Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kerek négyszög

0 bejegyzést írt és 1556 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre aggasztóbb hírek érkeznek a magyar gazdaságról. Az eddig is világos volt, hogy a fényesre csiszolt mutatók két gránitszilárdságúnak hitt tartópilléren állnak. Az egyik a külföldi tulajdonú autógyárak (illetve összeszerelő üzemek), a másik pedig az EU forrásai, melyek akkor is mozgásban…..
Néhány napja nem csak Orbán Viktor mutatta meg, hogy gondja van a józan valósággal, de március 15-én kedvenc borásza, Tiffán Zsolt is kidugta a fejét abból a pállott biciklibelsőből, amelyben él. A fideszes országgyűlési képviselőként és sikertelen miniszteri biztosként is ismert Tiffán szerint az…..
Ha 1954-ban nem süllyedt volna el egy komp, talán sohasem értük volna meg ezt a napot: 2016. március 26-án megindult a forgalom Japán legújabb nagysebességű vasútvonalán. A vonalnak számos műszaki és társadalmi érdekessége van, de az is izgalmas, hogy vajon hogyan küzd meg a vonal üzemeltetésével az…..
Kerek négyszög 2016.03.28 12:33:07
NemGogol Mutogatunk a forradalomra 2016.03.19 10:29:29
A magyar reformkorszak egyik kiemelkedő alakja: L. Simon László, a költő és politikus  “A repülésnek is megvan a maga művészete, vagyis inkább fortélya. Abban rejlik, hogy megtanuld magad a földre vetni és elhibázd azt." Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak Valami hasonlóval…..
Kerek négyszög 2016.03.20 09:46:02
Amivel nem számolt ez az írás: az ilyen központosított önkényuralmi rendszerek törvényszerűen gazdasági romláshoz vezetnek, mert a döntések mozgató rugója a hatalmi bebetonozás, korrupciós lehetőségek maximalizálása, és soha nem az össztársadalmi érdek szempontjából a leghatékonyabb irány. Ez szépen lassan de halál biztosan lecsúszáshoz vezet. Magyarországon ez mostanában van felismerve, minden szomszédunk visszafelé integet nekünk, rohad szét az EÜ, az utak egyre kátyúsabbak, az oktatásról meg ne is beszéljünk, minden nemzetközi tesztben hátulra csúsztunk, és a lényeg: a V4-ek közül a magyar jövedelmek a legszarabbak. Ez a folyamat nem fog leállni, mert a rendszer hozza létre. Mint a tervutasításos komcsi világ-kontra szabadversenyes kapitalizmus. Egy ideig elég volt a "rothadó kapitalisták" propagandaszöveg, utána már mindenki nevetett rajta, és nem volt értelme tovább nyomni. Most még ebben a fázisban tartunk "A magyar reformok működnek" című agitpropos dumával. D ez is kezd pejoratívvá válni. Amint elapadnak az EU ingyenmilliárdok, jó nagy kijózanodás lesz a választók körében. Akkor indul a balkáni világ magyarországon.
Mindezzel a cikk nem számol. Hosszú távon ez egy olyan elkeseredettségbe, később dühbe tud átfordulni, aminek a végkimenetele kiszámíthatatlan. Én simán el tudok képzelni egy olyan népharagot, amiben a volt fideszuralmi funkcionáriusok, nemhogy Orbánék gazdasági hatalmát próbálnák erősíteni, hanem fülüket-farkukat behúzva próbálják eltitkolni miben is voltak benne. Én egyébként csodálom, hogy erre ezek a funkcik már most nem gondolnak. A kommunizmust is örökkévalónak gondolták kívül-belül, aztán reccs. Ezek a funkcik nem olvasták a történelemkönyveket, és nem tudták beleélni magukat a korábbi elnyomók azon lelkiállapotába, amikor ők is úgy gondolták akkori hatalmuk (elnyomásuk) csúcsán, hogy ez most örökké így lesz, minden stabil, mindent mi irányítunk. Aztán reccs. Pedig ezek az emberek is értelmes lények, csak valamiért nem gondolkoznak eleget. Én a helyükben gondolnák a jövőmre is.
Tehát jó a cikk, csak nem vette figyelembe, hogy a dolgok nem statikusan állandóak, egy pillanatfelvételt visz magával a jövőbe.
Lehet sziszegni, hogy már megint mutyi, meg lehet sopánkodni, hogy jaj most majd a lakáslottósok lépnek le a lével és basszák át az embereket tucatszám. Valójában azonban tök mindegy. A nok (nemzeti otthonteremtési közösség) mindettől függetlenül egy újabb kísérlet valamire, ami máshol működik, de…..
Hálátlan a kérdés, mert lehetőleg mindkettőt szeretnénk, méghozzá a lehető legolcsóbban. Ám ez általában csak ábránd, hiszen nem várhatjuk el, hogy egy húsz éves autó százezer kilométerrel és makulátlan külső-belső-motorikus állapotban az ölünkbe hulljon. Még drágán sem, nemhogy olcsón. Nem titok,…..
Kerek négyszög 2016.03.09 21:51:35
@Macibb: Nem beszélve a szervizelési hajlandóságról. A magyar átlag autóvásárló drágább autót vesz mint amit megengedhetne magának. Aztán jönnek az elfelejtett olajcserék, egy legyintéssel letudott előírt alkatrészcserék.
Új csodaprogramnak szánták, mégis nagyon kevés a kérelmező a kormány új családtámogatási programjában. Bár a bankok eddigi jelentés alapján az érdeklődök száma viszonylag magas, a tényleges kérelmezők száma mégis alacsony a jogszabályi bizonytalanságok és a lakáspiaci trendek miatt.  Év elején…..
Elég sok posztunk kezdődött, vagy ért már véget úgy, hogy ennél mélyebbre már nehéz süllyedni, de még biztos sikerül. Az elmúlt 10 nap azért volt kiemelkedően érdekes, mert a kormány nem a szokott tempóban húzta lefelé a pincébe az országot, hanem mintha perecelt volna a lépcsőn és egy pillanat…..
Nehéz elképzelni, hogy valami egyszer véget vethet az észak-koreai önkénynek, ha tippelnünk kellene, akkor a szegénység katalizáló erejére voksolnánk. És elég nagyot tévednénk, legalábbis egy, az országból lelépett fiatalember, Szungdzsu Lee szerint...
Kerek négyszög 2016.03.03 22:02:39
@dukeekud:

"Nalunk 30 evig (1980-2010) tartott a rendszervaltas"

Bezzeg a visszarendeződés (2010-2015) gyorsabban ment.
Van aki szerint fenyegetés, hogy a holnapi nap tanítási nap. Nem, nem az: Hiszen a többieknek joga van ott lenni, joga van a biztonságukat garantáló minden intézkedéshez. Semmi plusz feladat, teher nem jelentkezik a tanároknál a normál tanítási naphoz, vagy mondjuk egy influenza járványhoz képest…..
Kerek négyszög 2016.02.28 22:21:25
@Berni Balogh:
Elég sok talpnyaló kollaboráns nem gondol a jövőjére. A diktatúra után hogy fognak a szomszédai, rokonai, kollégái szemébe nézni?
A kicsinyes, aljas szívatás sose állt távol a FIDESZ-től, de amit most művelnek, az a műfaj csúcsa  - írtam blogírói ténykedésem hajnalán, amikor az akkor még ellenzékben lévő mai kormánypárt az átlagos éves termés kétszeresét kitevő, többségében teljesen irreleváns írásbeli kérdést nyújtott be…..
Január 28-án kezdődött a Doni hősök emléktúra, melyet a hagyományőrzők 16. alkalommal rendeznek meg. Ezen jeles rendezvény kapcsán tekintsünk vissza, hogyan zajlott január 12-én a doni áttörés 73. évfordulójáról szóló központi, fővárosi megemlékezés.A Mátyás-templomban nagyszámú megemlékező…..
"A jelenleg is hatályos, az 1963. évi 16. számú törvényerejű rendelettel kihirdetett magyar-szovjet szociálpolitikai egyezmény rendelkezéseit kell alkalmazni Magyarország, Oroszország és Ukrajna vonatkozásában is a nyugellátás megállapításakor. Az egyezmény értelmében a…..
Kerek négyszög 2015.08.05 09:00:09
@anyadmajma:
A "Geci" jelző már lemoshatatlanul nektek van fenntartva, ne erölködj. Te hazáját mocskoló, magyar embereket rugdosó NáciGeci!
Kerek négyszög 2015.08.05 09:03:04
@Larry Silverstein:
"Milyen alapon? Honnan veszi? "

Szavazatvásárlás a te pénzeden. Mindenáron hatalomban akarnak maradi, így jó sokat tudnak lopni geciék. Semmi nem dráda nekik, ha eljön az ideje, erőszakot is fognak alkalmazni.
Az elmúlt hetekben Brüsszel ismét odacsapott a Fidesz mutyi és havertámogató politikájának, amikor egyrészt felfüggesztették az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat és a dohányadót, másrészt befagyasztották az útépítéshez kapcsolódó támogatásokat a versenyellenes magyar szabályozás miatt.  Az Európai…..
Kerek négyszög 2015.08.04 07:56:42
@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

"Én független elemző vagyok, pártkötődés nélkül, azaz szektás biztos nem vagyok."

Nézted a plafont fölötted? Mik azok a nagy repedések vajon?
Kerek négyszög 2015.08.04 07:58:28
@Paul Summers:

"Az állandó lejárató liberálbolsevik erőlködéstől már szarszag terjeng."

Jaj de sokan vélekednek így a demokratákról a világban. Ez a duma Észak-koreában biztos sokszor elhangzik. Vagy Putyinországban.

HAJRÁ BRÜSSZEL!
Ma kivételesen ünnep van, Jelena Szerova már az űrállomáson dolgozik, bár a fél évszázad alatt ő csak a negyedik nő a szovjet-orosz sorban. Miközben a világon ötven fölött van az űrhajósnők száma, többnyire amerikaiak és sokan voltak háromszor is a kozmoszban. Szerintem…..
Omnibusz Bátor, de gyenge kezdés 2015.07.24 07:14:09
Szemügyre vesszük a Budapesten közlekedő hibrid meghajtású Volvo csuklós buszokat. Vajon mennyire cool a főváros high-tech hibrid buszán utazni? A körülmények Budapesten az új buszüzemeltetési modell segítségével nyílt meg az út hibrid buszok forgalomba állítása előtt.…..
Kerek négyszög 2015.07.25 10:38:58
@Benbe:

Ja, tényleg mennyivel jobb a fél évszázados technika rozsdába csomagolva!
Éljen a ruszki technika! Már akkor is tudtuk, hogy a nyugat mennyire rothad. Mostanában mintha ismét rothadni kezdene, pedig volt egy 25 éves rothadási szünet.
Nincs kedved kihozni a közlekedési múzeumból egy-két műemléket, hogy azt használjuk újra? Mit szólnál a gőzmozdonyhoz? Tuti lenne magyarázat mellettük.
Éljen a haladás, a fejlődés (főleg a visszafejlődés)!
Vágtató világunkban a menő cégeknek egy közös ismertetőjelük van: folyton növekednek! Fel akarnak venni még kétszáz embert, új részleget akarnak alapítani, irodát nyitni Üzbegisztánban. Aztán a vágtató növekedés előbb-utóbb megakad, nem jönnek a számok, és ha nem…..
Utazásaim során (szigorúan bérletes, BKV-zás közben) figyeltem fel arra, hogy rengeteg helyen szinte ingyenhitelből vehetünk autót. Sok autókereskedésnél láttam 0 százalékos teljes hiteldíj mutatóra (THM) megvehető kocsikat, de egy kis keresgélés után szomorúan kellett…..
Húsz évvel ezelőtt volt menő felháborodás, ha összekeverték a bunkók Budapestet Bukaresttel, és tiszta szívből kívántuk, hogy tényleg kedves szomszédainknál töltsön el a prosztókám két hetet, hogy egy életre megtanulja, mi hol van. Ma ez már egyrészt annyira szakállas…..
Kerek négyszög 2015.06.21 14:36:56
@Furusina:
" de úgy gondolom, hogy az osztrákoknak, németeknek, angoloknak mi vagyunk a 'románok'. "

Pontosan!

Ahogyan a magyarok is elvárják a romáktól, bevándorlóktól, stb... hogy alkalmazkodjanak, ugyan úgy a fejlettebb kultúrájú nyugati nemzetközösségek is joggal várják el a magaroktól, hogy alkalmazkodjanak a szintjükhöz. Erre mi a madzsarok reakciója? Pfúj mocskos EU, ne mondják meg nekünk mit tegyünk,,, stb. De a követelőzés marad integréciós kérdédben. Tehát ha mélymagyarjaink egy kicsit tükörbe néznének, látnák mennyire abszurd amit művelnek. Amit megkövetelnek másoktól, azt nem hajlandóak maguk megtenni.
Nem kifejezetten a kerítés a baj, hanem az, hogy néhány embernek az agya köré is építettek, ezért nem hagyják el a fejét a gondolatai. Mások esetében viszont pont az a probléma, hogy ez a kerítés nem elég magas. Más szóval úgy gondolom, hogy a valóban létező, ráadásul…..
Kerek négyszög 2015.06.20 17:46:53
@Éhes ló:

Jól fizet a KGB?
Mostanában kezd egyre jobban elmaksahíradósodni ez a reggeli Mokka. Szegényember Vujity Tvrtkoja órási kergetőzést improvizált a kullancsosból élőben a Röszkei Predátorral. Micsoda véletlen, láthatatlan emigránsok zavarták meg az élő bejelentkezést.  ..