Regisztráció Blogot indítok
Adatok
parttalan

0 bejegyzést írt és 929 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egészen sajátos gazdaságpolitikát talált ki a magyar kormány annak palástolására, hogy a választás előtti osztogatásnak nincs megfelelő pénzügyi háttere. Ez az unortodox módszer lényegében azt jelenti, hogy egyszerre osztogat a kormány és vezet be megszorításokat. Az egész lényegében a kommunikáció…..
parttalan 2021.12.29 16:48:50
@dare: "MZP is 2030-ig tervez, mivel támogatja azt, hogy csak 2 ciklust vigyen végig 1 elnök..."

Ostoba faszság ez a maximalizált miniszterelnökség. A Momentum találta ki, azóta is szajkózza. Sehol a világon nem korlátozzák a miniszterelnök hivatali idejét.

Orbánnal sem az a gond, hogy lassan 12 éve van hatalmon. Hanem, hogy egy rabló gazember. És nem idővel szaladt el vele a ló. Nem a bársonyszékében őrült bele a hatalmába. Második ciklusában, 2010-14 között hajtotta végre a Köztársaságból a NER-be való átmenetet. De ha akadna egy a demokratikus normákhoz magát tartó, és kitartóan népszerű ember a min. elnöki székben, aki láthatóan a többség szemében jól végzi a munkáját, miért ne vállalhatna hivatalt akár harmadjára-negyedjére is, amennyiben a választók bizalmat szavaznak neki?!
Kihallatszott, hogy az egyik nővér megkérdezte a másikat, idézni fogom szó szerint "nem mész oda ? válasz : megy a faszom , ha oda megyek is , csak azért, hogy a száját betapasszam". Tisztelt Cím !     Bár, nem állt szándékomban megosztani számomra idegen emberekkel,…..
parttalan 2014.01.14 21:56:23
@Tempus-Anh: A hozzád hasonlók miatt hullanak a népek a kórházakban.
Hagyó Miklós 2010 májusától 2011 februárjáig volt előzetesben BKV-s korrupciós vádak miatt. Majd házi őrizetbe helyezték, de később ezt is enyhítették, és a tavaly nyáron kezdődött büntetőperében már szabadlábon védekezhetett. Még 2010-ben fordult az Emberi Jogok…..
parttalan 2013.08.08 12:53:48
@dimitrij: Az utóbbi években a bíróság sorba mentette föl az orbáni propagandagépezet+talpnyaló ügyészség által meghurcolt volt kormányzati, hivatali embereket és képviselőket: pl. Dávid, Gyurcsány,Molnár Gyula, tábornokper résztvevői, ill. szabott ki jelentősen enyhébb büntetést, mint Hunvald esetében felmentve őt a bűnszövetkezetben elkövetett jogsértés vádja alól, amiért akár életfogytiglant is kaphatott volna. Fut még egészen biztosan a Sukoró-per Császy Zsolttal és Tátrai Miklós volt mfb-emberekkel, és a Hagyó--ügy: recseg-ropog a vád, és semmi kétségem sincs, kártyavárként fog összeomlani.

Tehát a bíróság sorban hozott felmentő ítéleteket. A hatályos jogszabályok alapján a felmentő ítéletek szerint nem követték el azt, amivel az illetőket megvádolták. Ha nincs bizonyíték, nincs bűncselekmény sem. Namármost, ha te a jogerős bírói végzés ellenére kételkedsz, és továbbra is él benned a gyanú, akkor mégiscsak az a helyzet áll fönn, hogy te bizony örömmel elhinnéd a vádat és a problémát a bizonyítás gyengeségében látod. Mégegyszer mondom, ha nincs bizonyíték (nem tákolt, hanem valós), nincs bűncselekmény sem, és ezt elkönyvelhetnéd magadban.
parttalan 2013.08.08 15:15:21
@dimitrij: "követhet el valaki úgy bűncselekményt, hogy azt később nem lehet bizonyítani."

Természetesen igen, ez sokszor meg is szokott történni, de miért is kellene elhinnem, hogy jelen esetben is erről van szó? Itt ügyészi segédelettel működtetett fideszes karaktergyilkolászós aknamunka folyt már a választások előtt és azóta is - a hatalmi gépezet vádjai pedig legtöbb esetben porrá lettek zúzva a bíróságon, mely jelenlegi megfélemlített állapotában is úgy-ahogy még az utolsó független hatalmi ágként működik. Porrá lettek zúzva nem csak bizonyítékok hiányában, hanem mert már a vád is sok esetben nonszensz volt. Mielőtt jönnél azzal, hogy de hát előző kormány idején kezdődtek a letartóztatások, csak gondolj bele: mindenki tudta, hogy jön a Fidesz, az ügyészség is tisztában volt vele és ment a helyezkedés és a megfelelni akarás.

Fentiek miatt ha 10% esélyt adok, hogy Hagyó M. valóban bűnös. De nyugodt lehetsz, ha nyilvánvaló bizonyítékok alapján elítélik, nem fogom Hagyót mentegetni.
parttalan 2013.08.08 15:48:17
@Meridian74: Talán az amúgy sem létező nokiásdobozban lopták ki a BKV-ból az összes pénzt?? Hagyót legjobb tudomásom szerint egy konkrét korrupciós ügy miatt tartóztatták le és helyezték vád alá. Ez a váds egyre inkább tarthatatlan.

Miért nem indítottak átfogó vizsgálatot a BKV-val kapcsolatban? Ennek részeként, ha találtak volna visszaélést, érintetség okán a feltárt bizonyítékok alapján mások mellett Hagyó ellen is kezdeményezhettek volna eljárást.

Megint csak legjobb tudomásom szerint nem ez történt ilyesmi. Helyette van egy egyetlen ember bemondása alapján született (később visszavont) legenda a nokiásdobozról.
A hétvégén, ezt már mindenki kívülről fújja, tartottak egy nagy ellenzéki gyűlést, ahol Bajnai Gordon és Mesterházy Attila (aki annyira karakteres és fontos eleme a magyar belpolitikának, hogy néha emlékeztetnem kell magam, hogy nem azonos Mesterházy Ernővel) a miniszterelnök…..
parttalan 2013.06.25 17:05:00
@Távmunka blog: "nincs semmilyen változás a baloldalon, ugyanazokra próbálnak támaszkodni, akik 2010-ben hatalmasat buktak. "

Tehát ha valaki elbukik egy választáson, az végleg megbukott, már nincs joga kormányra kerűlni. Ezt honnan szoptad össze?
Szélsőségesen ellentétes reakciókat szült az a teljesítmény, intenzitás és jelenlét, amit Orbán Viktor az elmúlt napokban az árvíz idején bemutatott. Egyes szám első személyben elmondott mondatoktól a személyes irányítás folyamatos hangsúlyozásán keresztül a zoknicsere…..
parttalan 2013.06.12 13:11:53
@tölgyes: "Rákosi elvtárs nem mutatkozott a nép között. Lefüggönyzött autóval ment át még Bp-en is."

Dehogynem mutatkozott. Gyárlátogatás, tsz-látogatás, dolgozói csoportok fogadása a Parlamentben, stb..Persze ezen alkalmak mind beállított propagandisztikus események voltak, de az ilyesmi ma is e célból megy - legyen szó akár demokráciáról, akár diktatúráról.

"Lefüggönyzött autóval ment át még Bp-en is."

Orbán szolgálati autója meg golyóálló.
2010. január 2-án volt egy balesete Erőss Zsoltnak a Magas-Tátrában, ami után egy héttel gondolkodás nélkül vállalta, hogy amputálják a sérült lábát. Azért tette, hogy mászhasson. A hétköznapi ember ezt nem értheti, de ha belegondolunk, nem került volna ilyen helyzetbe, ha nem…..
Gyönyörű levelet hozott a posta, ami szerint a köztévé éjszakai Híradójában Szebeni István káromkodott egy isteneset, majd bakit bakira halmoztak. Mivel a közmédia videótárába nem töltik fel az éjszakai Híradókat, sokáig nem akartuk elhinni a történteket, de az MTVA…..
Gyurcsány Ferenc a politikai visszatérése óta amolyan önjelölt bohócként működik a politikai életben, holott egyetlen komolya feladatának a jelenlegi kormány megdöntését jelölte ki új pártjával az emlékezetes MSZP-ből kiválás óta. Hol olyanokat ír a Facebookon, hogy még a…..
A sokadik, vagy lenullázott demó számlám után, az örök kezdők szellemével, nekifutok megint.   Birgi mondta, hogy nagy mozgásokat kell lekereskedni. Az 1-5 perces chartokon nagyon észnél kell lenni. Úgyhogy, lassítanom kell. Átnézek  a 15 perces idősíkra. Ebben az…..
Teadélután Portik portékája 2013.04.24 02:43:51
Igazából semmi meglepő nincs az egész Portik-Laborc-Szilvásy-ügyben, komolyan. Ahogy a Véleményvezér is írta, az MSZP-nek nagyrészt épp azért kellett 2010-ben ilyen csúfos vereséget szenvednie, mert politikusaik egyik fő attribútumává a korrupciókészség vált. Egyre-másra…..
parttalan 2013.04.25 11:40:05
@ob.szerver: "Adott kétféle rezsim:

1. Az egyikben Nokiás dobozokat adnak át 2 mFt-tal, meg aktatáskákat 10 millióval, irodák magányában, félhomályos parkolóházakban."

A Hagyó-ügy még folyamatban van. Semmi sem bizonyított. Láthattál itt már bűnszövetkezetben elkövetett sikkasztás gyanújával évekig előzetesben ülő Hunvaldot, Sukorói telekcsere ügyében Gyurcsány elleni nyomozást,stb...

Én ezért óvatosabban fogalmaznék a helyedben, ha már rezsimezünk, bár te magad is említetted, hogy szerinted sem 100% a BKV-büntetőügy megalapozottsága.
parttalan 2013.04.25 12:41:06
@ob.szerver: Nem vagyok naív, csak objektív. Én a Nokiás-ügyre reagáltam, és tény, hogy Hagyóra meg a többi letartóztatottra még semmit sem bizonyítottak rá. A jogerős bítrósági ítéletig mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.
Nem mondom, hogy annyira meglepődtem, már csak azért sem, mert az elmúlt évtizedek politikailag gyanús ügyei nem szűkölködtek kreativitásban és törvényellenességben, de mégis, ez azért már egy kicsit sok. Amikor a nemzetbiztonság és az alvilág, azaz a politika és a társadalom…..
Férfi blog Politikai óvoda 2013.04.22 19:22:20
Vajon miért halogatja az egyezkedést Bajnai Mesterházyval? Én is halogatnám Bajnai helyében. Az ok nagyon egyszerű. Bajnai kezdeményezett egy politikai együttműködést, összefogást az ellenzéki pártok, csoportosulások között. Nem alapított pártot ehhez az elején, csupán egy…..
parttalan 2013.04.23 14:16:03
@félázsiai 2llkedő: "Piktornak és a fidesnek mi az ideológiája?"

Ne osztozkodj, uralkodj!
Az elmúlt napokban szinte alig akadt olyan újság vagy hírportál, nem beszélve a közösségi média felületeiről, ahonnan ne záporoztak volna a dehonesztáló megjegyzések Bajnai Gordon fejére, amiért a volt miniszterelnök nem ült le tárgyalni hétfőn (vagyis ma) az MSZP-vel az…..
parttalan 2013.04.23 14:03:08
@czjanos: "Bajnai már tavaly,okt. 23-án nyíltan és egyenesen kimondta, hogy nem a pártokat akarja megnyerni, hanem a választókat"

Slampos...sorold föl azokat a pártokat, amelyek nem a választókat akarják megnyerni maguknak.
parttalan 2013.04.23 14:07:54
@czjanos: Na még erre: "Senki nem gondolhatja komolyan, hogy az MSZP nagyjából egymilliónyi szavazótábora mind hülye demagóg lenne"

Legalábbis aszok, akik majd szépen átröpülnek (nem fognak) az e-hez. A maradék meg lesz a hülye demagóg, gondolom.

Nem egymás szavazótáborát kell elszipkázni, hanem a többmilliós bozonytalanok tömegeit elérni és megszólítani. Velük - és nem nélkülük! - lehet választást lehet nyerni.
parttalan 2013.04.23 14:10:02
@parttalan: Jav.: "azok..."
Ma az egyetem és a hallgatók alkujával véget ért az egyetemfoglalás az ELTE-n és az eddigi teremet tovább használhatják immár legálisan a hallgatók. Erről tartottak sajtótájékoztatót a teremben ahol a Hír Tv riportere Császár Attila tett fel kérdéseket. Az ember azt gondolná,…..
parttalan 2013.03.28 13:21:46
@Kandeláber: "Figyusz, virágozzék minden virág, fejezhesse ki mindenki a véleményét szabadon."

Akadályoz ebben valaki, nárcisztikus seggfej?! Minősíteni viszont lehet a másik hozzászólását, ezt csípőből megteszed te is.
parttalan 2013.03.28 14:01:48
@Fejesrob: Unalmas vagy. Viszont a kérdésemre nem válaszoltál, görény.

Így helyetted megmondom, valószínűleg mi volt. 2006-ban teljes mellszélességgel támogattad a tervezett (kevéske) tandíj ellen tüntető diákság követeléseit. Aztán 2008-ban ezt megfejelted azzal, hogy ikszet raktál a tandíjat elutasító rublikába. Most, 2013-ban már a korábban a tandíjmentességet szajkózó kedvenc pártod kormánya, a tanulói szabadságjogok és az orbitális tandíj ellen tüntetőket gyalázod.

Egyszerűek vagytok, mint a faék. Ezek vagytok ti, fideszes seggfejek.
parttalan 2013.03.28 14:28:32
@Johny Dragon: Régebben én se ilyen voltam. De a választásokhoz egyre inkább közeledve és a folyton növő fideszes károkozás közepette rohamosan csökken a fideszhívő kommentelők iránt tanúsított türelmem.
Böcskei Balázs írása   Sokáig az volt a fő téma a baloldalon, hogy az értékeit tekintve évtizedeken át heterogén MSZP – elég, ha csak a platformok és így nézetek eklektikájára gondolunk – mellett megfér-e egy további baloldali formáció. 2013-ra aztán rögtön három…..
Még jó egy év van a 2014-es országgyűlési választásokig, de a választási harc már bőven megkezdődött és amint az sejthető volt eddig is, minden eddiginél durvább kampány elé néz Magyarország. Hogy miért is? Hát azért, mert az Orbán-kormány véget vetett az 1990-es…..
A Gárdonyi Gézától származó idézet (Isten rabjai) nem alaptalan tanács, hiszen a házi berkenye (Sorbus domestica) hazai viszonyok között kb. 20 éves korában hozza első terméseit. A tudományos név sok mindent elárul a szeptemberben érő erdei gyümölcsről: a kelta eredetű sorb =…..
parttalan 2013.01.16 16:20:27
@kapanyél: Hódmezővásárhely.
parttalan 2013.01.17 10:26:28
@kapanyél: Köszi az utánajárást és a választ!

A ház előtt, amiben lakok van egy, még a '80-as évek elején ültetett terebélyes zelnicemeggyfa, amely júliusban mindössze pár hét alatt elpusztult. Semmi előzmény, tavasszal még dúsan virágzott majd termést érlelt. Előszőr ágról-ágra megsárgultak a levelek, majd az ágak is beszáradtak. A szívem szakadt meg érte. És ugyanezt tapasztaltam a többi elpusztult látott fa esetében is. Ez a fafaj egyébként Vásárhelyen nagyon kedvelt, elég sok van belőle.

Ha valóban a környezeti feltételek játszottak közre, akkor ez is a tavalyi nyár szélsőségességét igazolja. :(
Hogy milyen lehet jobboldali elkötelezettségű újságírónak lenni a jelenlegi helyzetben, élénk találgatások tárgyát képezi újságolvasók és nem elkötelezett (ún. hagyományos) újságírók közt egyaránt. Nem véletlen, hogy a közönség olyan sikamlós érdeklődéssel olvassa…..
Varánusz Matolcsykám, pofa be! 2013.01.11 09:17:52
Te, Gyuri, édesmamára szoktál gondolni néha? És nem sajnálod? Eszedbe jut időnként, hogy a rendszeres heveny csuklás rohamoktól bizonnyal neki van a legfejlettebb rekeszizma ma az országban, de azért nem ez a létezés legkellemesebb formája?  „Világunk nem ésszerű, nem…..
parttalan 2013.01.11 12:52:55
Matolcsy (Orbánnal együtt persze) magasról tesz a devizahitelesekre. Ott volt az átváltható forinthitel, a végtörlesztés, mondhatja: nesze nektek: ki élt vele, ki nem. Innentől a forint sorsa a mi kezünkben van.

Hiszen tavaly, vagy még tavalyelőtt Orbán megmondta: a kormány nem tudja garantálni a Ft árfolyamát, ergo semmi jóra nem lehet számítani - már akinek a jót az erős nemzeti valuta jelenti.

És itt lép be a gazdaságtan. Aki figyelmesen követi a pénzügyi-gazdasági történéseket a világban, az tudhatja: egy csomó fejlett és fejlődő ország kormánya is a hazai valuta leértékelődésében érdekelt a nemzetgazdaság növekedését eképpen is elősegítve. Tulajdonképp' ez is egyféle unortodoxia. Eszközök: jegybanki intervenció, pénznyomtatás állampapírok vásárlásával, amelyek gyengítik a hazi fizetőeszközt. A FED, és az ECB-től is ezt láttuk, és most legutóbb a BOJ is ebbe az irányba lépett. Jóformán erről szólt az elmúlt pár év a világgazdaságban, ez az un,. devizaháború, amelyben sok, természetesen sokszor ellenérdekű fél szerepel.

A jelentős exportgazdaságok (USA, Japán, Brazilia, stb.) számára a gyenge valuta = nagyobb exportbevétel, ( nagyobb az árú ellenértéke a hazai valutában), erős valuta = kisebb exportbevétel.

És ebbe a "nagyok játékába" akarja most belecsöppenteni hazánkat Matolcsy. A nagyok eszközével kíván élni: minél inkább gyengíteni a forintot a gazdaság felpörgetéséhez, amihez - szerinte-, mint tudjuk egy sor "unortodox" kormányzati lépés már amúgy is hozzájárult. Egyrészről verbális kommunikációval, a piaci és gazdasági szereplőknek küldött egyértelmű jelzésekkel, és ezt a célt szolgálják a kamatvágások is, hiszen ez csökkenti a vételi kedvet a forint iránt.

Nem is kell messze menni, találunk példát a régióban is: Csehország is él ezzel az eszközzel (ott már jóformán zérus az alapkamat, most mást kell kitalálni, talán jegybanki leértékelés), és biza a cseh korona is rendületlenűl gyengűl a fontos devizákkal szemben.

Tehát az okok és összefüggések érthetőek, csakhogy ez egy veszélyes játék, főleg egy olyan kis sérülékeny gazdaságú országra nézve, mint hazánk. Itt nem működhetetők úgy a külföldön alkalmazott eszközök, amelyeknek kimenetele amúgy is kétes és az eredmény is megkérdőjelezhető.

Amit szabad Jupiternek, nem szabad kisökörnek. De a korrmányt ezt láthatóan nem érdekli, miért is érdekelé mikor M.o-t hamisan erős, nagy országnak, régiós nagyhatalomnak képzeli?
Mónika számlájáról vélhetően klónozott bankkártyával levettek 563 ezer forintot idén júliusban. Minthogy sms-értesítést nem kért a számlájáról, csak a 6. pénzkivétel után tűnt fel neki a lopás. November végére az is kiderült, hogy OTP-automatákból vették fel a…..
parttalan 2012.12.06 11:41:01
A Fidesz tegnap leszavazta, a Schiffer András által beterjesztett, az ügynökakták nyilvánosságágáról szóló LMP-s törvényjavaslatot. A Fidesz maga se tud pontos érvet mondani, hogy miért ne lehetne szabályozott módon nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat, de az biztos, a…..
Pézsma Élet-szerű 2012.12.04 18:00:25
Amit jogállami téren mostanában élünk át, az mintha nem is a valóság vagy a való élet lenne, csak valami abszurd, élet-szerű hagymáz. Már a vasárnapi anti-listázós tüntetés idején is úgy éreztem, itt valami tévedés van. Azután Orbán parlamenti megnyilatkozásai ezt az…..
parttalan 2012.12.05 11:54:52
@Trompf: Lássuk csak:

1. Igen, az mszp-kormányok alatt is rúgtak ki embereket a közmédiából, de korántsem olyan fűnyíróelvszerűen, mint a kormányváltás után több hullámban. És ami a legfontosabb: a kormány marhára nem szólt bele a leépítésekbe politikai alapon. Ha így lett volna, akkor nem történt volna meg pl. Farkasházy T. vagy Váradi Júlia kirúgása a MR-ből Such alatt, vagy Bánó elküldése a Nap-Keltéből. Az akkori közmédia-átszervezéseket (Magyar Rádió átalakítása), leépítéseket rengeteg kritika érte, de nem az aktuális kormány kénye-kedve szerint folytak - nem úgy mint '93-ban vagy 2010 óta.

2. Navarró Balázs régi tévés, azzal vádolni, hogy a szocik vitték be a tévébe, merő hazugság.

3. Az ATV-t (még) nem tudja cseszegetni a hatalom, mert a tévécsatornák frekvenciaelosztása, pályáztatása más, mint a rádióké. Plusz az atv anyagi helyzete rendben van, a tulajdonosa finanszíroza, nem szorul rá az államra - nem úgy, mint mint a most már csak volt két nagy kerrádió, amelyek közül az egyiket (Class FM) vastagon tömik pénzzel, a másikban (Neo) pedig nem hírdetettek és a valóban rossz gazdákodás miatt is tönkre is ment.

4. Ez a legnagyobb baromság a részedről. A fideszesek azért nem voltak bent 2002-2006 között a közmédia kuratóriumokban (2006-2010 között úgy emlékszem már ott ültek), mert egész egyszerűen az a dacos, akarnok elv vezérelte őket: ha nem mi osztjuk a lapokat, ha csupán egyek vagyunk a többi párt mellett, akkor már nem is kell az egész.
Nem vagyok túl boldog, és ennek két oka is van. Az egyik, hogy mostanában minden hajnalban kibírhatatlan macskanyávogásra ébredek, komolyan mintha nyúznák őket, a másik pedig, hogy már megint az LMP-ről kell írnom, akik egyszer már rendes hülyét csináltak belőlem az elmúlt hét…..
parttalan 2012.11.30 14:48:35
@Putyilov gyári melós: "No meg Karácsony a debreceni comin outjával."

Az mi is volt?