Regisztráció Blogot indítok
Adatok
patye

1 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor ébredünk már rá, hogy sokkal több hasznát vennék a latin nyelv és irodalom ismeretének, mint a számítógépes tudományoknak? Írja a Magyar Idők szerzője, Orbán János Dénes, gondolom, eredetileg latinul, és itt is van előttem a feje, ahogy a nyelvét a szája szélén kidugva kanyarítja bele a…..
Egy olvasónk eléggé felbosszantotta magát a tegnapi matematikaérettségi után, hiszen a köztévé egy Lükő Gábor nevű okleveles matematikussal oldatta meg a feladatsort, aki viszont nem végzett igazán jó munkát. Itt a levél relváns részlete: Már a könnyű, első részben is…..
Nesztek, itt van a legújabb online trendi cucc Amcsiból :rántsál fel gumit orrba. Geci jó lehet. Hajrá! Itt van még...
patye 2013.04.18 21:38:46
Néhány héttel ezelőtt komoly megrovást kaptam egy olvasótól, amiért nem foglaltam állást a diáktüntetések, egyetemfoglalások, és úgy általában a felsőoktatási csatározások kapcsán. Ő úgy értelmezte, hogy e hallgatás azt jelenti, kormánypártivá lett a Sajtkészítő. De…..
patye 2013.02.19 07:25:31
@bunkó: A fizetős felsőoktatás jó dolog - annak az egyetemek felé is lenne hatása. A mainál jóval erősebb kontrollt adna a hallgatók kezébe. Ha mást nem, akkor legalább annyit, hogy a szar minőségű oktatásért nem fizetne, keresne másik egyetemet...esetleg külföldön is könnyebben nézne szét.
Ezzel szemben a jelenlegi szándék az, hogy te vásárolsz valamit (oktatás), amivel kapcsolatosan nincs lehetőséged garanciát érvényesítened.
A másik hatása a fizetős oktatásnak az lenne, hogy komolyabban vennéd a sulit, fontosabb lenne számodra a tanulás.
Ezzel tudatos és önálló állampolgárokat nevelne az állam. A hazai kormányzati kommunikációban ennek nyomát sem látom. A kormány próbál erős lenni, az állampolgártól/hallgatótól meg azt várja, hogy legyen egy folyamatosan gondoskodásra szoruló elemi egység.
Szóval a röghöz kötést nem gazdasági, hanem hatalomgyakorlási kérdésnek látom.
Hallatlan disznóságot leplezett le a Bors: a Csillag születik adásmenetében nemcsak előre leírják a zsűritagoknak, milyen sorrendben mondhatnak viccesnek szánt véleményt, de azt is kikötik, mit szabad ekézniük és mi az, ami szigorúan tilos. (fotó: Birton Szabolcs, Bors) A…..
Volner János Jobbikos képviselő leplezte le, hogy Pintér Sándor belügyminiszter szolgálati kocsija a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen parkolt. Bár már az is alapvetően probléma, hogy ez megtörtént, de Pintér cinikus válasz jól mutatja, hogy a belügyminiszternek milyenek…..
patye 2012.05.09 23:27:40
Fellegi úrnak lassan összejön a törzsutas pontokból az éneklő fali hal, vagy a tréfás kukac mintás fingópárna alvópárna, annyit jár "informálódni" Washingtonba.Talán harmadszor jár kint, ahol ismételten a tudomására hozták: amint a magyar kormány telesíti a…..
patye 2012.04.05 07:09:17
Még mindig válogatják a kiscsillagokat, akkor is, ha éppen Schmitt Pali bácsi beszédétől zeng a média és a Facebook. Szerintem egyre többen választják majd a tudományos karrier helyett a tehetségkutatókat, mert hát, ha a tévében vannak, annak legalább van nyoma, meg látszik is,…..
Előre leszögezem, igazatok van, ez tényleg a sokadik Schmitt-poszt. De ez a hét róla szól, nem? Tök izgi, a héten költözik a Sándor-palotába... Ma az MSZP-frakció hallgatta meg a jelölt urat, remekül lehetett például nosztalgiázni arról a korról, mikor Lendvai és Aczél…..
patye 2010.06.28 22:57:03
Tegnap este fél nyolc előtt valamivel egy csomó tévén elindult egy háromperces reklámfilm, amiben a Djuice igazgatója, Bíró Balázs, a Pannon székház egyik tárgyalójának az asztaláról elindult, bejárta az országot, majd megállt a Nyugati pályaudvar melletti irodaház tetején,…..
patye 2010.04.10 06:02:58
@Krajcs:
LMP=Lehet Más a Pannon :)
Reckl Amál blogja Ki kopog? 2010.03.23 16:23:08
Végre vége a kopogtatócédula-gyűjtésnek! Ha valaki lusta elolvasni hosszú és mindenre kiterjedő politikai elemzéseket, elég, ha tanulmányozza, melyik párt hogyan viselkedett a választások 0. fordulóján. Mindennél többet elmond róluk.Az MSZP ismét bevetette a 2008-as szociális…..
Tíz éves bulinkon, gigastandunkon, az OT Expo legjobb helyén ott lesznek tízen, akik nem restek és beneveznek 20-30 éves, féltve őrzött, hibátlan és gyári autójukkal. A jelentkezés mikéntjét és feltételeit elolvashatják, ha rákattintanak a rendezvény logójára itt, a jobb…..
patye 2010.03.18 20:08:15
@Gyurma73: Igen, a Volvo topic régi lakójának (Lore kolléga) egy kék 2,4 diesel780-asa volt...valamikor szerintem már volt a totalcaron
Brendel Mátyás 2010.03.17. 14:44:05 Itt a videótok szétszedve: www.youtube.com/watch?v=GZlPKyigrbk fogadjunk, hogy nem meritek reklámozni, nem reagáltok rá!   De, kedves Mátyás, merjük. Már csak azért is, hogy ebben se legyen igazad :) Lássa csak mindenki ezt a…..
Spórolni akart a betűkkel az illetékes, ez lett belőle, PG meg lefotózta nekünk a Camponában. Annyire tetszett neki, hogy két fajtát is lekapott, így legalább kiderül, hogy a rafináltan figyelemfelkeltő reklámfogás nem volt véletlen. ..
Nemrég megírtuk, hogy két Indexes is megszívta a CIB-es kártyájával, de nem voltak ezzel egyedül: Etele személyesen érdeklődött a bankban és kiderült, hogy az új székházunkhoz legközelebbi fiók automatáját buherálták meg a trükkös csalók. Na, szoval nekem nem vettek le…..
patye 2009.11.02 21:39:36
@CatMother: Persze, amatőr tankszakértőként egyből felismerem, hogy Lopicy hülyeséget írt. Valójában a szöveg az volt, hogy Régi mániám 1 tankkal végigmenni ...
Egy totalcar-os cikk címe volt, ami az új diesel Dacia alacsony fogyasztásáról szólt.
Appleblog Új dugót kap az iPhone 2009.06.30 18:03:42
Egy kollégám szavajárásával élve agyfaszt szoktam kapni az inkompatibilis kábelektől: hogy minden nyomorult gyártó másmilyen csatlakozóval árulja a termékét. A közelmúltban történt meg, hogy egy egész memóriakártya-olvasót kellett Kaliforniába magammal cipelnem, mert nem…..
patye 2009.06.30 20:54:35
@Lrdx: Én egyszer láttam egy filmet, amiben ez hangzott el:
"...és azzal fenyegetőzik, hogy megerőszakolja és megöli őket...csak más sorrenben. "
Nagy Feró volt a magyar hang, Andrew Dice Clay a színész..csak a címe nem jut eszembe :)), de szerintem ez lehet az
Az átlagosnál kicsit jobban fáj egy Avensist ilyen állapotban látni. Talán azért, mert amikor én megvettem a magamét, titokban azt reméltem, hogy sikerül kifogni egy ilyen, facelift utáni, VVT-i motoros példányt. A sors azonban úgy rendezte, hogy egy korábbit találtam, elég jó…..
patye 2009.05.23 18:42:10
@Moleman: Új Suzukit kizárólag egyedi rendszámmal: THM-999 :)
Jogos volt a bosszú? Lehet abban a korban picit elhamarkodottan döntünk? Döntsön a közösség. Az alábbi eseménysorozat akkor történt mikor még vidéken éltünk, jó  8-10 éve. Még 12 éves koromban kaptam egy gyönyörű kuvasz kiskutyát a szuleimtol. Eletem elso kutyája volt,…..
patye 2009.05.11 15:08:37
Abban nyilván minden olvasónk egyetért, hogy nincs jobb, mint amikor egy politikus viccelődik. Egyszerűen rohadt jó a humoruk. Sőt, vannak kutatások, amelyek szerint a hivatásos humoristák mögött éppen a politikusok a legviccesebb emberek a világon. Az új pártok és szakembereik…..
patye 2009.04.20 20:04:20
@Lord_Cica: Az, hogy jó fejek, az szerintem itt nagyon kevés. Ha azt állítod magadról - ahogy ők teszik - , hogy részt akarsz venni az ország irányításában, akkor sokkal meggyőzőbbnek kell lenniük. Ráadásul a jófejség erről a videóról nem jön át. Sőt, a tenniakarás sem.
Te biztos ismered őket, neked ezért tűnnek jófejnek.
Amúgy Lovasi többet tehetne a más politikáért, ha a Kispál-t, mint pártot elindítaná a választáson - biztos meglenne a húszezer
Tizenkét napja, amikor Magyarország még csak egy kvázi reménytelen helyzetben lévő, a teljes összeomlás előtt álló, viszont még nem kormányválságban vergődő szenvedő kis országocska volt, már írtunk egyszer a szocialista kongresszusra készült videókról. Azóta ugye…..
kérdezi Péter, majd felel is, nem meglepő módon azt válaszolja, hogy     gordonkaAz élet ezúttal is sokkal tréfásabb a szóvicceknél. De hogy véglegesen kinyomjuk a lelki pattanást, küldjétek el bátran az összes elképzelhető gordonos viccet, legföljebb csinálunk…..
patye 2009.03.30 23:53:59
patye 2009.03.31 00:22:20
@Sitrep: Felhúzzák a Gordont? Egy fára? Ha gordon=cselló, akkor az cselló-fán. Azt meg azér' teszik a befőttre, hogy ne menjen tönkre. Tehát: meg vagyunk mentve!
 A hétszázát!Magyarország még soha nem volt ilyen nehéz helyzetben! Járt itt már tatár, elpusztította a fél országot, hódított a török, elvesztettük az ország területének kétharmadát, de most,  most kérem igazán szarban vagyunk. De legyőzzük, le fogjuk…..
patye 2009.01.19 22:47:51
@mrs. white: Mondjuk ezt a MS beszerzést tényleg ki lehetne hagyni. Amilyen mélységben használják ezeket a szoftvereket, ott semmi különbség nincs az open cuccokhoz képest. Ezzel mondjuk az a baj, hogy az egy "egyszeri" tétel, míg a csp folyamatos kiadáscsokkentés - bár nem strukturális reform.
Amúgy végigolvasva a hozzászólásokat úgy látom, hogy abban egyetértés van, hogy a feketegazdaság az egyetlen, ami működik az országban. Hát akkor ezt kell támogatni! Erre egyébként pont alkalmas a bérjegyzék alapú családi pótlék...