Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Concorde Értékpapír

52 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2019 végére az USA nettó olajexportőrré vált köszönhetően a repesztés technikával felszínre hozott palaolajnak. Teljes olajfüggetlenségről azért nincs szó (a finomítók jelentős része még mindig csak nehézolajat fogad), de az elmúlt tíz év így is nagyon komoly változást eredményezett. A 2010-es évek…..
A Louis Vuitton luxuskonglomerátum-vezér, Bernaurd Arnoult rövid időre még meg is előzte Jeff Bezost a világ leggazdagabb embereinek listájának élére ugorva – tavaly 40 milliárd dollárral lett gazdagabb, Bezos 13-at bukott. Egy ábrán a figyelemre méltó tőzsdei cégekben érdekelt milliárdosok öt…..
Ha szeretne erre a kérdésre anélkül válaszolni, hogy látja számításunkat, most ne olvasson tovább, előbb írja fel magának egy papírra: mekkora összeget érne meg Önnek 12 retúrjegy úgy, hogy a vásárlást követő 12 hónapban havonta egyszer a foglalását fizetés nélkül fogadja el a rendszer – anélkül,…..
A letöltéseket tekintve a globális, interneten keresztüli adatforgalom több mint a felét a streaming videó szolgáltatások adják. Önmagában a „netflixezés” a teljes netes adatforgalom 15%-át teszi ki. A közösségi média adatforgalmán belül az Instagram és a Facebook 80%-os súllyal bír. A Sandvine…..
Michael Bloomberg ringbeszállásával új erővel söpör végig az amerikai médián a kérdés, mire lehet elég, ha egy jelöltnek nagyon sok pénze van. Az biztos, hogy Bloombergnek – bár politikai kvalitásait három New York-i polgármesteri ciklusa ellenére (vagy éppen azért) sokan megkérdőjelezik, illetve…..
7,5 billió dollárral emelkedett, és így új rekordszintre emelkedett a globális adósság 2019 első félévében – a világ összesített tartozása így most 255 ezer milliárd, azaz 255 billó dollárra rúg, derült ki a napokban az Institute for International Finance (IFF) friss jelentéséből. Az adósság…..
Juhász Richárd, befeketetési tanácsadó, Concorde Zrt. 1,5 millió fontért, azaz potom 570 millió forintért kelt el a Sotheby’s londoni aukcióján egy üveg 1926-os The Macallan whisky októberben. Nem, nem egy hordó, hanem egy üveg.  Ha az árat le akarjuk bontani egy 3 centes pohárra, akkor meghökkentő…..
18 év alatt a legnagyobb változás talán az, hogy a százas lista első tíz helyét már egyérelműen techcégek dominálják, az Apple elsősége megkérdőjelezhetetlennek tűnik. A Coca Cola az évezred elején még első, most csak ötödik a márkanevek globális ranglistáján. A permanens technológiai forradalom…..
Az Egyesült Államok és Kína összecsapása fegyveres konfliktust leszámítva minden fronton zajlik, és ez a folyamat várhatóan nem is ér véget a mi életünkben. Az USA jelenlegi legfontosabb célja az lehet, hogy gyengítse, hátráltassa Kína előretörését – írta múlt heti elemzésében Jaksity…..
A "mi lett volna ha" típusú kérdések sokszor értelmetlenek, de ebben az esetben a bulváros cím ellenére a Business Insider és a Howmuch.net alapján azt mutatjuk meg egyetlen ábrán, melyek voltak az S&P 500 legjövedelmezőbb részvényei az elmúlt 20 évben. Ha nem is konkrétan a legnagyobb…..
Hongkong gazdasága – köszönhetően a júniusban elkezdődött kormányellenes tüntetéseknek és a karhatalmi erőszaknak  – az elmúlt negyedszázad legsúlyosabb válságát éli át. Mivel az idei második és harmadik negyedévben is csökkent a GDP, ezért immár hivatalosan is recesszióba került a hongkongi…..
Az Egyesült Államokban 3-4 évente készítenek egy átfogó felmérést a tinédzserek (esetünkben 13-17 éves korosztály) internetezési szokásairól. Komoly változások történtek a 2014/15-ös és a 2018-as felmérés között. A tinédzserek szokásai – pláne, ha a közösségi média használatáról van szó – drámai…..
Naszádos Zoltán, értékpapír kereskedő, Concorde Nem az elektromos hajtás, hanem az az igazi kérdés, miből nyerik az autók az ehhez szükséges áramot. A Tesla által dominált fejlesztési versenynek hátránya is van: a teljes életpályájukat tekintve erősen szennyező akkumulátorok fejlesztése irányába…..
Concorde A dollár mind fölött 2019.10.15 12:14:16
Dollár nélkül nincs élet – írtuk még tavaly nyáron, amikor az orosz milliárdost, Oleg Gyeripaszkát az USA letiltotta az amerikai pénzügyi rendszer és a dollár használatáról. Hiába a világ legjelentősebb tartalékdevizája, dollárt kizárólag és teljesen logikusan csak az USA központi bankjának szerepét…..
Napi 46 millió dollár a beugró a világ legnyereségesebb cégeinek top20-as listájába. A Howmuch.net szedte össze a nominálisan legnagyobb profitot felmutató társaságokat a Forbes500 lista alapján, melyek között nem túl meglepő módon olajcégek, techóriások és bankok váltogatják egymást, szintén nem…..
A demográfia, a klímaváltozás és a technológiai változás három jól azonosítható kockázat és kihívás a következő 20 évre vonatkozóan, mondta a Portfoliónak adott interjúban Jaksity György, a Concorde igazgatóságának elnöke. (Az interjú része a Portfolio.hu húszéves születésnapja alkalmából készülő, a…..
"Németország pedig azért csak a táncol a recesszió szélén, mert a szolgáltató szektor jól teljesít, sőt, miközben a hagyományos ipar szenved, a szolgáltató szektor nemcsak a németeknél, hanem Európában és Ázsiában is a rendkívül jól tartja magát. Ennek köszönhető, hogy –  bár a globális növekedés…..
Concorde BudaMEGApest 2019.09.24 11:38:01
Budapest is felkerült a világ 29 megarégióját bemutató térképre: Béccsel, illetve nyilván a két főváros kiterjesztett vonzáskörzetével együtt a 18. helyen világítunk a listán. Szó szerint világítunk: a Visualcapitalist friss térképe a Citylab összeállításából készült, ennek egyik alapja pedig…..
Concorde Dublinból jelentjük! 2019.09.20 12:24:19
Készen állunk! Büszkén újságolhatjuk, hogy több éves előkészítési és engedélyezési folyamat után a dublin-i székhelyű Concorde Investments Ireland Ltd. egy kizárólag ügyfeleink vagyonának megőrzésére és gyarapítására fókuszáló, a vagyonbiztonságot mindenek fölé helyező szolgáltatáspalettával és ezt…..
Concorde A forint a világ ellen 2019.09.19 11:27:03
Az év eleje óta valamivel több mint 7 százalékot gyengült a forint, szerdán újabb történelmi mélyponton, 334 felett is járt a forint/euró kurzus. Miután a gyengülés jelentős része az elmúlt bő egy hónaphoz köthető, nem valódi meglepetés, hogy lehet olyan időtávot találni, amelyet vizsgálva a forint…..
A digitális zenehallgatás hőskorában még közellenségnek számított a zeneiparban a p2p letöltést új szintekre emelő Napster, idézi fel a Visualcapitalist összeállítása is, ma azonban már a streamingszolgáltatóknál legálisan elérhető digitális felvételek hajtják a zeneipart. Az Apple Musictól a…..
Concorde Készpénzforradalom 2019.09.12 14:38:03
A 2010-es években - köszönhetően a jegybankok mennyiségi lazításának - a globális kincstárjegy, államkötvény és banki betét hozamszintek folyamatosan csökkentek. Először a nulla közeli értékeket érték el, majd 2016-ra már egyre több lett a negatív hozammal forgó instrumentum és készpénz elhelyezési…..
Mindössze 34 ország fért rá a Howmuch.net a globális GDP megoszlását mutató ábrájára: az államok többsége, köztük számos európai ország, így Magyarország is a futottak még kategóriába került a Világbank legfrissebb, nominális GDP adataira épített ábrán. A világbankos adatsorban 205 ország szerepel,…..
Egy 21 évvel ezelőtti kutatást ismételt meg részben az NBC és a Wall Street Journal idén augusztus első felében. A felmérés egy része az amerikai értékek fontosságát firtatta 1998-ban és most is, az eredmények között azonban szignifikáns különbségek látszanak. Jól látható, hogy a vallás és a…..
Látványos ábrán mutatja be a howmuch.net a 2018-as adatok alapján a világ országainak listáját exportjuk alapján. Gazdasági egységként kezelve az EU megelőzi Kínát és az USA-t is, de ha országokra koncentrálunk, a két nagyhatalom – Kínával az élen – toronymagasan vezeti a listát. A 202 rangsorolt…..