Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lenörd hofstadter

0 bejegyzést írt és 895 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiszállunk a Hyperloopból, besétálunk az előcsarnokba, ahol beszállunk a hengeres kapszulába, amely szinte nesztelenül suhan velünk a csillogó, modern épület szintjei között felfelé vagy lefelé. Ez akár Elon Musk vagy Richard Branson víziója is lehetne, azonban míg a légritkított csőben való…..
Megérkezett! Délután 5 óra óta elérhető a Universal Pictures különböző Youtube csatornáin, és most már a UIP-Duna Film csatornáján is, a Jurassic World: Világuraom - Előszó! A várva várt film nyitánya az alábbiakban megtekinthető, részletek a tovább mögött, többek között arról, mit mondott a…..
real history A Gyatlov hágó titka 2021.10.23 12:38:09
 Ki vagy mi ölte meg kegyetlen módon 1959-ben kilenc tapasztalt hegymászót a Gyatlov hágón?  Az oroszországi Urál hegységben lezajlott dráma mai napig foglalkoztatja az embereket és a kutatókat. A hegymászókat a jeti vagy földönkívüliek végezték ki? Egyik sem? Inkább egy félresikerült KGB manőverről…..
lenörd hofstadter 2021.10.25 16:50:35
@horrorpornó bábszínház:
Csaxólok, a rádióhullámok befogása a SETI-s pofa évtizedeken árhidaló zseniális húzása. Akiktől pénzt tarhál, azok fizikai tudásukkal nagyjából a laposföldesek szintjén tengődnek, nem nagyon vannak tisztában a rádióadások fizikájával, és elhiszik neki, hogy ET 10-100-1000 fényévekről rádiójelet küld.
Hasonló okos húzással bírt az a pofa amelyik a Földről lézerrel akarja gyorsítani az űrszondákat.
Ki (a) meleg az Orbán kormányban? Kétségtelen tény, hogy a hódmezővásárhelyi villamos már feljött a szegedi fővonalon, Kőbánya – Kispestnél megállt egy pillanatra, aztán megjelent a 4-es 6-os vonalán a körúton, és egyre inkább úgy tűnik, hogy nem tudjuk meddig jut, és végül, hol fog megállni az…..
Nincs még elég öldöklős számítógépes játék, nincs elég brutalitás a való életben, Semjén Zsolt megnyilatkozása szerint a Vadászati Világkiállítás legfontosabb célközönsége: a gyerek. Csodás! Tulajdonképpen minden összefügg mindennel, mondhatnánk. Hiszen a magyar vezetés kimondott szándéka, hogy…..
lenörd hofstadter 2021.10.04 12:28:24
@6.Lenin:

Nem kicsit vicces ahogy a helikopterről háziállatra lövöldöző tömjénzsóti haveroddal a celeblistádon hülyét csináltál magadból Kádár emlegetésével.
Ma kivételesen kihagyom ebben a cikkben a politikát, de azért persze szőrmentén csak belekerül majd, hiszen minden mindennel összefügg. A politika is a reklámmal... Mert ma a reklámokról lesz szó. Sajnos már meg kellett szoknunk azt, hogy a legváratlanabb pillanatokban tolnak elénk a televízióban,…..
lenörd hofstadter 2021.09.29 14:28:02
@zord íjász:

A varázsszó amit keresel, az "1 óra alatt lejátszható reklámidő". Ez törvényben meghatározott idő, akit érdekel kikeresi, én nem foglalkozok vele ennél mélyebben.
A többi csak kaka-paszírozás, mindegyik TV úgy alakítja a műsorát az ajánlóblokkokkal finomhangolva, hogy a néző ne tudjon átmenni más csatornára, mert ott is azt látja.

"Fizess elő a HBO-ra és a reklámmentes társaira, ahol napi 24 órában nézhetsz megszakítás nélkül filmeket. "

Ja. Azt a hármat ami új a félévben, egy hétvége alatt ki lehet végezni, és marad a 10-20-30 éves zsékategória ami mindenkinek a könyökén jön ki. Igaz, ha valaki a csöcs-vér-szadizmus összeállításra gerjed az könnyebben talál megfelelő műsort.
 A középkor népszerű témája a filmeknek és a sorozatoknak, mozgóképen gyakran jelenik meg a korszak. Ám a látványosság és a filmes hatás kedvéért gyakran olyan megoldásokat is használnak, amelyek rendkívül távol álltak a mindennapi valóságtól. Tíz középkorral kapcsolatos gyakori filmes klisét…..
lenörd hofstadter 2021.09.27 13:17:07
@eßemfaßom meg áll:

"A csaták legnagyobb harcosai nem viseltek sisakot"

Ugye az még neked is megvan, hogy magadból csinálsz hülyét ha nem érted a bekezdés címét és ostobaságot brekegsz mert nem fogod fel a lovagi sisak és az egyszerű közkatona fejvédője közti különbséget.

Segítek, bár ismerve a képességeidet, úgyis kiborulva fogsz hisztériázni:

"legnagyobb harcosai"

Ezek nem a bocskoros, ásóbot mellől elrángatott jobbágyok voltak.

Pááá, hanyagolj.
A mai egy érdekes történet, ami ugyan nem most történt, de azóta is sokat gondolkodtam rajta, szóval úgy vélem talán érdemes foglalkozni vele. Az internet sötét bugyraiba tévedtem, ahol a szamurájkardok világa találkozott a gyermeki fantáziával...
Oly sok szakmájához jól értő, elhivatott, sikeres projektvezető dolgozik a nagyvállalati és informatikai projektek világában. Igen ritkán, de találkozhatunk olyanokkal, akik félreértelmezik projektvezetői feladatukat, és nem a megfelelő attitűdöt mutatják projektmenedzseri tevékenységük során:…..
Tegnap végre mindenkinek kiküldte az Apple az idei őszi showra szóló meghívót, ahol leleplezik majd az iPhone 13-at (vagy 12S-t, még meglátjuk), valamint az Apple Watch Series 7-et. Elképzelhető, hogy lesz még egyéb is, de ez most mind mellékes, ugyanis világraszóló újdonság következik. Aki…..
Gerillakuka Bomlasztási kísérlet 2021.08.31 14:01:29
Blogunk nem feltétlenül (csak) azért született, mert osztani szeretnénk az észt, inkább beszámolunk arról, mit is teszünk, és hogyan próbálunk egyre több embert bevonni a fenntarthatóbb életvitelbe. Aztán jött az járvány, és rendezvényzöldítő tevékenységünk háttérbe szorult. De amellett, hogy a…..
fáymiklós Képtelenség 2021.08.07 07:37:53
Az történt, hogy bámészkodtam a vízparton, és megláttam egy apát, amint lelkesen játszott a kislányával. Beültek a vízbe, élvezték, hogy felborította őket a hullám, nevettek, bájosak voltak. Zsebemben a fényképezőgép, nem álltam ellen, leguggoltam, elkattintottam. Nem kellett volna. A zord atya…..
A barátokkal otthon folytatott, elhúzódó kártyapartik során biztos sokan gondolják fárasztónak a paklik állandó keverését (vagy nem). Szerencsére az elfáradt kezek pihentetésére már régen megalkották a megoldást, amely nem más, mint az automata kártyakeverő gép...
Képzeljük el, hogy a Föld végzetes veszélybe került. Az emberiség néhány évtizeden belül megtizedelődik, az odavezető egyre kétségbeejtőbb évek során éhínség, háborúk és járványok kezdik ki a civilizációnk alapjait, a túlélők pedig napról napra követhetik, hogyan válik egyre reménytelenebbé harcuk a…..
lenörd hofstadter 2021.08.03 11:35:37
@PFreddy:

Nem kicsit vicces, de elég csak egy magyar könyvet említeni, és már a nagyja le van fedve:

A Galaktikai Urai

Szóval nem túl sok eredetiség lehet a könyvben.

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A Kígyó Szíve
ha már a légkör különbözőségénél tartunk.

Egyik nagy kedvencem.
Szép hely az, ha csak ezredannyi pénzem lenne, mint Lölőnek, mennék is körülnézni, még okosodnék is belőle, többet, mint egy mézeshetes-magángépes, Maldív-szigeteki kiruccanásból. De én már csak olyan földhözragadt, meg csóró ember vagyok, hogy ha már utazhatnék, inkább megspendíroznám, hogy a…..
Láttál már repülő elefántot? A Jó reggelt, Vietnám! kapcsán említettem, hogy erről a konfliktusról alig készült vígjáték, most pedig megállapíthatom, hogy családi film se sok. Valószínűleg a Dumbó-hadművelet az egyetlen, s ezt nem meglepő módon a Disney Stúdiónak köszönhetjük. A zöldsapkás Doyle…..
Fotó: Media1.hu Másfél évtizede léptem be a Beol.hu szerkesztői közé, egész pontosan projektvezetőként intézgettem szeretett portálunk dolgait egészen 2014 elejéig, azaz nyolc évig. Nem a megemlékezés, illetve a félig kerek dátum miatt jutott ez eszembe, hanem a drága hazánkban folyó…..
Nem is olyan régen szereltünk egy itthon eléggé ismert (és talán picit túlárazott) márkájú érintőkapcsolót, és a kollégámban felmerült a kérdés (ő viszonylag “friss hús”), hogy ez vajon hogyan működik.Mivel ezt az alap villanyszerelő iskolában nem tanítják (talán nálunk még szóba került, de nem…..
lenörd hofstadter 2021.07.25 07:34:15
@kvp:

"ps: Az elsoeves villanymernokoknek mar elmagyarazzak a mukodeset... "

Sok mindent megmagyaráztál a mai egyre több éjsötét mérnökkel kapcsolatban.
Anno én is elsőben építettem az első érintőkapcsolómat, igaz az szakközép első volt.
Nálunk az első év még nem a középiskolás és némelyik libával bejutott egyednél az általános iskolai anyag pótlása volt.
Nagyon nagy kedvencem, amikor olyan panel tömbben dolgozunk, ahol szemben is egy másik tömb van. Ilyenkor nemcsak a szemközti tömb lakóinak mindennapi életét tanulmányozhatod azon a héten, amikor ott dolgozol, hanem azt is könnyedén megszámolhatod, hogy hány klíma van az adott lépcsőházban. Nem…..
lenörd hofstadter 2021.07.16 08:01:29
@CyberPunK:
Mutass.

De ezt próbáld olyan magyarázkodással, amit beveszek.
Tudod én voltam az aki a frissen épült BKK-ban (gugli a barátod) bedugtam a falon figyelő 32-es aljzatba a 23 ampert fogyasztó készülékemet, oszt néztük ahogy a falon végig megjelenik egy barna csík és kifüstöl a csatlakozóhoz vezető kb. egyes drót.
Szóval lássuk a magyarázkodást, hogyan tudja a telepítő elbacni?
Mi a fura vidékiként a városban és mi a fura „pestiként” vidéken? Falun a kocsma -bármilyen külső állapotnak is örvend- a közösség lelke. Ha bármilyen infora van szükséged nem a neten találod, hanem a kocsmában. Legyen ez szakember, bevásárlási téma, útbaigazítás, recept, befőzési tipp,…..