Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lenörd hofstadter

0 bejegyzést írt és 954 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
wagmg Lerohannak minket az oroszok? 2022.04.19 09:58:22
Hát persze, ez a nagy kérdés, ami minden magyarnak a fejébe jár, megint jönnek az oroszok? Megint lerohannak minket, megint háború lesz, megint kezdődik? Lehet hallani ilyen véleményt is, olyat is, jönnek, nem jönnek, valószínűleg jönnek, eszükbe sincs. Célkeresztben vagyunk vagy nem? Mi lesz?…..
Nemigen hiszem, hogy bármi újdonságot tudnék mondani Hofi Gézával kapcsolatban, úgyhogy meg se próbálom. Egy biztos: nincs még egy olyan humorista, aki ekkora hatással lett volna nemzetünkre. Poénjai és gondolatisága generációkat nevettetett meg és gondolkodtatott el, szállóigéi…..
lenörd hofstadter 2022.04.11 14:17:37
@midnight coder:

Hofi nem a rendszert bírálta, hanem a rendszer működéséhez szükséges "majdnénmegmondom" oldalt szolgáltatta. Ez volt a feladata abban a rendszerben, azt mondott ki amit megengedtek neki és azért mondta, mert ez volt a rendszerben elfoglalt helyének a feladata. Meg is kapta érte a megfelelő baksist, az ellátást, stb...
Nem csodálom, hogy vérfideszbolsevikként nem érted, viszont hibátlanul mutatod be azt amit az Indexről írtam. Igen, pontosan így csinálják, mint te.
lenörd hofstadter 2022.04.11 14:19:47
@eßemfaßom meg áll:
Stimmel, a rendszer erre a szintre még nem jutott el, most még meggyőződésből csinál hülyét magából az előző rendszer sok kegyeltje.
Ne aggódj, a pénzhiány, a gazdaság full beborulása és a fideszbolsevikek pozíció és koncharca meghozza majd ezt is már ebben a négyéves etapban.
    Sic transit gloria mundi. És így múlt el a világ dicsősége Márky-Zay Péter számára. Oké, tudom, volt ott pár szomorú alak még (mind a saját családtagja), de ő hat párt MINISZTERELNÖK jelöltje volt! Hat párt állt mögötte. Hat párt "kapitánya" volt. Még vasárnap reggel is, amikor még éltek…..
Orbán Viktor a „Reakciós Hadiállam” ideológiájának képviselője volt a világpolitikában. A „Reakciós Hadiállam” szemben áll a világias modernitással és a kapitalizmussal; eszményképe a hierarchikus kollektivista társadalom, amelyben mindenki „jó katona módjára” fegyelmezetten szolgálja a magát…..
lenörd hofstadter 2022.03.28 19:07:46
@belekotty:

"A több mint 95 millió taggal rendelkező párt Kína megkérdőjelezhetetlen ura."

Ez mulattató volt, jót nevettem rajta.

Anno a mostanit megelőző világháborúban (gyengébb értelmi képességű fideszesek kedvéért a másodikban) Magyarországon volt két partizáncsoport, darabonként úgy 30-40 taggal.
Ismertem az egyiket, amikor behívták a Partizánszövetségbe és a kezébe nyomták a 300 ezer valahanyadik tagsági igazolványt, rájuk borította az asztalt.

Nagyjából itt is ennyit jelent a 95 millió, ha bedőlne a kínai komcsi párt, elég gyorsan redukálódna.
  Kezeljük a helyén a dolgokat. Ez a bejegyzés nem elemzés, hanem inkább gondolatébresztőnek szánom. Az elmúlt hetekben rengeteg elemzés látott napvilágot, hozzáértő és kevésbé kompetens tollakból. Csendben megjegyzem, hogy a 2008-as válságot megelőzően nem láttam, hogy elemzők csapkodták volna az…..
lenörd hofstadter 2022.03.13 19:08:26
@#szájbergyerek#:
Szomszédban említett feltételek mellett 55 milla, 4 falig visszabontották, onnan építik az újat...
lenörd hofstadter 2022.03.13 19:19:04
@kofolafan:

Olvasom ezt a sok okos nyugatit aki bérel, nem vesz.
Azt felejtitek ki a képletből, hogy arrafelé egy ledolgozott élet után megfelelő takarékoskodás mellett a nyugdíjas évek is nyugalomban telnek és a havi apanázsból fussa a lakásmegoldásra. Mindeközben nálunk a nyuggernek kajára nem fussa a nyugdíjából, az egyetlen lehetősége a híd alatti luxuspapírdoboz elkerülésére a "saját" ingatlan, lehet, hogy éhezik, de legalább masszív fedél és oldalfal van körülötte.
lenörd hofstadter 2022.03.13 19:22:16
@I Love Buda:

Ezen is jót röhögtem.
KSH mint hiteles adatforrás, orbániában...

Az én világomban a piacról, a boltból tájékozódom bevásárlás közben, és a 10 évvel ezelőtti 180 forintos kenyér után vicces amint a mostani 500 forintos kenyérnél azt hiszed, hogy a fizetések is minimum a három-négyszeresére növekedtek.A tiéd lehet, az 5%-ból fussa. De azért kérdezd meg a bejárónőt, hogy képben legyél a valódi világról.
.
Süt a nap, március 1., szinte tavasz van, halleluja. Az első idióták is kirajzottak... Időshölgy kerékpáron. Telefonál. Fülhallgatóra már nem maradt lóvé a citybike mellé. Tehát maradt egy szabad keze, amivel markolhatná a kormányt. De nem! A másik kezében egy virágcsokrot szorongatott a drága!…..
A közvélekedés szerint Frei Tamás az emlékezetes moszkvai riportja után a médiában ellehetetlenült, ezért pályát kellett módosítania...
lenörd hofstadter 2022.02.14 13:46:10
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ne aggódj, a kommunista orbán fasisztái az alomban maradnak és O1G-t éltetik továbbra is.
A The Times of Israel cikke szerint a rabszolga-kereskedelem nem csak a keresztények bűne volt, hanem a zsidóké is, méghozzá jócskán. Ez pedig ellentétes a történelem könyvekben általánosan leírtakkal vagy a popkultúra által sugalltakkal. E cikk zsidó történészek és történész rabbik munkái alapján…..
Feszült pillanattal zártuk az előző részt, most innen folytatjuk: Gasch Lipót még egyszer elkiáltja magát, miszerint „robbantás!”, mindenki lehasal, ám ebben a pillanatban befut a lihegő Lacó és Gerlinda. Az egyik határőr igyekszik őket elkapni, nehogy berohanjanak a műveleti területre (a…..
lenörd hofstadter 2022.02.03 20:13:00
@Terézágyú:

A sereg csodákra képes.

Előttem a laktanya üti ales pofája amint benyögjük neki, hogy finoman szólva nyugodtan mondjon le arról, hogy a századból bárkit is delegálunk az őrség nevű játékába, mert a napos tisztünk nem engedélyezte.
A "Ki a napos tiszt?" kérdésre érkező "Tóth őrvezető" válasz eléggé kiverte nála a biztosítékot, de a "ha problémás akkor hívjuk fel XY tábornokot, a mi ügyeletes tisztünket a HM kettőben, és vele megbeszélheti" elég gyorsan megmagyarázta neki, hogy jobban jár ha nem kekeckedik. Új volt még a laktanyában a lelkem, nem tudta, hogy a mi századunkat ne csesztesse, mert ezredesnél magasabb rangok fogják leüvölteni a haját.
Vendégszerzőnk, dr. Rigó Mihály újabb alapos cikke ezúttal az M0 körgyűrű problémáját, illetve különböző tervezők megoldási javaslatait járja körül. Előrebocsátjuk, hogy egyesületünk nem ért mindenben egyet az itt bemutatottakkal, például mi alapvetően nem közúti megoldásban gondolkozunk: szerintünk…..
lenörd hofstadter 2022.02.02 11:08:04
@antiindex: Ha annyi agyam van mint neked, valóban a legnagyobb dugót választom. Elárulom, 10 és délután 2-3 között a rakpart hibátlanul járható. A csont üres verzióban 10-15 perc ilyenkor is max. 20-25, 5-10 percért csak a hülye kerül a 70 kilométeres körön. Hétvégén is jól járható.
Szóval ez nem jött be, találj ki mást.
lenörd hofstadter 2022.02.02 11:11:51
@Motorogre:
Nyugaton működik a zöldhullám. A debileket meg ki kell szűrni, ha hetente háromszor fizet 3 kilót, akkor még a leghülyébb is megtanulja a rendet.
Amúgy Hollandiában erre már vagy 15 éve láttam példát, ha valaki gyorsan megy, akkor garantáltan bevált elé a piros, ha felveszi a zöldhullám idejét, akkor meg haladhat folyamatosan. Igaz ezt nálunk nehéz a sok kretén miatt, amik még akkor is padlót nyomnak ha látják a következőt pirosra váltani, de a szomszéd sávban haladó Suzuki előtt nekik létkérdés a pirosnál előbb megállni.
Történt egyszer, hogy megelégeltem a jegypénztárok előtti sorban állást és a jegyautomaták tökéletlenségét, ezért egy applikáción keresztül a lehető legkényelmesebben vásároltam meg a BKK havi bérletemet. Olykor előfordult, hogy ellenőrök kérték, és a náluk lévő leolvasó igazolta a jogosultságomat…..
lenörd hofstadter 2022.01.31 11:11:52
@_Alex__:

Értem. Te is úgy éled az életed, hogy a nyugat csak tökéletes lehet.

Elárulom, az első találkozásom nyugaton a jegyrendszerrel arról szólt, hogy miközben vonaton utaztam, még a leszállás előtt a rendszer belépett az alatta futó metróba, oszt amikor ki akartam menni az állomáson az automata kapun, baszott kiengedni mert szerinte még utazok valahol nyóc megállóval arrébb.
Az se sokkal jobb, csak arrafelé megpróbálják az ilyen rendszereket valódi rendszertervezőkkel kreálni, valódi, hozzáértő programozókkal felprogramozni és nem a haverokról és a csókosokról és arról szól minden, hogy a tapló pór ahol tud ott lop és csal, és mivel ezzel az ország legnagyobb tolvajai is tisztában vannak, kénytelenek ezeket a megoldásokat tolvajbiztosra kreálni. Ami sajnos szopatással jár. Nem csak annak aki 3 fillérrel olcsóbb utazásért vagy parkolásért lop, csal, hazudik és az anyját is eladja, hanem annak is aki megpróbál ebben a koszos, minden erkölcsöt felrúgó orbánisztánban a felszínen maradni.
Kedves emlékem a fideSSes szomszéd, aki miközben az építkezéseken az munkagépeket töltögető autó áll a kertjében és tölti a saját kis tartályába a lopott gázolajat, a kertészével arról beszélget, hogy milyen szar az élet és Gyurcsányt az éppen féléve vett merdzsója horgára akasztva kéne huzigálni.
Mint írtam már az elején is, az ország a kreténekre és a csalókra van szabva amitől a normális embereknek is bőven van szopacs.
Az Apple társalapítója egy sor aranyszabályt fogalmazott meg annak érdekében, hogy egy megbeszélés se legyen időpocsékolás. Amióta saját magam osztom be az időmet, minden extra tipp érdekel. Az a legjobb, ha a nagyoktól tanulunk. Steve Jobs, az Apple társalapítója, ugyanakkor a…..
lenörd hofstadter 2022.01.31 07:56:07
@Pierr Kardán:

Ja. Volt annyi agya, hogy nem kínlódott végig egy órás becsekkolást, nem állt végig egy másfél órás sort ami mellett Obama végigvonulva mindenkihez kedvesen szól egy semmitmondó mondatot, etc...
Anno céges évzáró bulikat tojtam le nagy ívben, nem láttam sok értelmét annak, hogy autózzak úgy 2-3 órát a dugóidőszakban 3 punnyadt szendvicsért és egy kóláért.
De középsuliban is talán még az országban is egyedülálló voltam abban, hogy nem mentem el a legelső évnyitóra és negyedikben az utolsó évzáróra.
Arnold Schwarzenegger pár nappal ezelőtt a rajnogói nagy meglepetésére teljesen váratlanul kirakott egy plakátot a legújabb projektjéhez, amelyben a jelek szerint a görög pantheon főistenét, Zeuszt fogja alakítani. A testépítőből lett színészből lett kormányzóból lett szórakoztatóipari munkás…..
lenörd hofstadter 2022.01.31 07:37:04
@Zionnépe:

Tényleg.
Igaz, hogy az első, vágott képen nem látszik, de ilyen apróságba már tényleg ne menjünk bele.
Legközelebb majd jobban figyelek. Vagy nem, unalmassá kezd válni, hogy a kiemelések vagy vágott képek csak nyomokban tartalmazzák a valóságot.
Sajnos azt, hogy mi lesz, én sem tudom. Viszont azt leírom, hogy a vérzivataros, 20-30%-os esések ellenére miért bízom (egyes) kriptók hosszú távú emelkedésében jobban, mint a hagyományos pénzek vásárlóerejében. ..
lenörd hofstadter 2022.01.24 08:01:17
@arthurthedent:

Rajtad is jót röhögtem.

"Ja, semmi! :D Ha lenne pár bitcoinod, akkor nem mondanád, hogy semmit ér."

Addig van látszólagos értéke amíg tárolod. Ülsz a koszos panelodban a kilencediken, számolgatod, hogy van x bitcoinod, az eddigi tendenciák alapján vársz még 8 hónapot és veszel a Riviérán egy kastélyt, oszt hirtelen beüt a világnak az a része amikor nyírják a hozzád hasonló birkákat, és az értéke fél nap alatt nullára esik. Mire észbekapsz elúszott az álomkastély, és böfögsz tovább a panel kilencediken.
Ennyit ér a "vagyonod". Ugyanolyan pilótajáték mint a megszokottak, csak más elven működik, de ugyanúgy csak néhány szerencsés élvezheti. Birkák meg fizetik, mert az a dolguk.
lenörd hofstadter 2022.01.24 08:11:03
@Bafana:

Lehet, csak akkor van a gond, amikor az "üzlet" lehúzó üzemmódba vált, oszt hirtelen kiderül, hogy az arany valójában aranyozott trombitaréz.
Állítólag ez a büntetőfékezés szép orosz szokás, onnan terjedt el a keletre tartó Kompországba. Ilyen az, amikor a buta muzsik találkozik a motorizációval. Persze megérthetjük a muzsikokat, mert ha egy nyírfa áll a réten, arról lehet dalocskát költeni, ha száz, az egy szép liget, na de ha…..
lenörd hofstadter 2022.01.21 11:10:58
@'it's cool to know nothing':

Az a baj az ilyen selejtes állatokkal, hogy azt is ellene szóló provokációnak veszi ha a háromsávoson mész a szélsőben 70-es táblánál csak 80-at, és nem vagy hajlandó lemenekülni az árokba mert 30 centivel megy mögötted...
Mire várunk fiúk? Ez így kőkemény bukta lesz… Az átlagos, magyar ellenzéki szavazó türelmes. Egy darabig. Azt is mondhatnánk kb. eddig. Ugyanis az előválasztást követő több hónapos tétlenség után mostanra eljutottunk oda, hogy a felmérések alapján már az ellenzéki szavazók fele sem hiszi el, hogy…..
A legmagasabb épület tetején kék az ég   Vannak reklámok, amitől önkéntelenül összeszorul az ember gyomra. Nicole Smith-Ludvik egy tapasztalt kaszkadőr, aki az Emirates reklámjáért nem félt kiállni a Burj Khalifa tetejére, egy 1.2 négyzetméteres platformra, ami a legmagasabb épület tornyán van…..
lenörd hofstadter 2022.01.20 16:38:15
@csakeztengedte:

Igen, a hozzád hasonló ostobákat etetik ilyen hazugságokkal.
És az egybites agyad be is veszi mivel gondolkodásra képtelen vagy.
Öt komment, amitől az olvasók nem bírnak leállni a lájkokkal: Ceglédi Zoltán egyszemélyes hadseregként vette fel a harcot a becsapós klikkbét-címek ellen. (Naná, hogy ez is klikkbét-cím, de nem eléggé hoz már kattintásokat, meglehetősen elavult, már-már annyira patinás, hogy csak a…..
lenörd hofstadter 2022.01.20 15:10:32
@gigabursch:

Egy olyan gyökér, aki a kattintások számának növeléséért beszólogat más firkászoknak, miközben a saját oldalán azonnali kitiltással "jutalmazza" azt, aki a téves, vagy hazug faszságai után fel meri homályosítani a kis köcsögöt, hogy nem igaz az amit firkált.
A riadót a zürichi egyetem fújta meg a tekintélyes PNAS-ban: amikor eltűnik egy őslakosok által használt nyelv, elvesztünk egy sor információt az ökoszisztémáról, és számos hasznos terápiát különböző betegségekről. Egy nyelv eltűnésével vele együtt tűnhet el egy gyógynövény neve, leírása, gyógyító…..
lenörd hofstadter 2022.01.20 11:08:21
Kölyökként imádtam moziba járni. A filmeket nézve, nagyon bele tudtam élni magam a főhős bőrébe, a moziból kijőve, álltalában eljátszottam a kardozós, mászós vagy futva üldözős jeleneteket. Minden padot, lápcsőt, megmásztam, átugrottam, és biztos hogy futottam közben, az utca népe azt hihette,…..
Futótűz Adózott áramadó. 2022.01.15 11:55:34
Adózott áramadó. Az elektromos művek által szolgáltatott elektromos áramért, a saját fogyasztásmérőnk aktuális állása alapján fizetünk havi szinten. Ez így rendben is volna. De már hosszú évek óta bevezették az áramszolgáltatók, a rendszerhasználati díjat. Ami havi szinten egy olyan változó összeg,…..
lenörd hofstadter 2022.01.16 18:46:57
@Zoltán Mátyus:

Ja.
Ingyenes.
Megkéred, kimegy a szaki szemlére, oszt elkezdenek repkedni a 10-20 100 ezrek mindenféle jópofaságra.
Nem megfelelő a doboz, túl öreg a kismegszakító, a drót ami az oszlopig vagy bekötési pontig megy nem elég a 32 A-hez, etc... A doboz négy darab rögzítőfuratát kizárólag a jegyzett szaki fúrhatja fel, 20 éve kért érte a gyökér 4 tipli befúrásáért 60 ezret.
Változtatni csak jegyzett szerelő változtathat, ha nem kapsz tőle hivatalos jegyzőkönyvet bachatod.

Szóval az ingyenes lazán kifuthat több száz darab ezresre is.

Üdv a való világban.