Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SimonTemp

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rangon aluli, egyrészt mert ez nem tudományos kérdés, másrészt mert – első ránézésre – vegytiszta sárdobálás, ami kapcsán nyilvánvaló, hogy legjobban azzal fejezhetem ki a véleményemet, ha tudomást sem veszek róla. Igen, tudom, mégsem bírom megállni, hogy ne írjak... részint tényleg nincs jobb…..
SimonTemp 2018.06.23 12:25:16
@egysmás: Mi köze van a terhes anya jódbevitelének az oltáshoz? A kretenizmus jód bevitellel megelőzhető, az oltás semmit nem segít rajta. A random baromságaival a viccblogra tessék átfáradni.
SimonTemp 2018.06.23 12:35:23
@Ferenci Tamás (vedooltas.blog.hu):

"És ezt mire alapozzák? Gyermekeink egészségét nem bíznám "szakmabeliek elmondása" típusú bizonyítékokra..."

Fél évszázados tapasztalatokra. Az orvostudomány se több tapasztalások sorának eredményénél.

Ezeket a linkeket az autista gyerekek szüleinek tessék elküldeni...

"Erre a kijelentésre kérhetek valamilyen alátámasztást?"

Kérjem el a szülőktől a zárójelentéseket? A gyermeknek(eknek) előtte kutya baja volt. A kórházban is elismerték: Esetenként az oltás totálisan elszúrja a gyerek vérképét, a vörösvértestek szétesése is előfordulhat. A tulajdon unokatestvérem gyermeke is pontosan így járt.

"Ezzel szemben áll a korai betegségek kevésbé érett immunrendszerrel való átvészelése, mint szempont."

A BCG-t max 6 hetes korig adják... iszonyat korán. DTPA, IPV, HIB meg 2, 3, 4. hónapokban (persze 18. hónapban is, meg a 6. évben, de ez már mellékes). Ezeken kellene változtatni és eltolni az időpontokat. Nem ártana némi immunvizsgálat sem, hogy a gyermek immunrendszere mennyire van jó állapotban.

Annak az esélye, hogy a korai betegségekkel pár hetesen találkozik a baba jelenleg(!) már jóval kisebb, mint annak az esélye, hogy a gyenge, fejletlen immunrendszer miatt komplikációk alakuljanak ki.

Ismétlem: Az oltásokra szükség van! Elkerülésük nettó ostobaság! De, hogy túl korán kapják jelenleg a babák, az egyértelmű. Alig pár hónap anyatejes táplálás oltás mentesen is rengeteget számít.
Általában amikor készíttetünk magunknak egy tetoválást, annak valami személyes jelentése van. Leggyakrabban egy emlék, egy kapcsolat, egy érzés, inspiráció és még sorolhatnám, hiszen végtelen oka lehet, amiért az ember úgy dönt, hogy valami számára különleges dolgot varrat…..
SimonTemp 2018.06.19 11:05:48
@prostatewizard: Egyetértek! Totál mainstream a tetkó... az, hogy mennyire unalmas a 98. skorpiót látni egy nő vállán vagy kezén arra szavaim nincsenek.

A tetoválás ott kezdődik, amikor hovatartozást szimbolizál, pl. maori, vagy yakuza. Az tetoválás. Az valami. A többi az lepkefing ezekkel a sárkányos, japán kanji-s szánalmakkal.
Folytatjuk gémersajtós lappiaci körképünket a Checkpointban: ugye korábban volt szó már a PC ZED-ről és a Gamestarról is, most kikerekítjük ezt a sztorit a PC-X-szel, hiszen ugye a Gamestar itthon a PC ZED és a PC-X fúziójából jött létre sajátosan magyaros módon. Nekem a három adásból ez volt a…..
Az amerikai filmek gyakori eleme, hogy a középiskolás gyerekek suli után vagy hétvégente dolgoznak valahol, a diákmunkából befolyó bevételekből aztán nyárra összejöhet az új bringa, egy menő teleszkóp, amivel a csillagokat lehet nézni a kertvárosi éjszakában vagy érettségit követően az utazgatás a…..
Kedves Fidesz szavazó, aki magabiztos erkölccsel bírálsz engem! Lehet, hogy Te dolgozol azon, hogy jobb legyen, de én is azt teszem. 21 éve, keményen, és nem tanulatlanul,vagy segítségeket várva. Nővér vagyok, az állam szerint nekem 130 000 nettó jár. Belenyugodtam. Ez van, nem tehetek semmit,…..
SimonTemp 2018.04.14 14:03:04
@rigolya2: Igen, tényleg jobb, hogy maréknyi túlélő küzd az elemekkel, ahelyett, hogy összefognának és országos szinten bemutatnák végre a középső ujjukat. A vegetálás a lehető legkárosabb, mert valami ugyan működget, de olyan szinten, hogy az már vastagon vállalhatatlan.

Végletekig túlterhelt orvosok és ápolók vicc pénzért... meddig tűrik még? Birka mentalitás, mely miatt évente ki tudja hányan halnak meg.
 Végeláthatatlan vita folyik a fórumokon a jelöltek és a HR-es kollégák között arról, hogy mennyire alávaló gazemberek a HR-esek, mert nem jeleztek vissza, pedig én beküldtem az önéletrajzom vagy ott voltam interjún és megígérték! Mennyire rossz benyomást tesznek a cégről…..
Csúcsforgalom, zsúfoltság a 9-es buszon, és arra is figyelnem kell, hogy senki ne taposson a kutyulimra. Nem egy kéjutazás – gondolom magamban. Aztán a tömegben felismerni vélem Nádasdy Ádámot. Köteteit, műfordításait, interjúit, cikkeit sokszor olvastam, rádióműsorait is rendszeresen hallgatom.…..
SimonTemp 2018.03.27 22:18:54
@Szabolcs282:

1. Ha attól lesz értékes egy mű, hogy tudjuk milyen vallású/származású ember áll mögötte, már régen rossz. A Radnótit körülvevő éra a lényeg és nem az, hogy zsidó volt, vagy sem! Ez a kényszeres megkülönböztetés az emberiség hajnala óta egy rákos métely! Elég volt belőle! Nem kell se a negatív, se a pozitív diszkrimináció! Radnóti egy ember(!) volt, akit az akkori kor történései és a szenvedései késztettek arra, hogy papírra vesse a műveit. Rohadtul nem számít, hogy zsidó volt, vagy sem, mert nem zsidók is szenvedtek akkoriban éppen eleget... emberek szenvedtek, nem pedig zsidók, meg nem zsidók. Emberek.

2. Szerintem is rohadtul primitív, hogy valaki elkerülte a sulit, majd felszólal, hogy nincs róla szó a tantervben. Van. Ma egy teljesen átlagos nebuló a legrosszabb esetben is 15-16 éves korában már találkozik a témával, ha bejárt órára.
Bőségesen elegendő belőle annyi, amennyi van a tantervben, még sok is. Attól, hogy valaki féllábú még nem kell, hogy mi is levágjuk a lábunkat... elfogadjuk és ennyi. Túl van ez ragozva brutális módon.

3. Anno rövid ideig még oroszt is tanultunk és bizony határozottan emlékszem rá, hogy mind az irodalom tanár beszélt és kitért a témára, mind pedig a történelem tanár. Utóbbi jóval bővebben. Miért? Mert benne volt a tankkönyvben. Már pedig vidéki ált. iskolában tanultam és a középiskola se volt éppen humán irányú. Mégis volt róla szó. Ahol viszont tényleg nem volt róla szó, az a főiskola... persze egy reál suliban ez "who cares" kategória erősen.
SimonTemp 2018.03.28 08:36:28
@ételizésítő: Oroszt az tanult általánosban, aki nem 20 éves. Utalás volt a koromra, arra, hogy MÁR AKKOR abban az időben beszéltek a homoszexualitásról.
SimonTemp 2018.03.28 08:58:34
@Szabolcs282: Az már egyéni korlátoltság kérdése, hogy valaki azért nem képes értelmezni egy művet, mert nem ismeri az alkotója teljes élettörténetét, szexuális érdeklődését, lábméretét, szolgáinak számát, etc.

Egy mű akkor figyelemre méltó, ha önmagában megállja a helyét... Radnóti legtöbb munkája ilyen. Nyilván az általános műveltség része ismerni a költő hátteret, de ennek hiányában is értelmezhető és értékes amit letett az asztalra.

Lassan már az a maréknyi fújjogó is eltűnik. Utáni mi lesz a Pride-al? Az a helyzet, hogy érdektelen téma, említést se érdemel, hogy ki és hogyan és kivel szereti csinálni. Aki még ott tart, hogy "némé' egy buzi", annak az élet szinte minden területén komoly hiányosságai vannak és súlyos tévedés, hogy egy melegfelvonulás, vagy egy általános iskolai oktatás ezen változtatni képes. (Előbbi inkább csak olaj a tűzre.) Az általános iskolában azt kellene kiemelni, hogy vannak a normálistól eltérő szexuális beállítottságú egyének is, mint ahogy van szakállas nő meg húgyos bohóc is. De az, hogy arra külön ki kellene térni, hogy egy író/költő milyen szexuális orientációval bírt, az nonszensz. Egyrészt érdektelen, másrészt magánügy.