Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Azhát

0 bejegyzést írt és 1309 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Praxis!   Érszűkületet állapítottak meg a bal lábamon.Nos kezelgették is rendesen.Míg egy napon szövevényes úton bekerültem a Bajcsyba.(de minek). A nagy tudású orvosok kitalálták,hogy MINDKÉT LÁBAM amputálják!Nos ezt a tényt csak a műtőasztalon hallottam…..
Azhát 2011.12.20 09:06:30
Azhát 2011.12.20 10:41:23
@HalivudEstevez:
"Én olyat hallottam, hogy elvették a rokkantnyugdíjat a féllábútól, hiszen kapott remek művégtagot. (ami bersze begyulladt az illesztésnél) "

Á, én ezt nem hiszem el.
Azhát 2011.12.20 11:54:03
 Elég durva, nem?! Ő bizony egy pasi. Andrej Pejic, a mindössze 20 éves tuzlai modell, aki azzal vált híressé, hogy olyan, mint egy nő. A félig szerb, félig horvát fiú nyolc éves volt, amikor az anyukájával Ausztráliába költöztek. Ott fedezték fel, és az ügynökségek…..
Azhát 2011.12.15 15:07:04
@pcr:
"Azért jöttem, hogy leírjam a véleményemet."

Örülünk :)

"Engem felháborít egy női fehérneműbemutatón egy homokos férfi szerepeltetése."

Mondjuk csak pár fotóról van szó, de sebaj :)

"Menjen mutasson be szintén homokos társainak ruhákat egy homiknak való bemutatón. "

Csak kétszer szerepel a mondatban a homokos szó? :))

Fentebb persze írták, hogy felesége van (én nem tudom), de ez téged se riasszon el a véleményedtől :)
Azhát 2011.12.15 15:28:32
@anna333:
"Nem házas, csak fényképezték egy magazin számára szép fehér fátyolban egy hozzá nagyon hasonló félmeztelen lány társaságában. "

Atyaisten, akkor télleg homi!
Gondolom, akváriuma sincs!
Azhát 2011.12.15 15:45:51
@anna333:
"Mellesleg mért olyan fontos ez neked, mért véded ennyire ezt az egészet?"

és pcr-től is megkérdezed, hogy ő miért támadja ezt az egészet? :P
A mellrák veszélyes, a mellrák halált okozhat, a mellrák megelőzhető. A tegnapi poszthoz hasonlóan akár így is kezdhetném a mait, de nem akarom ismételni önmagam. Azt viszont mindenképp el kell mondjam, hogy az AIDS-szel szemben ezt a betegséget viszonylag könnyen fel lehet ismerni.…..
Azhát 2011.12.15 12:20:23
@newtehen:
Igen, de direkt nem akartam női/férfi-dolgot írni.

A prosztataráknál picit nehézkesebb a kézzel való vizsgálat...
Azhát 2011.12.15 12:44:26
@Six:
"de sokkal izgalmasabb! "

Hát, ha a te urológusod harmincas doktornő... :)

@Mészáros Laci:
Úgy vélem, hogy a mellrák ilyen kiemelése nem a rákról szól, hanem arról, hogy a nők mennyire fontosnak tartják a mellüket.
Amivel nincs gond, mert a pasik is fontosnak tartják a nők mellét.
Azhát 2011.12.15 13:54:08
@Mészáros Laci:
"esetleg ő maga a harmincas urológus doktornő :-) "

Ez esetben szeretnék kérni egy időpontot... :)
Iszonyú szar lehet most az Összeesküvők mellett dolgozó kreatív szakembernek lenni, nem elég, hogy a műsor már régen nem hozza a kezdeti, dettó bukásnak számító 20 százalékos közönségarányt sem (a mélypont 13 százalék volt ezen a héten), a fináléhoz közeledve azon vették…..
Azhát 2011.12.15 12:28:00
@[medi@slag]:
"amikor Medgyesi P. miniszterelnök volt, a pici lánya akkor kezdett műsort gyártani az MTV-nek, a pasijával kézenfogva, akit történetesen Hajdú Péternek hívnak...

Érdekes módon akkor nem született sok cikk azt firtatva hogy ez hogy lehetséges"

Más létezett akkor ez a blog???

Mert később ekézték eleget tornóczkyt...
Az új vasúti menetrend néhány nappal ezelőtti életbe lépése tökéletesen bizonyítja, hogy alapvető tévedés volt - részemről is - azt feltételezni, hogy az Orbán-kormány által kinevezett új MÁV-vezetés nem meri meglépni azt az aljasságot, hogy szárnyvonalakat zárjon be. Aki…..
Azhát 2011.12.15 12:17:53
@Frady Endre:

Ez már igen!
Frei Tamás svájci síelése során készített interjút a több száz tudós által vadászott részecskével, Higgs Bozonnal. A magányos részecske éppen St. Moritz-ban forraltborozott egy hüttében, amikor az arra síelő Frei felfedezte. „Kérdeztem, hogy dajcs vagy englis? Erre…..
A viszonteladói T-pontokkal egyáltalán nem törődik az extelefonmonopólium, ezért lehetséges, hogy rengeteg helyen retardáltakat alkalmaznak. Akik új telefon vásárlásakor nem próbálják ki, hogy tényleg működik, bekerülnek a végtelenségig szervizelős történetbe. Hihetetlen,…..
Azhát 2011.12.14 12:35:46
hm
Kis híja, hogy nem történt vérontás, miután naiv vásárló véletlenül kipróbált egy nem teszter szempillaspirált az Árkád Rossmannban, de a teljes személyzet így is felvonult. A kiskereskedelmi áron 1200 forintért árult spirál akár 5-600 forintra is visszavághatta volna az…..
Hétfő este homokszem került az MTI Hírcentrum gépezetébe, az esti Híradóban véletlenül beszámoltak a Parlament kulturális bizottságának az Új Színház igazgatói pályázatáról szóló üléséről, méghozzá úgy, hogy arra nem ment el sem Tarlós, sem Dörner, sem pedig a…..
Azhát 2011.11.08 16:43:03
@sierrahun:
Írd le a saját szövegedet, csak helyettesítsd be a nácit sztálinistára/kommunistára...
Hihetetlen, de igaz: a közszolgálati tévé műsorainak híre a tengerentúlra is eljutott. Na nem a Hacktion jogaiért könyörög sírva a Fox vagy Jimmy Kimmel szeretne tanulmányútra jönni a DTK-ba, egyszerűen annyiról van szó, hogy az NBC decemberben mutatja be a Maradj talpon! amerikai…..
Ezzel a címmel indult útjára az új MAGYAR vetélkedő az MTV-n, azazhogy milyen vetélkedő?Tudásalapú grandiózus versenyshow! Így hirdeti magát a "királyi" tévén az új műsor, ami kiválóan felépített darab, hiszen ha Ön végig bírja nézni az első 2 percet, akkor igen,…..
Azhát 2011.11.08 13:10:08
@Steppenwolf:
Nem érted, de sebaj :)

Nézzed csak.
 Visszavonni a Kossuth-díjat azoktól, akik méltatlanná váltak rá? Mekkora ostobaság ez már megint! És persze itt nem a szerencsétlen, holokausztkárosult Kertész Ákosról, nem az adócsaló bohócról, Sass Józsefről van szó, hanem azokról a százakról, akik nem tettek semmi…..
Azhát 2011.11.07 15:36:35
@Muad\\\'Dib:
"Érdekes, én úgy tudom, minősíthetetlen, ocsmány kijelentései miatt vonták vissza a díjat Kertésztől."

Hát, akkor Adytól is visszavennék, mert ő is ilyesmiket írt le rólunk...
Azhát 2011.11.07 15:44:34
@pcr:
"Most arról a "hős" Kossuth Lajosról van szó, aki mikor érezte, hogy xarban van a haza, akkor lelépett, mint curva a díványról. "

ó ó ó ó , hát ha még Kossuthról sem tudunk konszenzusra jutni, akkor hogy tudnánk pl. Kertésszel vagy bárki mással kapcsolatban? :))))
Azhát 2011.11.07 15:45:47
@Muad\\\'Dib:
"Más korban, más körülmények között és más kontextusban tette "

Nem tudom :)
A kor más volt, a körülmények talán... ámbár ha újraolvassuk Ady prózai írásait, azt látjuk, hogy nem is mások a körülmények..

Ugyanolyanok...
Szédületes reggeli indító ez az utaspanasz, ahol a dolgozó ember kifakad a busszal utazó gyerekek és anyák miatt, majd javasol, nem is akármit. Sokat nem is lehet ehhez hozzátenni, nem rontanánk el holmi járatsűrítésről és nagyobb buszról szóló javaslatokkal, inkább tessék csak…..
Most néztem meg az asszonnyal az "Egy lányról" (An Education) c. filmet, amelyben a latinnak is jutott némi - persze méltatlan - szerep. Hogy az is értse, aki még nem látta (spoilerveszély nulla): van egy londoni kamaszlány, akit szülei Oxfordba szánnak, angol irodalom szakra (ez ugye…..
Azhát 2010.04.21 08:06:02
@tewton:

Hát elég extrém nézeteid vannak :)

"Pl. Caesar önmagában kevéssé érdekes (i.e. unalmas),

Pedig egy hadvezér, aki a hadjáratairól ír :)

"Cicero pompás de javarészt érdektelen (perbeszédek...? még magyarul se olvasnám, a Tusculanae disp. meg a De nat. deorum meg nem részei a kötelező kánonnak, a Somnium a Macrobius-kommentár nélkül csak valami gyerekes álmodozás)"

Tehát ami perbeszéd az unalmas, ami meg szépirodalom az meg gyerekes álmodozás? :)

"Vergilius 2-3 félév syntaxis nélkül _és_ kommentár nélkül kb. érthetetlen, egy aknamező (pl. ki a fene az a Cyllenius?"

Már bocs, de ha egy kicsit is beleolvastál volna pl. Homéroszba, vagy éppen belenéztél bármilyen könyvbe, amely a görög mitológiáról szól, akkor ezt tudnod illik.
Ha meg nem olvastál bele ilyenekbe, akkor ne csodálkozz, hogy nem érted Vergiliust, meg a többit, hiszen azok millió szállal kötődnek a mitológiához...
És nemcsak Vergilius, de Horatius, vagy éppen Martialis is.

"Seneca meg Tacitus, akikért tényleg érdemes megtanulni latinul, teljesen el vannak dugva."

Miért érdemes éppen miattuk? :)
Mondjuk Senecát még értem, hogy miért :)
Idén március 9-én lett volna 100 éves Lénárd Sándor orvos, író, költő, nyelvész, fordító,  s eme évforduló emlékére egy szép virtuális kiállítás jelent meg a Magyar Elektronikus Könyvtár honlapján, az ún. Lénárd-szemináriumot szervező Vajdovics Zsuzsa…..
Azhát 2010.03.16 16:35:30
@G.d.Magister:
Kár.
Arra céloztam, hogy Karinthy nem fordíthatta le szószerint, hogy "aki itt átmegy, azt lelőjük", mert ilyet nálunk nem írnak, nem mondanak.
Gondolom ilyet Lénárd se akart írni a latin fordításban, merthogy a rómaiaknál se volt meg ez a - valljuk be: - elég kemény szövegezésű szabványszöveg. Vagy megvolt??
Egy római földbirtokos milyen táblát tett volna ki a birtoka bejáratához? Ez a kérdésem :)
Azhát 2010.03.17 07:32:47
@lüke:
"de osztrákokra is hatással volt:
Torberg"

Friedrich Torberg? Schuler Gerber hat absolviert???
Őrá is hatott? Hogyan? Honnan ismerhette?
Azhát 2010.03.17 07:38:52
@G.d.Magister:
"én is olvastam a Karinthy-naplót, de a találkozásra sajna nem emlékszem..."

Én se, pedig...
Egyáltalán: járt a 2. vh. után Európában Lénárd???

Hogy leveleztek Cinivel ez tuti, sőt K. Marcinak is küldött levelet Lénárd. Marci idézi is az Ördöggörcsben.
A katasztrófa­védelemnél dolgozom közalkalmazotti munkaviszonyban. A közvetlen főnökömnek a 2010– es törvénymódosítást követően le kellett volna mondania a nyugdíjáról(egy időben volt aktív, hivatásos dolgozó munkabérrel és nyugdíjas, havi nyugdíj…..
Azhát 2010.03.03 09:42:46
@zéka:
"Tudom, hogy most mindenki mókázik, de én ebben semmi vicceset nem vélek felfedezni."

Hidd el, mi is csak kínunkban nevetünk...
A dohányzás életstílus. Legtöbben szinte észre sem veszik és már a dohányzás nyújtotta életritmus rabjai. Milyen már a kávé cigi nélkül? És mit csinálsz szex után? Hogy kínálod meg a csajt cigivel, ha nem dohányzol? (Egy ismerkedési lehetőséggel kevesebb.) Hogyan…..
Feliratok IV. Aki Pozsonyban jár, legjobb, ha a Szent Mihály-kapun keresztül közelíti meg a régi belvárost. E kapu volt régtől fogva a város fő bejárata. Már 1410-ben említik. Komoly erődítmények védték, s persze a kapu fölött magasodik a Szent Mihály-torony is, a város egyik…..
Azhát 2010.01.19 12:29:00
@G.d.Magister:
na igen, de Mohács előtt még nem voltunk "kis ország"...

Mellesleg a Mohács felé meg arról szól, hogy három hazaszerető magyar ember (három különböző országrészből) megy, hogy részt vegyen a mohácsi ütközetben. Mindegyik érzi, hogy a törökök fognak győzni, sőt, szinte reméli is ezt, ugyanis (más-más oknál fogva) mindegyik meg van győződve arról, hogy ha a törökök győznek Mohácsnál, akkor Magyarország számára csak jobb lehet...
Egyébként 1908 környékén írta ezeket a novellákat emlékeim szerint... kb. akkor amikor Ady is írta a Nekünk Mohács kell című versét... ha jól tudom.
A miért nem dolgoznék a Mekiben c. írásra reagálva szeretném leírni a történetemet. Diplomás, nyelveket beszélő 31 éves lány vagyok Bp-ről. Szüleim már nem élnek, rokonom nincs, barátom, mikor megtudta, h munkanélküli lettem: elhagyott, így anyagilag nem tudtam kire…..
Azhát 2009.11.12 15:58:47
@nyíregyházi betti:
"A tv-internet-telefon pedig része a civilizált emberiség életének."

:))) És pl. a könyvek nem? :)

Szeretnélek megkérni, hogy nézz át néha a comment.com blogra. Ott időről időre felbukkannak emberek, akik közlik, hogy hülyeség a tévézés, agyromboló tevékenység, és inkább azt javasolják, hogy olvassunk, hallgassunk zenét, beszélgessünk stb.
Mindezek ellen nem volt megfelelő érvem (hiszen nekem is van tévém), ezért jó volna ha jól kiosztanád őket is... :) Megtennéd? :)
Azhát 2009.11.12 16:10:59
@nyíregyházi betti:
"A rossz könyv, a rossz tv műsor, az idegtépő zene, a kellemetlen társaság is agyromboló.
Nem az információhordozótól vagy közvetítőtől függ a minőség, hanem a tartalomtól."

Nyilván. Csak a tévében minden rossz - mondják :)

Egyébként itt sem ajánlotta senki, hogy ne legyen tévéje valakinek, pusztán annyit mondtunk, hogy talán vannak olcsóbb módszerek is a tévézésre, mint az x ezer forintos kábeltévé-csomagok...

"Na, megyek a comment.com blogra mert ez itt már off."
Sok sikert :)

mellesleg nemcsak a tv-internet-telefon "része a civilizált emberiség életének", hanem sokak szerint az autó is, meg a napi 8 óra pihenés, meg a ... :)))
Azhát 2009.11.12 16:36:08
@nyíregyházi betti:
mármint azt, hogy :"mellesleg nemcsak a tv-internet-telefon "része a civilizált emberiség életének", hanem sokak szerint az autó is, meg a napi 8 óra pihenés, meg a" ?

és az mit jelent, hogy "része"? hogy akinek nincs valamelyik az nem civilizált ember?
vagy azt, hogy ezt az államnak ingyen kéne nyújtania, ha civilizált állampolgárokat akar?
Rendszerváltás helyett csak módszerváltás volt – halljuk gyakran sokak szájából, a jobboldalon is. Ahogyan a baloldalon is lehettek, akik így gondolkodtak, vagy legalábbis a csalódottsági mutatókat kihasználva meghirdették a jóléti rendszerváltás programját. Azzal a száz…..
Azhát 2009.11.10 09:17:12
@-dobray- (dszg):

Már több topikban volt arról szó, hogy az 1989-es MSZMP-t nem nagyon érdemes az NSDAP-vel összehasonlítani. Egész egyszerűen azért, mert '89-re az állampártnak már nem volt akkora hatalma.
Az NSDAP-t 11 év nagyon kemény uralom után döntötték meg, méghozzá háborúban, idegen ország katonái. Az MSZMP-t meg 33 év egyre lanyhuló uralma után, békésen, megegyezéssel. Kb. olyasmi történt mint Spanyolországban, Franco halálakor. Ne felejtsük el, hogy Franco is "fasiszta" volt, a rendszere is az. De nem háborúban döntötték meg, hanem szép csendben kimúlt, ahogy a "feje" meghalt. Volt Spanyolországban nürnbergi per? Tudtommal nem volt. Ugyanez a helyzet. Ez van.
Azhát 2009.11.10 10:03:00
@-dobray- (dszg):
"nem kell mindenben állandóan demokratának lenni, sőt. A kommereket ki kellett volna paterolni, és kész. "

Hááát... ez is egy álláspont. :)
Csak vigyázni kell vele, mert demokrácia csak ott van, ahol MINDENBEN demokrácia van! (Hozzátehetnénk: sajnos, mert ez egyben a demokrácia gyengesége is.)
Közhely ugye, hogy milyen szar dolog, hogy egy demokrata még az antidemokratikus dolgok ellen is csak demokratikus eszközökkel élhet(ne).
Vagy ahogy Cobretti mondta: ha egy bűnözőnek nem kell betartania a szabályokat, a rendőrnek meg igen, akkor a rendőr elvesztette a harcot...

Ugyanakkor én nem is feltétlenül a demokráciára gondoltam, talán János Károlyék sem a demokrácia miatt nem csináltak pereket a francoista rendszer túlélői ellen... talán csak azért, mert nem tartották érdemesnek. Talán ott is az volt a helyzet mint nálunk a nyolcvanas években, hogy az átlagember már csak nevetett a párton, a párttagokon, a május elsején díszőrséget álló munkásőrökön meg kifejezetten röhögött (ez a saját példám :) ....

És ahogy Robinzon Kurzor írta, az igazán nagy kommerek el is tűntek a politikából. Attól, hogy pl. Berecz Jánost vagy éppen Losonczi Pált törvény elé viszik, még nem alakult volna másképpen Magyarország sorsa ez alatt a húsz év alatt...
Félrefordítások Bálnaiskola 2009.11.09 18:54:52
Az ismert gyermekvers jutott eszembe djkaty beküldéséről:Nemrég kezdtem el Frank Schätzing Raj című könyvét, magyar fordításban, ami egyébként egész jó minőségű, de aztán a következő mondatra leltem: "A három méter hosszú, henger alakú eszköz, tele érzékeny…..
Komolyan mondom, írni kellene egy tanulmányt az NBC elmúlt három évéről, az elhibázott programming-döntésekről, a berendelt faszságokról, a kilométerekről üvöltő buktaszagú projectektől és az ezekhez kapcsolódó, minden bizonnyal szanaszéjjel kokózott fejjel adott…..
A Fidesznek már régóta megvan a combos médiabirodalma. Benne két tévével (Hír és Echo), két napilappal, rádióval (Lánchíd), és a két közpénzen jelentősen stafírozott hetilappal (Heti Válasz: 2 milliárd forintos támogatás, Demokrata: Andrássy úti szerkesztőséghez…..
Ne feledjétek, indul a "megmérettetés", azaz vasárnap kiválasztjuk a Hét Dolgozóját. Jó munkát Mindenkinek! Egy olyan problémáról szeretnék Nektek mesélni,amelyről eddig nem nagyon volt még szó a blogon. Pályakezdő frissdiplomás vagyok,ha eddig 100 jelentkezést nem…..