Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hannahjoga

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HannaHJóga A gyógyulás egyenlete 2021.04.16 12:50:24
"IBD - Sorscsapás vagy lehetőség?" - podcast és letölthető hanganyag Április hetedikén este - ugyan csak online keretek között, egy zárt facebook-csoportban, de - leültem és meséltem... Az "IBD - Sorscsapás vagy lehetőség?" című előadásomat mindazok végigkövették, akik nem elégszenek meg…..
Az előző bejegyzésben az otthoni Jógázásunkat a matrac kiválasztásával alapoztuk meg. Ez egy nagyon fontos, ám nem az egyetlen esszenciális összetevője a saját gyakorlásunknak. Most a hely-idő-körülmény mesterhármast vizsgáljuk meg közelebbről, és remélem, mindez együtt egy kerek egészet alkotva…..
Ha inkább többé, mint kevésbé rendszeresen jársz jógaórákra, előbb-utóbb megjelenik valami furcsa, sürgető, megmagyarázhatatlan, de abszolút jogos érzés Benned. Engedsz neki: megveszed az első saját jógamatracodat. Eleinte lehet, hogy még csak azért, hogy az órákra elhozd Magaddal, de már ekkor is…..
„Lazíts!”   Ez a rövid utasítás nagyon sok mindent rejthet magában: hallhatod a jógaórán többször is, miközben az izmaidat próbálod nyújtani, kilélegezni belőlük a feszültséget, de előkerül az órát lezáró relaxáció során is. Az ászanázás (jógapózok gyakorlása, azaz a fizikai gyakorlás) után…..
Kattints a képre, és nézd meg, hogyan főztem! :) Ha nincs ötleted a Karácsony és Szilveszter közötti menühöz, de szeretnél egy kicsit könnyedebb fogásokat varázsolni az asztalra, esetleg fontolgatod a húsmentes napok beiktatását az Életedbe, szeretettel ajánlom ezt a nagyon gyorsan és könnyen…..
November 25-én reggel ugyanannak a Jógastúdiónak a küszöbét léptem át, amit közel hat évvel ezelőtt is: 2012-ben érkeztem meg ugyanis az első Jógaórámra a Sankalpa Jógastúdióba, amelyet most, 2018-ban önzetlen felajánlásként az első IBD és Jóga Minitanfolyam helyszínének kaptunk meg. Az idevezető…..
 "A heg területén a szövetek vérellátása rosszabb, ami negatív hatást gyakorol az ezt a területet ellátó idegekre. Idővel a zavar áttevődik a gerincvelőre, ahonnan a szóban forgó idegek erednek, innen pedig valamennyi olyan szervre, amely ezen az idegen át kapcsolódik a gerincvelőhöz. Mechanikai…..
IBD ÉS JÓGA - Ingyenes minitanfolyam 2018. November 25. vasárnap 10:00 - 14:00 Helyszín: Sankalpa Jógastúdió (1073 Budapest, Erzsébet körút 54.) Nagyon sok Szeretettel várlak az első, kifejezetten gyulladásos bélbetegek (Crohn-betegség és Colitis Ulcerosa) részére szervezett IBD ÉS JÓGA…..
"Szakíts magadnak egy kis énidőt!" - olvassuk, halljuk számtalanszor a felszólítást reklámokban, magazinokban, tanácsadó, segítő, trendkövető Facebook-oldalakon, amire elfoglalt, rohanó embertömegek sóhajtanak fel egyetértően vagy éppen reménytelenül vágyakozva. A legtöbbször azt a jó tanácsot is…..
"Egyedül igaznak azt a megállapítást tartom, hogy minden betegség gyógyítható." (Michael Bradford) A nyugati orvoslás értelmezésében a gyógyulás nem más, mint a megbetegedett szerv betegség előtti teljes anatómiai és funkcionális állapotának helyreállása, míg a gyógyíthatatlan betegségek zömében…..
"...és határozd el magadban, hogy a relaxáció ideje alatt teljesen mozdulatlan maradsz!" - hangzik el a Jógaórát lezáró ellazulás elején. Na tessék! Most vagy túl majdnem másfél óra gyakorláson, amelynek során feszegetted vagy átlépted a határaidat, összpontosítottál, nyújtóztál, hajoltál, és éppen…..
HannaHJóga Jóban-jobban 2018.06.02 20:56:08
Mindenkinek megvan a maga keresztje. A keresztút viszont könnyebb akkor, ha van valaki, aki figyeli a lépteidet, és a hónod alá nyúl, amikor terhedet cipelve megbotlasz. Ha Te is annyira szerencsés vagy, hogy így élheted az életedet, akkor nyilván ismerősek az alábbi tippek, ha pedig még nem…..
HannaHJóga Létforduló 2018.05.18 22:18:00
Május 19-e, IBD World Day. A gyulladásos bélbetegségekben (Crohn-betegség és colitis ulcerosa) szenvedők világnapja. A szóban forgó betegségekről az Egyesület honlapján olvashatsz, ahol sok más hasznos információt is megtalálsz. 2017. május 19-e, az utolsó munkanapom alkalmazottként. 2017. május…..
HannaHJóga Megengedő fegyelem 2018.05.07 18:10:52
"Mikor lesz már valami eredménye annak, hogy Jógázom?" - türelmetlenkedtem alig néhány évvel ezelőtt, és hallom a kérdést mostanában is mások szájából. Anno és most is helytálló a visszakérdezés:"Mikor fogsz elkezdeni valójában Jógázni?" Amikor egyszerre több súlyos betegség terhe alatt…..
Kicsivel több, mint negyedórányi töltődés, pihenés, ellazulás Tőlem - Neked. Fogadd Szeretettel letölthető relaxációs hanganyagomat. Javaslatok a relaxáláshoz: ∼ Keress egy csendes, békés, lehetőleg zajmentes helyet az Otthonodban. Ha lehetséges, a talajon helyezkedj el. ∼ Próbáld erre a pár…..
...hangzik el a mondat Dargay András, a Terápia című népszerű sorozat főszereplőjének szájából. A pszichológus barátnőjének arra az ötletére reagál így, mely szerint menjenek el közösen egy jógaórára. Szerencsére mára a pszichoterapeuták szinte egyöntetűen hangoztatják a légzésfigyelés, a…..
HannaHJóga Ég a gyertya, ég 2018.04.06 18:25:10
Eddig pontosan 475 percen keresztül, három hónap alatt. Az elmúlt időszakban Gyakorlásom fontos részévé vált a Trataka. A Trataka olyan "sat kriya", azaz tisztító gyakorlat, amelynek során pislogás nélkül nézünk valamilyen objektumot, lehetőleg egy gyertya lángját. Ez kezdetben néhány másodpercig…..
HannaHJóga Én vagyok. 2018.04.01 13:41:49
Az én történetem akkor kezdődött, amikor majdnem véget ért. A mozgalmas múlt részleteit néhány évvel ezelőtt egy blog kérésére írtam meg:http://zsigerkronikak.blog.hu/2015/08/19/_nem_tudom_mit_csinal_de_abba_ne_hagyja Az azóta zajló önismereti munkáról, fejlődésről és visszalépésekről, leckékről…..