Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JorEl

0 bejegyzést írt és 202 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok blog foglalkozik hadtörténelemmel, haditechnikával, ezek között van igazán profi, és bántóan amatőr. Van viszont egy szürke zóna, ahol a szerző úgy tálalja a cikket, mintha a téma igazi szakértője lenne, de legalábbis valamiféle bennfentes cinkosság érzetét kelti, valahogy úgy, hogy ő az igazi…..
JorEl 2018.10.08 22:37:33
@proletair: küldeném neked és azoknak akik szeretik, Homonyik Sándortól az "Álmodj Királylány" című számot
JorEl 2018.10.08 22:54:29
@proletair: Egyelőre te vagy az, akinek nincsenek valós érvei, csak fröcsögés, valami ellen, amiről halvány gőzöd sincs Azt hiszem ez jobban kimeríti az szintén fogalmatlanul használt "troll" kifejezés definícióját, mint az, hogy néminemű rálátással, ugyan valóban szakmai hozzáértés nélkül kifejtem a véleményem egy adott témában, tényekkel alátámasztva.
JorEl 2018.10.08 22:56:37
@molnibalage: Nem várom el, paralel univerzum :P
Az európai városok különböző eszközökkel igyekeznek az autó helyett egyéb közlekedési módok felé terelni a városiakat – ez az idei autómentes hét (szeptember 16-22.) egyik legfontosabb témája is. Az egyik módszer a személyautók teljes kitiltása bizonyos városrészekből – erre mutatunk pár jó példát…..
JorEl 2018.09.25 12:23:05
@pina noir: aha, persze, főleg, ha csak 3 kerületen keresztül 4 átszállással tudsz eljutni egy tőled közúton 25 km távolságban lévő helyre...
JorEl 2018.09.26 10:46:14
@CCnick: valahol írtam, hogy átlag 35perc, amikor "dugó" van, tudod van élet a nagykörúton kívül is, meg 70-es táblák, meg ilyesmik :)
JorEl 2018.10.05 21:34:52
@pina noir: a belvárosban és a bevezetőkön simán előfordulhat a szopódás, de én kurvára nem azt mondtam, hogy a Petőfi hídtól a Margit hídig megelőzöm a 4-es 6-ost, hanem azt, hogy amerre én járok, arra az autó a leggyorsabb megoldás, az előző melóhelyemre simán fele annyi idő alatt értem be hévvel meg metróval, mint kocsival, ezért akkor bkvztam, előtte a bicikli volt a tuti, akkor meg azzal jártam, az előtt még autóztam, mert akkor az volt a leggyorsabb. Attól, hogy neked az RTL az ablak a világra, attól én még harmad annyi idő alatt fogok beérni a melóhelyemre, ha kocsival járok.
Ma a vízcsapból is az folyik, hogy egyre növekvő számú informatikus hiányzik Magyarországon. Nem csak informatikusok, hanem jószerivel minden szakmában hiányoznak a jól képzett szakemberek.   A valóban jól képzett informatikusok hiányára utaló nagy port felvert ide illő hír, hogy évek óta nem…..
JorEl 2018.10.03 21:25:32
@Pic: Nagyvállali közegben teljesen igazad van, így kéne ideálisan egy fejlesző cégnek működnie, viszont nálunk inkább a 4-5 fős csapatok a jellemzőek, akik valami saját megoldást/megoldásokat reszelnek, ilyenkor bele van kényszerülve az ember, hogy a felsorolt poziciókból legalább 3-at elfogadható szinten műveljen, hogy reggel tükörbe tudjon nézni, ehez meg azért jellemzően nem elég a 4 hónapos okj-s php tanfolyam.
Amikor arra gondolsz, hogy mi az, amitől vonzódsz a másikhoz, mi jut először eszedbe? Míg a legtöbben automatikusan azt válaszoljuk, hogy a másik mosolya, arca, szeme színe, öltözködése az, ami lázba hoz, vannak azonban olyanok, akik nem ezekre az összetevőkre koncentrálnak a partner…..
Milyen kérdések lesznek az interjún? Kikkel fogsz találkozni? Hogyan készüljek? Beszélnem kell angolul is..? Ezek az első kérdések, amik az interjú során mindenkinek eszébe jutnak. Amikor kikerülünk egyetemről, főiskoláról, eljön az idő, hogy állást keressünk. Ugyan a főiskola ideje alatt sokan…..
Valami miatt sokunkban él az a képzet, hogy az úszás modern divat, és a régmúlt embere nem volt igazán jó úszó. Egyre több történeti forrás igazolja, hogy ennek az ellenkezője igaz, az úszás része volt az emberi műveltségnek már időtlen idők óta.  Kép  "Azon műveletlen emberek, akik sem úszni,…..
A csúcsminőségű páncélozott járművek gyártója, a német Trasco Bremen elkészítette a világ első páncélozott Aston Martin DB11-ét...
Biztosnak tűnt Ferrari-siker helyett megint Lewis Hamilton és a Mercedes diadalmaskodtak a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén. Sebastian Vettel elé ráadásul a brit riválison kívül még Max Verstappen is beférkőzött a Red Bull-lal, míg a másik Ferrarival Kimi Räikkönen csak az ötödik lett...
2018. április 8-án immár negyedszer került megrendezésre a szezonnyitó találkozó a RETRO Promotion szervezésében. Körülbelül ezer veterán jármű a - kivételesen - vasárnap is nyitva tartó bevásárlóközpontok közti parkolókban...
Miss Weaver tegnap meglepett bennünket legújabb felfedezésével, így mi örömmel rúgtuk fel a tervezett poszt-megjelenési sorrendet. Felfedezése témája pedig nem más, mint napjaink egyre népszerűbb fogyasztási cikke, az életünket megkönnyítő hord(oz)ható szék!..
Ezerrel pörög az ingatlanpiac, tényleg már a háziasszonyok is befektetési célú lakásvásárláson törik a fejüket, így aztán nem meglepő, hogy mára minden második sarkon egy ingatla iroda virágzik. Persze, ahol felfutás van, ott előbb-utóbb megjelennek azok az ügyeskedők, kóklerek és szerencsevadászok…..
JorEl 2018.08.17 15:32:58
@borso: már csak egy hatóság kéne hozzá, aki megállapíthatja az ilyen jogsértéseket, szóval a gdpr problémákkal kapcsolatban egyelőre nálunk nem igazán van következménye
Aki a Balatonhoz utazik, az az esetek döntő többségében azért megy, hogy megmártózzon a tó vizében, majd a vízparton fekve élvezze a bőrét cirógató vagy néha már perzselő Nap sugarait. Azoknak, akik nem feltétlenül szeretnének egy hétig a vízben ázni, és a tóparti pihenés mellett aktív…..
Olyan világban élünk, ahol megfakulnak régi értékek, mint szeretet, őszinteség, és a törődés. Az önzetlen törődés. Ha viszont rátalál az ember, akár egy eldugott mondatban, azt féltve, kincsként őrzi, nemhogy megossza másokkal! Úgy alakult, hogy véletlenül bukkantam rá a segítség egy új, itthon…..
JorEl 2018.08.12 19:57:15
@Le a spammerekkel: ne haragudj, de azt hiszem kár folytatni, már világos, hogy mindössze annyin csúszik el a kommunikációnk, hogy képtelen vagy összetett mondatokat értelmezni
JorEl 2018.08.12 20:00:41
@Le a spammerekkel: Bocs, de arról sem én tehetek, hogy anyád helyett apád szoptatott
JorEl 2018.08.12 20:01:40
@Attilajukkaja: Leírod, hogy igen, aztán, meg hogy nem, mert nem te mondtad??? wtf?
A hagyományos, belső égésű motoros személyautókat nehéz összehasonlítani az elektromos autókkal, az energiaforrások fajtáinak eltérése miatt. A különböző energiafajták közötti átalakítás eltérő elven történik. Akkor lehet helytálló összehasonlítást készíteni, ha végig tanulmányozzuk az…..
Július végén újabb kötettel bővült a Star Wars világa - megérkezett a Thrawn: Alliances, melynek címszereplője minden rajongó (de legalábbis a Birodalmat visszasírók) kedvenc kék admirálisa. Thrawn karaktere egyaránt megjárta a Legendákat (azokat a történeteket, amelyeket a Disney a közelmúltban…..
JorEl 2018.08.08 22:28:46
@Takika: ha jól rémlik, akkor azok nem Zahn alkotások
1.Kereszténység? Az európai identitás nem a kereszténységet jelenti, hiszen a legtöbb keresztény nem Európában él, hanem az amerikai kontinensen. Ezen kívül pedig mindegyik kontinensen igen jelentős a keresztények száma, így legfeljebb azt mondhatjuk, hogy Európa kultúrájának alapvető részét képezi…..
JorEl 2018.08.03 20:21:55
@Tamáspatrik: Tudod suttyó a téveszméiddel szemben, azért szavaztam a kétfarkúakra, mert a hozzád hasonlók végképp nyílvánvalóvá tették, hogy nincs aki képviselje az emberi értékeket a politikában ebben az országban.
JorEl 2018.08.03 20:23:53
@Tamáspatrik: a másik hozzászólásodhoz csak annyit, hogy nem tudom te merrefelé élsz, de lehet, hogy le kéne állnod a tudatmódosítókkal, mert nagyon messze állsz a valóságtól
JorEl 2018.08.06 11:47:11
@pityókaborsommelier: ha azt veszed, ami valóban közös bennük, akkor azt fogod tapasztalni, hogy ugyanezek az értékek globálisan mindenhol azonosak. Mellesleg lehet, hogy az "identitás" fogalmát kéne picit jobban körüljárnod, hogy megértsd és ne használd olyan kontextusban, amiben semmi értelme sincs.
Hiszel abban, hogy a stílus diadalmaskodhat az anyag felett? Az óra nem csak divatos kiegészítő, amelynek viselése sikkessé teszi a kinézetünket, hiszen praktikus haszna is van, megnézhetjük rajta az időt. Vagy várjunk csak! Andy Warhol és a legendás Cartier Tank..
Sokak szerint azért, mert „más időkben születtek” és „az a világ, amelyikben felnőttek, másmilyen volt.” De ez csak részben igazolja a tényeket. Akkor mi lehet az oka annak, hogy idősebben mintha előítéletesebb lenne az ember?..
Cikksorozatunk folytatásában továbbra is az energetika széles területével kapcsolatos érdekességeket, újszerű megoldásokat, vagy egész egyszerűen csak nem mindennapi képeket mutatunk be...