Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Concorde Értékpapír

108 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Olyan elementárisan erős vállalati előrejelzés, mint amit az…..
Carl Icahn egy igazi Wall Street-i legenda. Egy nyughatatlan milliárdos az Icahn Enterprises (IEP) élén, akiről a közvélemény régóta latolgatja, hogy opportunista befektető, vagy inkább egy rosszmájú vállalati portyázó. A Hindenburg most azonban talán ennél is fontosabb kérdéseket vetett fel a…..
GPT (dzsí-pí-tí) – a technológia, mely várhatóan komoly változást hoz az életünkbe, jelentősen növelheti a produktivitást, ezáltal megkönnyítheti az életünket. Segítségével többé nem okoz majd gondot, hogy hogyan készítsük el a tökéletes önéletrajzot és motivációs levelet, de amiatt se fog fájni a…..
Az egy éve még a technológiai szektor legnagyobb dobásának tűnő metaverzum körül szép lassan megszűnni látszik a felhajtás, helyette az iparág figyelmét egyértelműen a mesterséges intelligencia térnyerése köti le. A ChatGPT-vel sokak szemében vált az AI valós technológiai jövőképpé, amellyel érdemes…..
Meglepődtem, amikor az engem felkonferáló férfi így szólt a körülbelül 40 fős, jellemzően 40 és 60 év közötti hallgatósághoz: Kérlek benneteket tiszteljétek meg az előadót azzal, hogy nem nyomogatjátok a telefonotokat az előadása alatt. Meglepődésem első számú oka az volt, hogy nem szeretem ha…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Lassan két éve annak, hogy már a csapból is az inflációs téma…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Az Egyesült Államok Kormánya a 2022. július 8-án küldött…..
Ugyan az idei évben a bázishatás miatt borítékolható, hogy a drágulás üteme lassulni fog, de éves szinten még így is 16 százalék körül alakulhat az infláció, hosszabb távon pedig még több a kérdőjel, hangzott el a Concorde pénteki sajtóreggelijén, ahol Gyurcsik Attila az Accorde Alapkezelő…..
Az elmúlt rövidebb munkahéten a forint árfolyammozgása a márciusi ingadozásokhoz képest kisebb mértékű volt, a magyar fizetőeszköz továbbra is az idei legerősebb szintjei közelében található mind a főbb devizák, mind a régiós devizák többségével szemben. Hogyan jutottunk el az amerikai és svájci…..
Mindig nagy port kavar a tőkepiacokon, ha a Hindenburg új elemzéssel vesz célba egy vállalatot, nem volt ez másképpen március 22-én sem, amikor a shortos ajánlásairól elhíresült cég jelezte, hogy hamarosan jön egy nagy durranással. Sokan feltételezték, hogy a jelenlegi hullámot meglovagolva egy…..
Concorde Sun Queen 2023.04.11 11:00:28
Napkirálynő, de inkább Sun Queen: bár Budapesten született (1900-ban), az ELTE-n szerzett diplomát és doktori fokozatot és Budapesten is hunyt el (1995-ben), de Magyarországon életében alig írtak róla. Igaz, 1925-től az Egyesült Államokban élt, de egy magyar energiatermeléssel kapcsolatos nemrégi…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Tavaly október közepén a Globális margin call néven futó…..
Az Adani Group India legnagyobbjai között szerepel, élén Gautam Adanival, a világ harmadik leggazdagabb emberével. A Hindenburg pedig egy New York-i elemzőcég, mely írásaival már számos papírt a mélybe küldött. Mi történik, ha a két cég találkozik? A 35 év alatt felépített, elképesztően sikeres…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Hogyan jutott el egy alapvetően jól tőkésített,…..
Az elmúlt hetek banki csődeseményei jó alkalmat adtak arra, hogy mindenki jártassá váljon a bankok szabályozási kérdéseiben, és most ex-post tanácstalanul állhasson a történtek előtt: mégis hogyan történhetett ez meg? Mi is alaposan körbejártuk a kérdést a Concordeblogon, indulva a…..
Gyűlnek a viharfelhők a TikTok feje felett, az USA és Kína közötti feszültség veszélybe sodorhatja a platform működését az Egyesült Államokban. A TikTok betiltásának lehetősége az USA-ban az elmúlt néhány hónapban komolyabb médiavisszhangot kapott, a kormányzati készülékeken az államok jelentős…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Szinte pontosan három évvel ezelőtt rondított bele az…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? A környezetvédelemhez és a fenntartható fejlődéshez való…..
A friss adatok alapján a magyar GDP-változásásának mértéke újra negatív tartományba csúszott a negyedik negyedévben, ami megegyezik a harmadik negyedévi értékkel (-0,4 százalék negyedév/negyedév) és +0,9 százaléknak felel meg év/éves alapon. Az ipari termelés erősen hozzájárult ahhoz, hogy az -1,1…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Az energia szektorról és a hadiiparról 2023-ban sajnos nem…..
Concorde Mi van a kamathegyen túl? 2023.02.02 14:39:49
Kamatsíkság, néhány kisebb gödörrel. A címben feltett kérdésre válaszolva akár így is jellemezhetjük a globális kilátásokat, legalábbis ha a 2022-es kamatemelési dömpinghez viszonyítjuk a 2023-as várakozásokat az irányadó jegybanki kamatváltozások sűrűjében. A mellékelt ábra kis híján felborul a…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Kockázatok és mellékhatások tekintetében keresse fel…..
  Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Elon Musk a világon az első ember, akinek a vagyona néhány…..
2022 minden volt, csak egyszerű nem: a rettegve várt infláció most már teljes valójában megérkezett, a mindeddig kényelmes pénzbőséghez szokott világ pedig drasztikus hirtelenséggel rántotta be a kéziféket, a lassulás igen rázósra sikerült. Nem csoda, hogy a blog szerzőinek is nagyrészt az infláció…..
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Az egy évvel ezelőtti karácsonyi podcast adásunkban a…..