Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezobiooko

23 bejegyzést írt és 268 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki követte vitánkat az Értelmes Tervezettség hazai képviselőivel az erre a célra közösen létrehozott blogon, bizonyára észrevette, hogy a kéthetenkéntire tervezett levélváltások elapadtak, miután ellenfeleink közel egy hónapja nem válaszoltak legutóbbi írásunkra. Az Értem Egyesület saját honlapján…..
ezobiooko 2011.03.24 09:08:02
ezobiooko 2011.03.25 09:38:35
@Áramlat: Neked mi bajod? Csak megkérdeztem...

Neofin vagy? Ez most egy akkora nagy titok, vagy mi?
A Szkeptikus Társaság ezúton értesíti minden kedves olvasóját, hogy megelégelte a homeopátiáról folyó parttalan vitát, ezért egy végleges megoldással le is zárja azt...
ezobiooko 2010.11.04 09:39:22
@Bobby Newmark: Te most belém kötöttél? Jól értettem? Tényleg ezt akarod? Beszótá'?
Mert, melyik három szóval kezdődik a kocsmai verekedés?
"Miva', miva', miva'?"
A Szkeptikus Klub következő rendezvényén Sándor Klára turkológus, nyelvész tart előadást „A székely írás” címmel. A székely írás a legrejtélyesebb írásrendszerek egyike: tisztázatlan az eredete, hiába ismerjük jól betűit, mégis vannak olyan emlékei, amelyeket nem tudunk…..
ezobiooko 2010.10.31 17:35:11
@mimindannyian:
rövidesen...rövidesen :D
Van egy nagy, perverz titkom. Egy szerencsétlen informatikai baleset miatt rajtam ragadt az átirányítása egy e-mail címnek, mellyel tulajdonosa egy-két ezó oldalra regisztrált.  Az illető nem használja, lényegében egy halott cím. Spam nem érkezik rá, csak néha egy két ezó…..
ezobiooko 2010.10.22 11:43:34
@LACHI:

Először elgondolkodtam rajta, hogy egyszerűen törlöm ezt a végtelenül primitív, bunkó, érdemileg semmit sem mondó, kizárólag személyeskedő kis szösszenetedet.

Aztán meggondoltam magam. Tehát ez lenne az a tudatosság? Ez lenne az a földöntúli belső nyugalom és kiegyensúlyozottság amit tanulni lehet ezeken a rendezvényeken vagy előadásokon? Ezt a stílust tanuljátok ott?
Vagy inkább te vagy az, aki a névtelenséget ilyen primitív módon kihasználod.

Ez egész hozzászólásod gyönyörűen minősít. Egy mintája annak, hogy mennyire egyszerű embereknek szólnak ezek a szeánszok.

Nagyon sajnálom, hogy nem fogtad fel a post lényegét. Ne csak olvasd, próbáld értelmezni is, de semmiképpen nem szeretném, hogy kis lelked törést szenvedjen.
Képzeld! "Ostoba barom létemre" felfigyeltem arra, hogy bármit ki lehet bérelni. És képzeld... erről a problémáról szólt a post. Hát nem remek?

Mit tudsz te rólam? Honnan tudod, hogy nem ismerem az említett "illetőt"? Honnan tudod, hogy nem hallgattam, nem olvastam a "tanításait"? Honnan tudod, hogy nem tudok-e többet róla mint te?

Noh mindegy. További kellemes kognitív disszonanciát kívánok neked.
Szegény Ozzy az utóbbi években már leginkább csak szánalmat keltett a rajongóiban, akik a róla és a családjáról készült reality showban követhették a leépült rocker mindennapjait. Most azonban egy vadonatúj albummal rukkolt elő az öreg, amihez egy kicsit össze kellett szednie…..
Liktor-Busa Erika és Szendrei Kálmán Szegedi Tudományegyetem, Gyógyszerésztudományi Kar, Farmakognóziai Intézet, 6720 Szeged, Eötvös u. 6. Sajnos közismert tény, hogy Magyarország világviszonylatban évek óta „előkelő helyen áll” a legtöbb daganatos megbetegedés előfordulását és…..
ezobiooko 2010.05.25 22:24:50
Kedves @andrabian:
"és ebben bármikor támogatom önöket akár szóval akár tettel"

www.szkeptikustarsasag.hu/csatlakozas
Mika János éghajlatkutató előadása 2010. május 18. kedd, 18.00 BME Fizika Tanszék, 1111 Budapest, Budafoki út 8. F épület III. lépcsőház II. em. 13. terem Az előadásban áttekintjük azokat az érveket és ellenérveket, amelyek az éghajlat melegedése és annak emberi eredete mellett illetve ezek ellen…..
ezobiooko 2010.05.13 12:59:53
@wmiki:
Gyere el és megtudod.
Kutrovátz Gábor előadása 2010. április 20. kedd, 18.00 óra BME Fizika Tanszék,1111 Budapest, Budafoki út 8. F épület III. lépcsőház II. em. 13. terem Térképvázlat Az előadás apropója (Laki János 2008. október 21-i előadásához hasonlóan) az a problematika, amelyet az előadó két szerzőtársával írt…..
Döbbenten figyeljük az Értelmes Tervezettség Mozgalom vezetőinek, a hazai antievolucionizmus zászlóvivőinek elmúlt hónapokbeli ámokfutását. Ennek legutóbbi eleme, hogy Dávid Gyulát, az ELTE TTK Fizikai Intézetének szakoktatóját rágalmazták meg egy, időközben elérhetetlenné tett cikkükben. A fizikus…..
ezobiooko 2010.04.15 11:30:42
Be kell vallanom, szégyellem, hogy képtelen voltam csendben maradni. Nem azt szégyellem, hogy a beszélgetés utáni felszólalásomban áltudományosnak neveztem László Ervin professzor fejtegetéseit; hogy azt mondtam: remélem, hogy a nagyon is szükséges környezetvédelmi, gazdasági döntéseket nem az ő…..
ezobiooko 2010.04.10 21:34:27
@kaffogó hebrencs:
Köszönjük. Ez tényleg jól esett.

Megérzések: www.termeszetvilaga.hu/tv98/tv9809/koinci.html

Gyógyítás: ezzel nem lehet vitatkozni. Reméljük ez változni fog.
Január végén olvashattunk egy interjút az Index.hu-n Egely Györggyel, majd két héttel később ugyanerről a témáról Hraskó Gáborral. Mind két oldal kifejtette álláspontját, de természetesen egyik sem győzte meg a másikat. A háttérben azért megmozdult valami. Egely György hadat üzent a…..
ezobiooko 2009.03.03 09:53:53
@pipacsaripacspapucs:

Ez egy szép összefoglalás volt arról, hogy milyen nehéz egy találmányt megvalósítani és piacra dobni.

Te elnyomva érzed magad emiatt? Úgy érzed, hogy a logikai játék gyártó cégek összeesküdnek ellened? Írásod alapján számodra tiszta, hogy így működik a piac...

Számtalan fizikus ült már le Egely Györggyel kulturáltan vitatkozni. Miért kezdjük elölről minden egyes kijelentése után? Kinek van erre ideje, energiája? Szerinted az írásomban említett fogadással komolyan kellene foglalkozni?

"elméleteit bulvár-szinten ismeri csak"
Van más szintje? :D

"ne csak annak ilyen-olyan interpretációit, leegyszerűsítéseit, inszinuációit"

Értem. Ezt csak tőle fogadjuk el?
Nem foglalkoznak a találmányaival, tehát összeesküvés. Ez elfogadható egyszerűsítés?
ezobiooko 2009.03.03 11:30:14
@pipacsaripacspapucs:

"Ezért várnék vitát. Nyilvánosat, érthetőt. Néhányat láttam csak, de az nem győzött meg teljesen. Lelketek rajta..."

Értelek. Egy gond van ezzel.
Pl. az Egely kerékkel kapcsolatban a Parajfalók végeztek kisérleteket.
www.zotyo.hu/para/vassy/kerek.htm

Egy darabig teljesen elutasította a levegő mozgásából adódó forgást, aztán már nem tudott szembe menni a tényekkel.
A válasza csak annyi volt, hogy lehet hogy a kéz melege által mozgó levegő mozgatja a kereket, de van ott még egy icipici általa hónapok-évek alatt kimért erő, amitől icipicit gyorsabban forog a kerék mint kellene.

Most komolyan... ki az aki heteket fog elszöszmötölni a kerékkel csak azért, hogy bizonyítsa Egely tévedését? Ha bizonyítja, akkor kitalál valami mást... és ez a végtelenségig, mindig egyre kisebb helyre beszorítva a maga igazságát.

Mindezt csinálhatod szabadidődben, mivel munkahelyed nem fogja finanszírozni...

Szélmalomharc. Utána jön a többi feltaláló és azokat is egyenként vizsgálni, bizonyítani...kezdeni elölről. Ez nem vezet sehova
ezobiooko 2010.03.11 10:47:08
@hipolit:
"a digitális (1-0-1-0 tőgáz–tőfék) vezetési stílus alkalmazóinak"

Ezt írtam le. Utána pedig eltévesztettem a pedált... mea culpa.

Sajnálom, hogy emiatt hiteltelen a cikkem. Még szerencse, hogy nem tudományos elemzés, hanem egy cikk arról, hogy Egely György hogyan maszatol és milyen tisztességtelen fogadást szeretett volna kötni.

Sajnálom, hogy neked csak a pedálig terjed a figyelmed.
Szkeptikus blog Gázos ügy 2007.04.03 21:48:00
Még tavaly augusztusban landolt postaládámban a következő spam: Subject: Gázáremelés!!! "Hogyan spórol Magyarországon több ezer lakossági fogyasztó, cég, szervezet stb. a gázszámláján 5-20% -ot?" című témában szeretnénk rövid, egyszeri tájékoztatást küldeni Önnek, ehhez kérjük az…..
ezobiooko 2009.01.15 11:05:23
@paafad: Köszi az összefoglalást. Mi is erre a "módszerre" következtettünk.
ezobiooko 2010.02.08 08:42:10
@foka111:

Nagyon röviden fogalmazva:
Nem volt különbség a felhelyezett mágnes és a mágnes nélküli állapot között.
De ez senkit nem lepett meg.

Hogyan történt a mérés, miket mértünk és mi lett a részletes eredmény, megtudható a filmből, a fent említett Konferencián és előbb utóbb a TV-ben.
A Szkeptikus Klub következő összejövetele: 2010. január 26. kedd, 18.00 óra, BME Fizika Tanszék (1111 Budapest, Budafoki út 8. F épület III. lépcsőház II. em. 13. terem) Kételkedem, tehát vagyok! Filmvetítés és beszélgetés Az elmúlt évben a Cinemart Kft. filmet készített a Szkeptikus Társaság…..
A nem-konvencionális gyógyászati tevékenységet (köznyelvben természetgyógyászat, alternatív gyógyászat, komplementer medicina stb.) 1997 óta rendeletek szabályozzák1,2. A már több mint tíz éves minisztériumi rendelet felülvizsgálata folyamatban van, és rövid időn belül várható egy felfrissített…..
ezobiooko 2009.12.29 22:45:49
@Yamini:

Először írd le kérlek, hogyan bizonyítanád?
ezobiooko 2009.12.30 01:00:39
@Yamini:

Már bocsi, de arra Tihanyi úr is képes és ő TV-n keresztül! Még csak oda sem kell menni, hanem hívni a 06 90... számot.
Ezek szerint te még nem állsz Tihanyi úr szintjén... sokat kell még tanulnod!
ezobiooko 2009.12.30 11:00:34
@Yamini:
Elárulnád miért sértegetsz?

"amit a tv-ben látni,na az kuruzslás!...Az a Tihanyi is egy kuruzsló!"

Ilyeneket óvatosan jelents ki mert beperel és neked kell bebizonyítanod, hogy ez így van!

Szóval... mégis mi különböztet meg téged Tihanyi úrtól? Ő is gyógyítja az embereket nem kis sikerrel. Elég sok páciense eskü alatt vallaná, hogy ő gyógyította meg. Milyen alapon jelented ki, hogy ő kuruzsló te pedig gyógyító vagy?

Ezek egyszerű kérdések. Sértegetés helyett ezekre válaszolj.

Amúgy tényleg ott van az Egymillió dolláros kihívás. Bizonyíthatod a képességeidet!
A titkos, csak bennfentesek által ismert, sokszor a világ működésének alternatív, okkult magyarázatával kapcsolatos tanok – vagyis az ezotéria – nem új találmány, és nem is feltétlenül európai. A távol-keleti vallásokban, elsősorban a hinduizmusban fontos szerepet játszik az az…..
ezobiooko 2009.12.22 08:35:52
@sajnos_kacat: jaja... csak leretusálták a köztük villogó energia kisüléseket a csaló szkeptikusok.
2009. december 15. kedd, 18.00 óra Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Fizika Tanszék, 1111 Budapest, Budafoki út 8., F épület III. lépcsőház II. em. 13. terem Evolúció: hol tart a tudásunk? Meszéna Géza biofizikus előadása Az evolúcióval kapcsolatos tudományos alapélményt mindmáig semmi…..
2009. november 17. kedd, 18.00 óra A homeopátia bizonyítékai Beszélgetés Dr. Falus András akadémikussal Falus András immunológus, egyetemi tanár, az Inflammation Research című szaklap egyik főszerkesztője. Az elmúlt években a lapban több olyan cikk jelent meg, amely homeopatikus hígítású ágensek…..
ezobiooko 2009.11.18 10:07:58
@individuum:
Az.
Szívesen.

Itt.

Nem kérdezted, de mivel gondolatolvasó vagyok és látok a jövőbe, válaszolok: nem tudom mikor, de legkésőbb jövő hét eleje :)
2009. október 20. kedd, 18.00 óra Mi az igazság az asztrológiáról? Amit a magyar adatok mutatnak Dr. Szabó Szilárd előadása Dr. Szabó Szilárd több ezer magyar személyre kiterjedően vizsgálta az illetők születéskori állatövi jegyeit, és szignifikáns eltéréseket talált a jegyek gyakoriságában…..
ezobiooko 2009.10.20 22:31:28
@Tgr: @Kékmacska:
www.szkeptikustarsasag.hu/budapest

Itt szoktuk meghirdetni... nem nagyon kell naptár sem, mert általában minden hónap 3. keddje, este 6...

@Ipgaz:
Úgy volt, hogy rögzíteni fogjuk, de sajnos - itt nem részletezhető okok miatt (speciel az én hanyagságom és feledékenységem) :) - ez nem sikerült.
A GVH kis csapattal, de elkötelezetten küzd a kóklerség, megtévesztés, a fogyasztók félrevezetése ellen. Sok olyan döntést hoztak, amelyek kapcsolatosak azokkal a témákkal, amelyekkel mi is szoktunk foglalkozni. Ezeket gyűjtöttük most össze mindenféle kommentár nélkül. Érdekes olvasmányok!..
ezobiooko 2009.10.15 18:23:52
@Tom Benko:

A GVH figyelembe veszi a cég forgalmát, nyereségét és hogy az adott tevékenység mennyi gazdasági előnyhöz juttatta.
ezobiooko 2009.10.19 19:08:32
Újabb nyertes:
www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&st=1&pg=11&m5_doc=6037
méretben
PROPHARMATECH Kozmetikai, Egészségügyi Termékeket Gyártó, Forgalmazó, Egészségügyi és Műszaki Kutató-fejlesztő Kft. (Eger) és a NewCell Kereskedelmi Kft . (Budapest) eljárás alá vont vállalkozások ellen indult eljárásban a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló többször módosított 1996. évi LVII. törvény és a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény alapján indult eljárásban - nyilvános tárgyaláson - meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, hogy az Üstöki Kereskedelmi, Szolgáltató és Ügynöki Kft-nek a Tahiti Noni Juice, a Forever 365 Aloe Vera és egyes Prolong termékek egészségre ható tulajdonságairól, továbbá azok árkedvezményéről, az akciós készlet véges voltáról 2006, 2007 és 2008 év során adott egyes tájékoztatásai alkalmasak voltak a fogyasztók megtévesztésére.

A Versenytanács kötelezi az Üstöki Kereskedelmi, Szolgáltató és Ügynöki Kft-t 13.000.000.- (tizenhárommillió) forint bírság megfizetésére, amelyet a határozat kézhezvételétől számított harminc napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557-00000000 számú bírságbevételi számlája javára köteles megfizetni.

A versenytanács helyreigazító nyilatkozat közzétételére kötelezi az eljárás alá vont vállalkozást. Helyreigazító nyilatkozatként jelen határozat rendelkező részét és indokolásának 154. pontját kell közzétenni a Bors című lapban, két alkalommal, jelen határozat kézhezvételét követő 30 napon belül, korábbi reklámjaival azonos méretben.
Jó napot kívánok! Én volnék az Intelligens Tervező. Igen, igazuk van, kedves bennem hívők, létezem. Én kreáltam az Önök világát. Mondhatnám, fogadják elismerésemet és gratulációimat, de nem mondom. Miért? Mert igencsak sértve érzem magam az Önök részéről. Úgy vélem, mint teremtőjük, ennélfogva…..
ezobiooko 2009.10.15 13:59:10
ezobiooko 2009.10.17 08:43:19
@GRACE:

Mindazt amit leírtál megtette Richard Dawkins az Isteni téveszme (God Delusion) című könyvében. Ajánlom figyelmedbe.
Július 15-én ez a cikk jelent meg a Blikkben: Betegségeinkért a vízerek is felelősek Nocsak, mondom magamnak, lássuk, milyen betegségekről és milyen vízerekről van szó! Nos, először is a betegségek: „leukémia, az asztma, a pajzsmirigy működésének problémái és a daganatos…..
ezobiooko 2009.10.09 21:56:08
@Tom Benko:

Csak egy baj van az úr írásával... minden radiesztéza ezt mondja.

Mindegyik a saját szaktudását jelenti ki az egyetlen és tökéletesnek...
„A nagy igazságok eleinte mindig szentségtörésnek tűnnek” – ezzel a G. B. Shaw-idézettel jelentetett meg majd' három évvel ezelőtt a The Economist című brit gazdasági lapban egyoldalas hirdetést a Steorn nevű ír cég. A szent tehén a fizika energiamegmaradási törvénye lenne, a nagy…..
ezobiooko 2009.09.24 11:14:08
@rattacha:

Köszönjük! :D
Végre itt a lehetőség! Az eddig elnyomott perpetuum mobile szakértők bátran előbújhatnak. Megtört a jég, szabad a pálya, nem kell tovább bujdosni, nem kell a TUDÁST tovább titkolni. Előszedhetitek az évek óta polcon porosodó, eltitkolt, de működő készülékeiteket, mert megnyílt a lehetőség, hogy…..
ezobiooko 2009.09.18 22:37:17
Az www.ufomagazin-net.hu címen tudsz informálódni.

Sajnos úgy tűnik eddig nincs nyertes pályázat, ami nagyon meglepő, de van új, "Energetikai pályázat II." ami már jóval engedékenyebb... nem kell "kikerülni" az energiamegmaradás törvényét... bíztató :)
Nyilván nem egyedül bosszankodom azon, hogy az újságok szerzői, szerkesztői lelkesen kreálnak olyan címeket, amelyeknek semmi közük nincs a közölt cikkhez. Gondos tanulmányt lehetne írni ennek üzletileg hasznos és intellektuálisan káros hatásáról, de most uborkaszezon van, a nyár utolsó napjai,…..
ezobiooko 2009.09.02 11:21:44
@Bobby Newmark:

Értelme? Hogy jól szórakozzunk...

Pl. (Élve a Index/Tudomány rovatból Stöckler példájával):

Bulvárcím: Minotauruszt klónoztak Braziliában
Eredeti cím: Feltérképezték az ember és a szarvasmarha közös génjeit

vagy valami ilyesmi....
             Sokat gondolkodtam rajta, hogyan is látják néhányan (elsősorban néhány elborult elme) a Társaságot kívülről. A blog hozzászólásokból, az ott felvázolt "gondolatokból" valami hasonló kép bontakozott ki.      Az egész 2…..
ezobiooko 2008.09.19 08:29:36
ezobiooko 2009.02.23 14:02:28
ezobiooko 2009.08.25 09:20:15