Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anna Kiraly

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egészen biztosan emlékeztek még gyerekkorotokból a rágógumikra. Az érdekes autós vagy képregény képekre, a cigi rágóra vagy a hamar elvesző ízre.Most egy kis nosztalgiázásra hívlak benneteket, aminek középpontjában néhány nem olyan régen beszerzett régi rágógumi áll. Az általam vásárolt darabok egy…..
Szimbolikusan ez a történet írja le, hogy mi történik azokkal, akik a gyónást megfelelően elvégzik. Nem túl bonyolult a szerepkiosztás: A Fiú Te magad vagy, míg az Apa az Isten, aki téged saját fiaként szeret. A bűn jelentése az eltávolodás az apától, aminek következménye a mindent elvesztés, míg a…..
Vonat, 30 fok, 30 perces késés, tömeg. Minden hely foglalt, kivéve egyet, ott egy - Hadházi László kifejezését használva - egy pirított ribanc (továbbiakban: PR) táskája ül. Biztos néz ki az ablakon. Utas jő, s pihegve szól: Elnézést, szabad az a hely? Na itt történt a félreértés: PR kérdésnek…..
Anna Kiraly 2018.06.06 14:27:14
@Kicknick: mégis mi az, hogy foglalt a hely? helyjegye van egész magyarországra? mert ha nincs, akkor nem az övé...
Határátkelő Úgyis hazajönnek 2018.06.05 06:30:00
A jelek szerint kommunikációs váltás történt a magyar kormány környékén a külföldi munkavállalás kapcsán. Míg korábban (igaz, nem túl sikeres) programmal is próbálkoztak a határátkelők hazacsábítására, most az a mondás, hogy ilyesmire már semmi szükség, hiszen akik…..
Anna Kiraly 2018.06.06 10:16:19
@Horthy Miklós cselédje: az, hogy van-e szociális életed, nem azon múlik, hogy hol élsz. ha valaki egyedülálló típus az az lesz otthon is. amikor hazamégy hétvégére, nagyon jó, de majd ha egy nyugati lét után nap mint nap el kell viselned ami ott meg... sok szerencsét hozzá, ne legyen igazam, de bele fogsz keseredni. 2 hónap happy, aztán pofon vág a valóság.
Anna Kiraly 2018.06.06 10:16:19
@zombizan: én is 40 felett jöttem ki és én is jól kereső diplomás voltam otthon is. az vagyok itt is, és semmi pénzért nem mennék haza. hogy politika-e? én meglátom orbán képét az interneten már hányok. igen, politika is. az az uszítás ami otthon ment az elmúlt időszakban szerintem minden egészséges lelkületű embernek felkavarta a gyomrát. erre képesek. semmi másra. oktatás nincs, egészségügy mégkevésbé. minden nap kiderül, hogy ki mennyi milliárdot csalt el, lopott el. és ez a haza, erre kellene büszkének lenni...
Anna Kiraly 2018.06.06 10:16:19
@maxval balcán bircaman: meglepődnék. én nem mosogatok, diplomás fejlesztő vagyok, és akit itt ismerek az mind az. és eszükbe sincs hazamenni...
+-100 Eltelt egy év 2018.05.29 17:43:26
Anna Kiraly 2018.05.30 16:15:56
Elnök férje, Donald Trump nagyon is nyilvánosan éli életét, miközben Melania amennyire lehet, megőrizte privátszféráját. A legtöbb idejét 12 éves fiával, Barronnal tölti és „teljesállású édesanyának” tartja magát. Persze amióta a Fehér Házban élnek, nagyon sok olyan…..
Végigélni egy kapcsolat minden mozzanatát a nagy nyilvánosság előtt: átlagemberként nem is gondolunk bele, mennyire fárasztó lehet. A nyilvánosság ugyanis hat a kapcsolatra, és ez alól nagyon nehéz kivonni magát egy-egy ismert párnak. Nádai Anikó Aurélióval való szakítása után fogalmazta meg: mivel…..
Az egyik hétvégén újból elindultam szokásos kis körutamra, de valahogy semmi nem akart működni. A Dunaparton, a szántón, a tavaknál még csak mozgást sem lehetett látni. Meleg is volt, rosszul is aludtam, úgyhogy kicsit nyűgös voltam, hogy még fotózni is hiába indultam el...
Mindig nagyon hálásak vagyunk, ha olvasói levél érkezik és beszámol saját barkácsolásról, javításról. Legutóbb Huber Szilárd rövid, illusztrált leírását kaptuk meg. Leírása "A festéket leszámítva kizárólag háztáji alkatrészekből készített grillsütő". Sajnos…..
Akkor az orvosi bizottság egyik tagja így szólt: "Jaja, kapjon sugarat, meg kemót, utána persze valószínűleg ki fog hullani a haja, de hát már olyan szép parókákat kapni." Mire anyám nagyot nyelt, és így szólt: "Én meg tudja, mit kívánok magának? Műf*szt!" Azzal sarkon fordult, és otthagyta…..
Anna Kiraly 2018.05.24 11:10:53
@Terézágyú: talán mert a haj az olyan női princípium, amit mindenki szeret. ami gyönyörű tud lenni, és szabadságot jelképez. én mindig csak álmodtam gyönyörű hajról, vékony és kevés hajam van, semmire nem jó, de van a családban igazi hajkorona. az egyik oldalon több van neki, mint nekem az egész fejemen (a hónaljammal együtt). szóval talán a nők szeretik azt amit a szép haj jelképez, és a szerintem a férfiak is...
Szinte képtelenség a luxushajókon napozó szőke svéd szépségek helyére képzelni, hogy pont itt, 78 éve családapák százai vágták el gyerekeik torkát, majd megosztoztak asszonnyal egy golyón. És nekik volt igazuk akkor a spanyol Alicante kikötőjében 1939 márciusának végén, mert a túlélőkre a kínhalál…..
Milyen egy jó strand? Európában hol vannak a legjobb tengerpartok? Erre figyelj, amikor nyaralóhelyet, és ezzel tengerpartot választasz! Egy röpke strandkörkép.  Elafonissi..
Anna Kiraly 2018.05.23 19:49:05
@0rdas: ez a te véleményed. az meg az övé. miért kell kritizálni, mert ő azt szereti? jobban érzed magad ettől?
Határátkelő Szex idegenben 2018.05.21 06:30:00
Meglehetősen intim, érzékeny téma a mai, talán ezért is esik kevesebb szó róla, pedig társat találni külföldön semmivel sem könnyebb (sőt…), mint Magyarországon. A tapasztalatok persze nagyon személyfüggők, így Margit írása (előző posztját itt találjátok) is inkább amolyan vitaindító...
Tegnapi cikkünkben már kifejtettük, hogy Meghan Markle-nek milyen jogszabályi előírásoknak kellett megfelelnie, hogy hozzámehessen Harry herceghez, viszont a Royal Wedding a feminizmus és a faji megkülönböztetés szempontjából is kiemelt fontossággal bírt.  forrás: Getty Images Mint ahogyan az…..
Anna Kiraly 2018.05.22 12:28:14
@KalmanBlog: és akkor mi a tököm van? nő. pont. valszeg szereti. pont. téged ki kérdezett meg, hogy házasodni akarsze-e és kivel? és ki mondhatja meg, hogy kivel házasodj? konkrétan, közöd?
Hogyan tudta az ősember a barlangrajzait olyan pontosan, olykor háromdimenzióban elkészíteni, a tenyértől kiindulva, a pálcikaemberen át az igazi állati alkotásokig?..
Tegnap szimbolikus cselekedetet hajtottam végre: bementem a ruhaboltba, amit korábban 9 hónapig takarítottam, és vettem magamnak egy pólót. Nagyjából fél éve próbálkoztam már hasonlóval, akkor végső elkeseredésemben mentem be, mert sehol nem találtam olyan farmert, ami tetszett volna, de néhány…..
Több utas is jelezte nekünk a múlt heti Homár-poszt után, hogy brutális kezelési költséget számolt fel nekik Ferihegyen a Wizz földi kiszolgálója. Elvileg legfeljebb 5 eurót tehetett volna rá a Malév GH a Wizz árlistájában szereplő díjakra, de úgy tűnik, ennek rendszeresen a dupláját-tripláját…..
Anna Kiraly 2018.04.26 12:58:11
@ordasbacsi: én 2 hetente utazom, kb 6 éve. még egyszer sem volt gond mobil beszállókártyával. ez nem jelenti, hogy nem is lehet, de az esély rá minimális.
Az amerikai filmek gyakori eleme, hogy a középiskolás gyerekek suli után vagy hétvégente dolgoznak valahol, a diákmunkából befolyó bevételekből aztán nyárra összejöhet az új bringa, egy menő teleszkóp, amivel a csillagokat lehet nézni a kertvárosi éjszakában vagy érettségit követően az utazgatás a…..
Anna Kiraly 2018.04.26 09:34:05
@kommentes nikk: akkor kirúgják baszod, de nem ájul el, nem veri be a fejét és nem hal vagy nyomorodik meg egész életére. tescos árufeltöltő munkát bármikor talál épp a mai magyarországon... talán az egészségét és szaros alja munka elé kéne tudni tenni.
amúgy nem jött be. IT-s, vagyok, egyedül élek, és 30 éve vagyok beteg. tudom milyen elájulni az utcán.. gondolom te meg egy faszfej vagy, aki mindent mindenkinél jobban tud és arra veri a farkát hogy idejön belekötni másokba.
Anna Kiraly 2018.04.26 10:21:55
@oszt jónapot: igen, az egyetlen megoldás, mindig a lopás... jól látod... tudod hány ember él komoly betegséggel, rákkal, ami nem egy sima 'jajleesettavércukrom' dolog. valamiért mégsem lop mindenki. talán mert nem az a normális? el tudott menni a főnökéhez szólni, hogy rosszul van? igen. el tudott menni a szőlőkhöz kajálni? igen. el tudott volna sétálni egy sportszelettel a kasszáig? igen.
a tények makacs dolgok.
Anna Kiraly 2018.04.26 10:27:57
@oszt jónapot: szerintem bilincs van a lábukon bazinagy lánccal, hogy nehogy el tudjanak menni a polcok mellől. sőt, ostorral áll valaki a hátuk mögött. nem kell minden módon magyarázni, a lopás, az lopás.
Jessica Vander Leahy az átlagosnál nagyobb méretekkel rendelkező, úgynevezett plus size modell, aki számos alkalommal tapasztalt negatív megkülönböztetést a karrierje során. Most elege lett...
Az emberek általában szeretik kicsit fényezni a valóságot, többnek láttatni akár magukat, akár a környezetüket, mint ami valójában. Különösen sokszor kapnak ilyen megjegyzést a külföldön élő magyarok – és lássuk be, néha nem teljesen alaptalanul. Az alábbi rövid, de annál érdekesebb véleményt Tibor…..
A hazaköltözők pontos számáról nincsenek adatok. Nyilván azért, mert a kiköltőzőkéről sem, főleg - mivel egy korábbi posztomban utaltam rá - az sem minden esetben egyértelmű, kivándorlónak lehet-e tekinteni valakit. Azonban ha máshonnan nem, az ismeretségi körömben körülnézve azt látom, hogy a…..
Az online check-in, vagyis a repülőjegyek utazást megelőző netes érvényesítése korunk egyik óriási vívmánya. Létezése előtt a beszállókártya megszerzéséért folytatott kilátástalan és idegörlő sorbanállás ugyanis ritka jól meg tudott ágyazni egy idegbajos családi nyaralásnak, plusz irtó nagy terhet…..
Néhány hete látogatóba jött hozzánk egy nigériai ismerősünk. Többször találkoztunk már, most mégis elcsodálkozott azon, hogy mi stabilan magyarul beszélünk itthon. Mint mondta, ő hiába próbál a saját nyelvén szólni a kamasz gyerekeihez, ők csak az angolt hajlandóak használni. Erre én azt találtam…..
A teljesség igénye nélkül persze, nem tagadva a hibridek létezését, és nem belekalkulálva az adott nap kihívásai generálta kérészéletű személyiség-torzulásokat. A femme fatal is lehet szökőévben egyszer átlagos, és a 90-es évek tinivígjátékai óta tudjuk, hogy a művészlélekből is lehet egy estére…..