Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sadleriana

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két érdekes és érdeklődésre számot tartó téma kerül ma terítékre, ugyanis mindkét témakörben nemrégiben született új szabályozás, melyek fontos változásokat ígérnek. Az egyik az engedély nélkül fúrt kutak legalizálása, a másik pedig az avarégetéssel kapcsolatos új rendelkezés. Terjengős bevezetés…..
sadleriana 2020.06.09 08:09:07
@énisfélek: A fa nem avar. Avarról volt szó
sadleriana 2020.06.09 09:49:27
Hogy is van akkor ezzel a fenyővel... Ha már a csapból is ez a téma folyik./Fotón: saját ezüstfenyőm./ Ünnepi demagógokLassan már hozzászokik az ember szeme, hogy a karácsonyi ünnepek közeledtével megszaporodnak a különféle, igazi fenyőt vagy műfenyőt éltető, illetve elítélő, de mindenképpen…..
sadleriana 2019.12.11 14:14:40
Szerintem azért ne átkozzuk azokat, akik műfenyőt használnak, úgy vélem a
mérleg mind a két oldalára lehet pakolni ezt azt. Mi is műfenyőt
használunk, ugyanazt kb. 8 éve. Anno valóban úgy gondoltam, hogy szegény
fák. Azóta már tudom, hogy a műanyag fa igencsak szennyezi a környezet az
előállítása során. De ennek ellenére nincs szándékunkban visszaállni rendes
fenyőre, ezt még nyugodtan tudjuk használni jó pár évig. Nemcsak azért mert úgy érzem, hogy a műfenyő annyira nem rossz alternatíva, bevallom van benne egy kis kényelmesség is.

Az, hogy vannak akik ebből élnek, ez valóban igaz, de lássuk be, ha valamire nincs igény, vagy csökken az igény, akkor nem a társadalom fogja megszánni az ebben dolgozókat, hanem maguk fognak más szakma után nézni.
Szerintem te sem járnál csak azért Zsigulival, hogy egy olyan
autószerelőnek, aki csak Zsigulit tud javítani, legyen bevétele... Ő fog
megtanulni más autótípusokat is javítani.

Emellett a műanyagipar fejlődik és előbb-utóbb biztos vagyok benne hogy
ezen a területen is meg fognak jelenni a környezetbarát műanyagokból
készült termékek, vagy valami olyan termék ami jó alternatívája lehet a
valódi fenyőfáknak.

De azért nézzük meg azt is hogyha nem lennének ezek a fenyőtelepek, akkor
őshonos fafajokkal teli erdők foglal(hat)nák el a helyüket és számoljuk ki azt is, hogy egy 30-40-50 éves erdő mennyivel többet fotoszintetizál,
mennyivel több CO2-t köt meg, és nyújt élőhelyet őshonos fajoknak, mint egy
ehhez képest "steril" maximum 10-15 éves fenyőültetvény. Ugyanaz mint a
telepített nyárfaerdők.

És ha belemegyünk a részletekbe, akkor számoljuk ki azt is, hogy a fákat
minden évben el kell szállítani, ami szintén környezetszennyezés, az
ültetvényeket fent kell tartani, ki kell vágni, stb.,stb. Ezek is mind ott
vannak a mérlegen. Ahogy az is, hogy egy 30-40-50 éves erdő esetében
megnövekedhet a turistaforgalom, vonzóbb célpont lehet, ami persze
utazással jár, ami szintén környezetszennyezés, és így tovább és így tovább....

Szóval én úgy érzem ez nem egy egyszerű egyenlet (azaz k. bonyolult a
visszacsatolások miatt), rengeteg kis apró részlet van mindkét oldalon és a
teljesen objektív megítéléshez ezekről mind tudni kellene. Persze tisztában
vagyok vele, hogy nagyságrendileg nem mindegyik ugyanabba a kategóriába
esik.
A nők párkapcsolati választásai, későbbi kapcsolatainak minősége sok kérdést felvet, így előbb-utóbb eljutunk a szülői mintákhoz. Az anyával való kapcsolat elsődlegességet élvez ennek boncolgatása közben, azonban méltatlanul kevés szó illeti az apákat, akiknek a legújabb kutatási eredmények alapján,…..
sadleriana 2019.08.23 14:28:20
@Nahalka Noémi: Lehet rosszul fogalmaztam és nem bizonytalanságot kellett volna írnom hanem bizalmatlanságot. Nem tartom ildomosnak, hogy a lányom minden közeledő férfit azonnal a teljes bizalmával fogadjon és szemernyi kételkedés se legyen benne.
sadleriana 2019.08.23 14:31:46
@szepipiktor: Vajon a pipogya férj az pozitív minta? Lehet igazad van, de én úgy gondolom hogy a külsőségeket nem a pozitív minta alapján válassza meg egy ember. Attól hogy jó anyámmal a kapcsolatom, nem biztos hogy ugyanolyan alkatú, hajú, és mellű nőt fogok zsáneremnek tekinteni és fordítva is, ha az apa egy mackós szőrös férfi volt, szerintem ebből nem fog következni hogy a lánya is hasonló külsőségekre fog bukni.
Ha egyedülálló vagy, akkor nyilván te. Neked kell partnert keresned, vagy éppen választhatod azt is, hogy egyedül örömködsz. De ebbe (még) senki nem szól bele. Azért azt ne hidd, hogy amit szingliként művelsz, az később nem számít. Mert amint partnered akad, szinte biztos, hogy…..
sadleriana 2019.06.24 15:20:51
Most akkor mi is a helyzet? Egyik se jó, akkor mit csináljunk? Bármit csinálunk szar. Én úgy gondolom, hogy egy házasság(+család, gyerekek, nászajándékok, stb hozadékok) egy nagyon fontos döntés, ami - ahogy egy csomó minden más is az életben - lemondásokkal jár, cserébe kapunk is jó dolgokat (pl egy társat hosszú időre, akivel nem csak szexelni lehet). Nem lehet mindig csak és kizárólag magunkra gondolni. Nincs szex szevasz, sok szexet akarsz szevasz, nem tetszik a tapéta szevasz, stb. Ha inkább a szexuális életedet helyezed előtérbe akkor pedig lehet hogy mindig megkapod testileg ami kell, de nem biztos hogy lesz egy fix pont az életedben. Te döntesz.

Amit felvázolsz azzal tulajdonképpen egyetértek, valami valahol nem jó és vagy teszel ellene vagy sem, de bármit teszel nem lesz tökéletes. Nyitott kapcsolatot építesz, de akkor valóban "kemény" lélek kell hozzá, vagy lemondasz a szexről, marad a maszturbáció, vagy keresel valakit, akivel kiélheted magad titokban vagy kevésbé titokban. Ha titokban csinálod talán találhatsz egy olyan középutat amin lavírozva egész jól elsétálgathatsz. Ha nem titokban csinálod - értsd keményen hazudozol otthon, kimaradsz indokolatlanul, és még csak nem is adsz a látszatra, azaz tulajdonképpen direkt bántod azt aki nem akarja megadni neked a kielégülést, mintegy jelezve, "nesze, nélküled is megoldom" - az már szerintem egy kicsit genya dolog.

Amúgy szerintem a maszturbáció segít. Amikor feltolul benned a vágy, igenis lehűt, még akkor is ha nem a másik testének vonzó testrészei juttatnak el a csúcsra.
Nemrég vált elérhetővé az Álom Doktor című film előzetese. Ez lesz az a mozi, ami Stanley Kubrick kultklasszikusát, az 1980-ban bemutatott Ragyogását fogja folytatni. Az alap természetesen továbbra is Stephen King azonos című regénye, a főszerepre megnyerték Ewan McGregort, a direktori székbe pedig…..
Az "Együnk több halat" mozgalom lelkes híveként szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy halhoz jutni már a legtöbb szupermarketben is lehet (friss és fagyasztott egyaránt kapható). A Lidl-ben, Aldiban mindig van jó áron, jó minőségű tengeri és folyami halválaszték. Ez tehát nem lehet indok arra,…..
Kacsa és gyümölcs - két jó barát. A kacsahús zsírosságát kiválóan egyensúlyozza a gyümölcsök savanykás íze.  Egy szép nagy hízott kacsamell bőrét óvatosan beirdaltam, sóztam, borsoztam és egy kis provanszi fűszerkeverékkel is megszórtam. A sütőt bekapcsoltam 180…..
A filmes világ sztárjai visszaélnek az esetlegesen megérdemelt ismertségükkel, és a bámészkodók bedőlnek ennek a trükknek. Azért, mert valakit ismerünk valamely művészeti ág képviselőjeként, még nem emeli pulpitusra egy másik alkotói folyamatban. A képernyőn szerzett respect nem váltható át sem…..
sadleriana 2018.05.17 13:10:03
@agregory: Ez azért meredek. Attól hogy valaki nem tud valamit megcsinálni még mondhat róla negatív véleményt, nem? Te minden olyan dologról mindig pozitívan nyilatkozol amit nem tudsz olyan szinten művelni mint az "előadó"? Sosem mondtad egy focimeccs után hogy szar volt a csapat, egy étel után hogy ízetlen volt, egy film után hogy nézhetetlen?
Tömegközlekedem. Kiszállok a metróból, a gyanús foltokat és az elém ugrálókat kerülgetve lassan eljutok a kijáratig, hogy aztán komoly küzdelem árán, az orromat befogva felkeveredjek a villamosra. Nem megyek messzire, de így is elmondható, hogy majdnem minden napra jut egy fenyegetően fellépő,…..
sadleriana 2018.05.17 08:54:18
@vajdasagi: Persze a "magyar ember" mindig Budapestet tartja a világ legszebb városának ;)
sadleriana 2018.05.17 09:02:15
@diszkriminans: Mitől szép egy város?
sadleriana 2018.05.17 09:17:59
@diszkriminans: Igen, valóban, és mivel szubjektív a vita felesleges, mint egy szépségkirálynő-választás
Az emberek általában szeretik kicsit fényezni a valóságot, többnek láttatni akár magukat, akár a környezetüket, mint ami valójában. Különösen sokszor kapnak ilyen megjegyzést a külföldön élő magyarok – és lássuk be, néha nem teljesen alaptalanul. Az alábbi rövid, de annál érdekesebb véleményt Tibor…..
sadleriana 2018.04.23 17:03:52
@szÖveges professzor: Sajnos ez a (történelmi) különbség mindig is meg fog maradni, ahogy fekete afrika és mo között is mindig lesz különbség. Felzárkózni lehet, de az egy hosszútávú folyamat, ehhez generációknak kell felnőni. Nem elég egy vagy két kormány.
sadleriana 2018.04.24 09:23:57
@négyzet: Pontosan. Nem olyan dolgok határozzák meg azt, hogy milyen felnőtt lesz a gyerekből, hogy az anyuka mennyit van otthon vele.
Manapság sokat hallunk az oktatásról. Nem újdonság, hogy a magyar oktatási rendszer a mai formájában egyre jobban mutatja meg számunkra hiányosságait. Diákjaink a nemzetközi felmérésekben rendre egyre lentebb teljesítenek, holott évtizedekkel ezelőtt még sokkal tisztesebb helyen szerepelt hazánk.…..