Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Irodalmi Lépegető

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilván a témából könyvet lehetne írni, tehát nem állítom, hogy Péter posztjában minden a lehető legnagyobb részletességgel benne lesz. (Korábban arról írt, milyen az élet egy angliai buszgarázsban.) Viszont arra tökéletes, hogy felvillantson egy pár témakört, kérdést, méghozzá olyasvalakitől, aki…..
Irodalmi Lépegető 2018.04.25 00:48:44
@ukcsibe: részvétem
Irodalmi Lépegető 2018.04.25 06:38:38
Az autós bekezdés margójára, idézve:

"Hosszútávú projekt lehet, mert iszonyat drága fenntartani."
Baromság, nem drága - tudod mi drága, de elmebeteg érthetetlen módon? A vonatbérlet. Csak az autóbiztosítás drága, de simán lehet rá alkudni, 15-35% is leugorhat ha vergődsz kicsit telefonon és kilátásba helyezed hogy váltasz - nem volt olyan 10 hónapos időszakom, amire ne tudtam volna alkudni a biztosítóm aktuális kvótájához képest, nyilván érdemes 2-3 héttel a lejárati dátumod előtt a biztosítótól megújító kvótát kérni, majd annak birtokában telefonálni, természetesen elégedetlenül, tök mindegz mennyit kérnek, mindig van engedhető része. Szóval alkudj. Mindig, mindenre, ami mondjuk a lengyelboltban egy üveg kovászos ubinál drágább, de főleg biztosításra, nem rontsd a piacot azzal, hogy savanyú képpel sápogva vérszegény magyar kocka módjára kifizeted amennyit kérnek. Mindemellett itt a használt autó sokkal erősebben ejti az árát, és progresszíven csökken a biztosításod, ha több autód van ugyannarra a fő vezetőre.

"De ha van egy autód, és a biztosításod működik felelősségbiztosításként is, akkor te vezethetsz olyan autót is, aminek egyébként nincs biztosítása."
Nem vezethetsz. Rendőr kiszállít, szomorű chapati arcot felveheted ugyan, de az autót általában lefoglalják, kiváltani pénz és idő, helyszínről séta, taxi, vagy tömegköznyomor, és ha nem váltod ki adott időn belül, bezúzzák. Kivétel a kereskedelmi biztosítás, ott valóban, mint fentebb.

Súlyadó nélkül autó még közterületen sem állhat. Egy percig sem. Le is bilincselik. A bilincs levétele egy laza 250 fontos tétel.
Milyen súlyadó? Ilyen nincs. Road tax van, személyautóra idén max. £295 egy teljes évre. Ha ez gondot okoz, akkor a tankolás is fog, nem beszélve a biztosításról. A legtöbb, mostanában népszerű kisméretű lélekvesztő játékautóra ennél egyébként jóval kevesebb.

Amikor megveszed az autót, még aznap kell rá a súlyadó, mert ha beérkeztek a papírjai és nincs rá a nevedre súlyadó, akkor másnap már rajta lehet az UNTAXED Vechile tacepao és a szép sárga kerékbilincs.”
Mondd szépen velem, road tax, fordítsd útadónak ha akarod, de vajmi kevés köze van a súlyhoz. Tényleg. Egyébként igaz, de vehetsz rá féléveset, vagy havi levonósat (direct debit) amiből csak az első havi megy el, bármikor lemondhatod. Mégegyszer, egész évre a legdrágább road tax idén £295. Félé évre kb. ennek a fele, nyilván, és a legtöbb, divatos, gépesített muslinca méretű kisautó esetében ez ennek is a töredéke. Ha ez nem fér bele, tankolni sem fogod tudni.

Összesítettben, lehet sírni, hogy drága, de a £400+ áron adott havi vonatbérlet helyett, ami egyáltalán nem ritka, havi £400-ból azért simán tellik biztosításra, adóra, meg elenyészőnek nem tekinhető mennyiségű üzemanyagra is.
Az emberek általában szeretik kicsit fényezni a valóságot, többnek láttatni akár magukat, akár a környezetüket, mint ami valójában. Különösen sokszor kapnak ilyen megjegyzést a külföldön élő magyarok – és lássuk be, néha nem teljesen alaptalanul. Az alábbi rövid, de annál érdekesebb véleményt Tibor…..
Irodalmi Lépegető 2018.04.25 00:02:15
Lakbér

£1200-1400 + rezsiért igen korrekt 2-3 szobás lakást lehet kivenni, válogathatsz is, akkor is ha kizárólag ebben az évezredben épült épületben vagy hajlnadó lakni (amit igen jól teszel), ne játsszuk már meg magunkat. Ja, hogy nem Londonisztánban? Nyilvánvaló kellene legyen, de aki szarul, zsúfoltan, muszlim polgármesterrel a nyakán, meg kezelhetetlen forgalomban akar élni (vagy esetleg legalább ugyanennyire élhetetlen tömegközöző szerencsétlenként), annak egészségére váljék az ó beh nagyon híres-nevezetes Londonisztán. Végülis az az igazi "életérzés" nem? Az hát, menjél szépen oda, Szobás Jutka et. al. majd "segít".

Fizetések

Ugyanezen esetlen csúsztatások margójára, ne hasonlítsuk már össze Butapesten a 2x 250k HUF nettót, a (nem londonisztáni) brit 2x 2k GBP nettóval, neeee. Fél millerből Agyarországon de facto busz után rohangáló csóró vagy, Butapesten főleg, míg £4k havi nettó összjövedelem ugyan valóban nem pazar, de relatíve kényelmesen és biztonságosan élhető. Gyerekkel is, kettővel is akár. Hozzátegyem, hogy nem Londonisztánban?

Nem csak fizetések

Nem csak fizetésért lehet dolgozni, egyébként, és nem is fizetésért érdemes igazán Antlantiszon próbálkozni, kivéve persze ha jobban szeretnéd, ha duplapluszjó kis havizsebpénz juttatások vigyáznák babazsúr kis karriered, mintsemhogy a teljesítményedtől függjön, mennyit csinász (illetve a saját elképzeléseidtől, hogy mit). Atlantiszon ez különösen érvényes, itt a teljesen hülye, legfeljebb pontozónak jó (sic) alkalmazottat sem lehet hibáztatni, hiszen "mit várhatnál még tőle, hiszen megpróbálta a tőle tellő legjobbat". Ja, akkor minden rendben is van, nem érdekes hogy 172 ember meghal mikor széthullik a dilettáns repülő, hiszen ő megpróbálta a tőle tellő legjobbat. Sírógép magyaroknak ideális mentalitás (nem sírógép magyaroknak és nem annyira magyaroknak is meg idegesítő, és dekadens). Ettől függetlenül, ne nézzük már le annyira a "tányértörölgető" kiscsávót, pincért, vagy gyári melóst (ami igazából pontosan ugyanaz a mentalitás kissé intellektuálisabb csomagolásban, mint a szelfimilliomos használtmotoros bohócok ténykedése). Valakinek azt is meg kell csinálni, én nem fogom, a legtöbb egyéb brit sem szeretné (bár némelyiknek és a GDP-nek sokkal jobbat tenne), ő meg effektíve éhezne Agyarországon, aminél nyilván szobábérletben minimálbérért vagy kevéssel többért vergődni is jobb (nem Londonisztánban, mert a minimálbérből a szobabérlet ott egyszerűen nem jön ki). Kivéve persze ha okos magyarok laknak a szomszéd szobában, vállvetve, mert az k. idegesítő lehet első felvonásban, és ostoba alaptalan hiedelmektől tereh másodikban.

Szavazás

De beleszólok kisfiam, mindenbe, és szavazok is, kettős állampolgárként, két országban is, te pedig végignézed, álmodban talán cincogsz kicsit, nagy moralizálva, főleg önnön jómagyarvirtusos de annál banálisabb igazságérzeted akkut véresre simogatása okán, de ez teljesen legális, sőt, tőled egyenesen elvárható. Persze lehet, hogy inkább felmegyek egy filléres repülővel Edinburgh-ba ezért, mintsem hogy körberöhögjön néhányezer sorbanálldogáló magyarka mikor parkolni próbálnék Londonisztánban (kiabáld szépen: eretnek!), de akkor is. Meg akkor is, ha Londonisztánon kívül, nincsen számodra hely. Egyébként kedvenc Viktorod pártjára szavaztam, nem azért mert szerelmes vagyok belé, vagy mert hirtelen megszűnt volna Agyarországon a szervezett oligarcha parádé és alkotmányosított rablás ugye, hanem mert egyrész egyszerűen nincs életképes alternatíva, másrészt meg érdekem magyarként, de főleg érdekem európaiként, ami mellesleg fontosabb a továbbra is Bocskay melegítős, de mára legalább nem sarkanytúban csoszogó kis magyarszürke-tologató önérzetednél. Nem azért mentem külföldre sem, és hidd el, vagyunk még páran akiknek esetleg egyéb oka is akad(t), mert szeretem VIktort vagy sem, kit érdekel, különben is szocibohócok voltak még "hatalmon" amikor bátorkodtam elhúzni a belemet, mint oly sokan mások.

Szelfi

Az megfordult esetleg a fejében akár a bloggernek is, hogy a szelfiben pózoló önigazolást kétségbeesetten kereső öntelen (nem elírás) droidok, ahogyan minden pofakönyvező felesleges, önveszélyes féleszű bohóc az, nem feltéltenül merítenek ki semmilyen reprezentatív csoportot, főleg gazdasági szempontból nem, de egyébként számszerűleg sem?
Bizonyára neked is van olyan ismerősöd (,szomszédod, vagy annak a kiskutyája), aki vette a bátorságot (mert ugye ehhez hatalmas bátorság is kell) fiatalként (Y generáció tagjai) székhelyet váltani angliába. Eleinte nem retúr, csak oda. Aztán a városi legendák elkezdtek terjedni, ahogyan a Londonban…..
Irodalmi Lépegető 2018.03.23 19:04:15
Figyelj csak, trokhány zsebfirkász ingyenélő blogger médiagané kisfiam, el ne hidd már a végén magadnak is, amit más csóróval látszólag minden áron el akarsz hitetni. Nem mindenki mosogat (klisé szemét), de egyébként a mosogató gyerekek is megélnek Antlantiszon *valahogy*, ellentétben a merőben triviális sehogyannal, Hungarisztánban.

Megint az van egyébként, hogy jelentős részben azért röfögsz az interneten, mára archetípussá avanzsáló önérzeteskedő, de igazán - vagy inkább egyáltalán - semmihez sem értő magyarként, hogy amennyivel ők szarabbul érzik magukat, te annál nagyobb királynak tűnj. Minek? Kinek? Ki előtt? Szállj már le róluk, Hungarisztánban is csórók lennének, itt is azok, de itt nem döglenek éhen, és valakinek az ő melójukat is meg kell csinálnia - mellesleg tőled is jobb néven venném, ha szépen elpucolnád a tányéromat az éttermekben, ahelyett hogy implicite arra saqrkallsz, hogy miattad felrúgjak valakit mikor ellátogatok kis magyar őshazánkba.

Node: mint Zsoltinak fentebb, nekem is vállalkozásom van, de előtte évekig melóztam bérért is, csak hogy megnyugodjál. Kontraktor voltam, az utolsó másfél évben például 60 fontért óránként, ami azért nem annyira éhbér, ha jajdenagyondrága a megéhetés, ha nem (egyébként annyira azért nem az, csak nem kell sügérnek lenni, meg mindent - vagy akár bármit - elhinni a többi magyar hiedelmeken legelésző idiótának). Valóban, van ami sokkal drágább, például ingatlan (megvenni és bérelni is), autók biztosítása, de körülbelül ennyi, illetve a halovány kis lepkefing csúsztatásaid margójára: vonjuk már le magyar vs brit bérszintekből a helyi lakbért, autóbiztosítást, utána hasonlítsd össze ami marad, így legalább megközelítőleg releváns összehasonlításhoz érkezhetsz, akár még te is, ha éppen nem ettél túl sokat ma. A kaja totális kamu, itt effektíve olcsóbb mint Hungarisztánban ha magamnak főzöl otthon, és nem szart.

Ja igen, nagyon egyszerű, nem kell Londonisztánba menni. Minden hülye balfék magyar oda megy, úgy látszik imádnak túlzsúfolt, méregdrága putriban lakni minimálbérért, meg tömegközzel vergődni is. Triviális a probléma, a minimálbér mindenhol ugyanannyi, csak közép-angliában például gey londonisztáni szoba (!) bérleti díjának feléért szerényebb kétszobás lakást lehet kivenni. Sőt, aprócska bónuszként talán még a magyarok sem akkora cickányok mint londonisztánban, nem annyira dívik a lehúzó szobás Jutka karrier (simán ki kellett volna rabolni, kár hogy nem időben hallottam róla), meg talán nem is csak a köpködés megy, jó magyar szokásként.

Végszóra, hogy én se csak fröcsögjek látens módon konvergálva a magadfajta felé, abban is van valami, amit Zsolti említett fentebb, ha nem vagy teljesen hülye, és legalább ésszerű mértékben kitartó is vagy, valóban több a lehetőség, nem igazán van olyan mértékű politikai vonatkozású fenyegetettség mint Hungarisztánban (lásd építőipar, stb.). Valóban, senki sem mondta hogy a sima gyári melós, akit te lenézel amott, az itt dőzsöl, de tény hogy nem éhezik, vesz egy olcsóbb autót, néha egy akciós csiniruci az asszonynak outletből, meg kisbicajt a kölkének karácsonyra, sőt, még néha nyaralni is tud. Ugye nem haragszol rá ezért, blogmajmocskám? Vagy a másik fajta kivándorlóra haragszol valójában talán, a jól képzett profira, akinek talán még a kezét sem kell fogni mint a legtöbb tátott szájó magyarnak, aki ugyan megélne Hungarisztánban is, de itt szakíthat, ráadásul még nem is feltétlenül kell hason csúsznia a magyar tekintényelvű nagyválallati bohócok előtt, amihez sajnálatos módon nem elég alázatos?

Ne gondold, hogy azt vartyogsz amit akarsz, a szálsszabadság véget ért, pofakönyvező önveszélyes kis hülyegyerekem. A magadfajta nettetű kizárólag hiedelmeket, tudatlanságot propagál, kultúrális szennyeződés vagy csupán, és ezzel tönkreteszed a világot, amit az emberiségtől a magadmfajta alaphangon még szívesen is örökölt volna, ha a potom babazsúr demokratikus túlburjánzás miatt nem interferálnának évszázadok óta permanens jelleggel a magadfajta kártékony kis kritterek milliárdjai.