Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katinkanya

55 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezd olyanná válni az életünk, mintha egy filmet néznénk, nem? Egy többé-kevésbé hihetetlenre megírt, negatív meglepetésekkel és annál is több tanulsággal teli forgatókönyv, amiből a leforgatott filmsorozat kissé barátok közt-ös, már ami a sorozat hosszúságát illeti. Fogalmad nincs, mikor lesz…..
Most, hogy nagyjából 10-12 napja vagyunk karanténban, ideje szembesülni egy-két ténnyel az otthonléttel kapcsolatban. Túl az első sokkon, hogy ez most tényleg komoly, és valóban elhatároztad, hogy otthon maradsz, mérjük fel a károkat és előnyöket, amit a bezártság hozott. Az első hét szinte…..
Gyermekem hetek óta, újra és újra visszatérő sztorival érkezik haza az iskolából minden nap. Egyik, reál tárgyakat tanító kolléga élvezettel gyalázza őt az órákon. Az elején félmosollyal legyintettem, és természetesen arra is gondoltam, hogy a gyermek valamivel durván kihúzta a gyufát, de bíztam…..
Úgy vezettem haza a dupla vizsga után, hogy 150 km-en át egy irányba néztem. Ezen a héten három nap alatt négy vizsgát abszolváltam, a franc se emlékezett már arra, hogy milyen műfaj újra egyetemistaként, izzadó tenyérrel számot adni, erőlködve felszínre törő tudásomról. Egy-egy zeneszám jutott csak…..
Ezzel az osztályhírrel érkezett haza néhány évvel ezelőtt a lányom, aki addig azt sem tudta, mi fán terem az élősködés. A hír szárnyalni kezdett, és hamarosan minden osztálytárs elvesztette tetű-szüzességét...
Ezt kiabálta egy  kiskamasz a társainak tegnap a Balaton-parti strandon, és azonnal értelmet nyertek az elmúlt évek itt szerzett fertőzései. A férjem évek óta minden Balatonban töltött nyár után jellegzetes bőrkiütéseket növeszt magán mellkas-szerte, amire a bőrgyógyász első alkalommal csak annyit…..
Katinkanya 2019.08.05 06:58:18
@tejfel: Jézusom!! Annyira jó, hogy ezt mind, szokásod ellenére leírtad! Köszönöm! Sokat tanultam belőle! Annyira oszobák vagyunk mindannyian, nyilván a férjem és az orvosok is, hogy tényleg jóleső, hogy ennyi mindenre rányitottad a szemem. Még egyszer köszönöm!
Katinkanya 2019.08.05 09:14:51
@CCnick: igen-igen. Kétségkívül. Mindenképp. Köszönöm az észrevételt. Szégyellem is magam rendkívüli módon.
Katinkanya 2019.08.03 13:46:34
@szepipiktor: peace!
Fáradt arcú, idősebb anyuka varrogat egy csíkos, vattával kitömött pamut halat a tűző napon. Előtte az asztalon csillamos, öntapadós gyöngyök, körülötte tömeg. Ő is épp, hogy oda tudta fúrni Vivikét nagy tolakodás árán, nehogy kimaradjon bármilyen gyereknapi animációból. Közben telefont szorít a…..
Szólj anyának! Anyuka titka 2019.05.04 14:19:22
Anyák vagyunk. Különbözőek mind. Én, például kicsit sem vagyok Édesanyám jelleme. Ő maximalista, összeszedett, klasszikus értékek mentén menetelő erős asszony. Ehhez képest én a szabadság vándora, bohém, laza és szélsőségeket is elfogadó erős nő vagyok...
Most vagy nem vettem fel a locsolkodás fonalát a nagy utazások közt, vagy nem is volt mit felvenni… Képzeljetek el egy nagytakarítás előnapján lévő lakást, annak rendje és módja szerint. A nappaliban parkettacsere, sitthalom és szálló mikropor mindenfelé. Ragacs a teljes konyhapult és kövezet, a…..
Én jól akartam csinálni, kérem! Olyan szépen indult minden! A vágyaim a nagy családról, a gyereknevelési elvek, a tervek és a kíváncsiság! Ki gondolta volna előre, hogy ez valójában a mindennapokat folytonosan mozgásban tartó, szicíliai tömegjelenet lesz? Hogy minden gyerek túl akarja ordítani a…..
Nagyon egyszerű a válasz, de mégsem annyira. Mert általában a kitűnő és nagyon kiváló bizonyítványok szoktak szembe jönni a facebookon, tehát következtetni lehet, hogy akié nem jön szembe, az nem kitűnő. De mi van, ha nem erről van szó?..
Vannak ezek az íratlan szabályok a gyerekkel történő közösségbe lépéssel, az utazással, wellness hétvégékkel és nyaralással kapcsolatban. Ugyan benne van a nevében, hogy íratlan, de gondolom sokan nem hallottatok még róla, mert rohadtul nem tartjátok be, szóval inkább leírom, nehogy ne legyen mire…..
Katinkanya 2019.01.26 20:07:05
@Muad\\\'Dib: szóval te magadra ismertél. örülök!
Katinkanya 2019.01.26 20:07:47
@Mad Marx: nyilván, és repülővel is! (értő olvasás!!!)
Szólj anyának! Lombikos lelkizés 2019.01.14 16:50:14
Van az a nyomorult mondás, hogy egy nő két dologért képes bármire: hogy legyen gyereke, és hogy ne legyen. Bármennyire erős is ennek az igazságtartalma, a lelki hátterét és a sokszor méltatlan erőfeszítések sorozatát nem nagyon adja vissza. Sokkal mélyebb folyó ez, minthogy egy vállrándítással…..
Mondhatnánk, hogy nyomorúságos gyermekkorom volt, mert engem soha, sehova nem engedett el az anyukám. Nem mehettem iskolai Fenyő-diszkóba, nem jártam tánciskolába meg házibuliba, kimaradtam az összes hétvégi megmozdulásból, egész egyszerűen azért, mert édesanyám erkölcstelennek tartotta ezeket.…..
  Anya, kérhetek a Nyuszitól egy JBL hangfalat? Ja, mégse… - hallgatott el hirtelen 10 éves lányom. Miért ne kérhetnél? – kérdeztem gyáván, gyanakodva. Mert nem létezik. Ti vagytok a Húsvéti Nyúl. És a Jézuska meg a Mikulás is...
Gondolhatnánk, hogy mire a harmadik gyermekem is szülinapi bulizós korba lép, addigra vérprofi vagyok és csípőből tolom a hangulatkeltést. Egyébként is, egy buli mindenkinek jár. De a valóság az, hogy egy csöppnyit kiégtem, mire ide jutottunk...
Katinkanya 2018.11.06 15:23:28
@kmera: nincs hát! Unatkozó htb vagyok, valahol le kell kötni a fölös energiát... ;)
Egyébként nálunk igen profin van megoldva az ovis szülinap ünneplés: az adott hónapban született gyerekek mind egy kijelölt napon, mondjuk a hónap utolsó péntekén ünnepelnek bent, tortával. Azért az nem olyan elrugaszkodott. És hogy otthon miért tartasz “babazsúrt”? Hát örömszerzésből. Ilyen egyszerű ez...
Álltál már te is a gyermeked előtt kicsit tanácstalanul, hogy hogyan is kellene elmondani neki… Hogy érti-e egyáltalán, hogy miről szól a halál? Hogy fel tudja-e dolgozni félelem és sérülés nélkül? Hogy mit és hogyan is mondj neki egyáltalán?..
Ne szépítsük, van ez az újabb szülők versenye, az őszi terménybábkészítő megmozdulás. Az ügyes kezű anyatársak csillogó kibontakozási fóruma, akiknek nem jut elég figyelem semmilyen színtéren, a főztjüket otthon természetesnek veszik, dicséretet semmiért nem kapnak, kiöltözni nincs hova, csak…..
Katinkanya 2018.10.18 13:01:13
@Scorpion82: szerintem meg az a túlzó szülői magatartás a durva, hogy Bem maradhat neg egy ilyen verseny a gyermekek számára, hogy felnőttek egymásra licitálnak az alkotasaikkal, amihez a gyereknek köze sincs. Erről szóltam.
Egyébként hálás vagyok, hogy a környezetem, beleértve a gyerekeimet is, érti a humort és ismeri az irónia fogalmát. Mert ahogy anyukàmtól tanultam: akinek nincs humorérzéke, az egyéb elvetemültségre is képes... ;)
Az egész család a hétvégi kosármeccsre készül, túlzás nélkül. Apa két nappal korábban hazajön a konferenciáról. Anya átszervezi a gyerek szülinapi ajándék programját (múzeum és színház), szívességeket kérnek, előre tanulnak a jövő heti négy dolgozatra és lelkesen készülünk a másnapra. Amikor is a…..
Hétvégén egy konferencián voltam, ahol irodalomszerető társaságban a kötelező olvasmányok sokféleségét boncolgattuk. Kamasz gyermekek anyukájaként, és nem gyakorló magyartanárként is a bőrömön érzem ennek a kérdésnek az aktualitását. Tény, hogy egyre nehezebb rávenni az…..
Az egyszeri anya 5 hónapos kisbabája igen jó gyerek volt. Evett és aludt. Hat hetesen már végig aludta az éjszakákat, keveset sírt, sokat mosolygott. Szépen fejlődött, de anyukája egy nap azt vette észre, hogy a baba kihagyta a délutáni szopizást. Egész egyszerűen átaludta. Anya…..
Lassan eltelik a szeptember, túl vagyunk az első sokkon, a mély vízen, a szülői értekezleten, a negyedik papírboltos nagybevásárláson. Az első fullosan felszerelt tornazsák elhagyáson, az elvesztett és megtalált bérleten és diákigazolványon, az edzések beindulásán, a bemeneti…..
Vannak napok, amikor annyira antiszociális vagyok, hogy bevásárolni sincs kedvem. Még úgy sem, hogy tisztán látszik: 4 napos hosszú hétvége után csak egy magától előmászó zöld kenyeret találtam itthon, meg kilenc lejárt túrókrémet. Legközelebbi, bevásárlásra esélyes szabad…..
Anikó épp átlépte a negyvenet, amikor sokadszorra, újra fellángolt benne a kisbaba iránti vágy. Egészen pontosan egy kislányért volt megveszve egészen. Anikó három fiú édesanyja volt...
Hát isten hozott a boldog új tanévben! (háttal nem kezdünk mondatot, de ma vis maior van.) Hajnal 3.20-kor Babuka átkéredzkedik az ágyunkba, innentől kezdve biztosított a vesém szétrugdalása, így 4.50-kor átadom neki a teljes ágyat inkább és lemegyek pizzát sütni reggelire. 6.20-kor berontok a…..