Regisztráció Blogot indítok
Adatok
parttalan

0 bejegyzést írt és 1359 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az istenek azzal fogják büntetni Orbánt, hogy pontosan az ő általa megálmodott béketárgyalást valósítják meg Ukrajna és Oroszország közti háború lezárására! Orbán vágya szerint a béketárgyaláson - akárcsak Trianonban - kizárólag a nagyhatalmak döntenek a területi kérdésekről… Tehát a…..
parttalan 2022.12.30 16:35:38
@Rodney_2: "Gyakorlatilag egy NATO - Oroszország konfliktus zajlik, ahol a NATO "lízingeli" az ukránok élőerejét és földjét a háborús cselekményekhez."

Már ezen is túlléptek. Érdeme elolvasni:

mandiner.hu/cikk/20221229_cia_oroszorszag_szabotazs_hadmuvelet_vlagyimir_putyin_haboru
Márai Sándor: MENNYBŐL AZ ANGYAL - MENJ SIETVE Az üszkös, fagyos Budapestre. Oda, ahol az orosz tankok Között hallgatnak a harangok. Ahol nem csillog a karácsony. Nincsen aranydió a fákon, Nincs más, csak fagy, didergés, éhség. Mondd el nekik, úgy, hogy megértsék. Szólj hangosan az…..
parttalan 2022.12.28 19:15:32
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Az oroszok által felfegyverzett szakadárok miatt robban ki a konfliktus."

Lófaszt. Nekem hiba hazudsz, sikert nem érsz el vele.
parttalan 2022.12.28 19:45:24
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Az oroszok által felfegyverzett szakadárok miatt robban ki a konfliktus."

Se lát, se hall ukranofilek állandóan azzal a fránya ok-okozati viszonnyal bajlódnak.
parttalan 2022.12.28 19:56:18
@ulpius66: Nincs még egy nép Európában, de talán az egész világon sem, amely más népek érdekeit a sajátja elé helyezné. A magyar sem ilyen, csak a rendszerváltás után itt bizonyos politikai eszmék és pártok képviselői tolják fullba a szolgalelkűséget, a magyar érdekek semmibevételét, a szomszédok és nagyhatalmak érzékenységének való görcsös megfelelést. A kommunisták egyszerűen tojtak a határon túliakra, de ezek a mostaniak még meg is forgatják a kést bennük.

A vicc az, hogy a szovjet blokkban egyedül a magyarokban sikerült kiölni a nacionalizmust (egészséges nemzettudatot), míg a szomszédos "baráti" népek országai - létszámarányától függően részben vagy jelentős részben az ott élő magyarság miatt - nacionalisták voltak/maradtak a fene nagy internacionalizmus közepette is.
A rendszerváltás után a liberálisok (a hetvenes, nyolcvanas évek ellenzéki szamizdat értelmisége) és az MSZMP utódpártjának magukat átmentett "reformkommunistái" vitték tovább az internacionalizmust. A szomszédaink legfelháborítóbb magyarellenes intézkedései közepette is a "maradjunk csendben, csak élezzük a feszültséget és ártunk az ottani magyaroknak" elv mentén való gondolkodás a hazai liberális és baloldal immáron több mint harmincéves rákfenéje.

Márpedig a nemzeti sérelmekre nem jelent automatikusan gyógyírt az uniós tagság és a nyitott határok. Meg kellene végre érteni.
Industrial Loft Luxury Appartements; Marine Barracks Studios, Margaret Island Properties és a többi. Újragondolt ipar- és rozsdanegyedek, rekultivált, revitalizált kerületek és Magdolna-negyedek, projektek és ütemek. /alberlet.hu, Waterfront City/ Egy hatalmas baj van velük: nem tudsz már venni…..
Megyékből értelmetlen módon (roppant sok pénzért és pont ebben a válságos helyzetben!) vár nélküli "vármegyék" lesznek. Ugyanakkor Orbánék ócska feudális nosztalgiája visszamenőleg is igazolja Ady dühét a buta-korlátolt úri világgal szemben. Újra bebizonyosodik, hogy nem a "perc-emberkék", nem a…..
parttalan 2022.12.28 12:14:56
@György Csaba Nagy: A szovjetek, polgárháborúba bonyolódva és fejletlenül, nem voltak világpolitikai tényező azidőtájt.

Már hogy ne lett volna világpolitikai tényező?! Európában féltek a bolsevizmustól, te nagyonokos. Ezt is letagadod?
parttalan 2022.12.28 12:22:03
@György Csaba Nagy: "Mátyás óta katasztrófálisan politizáltunk, és ez kedvenc jobboldalod bűne,"

Eeez igen! Nem kedvenc jobboldalam. Tipikus agyament balos reakció. Szóval Mátyás óta a jobboldal alakította a politikát? Mesélj, hol volt, milyen formában létezett a 16-17-18. században a klasszikus, vagy a mai jobboldal?!
parttalan 2022.12.28 12:32:35
@György Csaba Nagy: "Nem lett volna egyszerű megtagadni a belépést, de józan mérlegelés ezt diktálta volna:"

Mondom én, írtam legelőször is: Tisza, Tisza, Tisza! Előre tudtam, hogy ez lesz, még ha a nevét te magad nem is írtad le. Ide lyukad ki örökké a hazai agyament újbalos marxista történetszemlélet. Mi a fenének kell kötni az ebet a karóhoz, hogy a háborúból kimaradhattunk volna?! Amennyiben Tisza megtagadja a mozgósításra való uralkodói parancsot, a király meneszti (akár az Országgyűlést is feloszlatja) és egy megbízható személyt nevez ki min. elnöknek. KuK, élén az uralkodóval! Olyan nehéz belátni?!! Miért kell tendenciózusan szembemenni a valósággal??!
  Amikor a Fidesz tavasszal behúzta a negyedik kétharmadot, rögtön azon kezdtem agyalni, hogy ez már olyan brutális pofon, amely biztosan felébreszti az ellenzéket. Négy ekkora saller után egy kölyökkutya is megtanulná, hogy valamit változtatni kell. Több mint nyolc hónap telt el a legutóbbi pofára…..
parttalan 2022.12.16 15:21:05
@cvsvrs: 12 éve repedezik...

Nem repedezik semmi. Jönnek az uniós pénzek. Eddig is csak a Covid- helyreállítási alap forrásait tartották vissza, de pl. a mezőgazdaságba akadálytalanul áramlott az uniós pénz az elmúlt években is a felfüggesztés alatt. De most jönni fognak a visszatartott pénzek is, melyek stabilizálják a költségvetést és ezáltal lehet a pedagógusoknak bért emelni.

Már rég megdőlt a dogma, hogy Magyarországot egyedül az unió tatja életben. A külföldi beruházási kedv kiválónak mondható, amelyek erős oldalon tartják a gazdaságot még a mostani időkben is. Egy jól működő gazdaság folyamatos tőkebevonásra van ítélve. Ez nem káros, ez jó dolog. Hajrá, csak így tovább előre!
parttalan 2022.12.16 16:00:12
@cvsvrs: "ha debrecenben örülni fognak a kínai akkumulátor gyárnak, akkor megválasztják a fideszt."

Na látod, erről van szó! Mondjuk anélkül is megválasztanák, mint teszik azt a helyiek 1998 mindig minden alkalommal, de ebbe ne menjünk bele.
parttalan 2022.12.16 16:02:25
@cvsvrs: "...ha debrecenben örülni fognak a kínai akkumulátor gyárnak, akkor megválasztják a fideszt."

Na látod, erről van szó! Mondjuk anélkül is megválasztanák, mint teszik azt a helyiek 1998 óta mindig minden alkalommal, de ebbe ne menjünk bele.
A területalapú étel-megnevezéseknél én is egy kicsit elcsodálkozom. De soha nem ítélkezem, (előre) legfeljebb kíváncsi leszek. Nem titok, hogy én a „bajai” árnyékában nőttem fel, ezt tanultam édesapámtól. (Végre őt is „megszólíthatom” egy írásomban. Anyukámat sűrűbben szoktam, bár ő nem…..
Mi, a fogyasztók, úgy értem. Mert ha nyáron a turizmus miatt nő a forgalom, azt megértem, mindenki pihenne végre, autóba ülne legalább hétvégén, ezt hívjuk minden hasonló esetben szezonális hatásnak, és az éves statisztikáinkat meg is szoktuk tisztítani ezektől. De most pont nincs semminek a…..
parttalan 2022.12.09 19:26:10
@а nagy hohohorgász: Nem, ez a te fajtád módszere.
parttalan 2022.12.10 18:35:44
@Sr2021: "Hernádi, szerintem helyesen, "együttműködő" cégvezető, nem "ellenzékből" vezeti a MOL-t."

Ez speciel igaz. Ültek a szocialistákhoz köthető tagok is a MOL igazgatóságában a 2010-es hatalomváltás előtt. De attól még, pusztán ezért nem kellene félvállról venni amit állít a szankciókkal kapcsolatban, mert neked az ordító tények ellenére az a megrögzött vélekedésed, hogy a szankciók működnek Oroszo. ellen, ellenben nem bántják Európát, nem bántják Magyarországot és a MOL-t sem.

Szerinted az nem fáj a MOL-nak, hogy az orosz olaj tagállamok közötti kereskedelmének tilalma elvágta egymástól a két finomítót? Nagyon körültekintő kívántál lenni a posztban, de ez valahogy kimaradt.

--------

"a benzin fájóan meg fog drágulni"

Majd ha a kőolaj ára újfent emelkedésben lesz. Most éppen más a trend. Bár az EB - hogy, hogy nem - éppen most indítványozza elő Magyarországnak az üzemagyagok jövedéki adójának emelését, ami áremelkedéshez fog vezetni, ha rákényszerülünk. Örüljünk?! Még hogy nem Brüsszel?!

---------

"(a taxisblokád megvan még?)"

Ebben reménykedsz? Káosz, zűrzavar, kormánybukás? Nem fog összejönni!

---------

Az összes gondunkért a háború keltette további drágulás, inflációs löket és a brüsszeli szankciók a felelősek. Gondolj arra, mekkora volt a tavalyi gazdasági növekmény! Az unió vezetői amerikai érdekek kiszolgálóiként jelenleg Európa tönkretételén dolgoznak. Cudar időszak jön, de a brüsszeli bürokratáknak mindig lesz pénzük benzinre, gázra és áramra.

Ne úgy legyél nyugatos, hogy mindent beszopsz ezektől az amerikaszoponc károkozó idiótáktól. Én magam is européer vagyok, de a szart nem fogom selyemcukornak látni, hiába is akarják.
Amíg Orbán szégyenletes módon seftelni próbál az Ukrajna támogatására szánt EU-s pénzek körül, addig… ”Ferenc pápa könnyek között beszélt csütörtökön az ukránok szenvedéséről a szeplőtelen fogantatás ünnepnapján mondott imádsága közben Róma központjában. A pápa hangja először remegni kezdett, amikor…..
Az időzavarba, pánikba esett és teljesen magára maradt Orbán hibát hibára halmoz az EU-ban; pont a szeretet ünnepe előtt mutatkozik lelketlen gonosznak... Ránk ég az „EU tolvaja” mellett a „keresztényietlenség” szégyenbélyege is, ha nem teszünk ellene gyorsan valamit!..
Az éjszaka leple alatt vezette ki a kormány a benzinárstopot, ami valahol egy szimbolikus lépés az Orbán-érában. A suttyomban bejelentett hátraarc ugyanis rávilágít arra a tényre, hogy a 13 éve kormányzó Fidesz semmilyen döntéséért nem vállalja a felelősséget. Ezúttal is az EU szankcióit kárhoztatta…..
parttalan 2022.12.08 22:43:18
@Kangörcsös TSZ elnök @birka menet @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Elég lesz egy nickkel is, te moslékos brüsszelfaszszopó szarházi bélféreg! A Holdat is lehazudnátok az égről.
parttalan 2022.12.08 23:02:57
@birka menet: Szar kurtúrfi. Még így is az európai országok alsó harmadában vagyunk a benzin árát tekintve. Cukor, stb. hiányáért egyrészt azok felelnek, akik köptek a maximális mennyisége és ostoba mód magukon nem uralkodva korábban felvásárolták a készleteket. Nyáron oda lett a napraforgó az Alföldön. Nincs import, ellátási problémákkal küszködnek sok helyen. Ne tegyél már úgy, mintha a csúcsszuper nyugatod országait nem érintenék ugyanazok a gondok, mint minket.
parttalan 2022.12.08 23:10:17
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nekem egyik sem finom. De ezzel el is ismerted, hogy faszszopó vagy. Mert csak azért is. Bármit tesznek az unió urai, bármennyire is a tagállamok alatt fűrészelik a fát az ostoba döntéseikkel. nem számít. Brüsszel a jó, Brüsszel a csodás, Brüsszel a sérthetetlen, Brüsszel a tévedhetetlen! Miközben épp' recesszióba hajtják a kontinenst. Hát jó szopást, seggfej! Másra tőled úgyse telik.
Okés, akkor elmondom, hogy én szerintem mi is történt, miért támadta meg Oroszország Ukrajnát. Megpróbálom koherens rendszerbe foglalni az eseményeket, kitalálni, hogy mi járhatott Putyin fejében, mik voltak a racionálos okai a háborúnak. Merthogy van racionális magyarázat, csak persze nem az, amit…..
Nagyjából harminc éve ezzel a felütéssel fordult Göncz Árpád Európához, a szerencsétlen Antall kormányzásának akadályozása érdekében. Sosem kedveltem Árpi bácsit, mert jelentős szerepe volt a rendszerváltás elsikkasztásában, a komcsik átmentésében. Sokáig érthetetlen buzgalommal tett be a…..
Ezeket kell mondanod, nagy érzelmi átéléssel, és a siker nem marad el!A mi dolgos népünk a legjobb, a mi hazánk a legszebb a világon!Az idegenek, borzalmas ellenségeink országhatáron belül és kívül a nemzetre és szent hitünkre készülnek rátámadni!A nemzet alapkövei a családok (valójában a családban…..
parttalan 2022.12.01 13:50:39
@Magyaur: A kultúrharc katonája vagy.
parttalan 2022.12.01 13:54:19
@György Csaba Nagy: "Niggereid pedig ma meggyőzően bizonyítják, hogy minden téren képesek megfelelően teljesíteni, ahol hagyják őket."

A hasznavehetetlen migráncscsordákról van szó. Feketékről és arabokról. Hagyják őket, mégsem teljesítenek. Beilleszkedésre képtelenek.
parttalan 2022.12.01 13:58:04
@György Csaba Nagy: "Médiaterror: érdekes, hogy neked a nyugati fáj, ahol minden vélemény megszólalhat..."

Így ír az, aki csak "független objektív" sajtót olvas. Németországban például csak balos sajtó van, amiből ömlik a neomarxista propaganda. Régi bolsevik trükk: vádold az ellenfeled azzal, amit te magad teszel meg.
Mintha lassan kezdenék áthangolni a magyar diplomácia hangnemét az orosz-ukrán háború kapcsán. Ennek legegyértelműbb jele Novák Katalin kijevi látogatása, és az ott tett kijelentései. A köztársasági elnök vizitjével szinte egyszerre jelentettek be egy nagy összegű magyar pénzügyi támogatást Ukrajna…..
wagmg Orosz hazugságok 2022.11.25 09:38:39
Amióta az orosz csapatok százezres tömegben felsorakoztak az ukrán határon a világ szeme Oroszországon és az orosz felsővezetésen van. Én is közelről figyelem a híreket, nyilatkozatokat, beszámolókat mint ahogyan a lakosság által készített felvételeket is. Meggyőződésem, hogy az orosz vezetés…..
Ó, igen, én még emlékszem milyen volt a "régi rendszer", amikor még itt voltak az "ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet csapatok", amikor még tilos volt valutát váltani, az útlevelünk csak pár országba volt érvényes és lelőttek, ha el akartál szökni az országból. Olvasd el te is, ha nem élted…..
parttalan 2022.11.23 15:48:04
@GyMasa: Minden alkalommal fel kell mondani a kötelezőt.
parttalan 2022.11.23 16:05:21
@GyMasa: "Igaz, konkréten megmondta Putyin is, hogy nem kíván területeket szerezni."

Ez volt a háború előtt. A már megszerzett Krím és a kvázi független donbasszi részeken kívül akkor valóban nem volt még egyéb területi követelés. Semlegesség szavatolása és az orosz kisebbség helyzetének javulása - ez volt a két követelés orosz részről. Amerika nem engedett, Putyin támadott. Onnantól viszont már volt/van területi igény. Most már - ahogy 2014-ben is - az egész Donbasszért megy a harc és elfoglaltak egyéb területeket is, melyeket azóta annektáltak és így Oroszo. részeinek tekintik. És visszamehetünk akár a második narancsos puccs idejéig is: amennyiben akkor nem döntik meg a törvényes vezetést és amerikai segítséggel nem a nacionalista náci söpredék ragadja meg a hatalmat, még a Krím is Ukrajnánál maradt volna.
parttalan 2022.11.23 19:42:21
@Etniez: Ne fárassz. Unalmas. A te feladatod a valóságtagadás. A Holdat is lehazudnátok az égről.
Senki nem bújhat el NEM ALTATÓ 2022.11.23 07:47:26
Aranyoskáim! Az a helyzet, hogy van, aki dalra fakad időnként, én most inkább versre fakadtam. Remélem meg tudtok nekem bocsátani. Játszottam egy kicsit nagy költőnk Altató című versével, de mint tudjuk, minden játék komoly, néha véresen komoly. Olvassátok hát kellő komolysággal, átéléssel!..
parttalan 2022.11.23 15:15:12
Az idei foci VB már az előkészületek időszakában is sok fejfájást okozott a labdakergetőket kedvelőknek. Egy biztos, a legmagasabban hordott testrésznek nem a sörkóma csapott oda. Az, hogy a muszlim országok – egyik – általános ismérve az alkoholfogyasztás nagyon szűkös lehetősége, tulajdonképpen…..
A "nemzetállam" a polgári köztársaság találmánya volt, előtte csak dinasztikus kormányzás folyt. A Nagy Francia Forradalom hozta létre azt a nemzetállami bürokráciát, amely a nemzetre hivatkozva, de attól függetlenül a saját érdekeit szem előtt kormányoz. A nemzetállami bürokrácia, - főleg, ha…..
Az egész világ ettől a rakétatámadástól hangos. Valakik belőttek lengyel területre, két ember meghalt. Mindenki azt mondja, hogy az ukránok voltak, légvédelmi rakéta tévedt el... én azonban szkeptikus vagyok. Szóval nyilván nam vagyok szakértő rakéta ügyben és ha az is lennék, nyilván nem engednek…..
Észt miniszterelnök: Lehet, hogy a gáz drága, de a szabadság megfizethetetlen plankog 444.hu november 16. Korunk csatája címmel tartott előadást Finnországban Kaja Kallas észt miniszterelnök kedden, aki a beszédben hosszan érvelt amellett, miért egyértelmű számára, hogy Ukrajna támogatása mellett…..
    Ritka az, amikor egy szimpla TikTok videó ekkora port kavar. Az amerikai Utah államban élő Breanna Strong tizenkét másodperces rövidfilmje nem csupán bejárta a világot és sokmilliós megtekintést ért el, de sikerült számos hírportál érdeklődését felkeltenie idehaza is. A sztori: Breanna…..
parttalan 2022.11.17 17:36:05
@G. Nagy László: "...kiütést kapok az eszement vallásosságtól..."

A politikai, társadalmi eszme nem vallás - még ha sok esetben a hívei vallásos buzgalommal is terjesztik.

De ez esetben szó nincs ideológiáról, csak sima kreténségről.
Magyarország becsületét az a párt tudja visszaszerezni a világ előtt, amelyik képes lesz megfékezni az orbáni-élősködő klikk hatalommal való visszaélését Európában és itthon. Az orbánisták hatalmon maradásuk érdekében már minden rafinált, zugjogászi trükköt bevetettek: itthon a kurucos magyarkodás…..