Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chipolino

247 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Julia Donaldsont valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, akinek a közelében van bölcsődés-óvodás korú gyerek; elképesztően népszerűek a könyvei, méghozzá méltán, hiszen kívül-belül varázslatosak. A Csodakukac eddig még nem jelent meg magyarul, úgyhogy igazi újdonság (az előző új kötetről vélemény…..
Genevieve Gornichecet 2022-ben ismerhette meg a magyar olvasóközönség A boszorkány szíve című, Angurboda történetét feldolgozó könyvével. A vér szövetsége ismét északra repít minket, a mondák világába, és a korábbinál kevésbé statikusan, olvasmányosan és izgalmasan mutatja be a középkori északi…..
Boldizsár Ildikót olvasni nekem mindig különleges élmény – egyedi, össze nem téveszthető hangulata van a meséinek, amelyek mindig többrétegűek, egyszerre tudnak adni a gyerekeknek és a felnőtteknek. Az Amália útjai sorozat első két kötete már megjelent korábban, ez a harmadik viszont igazi újdonság,…..
Már a vége felé járunk az ősznek, valószínűleg hozzám hasonlóan sokan keresnek olvasnivalót a hosszú estékre a gyerekeknek (és maguknak is). A Pagony Kiadó ismét nagyon igényes mesekönyveket jelentetett meg a Könyvfesztiválra, amelyek közül most három olyan könyvet ajánlok, amelyek a…..
Szinte példátlan a magyar sorozatkiadásban, amilyen tempóban az Anassa Könyvek az Alkusz-sorozat köteteit megjelenteti; máris a kezünkben a kiegészítő 2,5. rész (az elsőről vélemény itt, a másodikról itt), Des története, ráadásul nemsokára érkezik a befejezés is. Nagyon rövidke kisregényről van szó,…..
Lenyűgöző ez a kötet. A vizek élővilága hálás téma: különlegesnél különlegesebb kinézetű és viselkedésű fajok élnek a sós és édesvizekben, a magyar olvasók nagyobb része pedig valószínűleg csak az ehhez hasonló könyvekből ismerheti meg a legtöbbjüket. Ez a kötet ráadásul mindent tud, amivel fel…..
T. J. Klune az egyik sztárszerzője a mai fantasztikumnak, és hatalmas köszönet illeti a Metropolis Mediát, hogy (ebben az lmbtq-tematikát finoman szólva érdekesen kezelő hazai könyvértékesítési helyzetben is) sorról sorra elhozzák a magyar olvasóknak a köteteit, ezt a legújabbat ráadásul a külföldi…..
A Pagony Kiadó áldásos tevékenységéről sokszor írtam már – szerencsére ezen a nyáron sem hagynak minket remek újdonságok nélkül. A cikkben szereplő mindhárom könyv gyönyörű kívül-belül, ez az egyik legerősebb nyári felhozatal a kiadótól. Harusnyát boldog-boldogtalannak ajánlgatom, amióta csak…..
A cikk helyenként spoilereket tartalmazhat! Nagy gyengéim a middle grade-fantasyk, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam Viola Szandra regényére, amely a Scolar Kiadó gondozásában jelent meg a Könyvhétre. A kötet nagyon esztétikus, a borító csodaszép, felnőtteknek szóló könyvön is megállná a helyét, és…..
Sokan várták ezt a kötetet magyarul, és én is beálltam a sorba, hiszen minden mitológiára épülő történetet szeretek, és a csodálatos borító alapján is egy varázslatos, meseszerű világot képzeltem el. Az ifjúsági pozicionálást ennél a könyvnél érdemes figyelembe venni a kategória minden…..
Az írás helyenként spoilereket tartalmazhat! Hatalmas felhajtás övezte ennek a kötetnek a megjelenését, és azt kell mondanom, teljesen értem a hype-ot: ez egy nagyon üde és friss regény, amely mind a történelmi olvasmányok, mind a háborús fantasyk kedvelői számára jó választás lehet. Ezen kívül…..
Nagyon nehéz erről a könyvről bármit is írni, mert a témájával és a megvalósításával is darázsfészekbe nyúl a szerző: olyan nőkről szól a történet, akik között vannak elhanyagoló, több esetben bántalmazó anyák is. Emellett pedig bemutat egy olyan rendszert, amely elvileg a gyermekek érdekeit nézi,…..
Az Anassa Könyvek máris megjelentette az Alkusz-sorozat második kötetét (az elsőről vélemény itt), amiért hatalmas köszönet a rajongók nevében. Ez a darab már kicsit hosszabb, de még mindig nem éri el a féltégla méretet, ami hatalmas plusz pont, hiszen láthatóan így is képes koherens, részletgazdag…..
A Scolar Kid az egyik legtöbbet olvasott gyerekkönyves kiadónk, bár főleg a gyerekeknek szóló ismeretterjesztő kiadványaikat forgatjuk. Nagy öröm, hogy egyre több mesekönyvet is kiadnak; a tavaszi újdonságaik közül most kettőt olvastunk el. Mind a kettőben állatok a főszereplők, akik különféle…..
A Pagony Kiadó Abszolút Könyvek sorozata az egyik kedvenc middle grade-sorozatom; sok kötetükről írtunk már, a legutóbb itt. Ezek a könyvek 9–12 éves gyerekeknek szóló kortárs regények, olvasmányosak és izgalmasak, lendületesek, színvonalasak, maiak. Könnyű őket olvasni, mégis elgondolkodtatóak. Az…..
Oravecz Imre a legkedvencebb kedvenc kortárs költőm, és borzasztó hálás vagyok a Magvető Kiadónak, hogy méltó kivitelben szépen lassan újra kiadja az életművet. Több kötetről írtunk már véleményt a blogon (legutóbb itt), és nem titok, hogy a legnagyobb kedvencem a Távozó fa, de ez a kötet…..
Vadadi Adrienn az egyik olyan szerző, aki nagyon jól megtalálja a hangot az óvodás korosztállyal. Szerteágazó az életműve, írtunk már a Kicsimackó-sorozatról (itt), az ovis mesék több kötetéről (itt és itt), illetve az első Barkamesék-kötetről is (itt). Ha a 3­–6 éves korosztálynak keresünk…..
Paul Hollywood előző könyvét nagyon szerettem (Süssünk együtt, vélemény itt), néhány receptet azóta is használok belőle családi eseményekre vagy ünnepnapokra. Így aztán nem volt kérdés, hogy az új kötetét is elolvasom, annak ellenére, hogy finoman szólva nem állnak közel hozzám a piték és a…..
Végéhez érkezett az Évszakok-tetralógia (az Őszről vélemény itt), melyben egy édesapa mutatja meg lányának az őket körülvevő világot. Ez a kötet a legvaskosabb a négy közül, és a Tavasz után itt Knausgård visszatér a másik két kötetben megismert esszés formához, ezen kívül pedig rengeteg…..
Régóta szemeztem már a könyvvel, külföldön elég nagy visszhangja volt, és Jay Kristoff szerintem jól ír. Nagy öröm, hogy a Könyvmolyképző elhozta nekünk, Benkő Ferenc ráadásul nekem A holló jele sorozattal már bizonyította, hogy hitelesen tud grimdark fantasyt magyarra átültetni. Nem a kedvencem ez…..
Újabb kiadó szállt be a magyar romantikus-erotikus fantasykiadásba, az Anassa Könyvek ráadásul elég erős felhozatallal indított. Az Alkusz-sorozat első kötete nagyon igényes, szép könyv lett, remélem, hogy el fog jutni a célközönséghez, mert igazán megérdemli, hogy az egész sorozatot a polcunkon…..
Nagyon sokszor nagyon sok helyen elmondtam már, mennyire szeretem ezt a sorozatot (az első részről vélemény itt, a másodikról itt), egyszerűen kívül-belül csodálatos. A Könyvmolyképző Kiadó szerencsére gyorsan hozta egymás után a részeit, ezzel a kötettel pedig véget ér ez a varázslatos utazás. Aki…..
Közelednek az ünnepek, kezdi elárasztani a könyvesboltokat a gyerekkönyves kiadók ünnepi kínálata, és néha nehéz eldönteni, mit is válasszunk a gyerekeknek a fa alá. A Pagony Kiadó könyveivel szerencsére nehéz mellényúlni; most három olyan könyvet néztünk meg, amelyek a bölcsődés-óvodás korosztályt…..
Bevallom, előzetesen nem sokat tudtam a könyvben leírt eseményekről, ezért is akartam elolvasni, illetve mert szerettem volna valami rövid, de velős szépirodalmat olvasni. Ennek a kötet tökéletesen eleget tett: alig tudtam letenni, vitt magával egészen a végéig, ami viszont nekem sajnos kicsit…..
Itt az ősz, jönnek a bekuckózós esték és az esős napok, amikor nem lehet játszóterezni vagy kint szaladgálni, úgyhogy valószínűleg egyre többször kerülnek majd elő a mesekönyvek. A Pagony Kiadó Könyvfesztiválra megjelent újdonságai közül most három korosztálynak ajánlunk olyan kiadványokat, amelyek…..