Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Özv. Szemennyei Pista bácsi

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NemGogol Szellemi polgárháború 2019.02.01 11:51:43
A gyűlöletet sugárzó és azt felerősítő, a gyűlölet irányát kijelölő plakátrengetegről szokás megemlíteni, hogy sok milliárd forint közpénzbe került. Pedig ennél lényegesen több és nagyobb kárt okozott: a lelkekben és az emberi kapcsolatokban. A magyar miniszterelnök, feltehetően Finkelsteinék…..
Özv. Szemennyei Pista bácsi 2019.02.01 18:23:32
Amúgy arról hogy a 13 milliárdnak ez a 3,5 milliárdos része hogyan menekült meg a bajnaiék elköltésétől, egy szó sincs.
Mint ahogy arról sincs egy hang se, hova lettek a százmilliárdok, melyeket a medgyessy és a gyurcsány kasszíroztak a MOL 2003-as és 2006-os kiárusításából.

Emlékezzünk a "dicső" múltra:
2003-06-18
A Kormány döntött a MOL-ban lévő állami részesedés értékesítéséről
A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Rt. bejelenti, hogy ma reggel kérte a MOL részvények kereskedésének felfüggesztését, mert a Pénzügyminisztérium tájékoztatta arról, hogy a kormány várhatóan dönteni fog az állami részesedés lehetséges eladásáról.
Ma délután a pénzügyminiszter által tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kormány döntése értelmében a MOL állami pakettjét két vagy több részletben értékesítik. A rendelkezésünkre bocsátott információk szerint az eladás összetett tőzsdei értékesítés vagy belföldi nyilvános értékesítés keretében történik. Az első 10-13%-os pakett eladására várhatóan 2003. negyedik negyedévében, a gázárszabályozás és az új gáztörvényhez kapcsolódó rendeletek részleteinek kidolgozása után kerül sor, míg a további részesedés 2004-ben kerülne értékesítésre. A kormány emellett döntött arról is, hogy támogatja a MOL értékteremtő stratégiai lépéseit a gázüzletággal kapcsolatban, beleértve a gázüzletág lehetséges értékesítését is. A rendszerirányítást is magában foglaló gázszállító vállalatban azonban a MOL tulajdoni hányada nem csökkenhet 25% plusz 1 szavazat alá.

És a gyurcsányi folytatásra:

Kétszáz milliárd forintnyi MOL-részvényt ad el az állam
2005. december 1., csütörtök 18:59

Eladja a még állami kézben lévő MOL-részvényeket az ÁPV Rt. A kabinet tegnapi ülésén született döntésről ma számolt be a kormányszóvivői iroda. A társaság vezetője szerint a döntéssel erősödhet a cég stabilitása.

A közlemény szerint a 11,7 százalékos pakett nagy részéhez, 10 százaléknyi részvényhez a magyar olajipari vállalat juthat hozzá, ezzel biztosítható a MOL Rt. függetlenségének megőrzése.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-vel ma aláírt szerződés szerint a MOL 2015 végéig csak az állam hozzájárulásával adhatja el stratégiai befektetőnek az opciós tranzakció során megvásárolt részvényeket.

Az állam tulajdonában maradó 1,7 százalékos részvény-csomagot a későbbiekben kisbefektetőknek kínálják fel nyilvános belföldi értékesítés keretében.

A tranzakcióról szóló közlemény szerint a feltételek kialakításakor a kormány kiemelten ügyelt a közérdek érvényesítésére.

A MOL-nak felkínált csaknem 12,8 millió részvény mintegy 200 milliárd forintot ér - közölte Batiz András kormányszóvivő.
--

Eladták.Ezt is.
A pénz meg nyomtalanul eltünt.

Azért, ez a lényegi különbség a két fajta kormányzás között.( ennek szimbóluma a MOL vagy az Airport esete).
A balliberális mindent elad, eladósit és a pénznek nyakára hág.
Orbánék pedig kifizetik az adósságot és visszavásárolnak.

És most örüljünk annak hogy a Bajnai kormány egy év alatt a felvett 13 milliárd
euróból "csak" 9,5 milliárdnak vert nyomtalanul a nyakára?
És hogy még Orbánéknak is hagyott 3,5 milliárdot , miközben a teljes összeget és a kamatokat Orbánéknak kell visszafizetniük ? Örülünk, persze.
Mint a gyurcsányok által 2037-ig(!) bebetonozott PPP-s autópályáknak, amiért ezer milliárdokat fizetünk ki...
A TV2 múlt pénteken jelentkezett be élőben Oszter Sándor házából, ahol a többmilliósnak tűnő kazán beszart, így a színművész és neje kénytelen volt 13 fokban négykezesezni a zongorán, kabátban, sapkában, kesztyűben, mint az állatok. Az ominózus kazánt gyártó cég nem hagyta annyiban a dolgot, és egy…..
Özv. Szemennyei Pista bácsi 2019.01.30 17:14:49
homar.blog.hu/2015/03/26/milyen_kazan_mar_az_amit_6_ev_utan_ki_kene_dobni

A válasz: Immergas.

Oszter 7 évig használta, pedig tudhatta volna hogy 6 év és kuka.
Özv. Szemennyei Pista bácsi 2019.01.31 02:01:28
@Jehuda: "Be kell vallanom, hogy az elmúlt 15 évben egyszer sem kellett bennük a gázt újratölteni, legalábbis én nem tudok róla, hogy ilyen történt. Lehet, hogy szerencsés vagyok. "

Lehet. De azért a szezon kezdete előtt méresd meg a gáz szintjét a készülékeidben.
     Az Ifjúkommunista nevű kádárista lap vezető szerzője, Fricz Tamás ma domináns kultúrát követel Magyarországon, a német Leitkultur mintájára.     A domináns kultúra természetesen azt jelenti, hogy az Orbán altestébe nyelvükkel behatoló felnőttfilmszínházi karakterek, mint például a konzervatív…..
Özv. Szemennyei Pista bácsi 2018.06.19 08:42:06
@invalid user name:

Az a -lejáratási szándékkal- leírt információ, miszerint ""a konzervatív Körösényi által alkalmatlansága miatt az MTA PTI-ből kirúgott Fricz Tamás, ", eközben elhallgatva hogy az akkori tisztogatásnak nem csak Fricz hanem más jeles politikatudós – Szalai Erzsébet, Szoboszlai György, Kulcsár Kálmán, Kéri László, Galló Béla, Simon János, Fricz Tamás, továbbá Szigeti Péter, Laki László és Miszlivetz Ferenc – esett áldozatul..ahogfyan TGM észrevette ", Körösényi esetében nagy ravaszul „egy király, egy cigány” alapon, úgy, hogy őt politikai elfogultság szemrehányása nem érheti, hiszen bal- és jobboldalinak címkézett írástudó egyként előfordult a feketelistáján...

szóval ezt a "Szégyen, gyalázatot"(c. by TGM) elhallgatni sőt mindezt egyoldalúan Fricz savazására fordítani legalább akkora szégyen gyalázat mint Körösényi akkori tetti.
Ha nem lenne rádiós ismeretek tárgyam az egyetemen, sose hallgattam volna meg a Kossuth Rádió Vendég a háznál c. “gyerekekről felnőtteknek” szóló roppant kínos, és az elvileg hozzám hasonló korosztályú szereplők iránt egyre inkább az exponenciálisan növekvő szekunder szégyen érzetemet növelő műsort.…..
„Vannak idők, mikor menni kell, mikor feltűnik a ház falán a jel.” (Százéves pályaudvar – Gerendás/Bródy)  Kedden Hollik István, a Fidesz-KDNP-frakciószövetség szóvivője sajtótájékoztatót tartott az Amnesty International hatodik kerületi irodája előtt, majd a ház ajtajára „Bevándorlást támogató…..
Özv. Szemennyei Pista bácsi 2018.06.15 14:27:16
Aha. Vagyis már megint a keresztényekkel van baj. Lássuk magát a vallásalapítót.
Jézus rendszerint csendes, szelíd, békés, megbocsátó, ám ez az evangéliumokban sem mindig így van. Ismerkedjünk meg a "másik" Jézussal.

Mt.21. 12 Azután bement Jézus a templomba, és kiűzte mindazokat, akik a templomban árusítottak és vásároltak, a pénzváltók asztalait és a galambárusok székeit pedig felborította, 13 és ezt mondta nekik: „Meg van írva: Az én házamat imádság házának nevezik: ti pedig rablók barlangjává teszitek.”

Jn.2. 15 Ekkor kötélből korbácsot csinált, és kiűzte őket, valamint az ökröket és a juhokat is a templomból. A pénzváltók pénzét pedig kiszórta, az asztalokat felborította.

---

No, így tenne ma is látván a soros-féle ember kufárokat.

Ami pedig a házat(házakat) illeti, tessék azokat (is) békén hagyni.Élő példa az Andrássy út 60 története.

Budapest, Andrássy út 60. A háromemeletes, neoreneszánsz épület 1880-ban Feszty Adolf tervei alapján polgári lakóháznak épült. A házat, amely Perlmutter Izsák festőművész tulajdona volt, a festő 1932-ben bekövetkezett halála után a Magyar Zsidó Múzeum és a Budapesti Zsidó Hitközség pesti jogelődje, a Pesti Izraelita Hitközség örökölte, de a haszonélvezeti jog Perlmutter özvegyét és leányát illette meg.

1937-ben új lakók béreltek helyiségeket a házban: a magyar nemzetiszocialista mozgalom Szálasi-féle szárnya. 1940-ben lett a főhadiszállásuk, és Szálasitól a Hűség Háza nevet kapta.

1945 tavaszán, a szovjet csapatok bevonulásával az Andrássy úti ház új gazdát kapott. A kommunisták hatalmát biztosítani hivatott politikai rendőrség vezetője, Péter Gábor kifejezetten ezt a házat kérte főhadiszállásnak a szervezet számára. A későbbi ÁVO és ÁVH emberei átalakítási munkálatokba kezdtek. A kommunista rendszer ellenségeinek kikiáltott embereket itt kínozták, ölték meg és csikartak ki belőlük vallomásokat.

Az egykor Zsidó Hitközség , majd Szálasi -féle Hűség Háza, majd ÁVH székház 1956-ig szolgált az állami terror központjaként. Ezt követően az épületet átalakították KISZ klubot rendeztek be.
Ma a Terror Háza Múzeum.
avagy, hogyan nácult el megfelelési kényszerből a KDNPMielőtt bármiről szót ejtenék, szeretnék valamit tisztázni. Csak hogy a kiindulási pontnál már minden világos legyen. Tehát: a KDNP sok mindentől távol áll, de három dologhoz egészen biztos nincs köze – a kereszténységhez, a demokráciához és a…..
27 évvel a premier után elkaszálták a The Jerry Springer Show-t, a trashtelevíziózás legendás műsorát. Az NBC Universal terjesztésében, de szindikátusi sugárzásban vetített műsor (ez kb. azt jelenti, mintha lenne egy Pácsó nevű talkshow-m, amit közvetlenül értékesítenek a regionális tévéknek, azaz…..
Lázár szerint ne fogadjunk be migránsokat, mert lám a cigányokat se sikerült hatszáz év alatt se integrálnunk. Lázár János ezek szerint hasonló gondokkal küszködött, mint I. Mátyás Felséges Urunk és Mária Terézia Felséges Asszonyunk, ráadásul ő is behatóan ismeri Bécset. Rokonlelkek, ennyi. A…..
Özv. Szemennyei Pista bácsi 2018.03.30 14:11:25
@HaFr: "nem tudom, mi a problémád: "

A problémám( ha egyáltalán van nekem ilyenem) az hogy egyfelől ott van mit mondott pontosan Lázár.Én idéztem először, a témaindítóból kimaradt.
Ott viszont szerepel a téma kapcsán az alábbi mondat:

"Lázár János hazudik minden lélegzetével. "

Nos, nem hazudik.
Ebben amit mondott legalábbis teljes bizonyossággal nem.
E sorok szerzője elég konzekvensen ír arról, hogy milyen ellenzéki stratégiákkal lehet(ett volna) megverni a Fideszt. 2012-től, az Alaptörvény egyoldalú elfogadásától és a fékek és egyensúlyok mechanizmusának felszámolásától kezdve szorgalmaztam az ellenzék testületi kivonulását a parlamentből és…..