Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CleanYourRoom

0 bejegyzést írt és 229 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Februártól öt éven keresztül települhetnek át a volt brit gyarmatról a lakosok a szigetországba...
CleanYourRoom 2021.02.09 11:17:11
@marczy: Még szerencse, hogy az überdemokratikus Nagy-Britanniában végre biztonságban lehetnek a szabadságra vágyó hongkongiak, elvégre egy demokratikus országban nem vihet el a rendőrség egy Facebook-poszt miatt... ja de.

www.independent.co.uk/news/uk/arrests-offensive-facebook-and-twitter-posts-soar-london-a7064246.html
www.cbsnews.com/news/uk-man-jailed-over-facebook-status-raises-questions-over-free-speech/
www.bbc.com/news/uk-41274961
newspunch.com/british-people-jail-offensive-content-online/
  Január 20-án Joe Biden letette az esküt, ezzel ő lett az Egyesült Államok negyvenhatodik elnöke. Húszperces beszéde nem sok meglepetést hozott: a demokrácia győzelméről, a megbékélésről, a nemzet újraegyesítéséről szónokolt. A beiktatási szertartáson résztvevők egy jellegtelen, szürke figura…..
CleanYourRoom 2021.01.27 10:13:54
@dare: Egyébként ez színtiszta propaganda, a valósághoz nem sok köze van. A valóságban rasszok közötti házasságokat tekintve a fehérek hajlamosak a legkevésbé keveredni, és a legtöbb amerikai a saját rasszához tartozó párjával házasodik.
www.pewsocialtrends.org/2017/05/18/1-trends-and-patterns-in-intermarriage/
www.prb.org/usintermarriage/

A trend mondjuk növekvő, de a teljes képhez hozzátartozik az is, hogy mely csoportok számítanak a "legkelendőbbnek", illetve kik a legkevésbé keresettek a párkapcsolati piacon, ami egyesek szerint kényelmetlen következtetésekhez vezet, mivel, hát egyesek feljebb, mások helyezkednek el a rasszok képzeletbeli totemoszlopán:
qz.com/149342/the-uncomfortable-racial-preferences-revealed-by-online-dating/
www.gwern.net/docs/psychology/okcupid/howyourraceaffectsthemessagesyouget.html

Külön érdekesek a válások a rasszok közti házasságoknál:
www.reddit.com/r/BlackPillScience/comments/a2v8y5/interracial_divorce_rates_compared_to_white/

@G. Nagy László: Ez már régóta ismert dolog, ugyanez van, ha a "white family"-re keresel rá.
CleanYourRoom 2021.01.27 10:21:59
@Bravehearth: Ez mind rendben van, de azért egy gond igenis van a gazdag külföldi letelepedési kötvényesekkel: ha ingatlant vesznek, felverik a helyieknek az árakat. Ez mondjuk az egész világon probléma, Kanada, USA, Ausztrália, mindegyik angolszász ország ingatlanpiaca elszabadult a kínai vásárlók tömegei miatt, a gazdag kínaiak ugyanis szeretik családjukat (és pénzüket) kimenekíteni egy környezeti szempontból nem teljesen tönkretett országba, ahol mondjuk van némi élelmiszerbiztonság (gugliznivaló: gut oil), és az ország nem egy disztópikus autoriter diktatúra, ahol akár a leggazdagabb embert is bármikor eltüntethetik határozatlan időre a hatóságok, (khm, hová lett Jack Ma...).
Az Amazon Shotgun Wedding c. akció-vígjátékát decemberben jelentette be a stúdió, és akkor még Jennifer Lopez és Armie Hammer neve biztos volt a projekt kapcsán. Most azonban a Hammer-t érő online zaklatásokra hivatkozva a Szólíts a neveden színésze önkéntesen távozik a produkcióból. Az…..
Attól, hogy sok pénzt pumpálnak bármely területbe önmagában még semmilyen garanciát nem jelent arra, hogy valós fejlődést fogunk látni. Ez gyaníthatóan így van nálunk a sport, a vállalataink vagy a mezőgazdaság esetében is, hiszen a legtöbb támogatás nem mindig az adott területen legjobbakhoz vagy…..
A Microsoft alapítója, Bill Gates a 2. leggazdagabb ember a világon. Ennek ellenére szereti a szerénységet és vagyonának nagy részét inkább jótékonysági célokra fordítja. Amikor például a Mirror készített vele interjút egy 10 eurós Casio órával jelent meg és elmondta, hogy ő is ugyanúgy szeret…..
CleanYourRoom 2020.12.17 11:24:28
@midnight coder: Igen is, meg nem is. Azért újság-meg pletykafüggőség nem annyira létezett, ma viszont nyugodtan beszélhetünk internet/mobil-vagy szociálismédia-függőségről. A különbség a kettő között, hogy az internet és társai potenciálisan végtelen mennyiségű új információval szolgálhatnak, az emberi agy pedig úgy működik, hogy dopaminlökettel jutalmazza az újdonság iránti kíváncsiságunkat, mivel bármely új információ potenciálisan hasznos lehet, elősegítheti a túlélést. A természetben viszont nincs végtelen mennyiségű új információ. Az internet alkotta mesterséges környezet viszont éppen a végtelen információra és újdonságra épül, ezért ott könnyen kialakulhat egy pozitív visszacsatolásos végtelen loop, aminek az ember szempontjából egy figyelemhiányos, képernyőfüggőség és koncentrálóképesség minimálisra csökkenése lesz az eredménye. Nem mellékesen ezeknek az információknak a 99%-a semmilyen módon nem tekinthető hasznosnak. Érdemes megnézni a mai fiatalokat, hogy meddig képesek fenntartani a figyelmüket, mennyire tudnak huzamosabb ideig egy dologra koncentrálni. Elég siralmas a helyzet.
Sziasztok magyar tezsvérek, remélem mindannyian jól vagytok és serényen betartjátok a járványügyi intézkedéseket és szabályokat. Teljesen mindegy milyen ideológiai alapon állunk és álltok, itt más egyenlőre nem segít, mint hogy odafigyelünk egymásra és megpróbáljuk kontrol alatt tartani a vírus…..
CleanYourRoom 2020.12.12 11:59:23
Nézzünk egy kis konkrét statisztikát akkor, legyen az USA, mert ezt találtam:
covid.cdc.gov/covid-data-tracker/#cases_casesper100klast7days
TOTAL CASES
15 474 800
TOTAL DEATHS
291 522
Akkor ebből a túlélési arány:
98,22%

Mennyi lehet vajon a nem detektált esetek aránya?
Az első találat szerint, amit kiadott a kereső: a tényleges esetszám 2,3%-kal több, mint a hivatalos.

www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1201971220304446

Akkor a fenti számítás 2,3%-kal korrigálva:
99, 98%-os túlélési arány.
HUPSZ.
MIND MEGHALUNK, DÖNTSÜK ROMBA A VILÁGOT, ÁLLJON MEG MINDEN ÉLET, MERT ITT EGY VÍRUS, AMINEK 99,98%-OS A TÚLÉLÉSI ARÁNYA.
CleanYourRoom 2020.12.12 12:09:30
@John Doe3:
Első guglizás:
What percentage of patients with COVID-19 need to be hospitalized?
Most people (about 80%) recover from the disease without needing special treatment, and for the majority – especially for children and young adults – illness due to COVID-19 is generally minor. However, for some people it can cause serious illness.
With a confirmed positive COVID-19 test, you are most likely being sent home to rest, stay away from others, and recover. This is the case for more than 95% of people, as their symptoms do not require hospitalization. Some people have a higher risk for complications and should be monitored extra closely.Nov 5, 2020
health.ucdavis.edu/coronavirus/updates/covid-19-recovery-at-home.html

Hoppá. Lehet nem a levegőbe beszélek?
CleanYourRoom 2020.12.12 12:13:44
@Exploiter: Imáááádooom, amikor igazam van.
Szinte minden ismerkedésnél előkerül manapság, kinek milyen az előélete. Mikor veszítette el a szüzességét, hány komoly kapcsolata volt, miért ért véget a legutóbbi (ha egyáltalán véget ért), mit szeret az ágyban és így tovább...
CleanYourRoom 2020.12.12 11:15:08
A nők szexpartnereinek száma miatti stigmatizálás releváns és érvényes kategória, mert befolyásolja a párkapcsolattal és házassággal való elégedettséget és a későbbi válás valószínűségét. Szóval ha teljesen indifferens számodra, hogy milyen eséllyel rombolja le a családodat és pénzügyi helyzeted egy esetleges későbbi válás, akkor persze, nyugodtan hagyd figyelmen kívül, hogy hány férfival volt előtted a párod. Már ha érdekel egyáltalán a házasság és a családalapítás persze. Mindenesetre a statisztikák szerint 10-nél több szexuális partnerrel rendelkező nők szignifikánsan elégedetlenebbek voltak a kapcsolatukkal és magasabb volt esetükben a válás valószínűsége.

ifstudies.org/blog/counterintuitive-trends-in-the-link-between-premarital-sex-and-marital-stability
ifstudies.org/blog/does-sexual-history-affect-marital-happiness
www.psychologytoday.com/intl/blog/the-new-resilience/201606/do-women-more-premarital-partners-get-divorced-less
www.theatlantic.com/health/archive/2018/10/sexual-partners-and-marital-happiness/573493/
www.dailymail.co.uk/femail/article-4085758/Experts-reveal-sexual-partners-ve-determine-likely-DIVORCE.html

Ha aggaszt a válás lehetősége akkor a legeslegjobb tehát szűz nőt elvenni, érdekes módon a második legjobb a 3-9 közötti partnerszámmal rendelkező nő, ennél rosszabb, ha a nőnek csak 2 partnere volt, a legrosszabb viszont egyértelműen az, ha 10-nél több partnere volt egy nőnek.

A párkapcsolati kötődés továbbá neurológiai folyamat, amit hormonok, az oxitocin és a dopamin befolyásol. A gyakori partnerváltogatás hatására az oxitocinnak fokozatosan csökken az ereje, és ez csökkenti a tartós párkapcsolati kötődés képességét.
Az idei év 46. hetében (legalább) 5 éves csúcson (3642) volt a heti halálozás Magyarországon a KSH adatai szerint. Összevetettem a KSH adatokban a 42. héttől az előző négy év azonos heti átlagához viszonyított többlethalálozást az Operatív Törzs által jelentett COVID halálozással. Nagyon nagy az…..
CleanYourRoom 2020.12.11 09:19:57
Nem értek egyet az írás végkövetkeztetésével. Nincs semmilyen garancia arra, hogy megelőzhető lett volna a mostani halálozási csúcs. A tavaszi lezárások nem működtek, ellenben a gazdaság bezuhant, ezért a második hullám esetén már nem akarta a kormány még egyszer gazdasági csődbe taszítani az egész országot, ez érthető szerintem. Objektíve lehetetlen akármennyi egészségügyi dolgozó-többlet bevonása a rendszerbe, mert nincsen belőlük végtelen tartalék és mert az EU tagjai vagyunk és a szabad munkaerő-áramlás miatt elszívják tőlünk az egészségügyi dolgozóinkat a gazdagabb EU-tagországok. A szokásos érv, hogy de miért nem fizetnek nekik többet: akármennyit fizetünk is, Svájc, Norvégia vagy Németország simán rá tud ígérni, nem tudunk velük versenyezni, végtelen pénzünk pedig nincs, annyit tudunk fizetni, amennyit a magyar gazdaság képes kitermelni, az pedig nagyságrendileg ennyi, és ez nem Orbánék hibája, és még csak nem is lopnak-nem lopnak kérdése, mert a teljes egészségügy költségvetése egy nagyságrenddel nagyobb keret, mint az EU-támogatások, amelynek ráadásul legfeljebb egy része kérdőjelezhető meg.

Egy másik problémám, amit eddig még nem láttam sehol se felvetni: miért hiszi mindenki azt, hogy a korlátozások miatt nem omlik csak teljesen össze az egészségügy és nem szabadul el a járvány? A járvány elszabadulása csak a veszélyeztetett populáció esetében problémás. Elméletileg csak egy meghatározott %-a veszélyeztetett a teljes népességnek, és ha egyszer rajtuk átmegy a járvány, onnantól kezdve a fennmaradó populációnak különösebb problémát nem fog okozni, mivel az emberek túlnyomó része eddig is tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel felgyógyult.
JogÁsz TGM és a magánügy 2020.12.02 16:05:41
Miután sírva-röhögve kiszórakoztam magam a Szájer ügy kapcsán a neten terjedő mémek tömkelegén, igazán dühös akkor lettem, amikor az ATV Egyenes beszéd című műsorában meghallgattam Tamás Gáspár Miklóst. TGM nem átallotta azt közölni Rónai Egonnal, hogy egyetlen szót sem hajlandó ejteni a Szájer ügy…..
  Áll a bál az IKEA legújabb reklámkampánya miatt. "Legyen minden otthon biztonságos hely" - hirdeti a mamutcég, s propagandafilmjében a narratíva szerint meglehetősen gyakori, családon belüli erőszakot jeleníti meg. A magyar férfijogi szervezetek tiltakoznak, s közösen megfogalmazott, nyílt…..
Bizonyos kor felett az online társkeresés (mellesleg bármilyen társkeresés) már nem olyan egyszerű dolog: eleve az életkor feltüntetése 40 felett riasztóan hat a fiatalokra és kevesebb is azoknak a hölgyeknek a száma, akik egyáltalán szóba jöhetnek a középkorú férfiak számára.  Ma, naplóm legelső…..
CleanYourRoom 2020.11.25 11:51:55
Felejtsétek el a Tindert, hacsak nem vagytok alfahímek. Tinderezni tiszta időpocsékolás azoknak a férfiaknak, akik nincsenek a felső 20% kategóriában kinézet szempontjából. A 80%-nak élőben érdemes kizárólag ismerkednie, valamilyen limitált felhozatalos merítésből, értsd térben-időben behatárolt helyen és nem az neten, mert a neten végtelen a választék és automatikusan a 80%-ba kerülsz. A nők a férfiak többségét átlagon alulinak értékelik, még ha ez statisztikailag nem is értelmezhető. Szóval én a szervezett kirándulásokat, tánctanfolyamot, társasozást, sportklubbot ajánlom, akármit, csak az internetet ne. A mostani járványhelyzetre mondjuk nem tudom a megfejtést sajnos.

Nem árt persze, ha helyesen lövöd be magad a piacon, ha 5-ös vagy 6-os vagy a 10-es skálán, ne fuss a 10/10-es szupermodell után, mert azoknál eleve esélytelen vagy. Egy férfi alapvetően mindig a saját szintjén vagy eggyel az alatt tud csajozni, vannak kivételek, de ahhoz kiemelkedően sikeresnek kell lenned a választott területeden, kicsi az esélye, hogy épp te leszel Mick Jagger vagy Mike Tyson.

És ne legyél papucs, ne istenítsd a nőket csak azért, mert nők. Az ilyeneket a nők azonnal bétának könyvelik el és kirostálják. Nincs semmi vonzó egy puhapöcsben női szempontból. Nem kell bunkónak lenni, de legyen önbecsülésed, tudjál nemet mondani és legyenek világosan meghúzva a határaid, ne lesd a nők minden kívánságát mint egy pincsikutya és legfőképpen ne tűrj el minden szarságot. Nem kell félni, hogy megharagszanak rád, pont fordítva lesz, csak jobban tisztelnek érte. Ha teljesen átadod az irányítást a kapcsolatban, és minden úgy lesz, ahogy a nő akarja, akkor azt a nők úgy könyvelik el fejben, hogy gyengébb vagy, mint ők, és azzal ő nincs beljebb, mert nincs kire támaszkodjon, akkor a nő nem fogja biztonságban érezni magát veled és elveszted minden tiszteletét. Ha túl félénk, túl óvatos, túl előzékeny vagy, ezt már az ismerkedésnél általában leveszik a nők és rendszerint nem is jutsz tovább. De ugyanez megtörténhet később is: ha hagyod, hogy átlépjenek rajtad egy kapcsolatban, annak a kapcsolatban hosszú távon lőttek, mert valószínű, hogy ugyanezt megengeded általában másoknak az életben is, így működik a női tudatalatti az ősi ösztönök szintjén, ezért keresik a nők mindig a rosszfiút. A nők szeretik a kihívásokat, a Szépség és szörnyeteg meséje a valóságban is működik.
  Lassacskán megérkezünk a jövőbe. Ami tegnap még csak a sci-fi szerzők kreatív elméjében élt, az ma már szinte a valóság: a robottechnika a szexpiacon is egyre jelentősebb szerepet játszik. Borítékolható volt azonban, hogy ezzel párhuzamosan megjelennek a hivatásos károgók is, akik a szexrobotok…..
CleanYourRoom 2020.11.24 09:09:33
@gergely_3: Kár, hogy a példádnak semmi valóságalapja. A férfi szexrobot sosem lesz piacképes, ugyanazért, amiért egy vibrátor sem képes helyettesíteni egy férfit. A projekció hibájába estél ugyanis: míg te férfiként egy nőtől alapvetően csak szexet akarsz, ezért azt hiszed, hogy egy nő is csak ugyanilyen elvárása van a férfiak felé. Csakhogy ez egyáltalán nincs így, mert ha így lenne, a dugás lenne a világ legkönnyebb, legegyszerűbb dolga. A nők válogatósak, és a férfiak nagy része ezt hamar megtapasztalja. A nők szex mellett és előtt egy csomó egyéb dolgot várnak el a férfiaktól, egy rakás előfeltételt és előzetes akadályt kell megugrani egy férfinak egy nőnél ahhoz, hogy egyáltalán szóba kerülhessen mint potenciális partner. A fizikai jellemzők/gének mellett a nők mindenek előtt anyagi javakat vagy azok megszerzésének képességét és státuszt várnak el a férfiaktól, és mindig az elérhető hierarchiarendszer csúcsáról szeretnek szemezgetni, legyen az akár sport, művészet, vagy valamilyen szakma krémje. Mindez következik a nők evolúciós stratégiájából, ami pont az ellentéte a férfiak "szétszórjuk a magokat" típusú, mennyiségi elven alapuló stratégiájának, ugyanis egy nő véges számú petesejttel rendelkezik és az utódok kihordásának fizikai-és időbeli ráfordításának költségei teljes mértékben nála jelentkeznek, ezért jól felfogott érdeke az elérhető legmagasabb minőségű férfit partnerként választani és hoszabb időre lekötni maga mellett.
Egy férfi szexrobot nem tud semmilyen státuszt vagy anyagi javakat biztosítani, ellenkezőleg, pénzbe kerül. Egy férfi szexrobottal egy nő anyagilag nem lesz beljebb, ugyanott van, ahol a part szakad. Tehát egy férfi szexrobot igazából nem más, mint egy nagyon drága vibrátor. Féltékenykedett-e valaha a férfiak a vibrátorra, talán féltek tőle, hogy a vibrátorok leváltják őket? Dehogy, mert tudják, hogy egy vibrátorhoz képest mennyivel sokoldalúbban használhatóak egy nő számára. Ráadásul ha egy nő egyedülálló anyaként gyereket szeretne, spermát tud szerezni a spermabankból sokkal olcsóbban. Ezért eleve elvetélt ötlet a férfi szexrobot. Egy női szexrobot sem képes ugyan teljes mértékben helyettesíteni egy nőt, mint ahogy egy prostituált sem helyettesíti a feleséget, csak egy bizonyos funkciót tekintve, a szakma történelmi korokon átívelő töretlen népszerűsége viszont azt bizonyítja, hogy erre a funkcióra viszont mindig lesz kereslet.
Az igazi Star Wars fanok és Csillagok háborúja mániásak (vagyis a komplett 2,3, 10 és 11 rajongói csoport) elfogadja azt a tényt, hogy a franchise egy olyan világot teremtett, mely meseszerű és amelyben nem érdemes belekötni a realitások hiányába. Ugyanakkor érdekes végiggondolni, hogy mi az az 5…..
CleanYourRoom 2020.11.13 09:04:10
Az anomália még finom megfogalmazás, az offenzíven ostoba lenne találóbb.
@kárárámaispj:
És az egész bolygón nincs más, csak sivatag, vagy csak jégmező, vagy csak óceán. Hiszen az elképzelhetetlen, hogy mindez egyszerre megtalálható legyen egy bolygón... lol. Coruscant pedig... a városbolygó. Érted, az egész bolygó egy város, nincs más rajta, csak város. ha sivatagokt akarsz, akkor a sivatagbolygóra mész, ha havat, akkor a hóbolygóra. Ennyire szofisztikált a Star Wars univerzuma, kb. egy hároméves gyerek szintje, az alkotók el sem tudják képzelni, hogy egy bolygón különböző éghajlati övek és földrajzi adottságok vannak.
Amúgy tök vicces, hogy a Star Wars-világban a droidok gyakorlatilag a tökéletesen useless kategóriába tartoznak, ott van R2d2, ami gyakorlatilag egy hard drive+webkamera egyben, kár, hogy ezt a funkciót mai technológia meg tudja oldani egy tenyérnyi nagyságú mobiltelefon keretében, nem kell hozzá egy egész kerekekre szerelt szemetesvödör. Egy Google Translatehez sem kell egy embernagyságú bádogember, bocs Thripio.
Az Amerikai Egyesült Államok politikai berendezkedésére az ország megalakulása óta (1783) jellemző az úgynevezett politikai váltógazdaság rendszere, amikor két nagy párt felváltva veszi kezébe a kormányzást. Kép forrása: mprnews.org Ez a két párt kezdetben, Andrew Jackson elnöksége előtt…..
CleanYourRoom 2020.11.11 12:47:03
@Nietzsche.: Valóban nagyon nehéz lehet ma demokratának lenni Amerikában, tényleg csak az összes legnagyobb pénzeszsák (Warren Buffet, Bill Gates, George Soros) töm pénzzel, meg a big tech, Hollywood és a mainstream média olyan 90%-a áll teljes mellszélességgel mögötted, könnyfakasztó a helyzet valóban.
Vannak arra utaló folyamatok, hogy a közeljövőben ez nem teljesen elképzelhetetlen. Az elnökválasztások utóbbi fél évszázadára visszatekintve, elsöprő többséggel az idősebb Busht, Reagant, Nixont választották csupán meg. A jelenlegi politikai megosztottság már ’90-es években kialakult, vannak…..
CleanYourRoom 2020.11.09 13:28:44
@Örömhernyó: Azt se hagyjuk ki, hogy mikor sajnálatosan elhunyt a rendőri intézkedés közben, épp fentanyl túladagolása volt, ugyanis lenyelte az összes nála lévő drogot.
CleanYourRoom 2020.11.09 14:07:29
@Örömhernyó: A Bernie-féle komcsi dolog nem tudom mennyire működött volna, az Andrew Yang-féle alapjövedelemmel szemben is vannak előítéleteim, viszont Tulsi tényleg egy normális, régi vágású liberális politikusnak mindenek előtt és jó fejnek tűnt, csak éppen nem a demokráciaexportáló globalista bábeltornyot építő Demokra keménymaghoz tartozott, így eleve ki is golyózták a versenyből, az első vita után a médiaban valószínűleg meg lett tiltva, hogy még egyszer akár csak behívják...
CleanYourRoom 2020.11.09 14:09:43
@blah: Ja, látom te is a CNN-féle tudósításoknak hiszel, ahol úgy konferálták be a háttérben égő várost, hogy "Fiery, but mostly peaceful protests".
JogÁsz Dúró Dóra darálója 2020.11.07 13:03:24
Újabb korlátolt gondolkodású fideszes képviselőtestület tiltotta be a Meseország mindenkié című mesekönyvet. Most, hogy elolvastam a meséket, először is meg kell köszönnöm a mihazánkos darálónak, hogy látványosan, igaz, ordenáré módon felhívta sokak figyelmét, így az enyémet is erre a könyvre.…..
CleanYourRoom 2020.11.09 13:20:47
@élhetetlen: Csak szólok, hogy a homoszexuálisok között a heterókhoz képest statisztikailag szignifikánsan többen estek gyerekmolesztálás áldozatául. Ez még nem jelent ok-okozati összefüggést, de azért elgondolkodtató.

pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11501300/
A világtörténelem egyik legrejtélyesebb birodalma a híres Atlantis. Szinte mindenki ismeri, hallott róla, de ugyanakkor szinte senki sem tud róla semmit. Az első írásos emlék Atlantis létezéséről Platóntól (i.e 429-347) származik (nagyjából i.e. 370 körül), aki két dialógusában (Timaiosz és…..
Gyakran hivatkoznak úgy Donald Trumpra, mint aki a vidéki Amerika és/vagy az amerikai munkásosztály, alsó-középosztály elégedetlenségét fejezi ki a globalizáció-imádat, gépkultusz és politikai korrektség amerikai fellegváraival szemben. Vajon ez mennyire igaz? Tényleg belemagyarázhatunk egyfajta…..
CleanYourRoom 2020.10.07 10:59:53
@Hasdrubal Barcas: A libsik hülyék a valódi tudományokhoz, mint a mérnöki tudományok, fizika, matematika, informatika, amihez magas, 130 feletti IQ kell, ezért mennek a közepes IQ-jú, visszamarodott agyacskájukkal "társadalomtudósnak" (lol), a szociológia a középszerű elmék vigaszdíja, mint ahogy a többi társadalomtudomány is, ezeket tudománynak se szabadna nevezni, mert hiányoznak a tudományosság kritériumai, nincsenek képletekkel levezethető, igazolható tételeik, csakis seggükből előhúzott teóriák meg elméletek, amik a gyakorlatban mind csődöt mondtak. A gender/feminizmus szakokokról ne is beszéljünk, ahol az egész világot megmagyarázzák azzal, hogy minden rossz oka a heteropatriarchátus strukturális elnyomás, fehér rossz, színes jó, férfi rossz, nő jó. A szociológiával szemben ezek már nyomokban sem tartalmaznak tudományt, színtiszta agitprop az egész, ha elvégzed, hülyébben jössz ki az egyetemről, mint ahogy bementél.
Sok minden elhangzott itt a múltkori cikkem után a hozzászólások között.Ezek közül felbukkant egy érdekes téma, a devizahitelezés. Makacs állítás, hogy a bankok valójában forinthitelt adtak, csak jól átverték az embereket, így az árfolyamemelkedésen jó nagyot kaszáltak. Vizsgáljuk meg közelebbről a…..
CleanYourRoom 2020.09.24 09:48:24
@Szubrina: Vegyél valami kézzelfogható dolgot a megtakarításodból. Vidéki nyaraló, garázs, arany, festmény, drága whisky, tökmindegy, csak ne bankszámlán legyen. Megint jön egy nagy buborék sajnos, és előbb-utóbb most már ki fog pukkanni.
Összeomlik Amerika, ha Trump újra győz? Bidennel minden jobb lesz? Kíváncsi hogyan jutott jelen állapotába az Egyesült Államok? Akkor kövesse a Méltányosság Politikaelemző Központ választási sorozatát! November 3-ig a Méltányosság blogon! ..
CleanYourRoom 2020.09.09 10:13:48
@midnight coder: Ott kezdődik, hogy nem lett volna rabszolgaság, ha az amcsi négereket az afrikai négerek nem adták volna el rabszolgának... bizony, jópár afrikai néger törzsfő szépen meggazdagodott akkoriban a rabszolgakereskedelemből, ezt persze nem ildomos felhozni manapság, mert a fekete csakis ártatlan áldozat lehet.

@Sir Galahad: nálunk majd a cigányokkal kezdi el játszani ugyanezt a játékot a ballib oldal, szépen elkezdik a magyarok ellen hergelni őket.
CleanYourRoom 2020.09.09 13:35:33
Az 1619 projekt inkább történelmi revizionizmus és szélsőbalos propaganda, nem sok köze van valódi a történelemhez. Azt tanítják benne, hogy a kapitalizmus a rabszolgaságon alapul, és a rabszolgaság volt a kapitalizmus modellje. Ez nyilvánvaló hazugság, hiszen míg a rabszolgaság egyidős az emberiséggel, a kapitalizmus ehhez képest újkeletű jelenség, ami egyedül a nyugati civilizációra volt jellemző. Azt is állítják, hogy az amerikai függetlenségi háború csak azért tört ki, hogy megőrizhessék a rabszolgaság intézményét, holott a Brit Birodalom csak 1833-ban tiltotta be a rabszolgaságot a gyarmatain. Persze a formális logika mellett minderre az amerikai történészek szerint sincs egy darab bizonyíték sem, hogy az amerikaiak a rabszolgaság fenntartása miatt lázadtak volna fel a britek ellen (akik éppúgy rabszolgatartók voltak akkoriban).

Aztán érdekes még a kártérítés kérdése. Az 1619 projekt arra hivatkozik, hogy Lincoln is támogatta a feketék kártalanításának ügyét, holott Lincoln erről pusztán a polgárháború kontextusában beszélt, aképpen, hogy minden csepp vérért, ami a korbács nyomán serkent, megfizetett az a vér, amit a kard oltott ki. A ezzel szemben projekt alig említi a polgárháborút és elhallgatja a tényt, hogy 350 000 északi katona halt meg a rabszolga-felszabadítás ügyéért. Lincoln azt mondta Gettysburg után, hogy meg kell tennünk mindent, hogy biztosítsuk, hogy ez a rengeteg ember nemhiába áldozta fel az életét. Erre válaszolja tulajdonképpen az 1619 projekt, hogy de igenis hiába haltak meg, mert semmi sem változott. Ami nyilvánvaló képtelenség, elvégre a feketék ma már nem az ültetvényeken dolgoznak beszélő szerszámként. A kártalanítás kérdése pedig egy hatalmas problémahalmaz, elméletben jól hangzik, de amint felteszik a kérdést, hogy akkor ki fizet kinek, elszabadul a káosz. Hiszen bárki mondhatja, hogy én nem fizetek semmit neked, mert nekem sose volt rabszolgám (és egyetlen ősömnek sem: a mai amerikai fehérek egy töredékének volt rabszolgatartó őse), te pedig sose szedtél gyapotot.

Összefoglalva, az 1619 projekt szélsőbalos narratívája szerint, az USA bűnben fogant, a fehérek által alapított állam eredendően rasszista, és egyedülállóan gonosz, nincs egyetlen eleme sem az amerikai életnek, ami ne lenne rasszista
CleanYourRoom 2020.09.09 15:18:39
@apro_marosan_petergabor: Nem irtottak ki 40 milliót, eleve kérdéses, hogy voltak-e egyáltalán annyian egész Észak-Amerikában. Arról pedig a fehérek nem tehettek, hogy az őslakos indiánok belehaltak egy náthába vagy himlőbe, mert nem alakult ki természetes immunitásuk ezen betegségekkel szemben, mint mondjuk az Eurázsiaiaknak. Ennyi erővel lehetne azt is mondani, hogy az ázsiaiak kiirtottak 50 millió európait, mert tőlük eredt a pestis, ami a XIV. században letarolta Európát.
Mi több, mindenki alábecsüli, hogy mekkora kumulatív hatása van egy népességre, ha egyik nép nőtagja rendszeresen a másik nép férfitagjával házasodik, és a továbbiakban a vegyes házasságból származó utódok fehérként azonosítják magukat és a fehér közösség tagjaiként élnek tovább, márpedig a nők hajlamosak a magasabb társadalmi státuszú férfiakkal házasodni. Ezzel 500 év alatt többmilliós veszteség is összejöhet az őslakos indián népességnek, a mai génvizsgálatokból látszik is, hogy sok amerikai hordoz néhány százaléknyi őslakos indiánt is a génjeiben.
Alimento COVID szkepszis 2020.06.15 07:10:15
Tudom, hogy a koronavírus körüli felhajtás már sokaknak a könyökén jön ki, de van egy-két olyan jelenség, amiről mindenképpen szeretnék megemlékezni...
CleanYourRoom 2020.06.16 12:55:34
@gyongyi70: Ez kész röhej, 2019. első negyedévben kevesebben haltak meg, mint most, a dühöngő járvány idején. Mi ez, ha nem egy nagy semmiburger? És ezért omlasztottuk össze a gazdaságot? Lehet, hogy kevesebb volt a baleset meg a kórházi fertőzés, de ez elég magyarázat? Rohadtul kíváncsi leszek, amikor eltelik az év, és össze lehet majd hasonlítani országonként az idei halálozások számát a tavalyi halálozások számával, és ha szignifikánsak eltér majd a kettő az idei javára, csak akkor leszek meggyőzhető, hogy ez most tényleg nem egy hoax volt, amibe az agyhalott ostoba média hisztérizálta bele a népet meg vele együtt a politikát.

444.hu/2020/06/11/ksh-64-szazalekkal-kevesebben-haltak-meg-az-elso-negyedevben-mint-tavaly
CleanYourRoom 2020.06.16 13:23:04
@Meleg Sándor: Ja, nem mellesleg tuti biznisz a nagy gyógyszeripari cégeknek, ha időszakosan újra meg újra beoltathatnak minket. Csak mellékesen jegyzem meg, a sátánnak kikiáltott hidroxikloroquin egy rendkívül olcsó gyógyszer.
Úgyszintén nem nyugtat meg Bill Gates, aki az oltásokat valamilyen érthetetlen okból a népességcsökkentés egyik eszközének tekinti, meg amikor mosolyogva arról beszél, hogy egy nagy egész világra kiterjedő WHO-oltási program előfeltétele természetesen, hogy az oltóanyaggyártók jogi immunitást kapjanak az oltóanyag esetleges egészségkárosító mellékhatásaival kapcsolatos kártérítési igényekkel szemben.

Itt mondja, hogy:
"Now if we do a really great job on new vaccines, health care, reproductive health services, we could lower that by perhaps 10 or 15%."
youtu.be/WUJMR3BUm2s?t=155
Ez mi?! Bill Gates vagy hülye vagy elszólta magát, a védőoltások nem csökkentik a népességnövekedést, hacsak... nem a sterilizálás a cél.

Itt meg azt, hogy:
"It's very very-very hard in that actual decision that OK let's go and give this vaccine to the entire world, governments will have to be involved because there will be some risk and indemnification needed before that can be decided on."
youtu.be/WUJMR3BUm2s?t=155

És kurvára zavar, hogy miközben a 700 000 mellékhatásoktól szenvedő emberről, tárbetegségekről meg egyebekről magyaráz, egyszerűen nem bírja abbahagyni a mosolygást...
Az elmúlt hetekben a koronavírus keltette médiaérdeklődés csillapodni látszik, és ahogy lassan az életünk részévé vált a járvány, úgy helyeződött át a hangsúly más aktuális problémákra. Így kerülhetett reflektorfénybe az Egyesült Államokbeli tüntetéssorozat, amit George Floyd meggyilkolása váltott…..