a leggyakoribb válasz: “I’m fine, thanks! / I’m good, thanks!” Ugye ismerős a szituáció? De lássuk be, időnként még egy anyanyelvi szinten angolul beszélőnek…..
IGEEN!  Már jelentkezhetsz az októberi nyelvvizsgánkra! 20 vizsgahelyen várunk országszerte! Vizsgázóbarát hangulat + jó fej vizsgáztatók + elismert bizonyítvány + magas, 70%-os sikerességi arány! Jelentkezési határidő: 2020.09.18. Írásbeli és auditív vizsga: 2020.10.17 Szóbeli vizsga:…..
Először is tisztázzuk, mit jelent pontosan a covering letter, azaz a motivációs levél: egy egyoldalas formális kísérőlevél – ami a leendő munkáltatódnak íródik – a kívánt pozíció betöltéséről. Nem szokatlan eset, ha egy meghirdetett állás megpályázásához motivációs levelet is kérnek, természetesen…..
  Nem meglepő, hogy egyre több ember kezd el olaszul tanulni. Statisztikák is bizonyítják, hogy az olasz nyelv a negyedik legnépszerűbb választás, ha nyelvtanulásról van szó. Számos okot tudunk felsorolni, hogy miért kezdj bele, lássuk ezt a 6 indokot.  Az egyik legromantikusabb nyelv: Az…..
Már lehet jelentkezni az augusztusi nyelvvizsga időszakunkra! :) ttps://www.uni-corvinus.hu/fooldal/kepzes/nyelvvizsga/jelentkezes/jelentkezes-a-vizsgara/..
Nyelvvizsgáinkra számos felkészülési lehetőséget biztosítunk. Felkészülhetsz a nyelvtanáraink közreműködésével írt nyelvkönyvek segítségével, megnézheted mintafeladatainkat a weboldalunkon, de ha interaktívabb programra vágysz, akkor részt is vehetsz időszakosan megtartott tanfolyamainkon! Az…..
Senki sem szereti a vizsgákat, de ezek a tippek segíteni fognak abban, hogy minden nehézség nélkül elsőre átmenj.   Mindannyian tudjuk, hogy megy ez: a vizsga rohamosan közeledik, a stressz-szintünk egyre növekszik, és úgy érezzük, mintha kifutnánk az időből. Sajnos a pánikba esés ritkán jó…..
Nyelvvizsgaközpontunkban ugyan elmarad a 2020-as májusi nyelvvizsgaidőszak a koronavírus miatt, azonban az augusztusi jó eséllyel meg lesz tartva, így még abszolút nem késő olyan apró szokásokat kialakítani az életedben – főképp, ha nyelvvizsgára vagy bármilyen más típusú vizsgára készülsz – amelyek…..
Hogyan zárd le az angol nyelvű kísérő leveled?   Egy remekül megírt önéletrajz mellett egy ugyancsak kiváló kísérőlevél szinte aranyat ér a munkakeresés folyamatában! De mi is pontosan a kísérőlevél? Egy olyan érvelési szöveg, mellyel még esélyünk van meggyőzni a munkáltatót, ha már áttekintette…..
  9 tipp a nyelvtanulás gyakorlására a zenén keresztül   Biztos te is ismersz valakit, aki az egyik kedvenc idegen nyelvű dala hatására kezdte el az adott nyelvet tanulni, sőt, talán még veled is előfordult ez. A zene erősen inspiráló, örömöt okoz, felpörget, segít átvészelni a szomorú…..
Intenzív vizsgafelkészítő nyelvtanfolyam   Fontos időpontok: A tanfolyam időpontja: 2019. augusztus 5 - 16. A tanfolyam hétköznapokon 18.00-21.00-ig tart. Pótóra augusztus 21-én tehető. Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 1. Tanfolyam befizetése: 2019. augusztus 5. Tanfolyam nyelvei: …..
Ha még nincs nyelvvizsgád, több okunk is van arra, hogy a Corvinus Nyelvvizsgaközpontban szerezd meg!  Csak hogy egyet-kettőt említsünk: fókuszált felkészülési lehetőségek, vizsgázóbarát hangulat, jó fej vizsgáztatók és modern környezet… Ezt a nagyon menő videót az Exit Pictures készítette…..
Szuperlatívuszok olaszul, használati útmutatóval   Olaszország irtózatosan jó a melléknevek fokozásában, akárcsak mi! Nézd meg például a szinonimaszótárunkat. Írd a keresőbe azt, hogy „nagyon”. 56 helyettesítő szót fogsz látni és ezeken kívül még számos szleng szavunk is létezik a kifejezésére.…..
Szinte aligha van olyan személy, legfőképpen kisgyermekes szülő, aki ne ismerné akár csak látásból is Peppa Malacékat. Külföldön hatalmas népszerűségnek örvend ez a sorozat, de itthon is sokan kedvelik. Amerikában azonban egy különös mellékhatást okozott: a gyerekek elkezdtek úgy beszélni, mint…..
    Mi az, ami a legtöbb sikeres emberben közös lehet? Valószínűleg sokan nem gondolnak rá, de a többnyelvűség is lehet a halmazok közös metszete. Sokan érdeklődve figyelik a hírességeket, és gyakran ez a kérdés is megjelenik: "Hogy jutott el egészen idáig? Én a közelükben sem tudnék lenni soha…..