Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Johnny R.

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.seventhwonder.sefacebook.com/seventhwonderofficial Elvileg a világ hetedik csodája az alexandriai kikötőt jelző fároszi világítótorony volt és nem ez a stockholmi sokadik generációs progresszív metál társulat. Tételezzük föl róluk a legjobbat és vélelmezzük, hogy a…..
Négy bőrönd Éppen Alaszka 2019.12.27 10:45:09
(Niki) Gyerekkoromban úgy néztem a BBC természetfilmjeit, mint egy titkos ablakot arra a színes világra, ami az én otthonomból nézve elérhetetlen messzeségben rejtőzik. Kiismerhetetlen mélységeiben elveszni a világ legizgalmasabb dolgának tűnt. Igyekeztem memorizálni, David Attenborough hol is…..
(Sorozatunk előző részében azt vettük szemügyre, valóban szükséges-e egy Értelmes Tervező létét feltételezni ahhoz, hogy a nejlonbontó baktériumok létét megmagyarázzuk, vagy megteszi-e a jó öreg evolúciós elmélet is. Ez alkalommal vendégmunkásunk, SexComb, az ÉRTEM egy újabb állításának ered a…..
Kiadó:Lion Music Honlapok:www.anthriel.netfacebook.com/Anthriel Hét esztendővel ezelőtt is meglepetésként, minden előzetes információ nélkül tört be az életembe a finn neo-klasszikus ihletésű, progresszív metál remekmű, a tamperei Anthriel "The Pathway" című lemeze (itt és itt). Azt tudtam, hogy…..
Honlapok:www.voyager-australia.comfacebook.com/voyageraustraliaAz ausztrál proggerek utoljára 2014-ben adtak hírt magukról egy "V" című nagyjából "fele-fele" albummal. Már akkor kijelentettem, hogy bár nem tökéletesek, nem 100%-osak a lemezeik, rátaláltak egy egészen egyedülálló hangzásra (és most…..
  Kiadó:FrontiersHonlap:www.seventhwonder.seTavaly jelent meg a Pagan's Mind dupla koncert DVD-je, amit a irigyelni valóan nívós ProgPower USA XV fesztivál kick-off napján vettek föl 2014. szeptember 11-én Atlantában. A norvég pogányok előtt a DGM játszott, a többi napon olyan bandák, mint a…..
Kiadó:InsideOutHonlapok:www.fateswarning.comfacebook.com/FatesWarningMilyen jó, hogy most nem kellett újabb kilenc évet várni egy friss Fates Warning anyagra! Az együttes léptékével mérve három esztendő olyan, mint "a tegnapi nap, vagy mint egy őrváltásnyi idő éjszaka" – ahogy a zsoltáros mondja…..
Kiadó:Metal BladeHonlapok:www.redemptionweb.comfacebook.com/redemptionbandA kétségbeejtően gyér amerikai progresszív metál színtér egyik utolsó mohikánja a Redemption. A Sensory Recordsnál kezdték, majd az InsideOuthoz igazoltak, de idei lemezük már a Metal Blade-nél jelent meg, a produkciós…..
Kiadó:Roadrunner RecordsHonlapok:www.dreamtheater.netfacebook.com/dreamtheaterElőre szólok, hogy a gyöngébb idegzetűek, illetve azok, akik nem bírják a trágárságot, ne is olvassanak tovább! Sokkoló, erősen szubjektív, sommás tartalom következik! Amikor az előzetesen megjelent hírekből kiviláglott,…..
Dionysos Rising Zierler: ESC (2015) 2015.11.30 09:06:04
Kiadó: Vanity Music Honlap: www.zierler.net Progresszívnak tekinthető az a zenei megoldás, amely eszközeiben a matematikát oltárra emelve akarja mindenki számára érvényesen megmondani, hogy 2+2 az 4? Oké, a zene és a matematika kapcsolata már régóta ismert és használt tényező,…..
Kiadó:SPV/SteamhammerHonlapok:www.pagansmind.comfacebook.com/pagansmindCsak hogy bizonyítsam, keresztény ember létemre nem vagyok elfogult, elvakult, vagy ilyesmi (ezt általában olyanok szokták mondani a vallásos emberekre, akik mindenáron ki akarják őket rekeszteni a közéletből), most…..
Kiadó:Edel/earMUSICHonlapok:www.stratovarius.comfacebook.com/stratovariusÚgy látom, hogy a Stratovarius rajongók manapság lényegében két táborra oszthatók. Az egyiket Garael kollégám képviseli, aki a mai napig türelmetlenül várja és szívesen hallgatja az újabb albumokat, de siet…..
Kiadó: Hammer Records Honlap: www.omen.hu Soha nem voltam igazán az a kimondott Omen fan – ez persze nem az együttes munkájának, hanem az általa képviselt, thrash-be hajló power/speed metallal szembeni attitűdömnek köszönhető: nem feltétlenül tudtam elfogadni a riffek főszerepét…..
Kiadó:Nuclear BlastHonlapok:www.symphonyx.comfacebook.com/symphonyxNem árulunk zsákbamacskát: a SymphonyX nálunk világraszóló nagy kedvenc, akikkel még akkor is kivételeztünk, ha egy nehezen emészthető, ozmium sűrűségű anyagot tesznek elénk (Iconoclast), amelyiken a világ egyik…..
Kiadó:Miner Records Honlap:facebook.com/alogia.official Ezt a zenekart behivatkoztuk már párszor, amikor szerb (vagy bolgár) bandákra terelődött a szó, sőt Tartuffe anno megemlékezett Srdjan Brankovic Expedition Delta nevű projektjéről is. Srdjan, Miloslav névre hallgató tesójával…..
Az iOS 8. verziójának megjelenésével debütáló Metal API képességeinek szemléltetésére készítette a Super Evil Mega Corp. fejlesztő stúdió eme remek MOBA-t, avagy mobil eszközön átélt vizuális orgiát, kinek hogy tetszik! Jelenleg - sajnos csak és kizárólag iOS…..
Johnny R. 2014.11.25 00:21:07
A pár hét ezzel ezelőtti megagiga rock/metal sláger evör listánk után ismét aktív volt a kommentelő tábor - ennek mi nagyon örülünk - és ott is történt rá célzás és mi is éreztünk kínzó hiányát a magyar slágereknek. Viszont két egyszerű ok miatt maradtak ki akkor a…..
Johnny R. 2014.09.07 19:36:33
@Oldfan: Igen, mindenkinek lehet izlése. De a TOP 20 rockslágernek kéne vmi értelme lenni. Eladási lista, legtöbbet játszott, reprezentativ kérdőívek alapján...bármi..de ez igy semmi.
Dream Theater címmel szeptember 24-én jelenik meg a Dream Theater tizenkettedik nagylemeze, ami a második lesz Mike Mangini dobossal, aki három éve szállt be a csapatba, miután az alapító Mike Portnoy jól elszámította magát a hatalmát illetően, és kilépett tőlük. Erről a…..
Kiadó:Nuclear BlastHonlap:www.tobiassammet.comLehet velem nem egyetérteni, de attól még meggyőződésem, hogy a "The Wicked Symphony" trilógia (The Scarecrow, Angel Of Babylon, The Wicked Symphony) a rocktörténelem egyik legjobban sikerült rock operája. Ha Tobias Sammet soha többé…..
Kiadó:Candlelight RecordsHonlap: www.diabloswing.comSwing, populáris jazz, szimfonikus female-vokál, vonósok, kürtösök, zenei tombolás, majd folkos pszichedelia: a Diablo Swing Orchestra világában minden megtörténhet – és meg is történik. No, nem azt mondom, hogy Lukács Laci,…..
Kiadó:Eagle Rock EntertainmentVégre lehetőségem adódik, hogy a szomorú hír bejelentésén túl méltó módon búcsúzzam el a júliusban elhunyt Jon Lordtól, ettől a zenei szellemóriástól. Nem állítom, hogy egy lapon említhető Vivaldival, Bach-hal vagy Rachmanyinovval, de azt az…..
Kiadó:Frontiers RecordsHonlapok:www.circusmaximussite.commyspace.com/officialcmHáááát, amikor meghallottam a kislemezes "Reach Within" című dalt, elborította a vér az agyamat. Öt hosszú éve várom türelmetlenül az új CM lemezt, ezeknek meg van pofájuk előhozakodni ezzel a…..
cseh világos sör A KK a poszt fogantatását követő percekben lelkigyakorlatként egy ingerült, hosszadalmas játékot folytatott le, amely a 'č' karakter levadászásáról szólt, de próbálja feldolgozni a történteket és gondolatban továbblépni Brnoból, egészen Uherský Brodig,…..
Johnny R. 2011.06.17 01:10:43
Nemkutya Lassított villámlás 2011.04.06 19:18:13
 ..
Johnny R. 2011.06.02 10:24:43