Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Concorde Értékpapír

93 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyűlnek a viharfelhők a TikTok feje felett, az USA és Kína közötti feszültség veszélybe sodorhatja a platform működését az Egyesült Államokban. A TikTok betiltásának lehetősége az USA-ban az elmúlt néhány hónapban komolyabb médiavisszhangot kapott, a kormányzati készülékeken az államok jelentős…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Szinte pontosan három évvel ezelőtt rondított bele az…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? A környezetvédelemhez és a fenntartható fejlődéshez való…..
A friss adatok alapján a magyar GDP-változásásának mértéke újra negatív tartományba csúszott a negyedik negyedévben, ami megegyezik a harmadik negyedévi értékkel (-0,4 százalék negyedév/negyedév) és +0,9 százaléknak felel meg év/éves alapon. Az ipari termelés erősen hozzájárult ahhoz, hogy az -1,1…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Az energia szektorról és a hadiiparról 2023-ban sajnos nem…..
Concorde Mi van a kamathegyen túl? 2023.02.02 14:39:49
Kamatsíkság, néhány kisebb gödörrel. A címben feltett kérdésre válaszolva akár így is jellemezhetjük a globális kilátásokat, legalábbis ha a 2022-es kamatemelési dömpinghez viszonyítjuk a 2023-as várakozásokat az irányadó jegybanki kamatváltozások sűrűjében. A mellékelt ábra kis híján felborul a…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Kockázatok és mellékhatások tekintetében keresse fel…..
  Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Elon Musk a világon az első ember, akinek a vagyona néhány…..
2022 minden volt, csak egyszerű nem: a rettegve várt infláció most már teljes valójában megérkezett, a mindeddig kényelmes pénzbőséghez szokott világ pedig drasztikus hirtelenséggel rántotta be a kéziféket, a lassulás igen rázósra sikerült. Nem csoda, hogy a blog szerzőinek is nagyrészt az infláció…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Az egy évvel ezelőtti karácsonyi podcast adásunkban a…..
Concorde Csak múló hóbort? 2022.12.23 10:00:00
Az olyan 2021-es hype szavak, mint a kriptó, a FOMO, a Tesla és a metaverzum, idén már kevésbé dominálták a közbeszédet. A befektetők fókusza érthető okokból a klasszikusabb fogalmak felé terelődött: az infláció, a kamatok, a háború és az energiaválság kerültek a figyelem középpontjába. És bár…..
Noha önmagában a pandémia, és az erre adott politikai válaszlépések hatása az inflációs pályára valóban részben csak átmeneti, az előző évtizedben több olyan, jelentős inflációt generáló tényező alakult ki, amelyek a Coviddal még inkább a felszínre jöttek. Elmaradtak a beruházások és a…..
Hónapról hónapra negatív meglepetés érkezik az inflációval kapcsolatban, a csapból is a drágulás folyik, a mai napon pedig ismét 50 bázisponttal várakozások feletti 22,5 százalékos éves inflációt kaptunk a hírekből. Nem újdonság az sem, hogy az élelmiszerek az egyik, ha nem a legnagyobb mértékben…..
A Z generáció mindennapi életét átszövő közösségimédia-jelenlét a befektetéseikre is komoly hatással van. A befektetési döntéseikben is sokkal nagyobb arányban támaszkodnak a közösségi platformokon fellelhető, általuk hitelesnek ítélt információkra, mint az idősebb generációk. A Z generáció (mai…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? A telefonját nyomkodó ember korunk szimbóluma. Legyen szó a…..
Sem a felfüggesztésre és a további feltételektől függő (és ennek megfelelően továbbra is bizonytalan időzítésű) kifizetésekre koncentráló befektetők negatív olvasata, sem a magyar helyreállítási terv elfogadására (és így a végleges forrásvesztés elkerülésére) koncentráló befektetők pozitív olvasata…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Az elmúlt hetekben jelentett a négy magyar blue chip és a…..
A 2020-as rövid Covid-recesszió után 2022 harmadik negyedévében ismét GDP-visszaesést szenvedett el a magyar gazdaság. Ez technikailag (most még) nem nevezhető recessziónak: általában két egymást követő negyedév csökkenését szokás recessziónak tekinteni. Általános azonban a várakozás, hogy mind a…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? A szólásszabadság az amerikai alkotmány egyik legalapvetőbb…..
Miközben számos vállalat életében már jelentősen érezteti hatását az egyre nehezebb gazdasági környezet, a Budapesti Értéktőzsde több meghatározó cége is az elemzői várakozások felett teljesített a harmadik negyedévben. MOL: korábban egy év alatt volt ekkora a profit Jelentősen felülmúlta a…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Elon Musk megvette a Twittert 44 milliárd dollárért. Ez az…..
Concorde Hol lehet a gödör alja? 2022.11.02 14:48:23
Az S&P 500 index a közelmúltban már több mint 25 százalékkal volt az 52 hetes csúcsa alatt. Ha historikusan nézzük, akkor minél nagyobb a drawdown az 52 hetes csúcshoz képest, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy-két éves távon pozitív lesz a vezető részvénypiaci index…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Aki figyeli a különböző devizák árfolyam alakulásáról szóló…..
Concorde 20,1% 2022.10.21 16:49:07
Infláció – gondolta Stirlitz.Stirlitz – gondolta az Infláció. Stirlitz nem szerette az Inflációt. A kétszámjegyű változata különösen irritálta. Minden baja miatt az Inflációt okolta. Leértékelődik a fizetése, elolvadnak a megtakarításai, és még egy jó kis fix kamatozású hitele sincs. Ilyesmiken…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Hétköznapi beszélgetés valahol az Egyesült Államokban az elmúlt…..