Regisztráció Blogot indítok
Adatok
füredianna

28 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Melyik dal szültetett népdalból, melyik szerepelt vígoperában és melyiket írta a Meseautó zeneszerzője. Lehull a lepel! Forrás: Fortepan/Kotnyek Antal   ..
Lambada- és banánszoknya, papírdzseki, Ritt farmer vagy éppen spanyolcipő. Vegytiszta menőség a tupírhaj-korszakból.  Forrás: Fortepan/Erky-Nagy Tibor..
Különös orosz szál, egy titokzatos gnóm holtteste és számtalan furcsaság övezi a tihanyi barátlakok történetét. Tihanyi barátlakok - forrás: Wikipedia ..
A Kádár-korban annyira felkarolták a termesztést, hogy a növény teljesen kipusztult. Nem vált be az Akali 161. Tihanyi levendulás ..
Egy márka, amit a Kodak bénázása után a szocialista ipar mentett meg. A Forte története egyszerre tündérmese és rémálom. Forrás: Fortepan/ Bauer Sándor..
A kempingezés úri mulatságnak számított a Kádár-korban, mégis tele voltak a Balaton környéki sátortáborok. Kempingromantika - Forrás: Fortepan/Magyar Rendőr..
A háztípus, ami tervek helyett szájhagyomány alapján épült és amit nem is a Kádár-korban találtak fel.  Forrás: Hungaricana - Budapest Főváros Levéltára - HU_BFL_XV_19_c_11_2642..
Milli Vanilliék esetét sokan ismerik, de nem csak ők „tátikáztak”. Hosszú a sor a Spice Girlstől Paula Abdulig...
Csetreszgyűjtés, mint rendszerellenes tevékenység a bólogatós kutyák, a kerti törpék és az üveghalak árnyékában. Forrás: Fortepan/Főfotó..
Beszerezhetetlen iskolai és kisdobos kellékek, menő diplomata táska. Így kezdtük az iskolát az előző rendszerben.  Iskolatáska és tartalma a 70-es években - Forrás: Fortepan/Bauer Sándor..
Íme hét érdekesség, amit nem tudtál a legmagyarabb jugoszláv egyfejűről, Süsüről. Kép forrása: Wikipedia..
Az ágyakat és információkat bevevő szovjet kémnőktől rettegtek a legjobban a nyugati hatalmak. A Vörös Verébhez hasonló hollywoodi szuperprodukciók évek óta próbálják felfedni a szovjet kémnők titkát, akik, ha kellett, testüket és lelküket egyaránt bevetették a kommunista hatalom érdekében. De…..
Egy brazil szolgálólány meséje nyitotta meg a magyarok szívét és pénztárcáját a Kádár-kor alkonyán...
A ley-vonalak kutatása igen fontos volt a Szovjetunióban. Vajon mire akarták használni a föld „ideghálózatát”?..
Trabant, Gazdálkodj okosan, Bambi – avagy kié a megszűnt retró márkák szerzői joga és védjegye?   Az eredeti védjegyeket a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala biztosította a Tó-retró Blog számára illusztrációként...
Itthon nem szerették a magyar nejlonharisnyákat a lányok, asszonyok, pedig a nyugat rajongott értük.  Forrás: FORTEPAN/ Bauer Sándor..
Csupán 44 nap alatt forgatták le a Dirty Dancinget, amely 1988-ban világszerte meghódította a tinilányok szívét...
A gyerekek féltek tőle, a kritikusok utálták, mégis nézőrekordokat döntött a 80-as évek szupermeséje. Forrás: Film, Színház, Muzsika 1983. - Arcanum Digitális Tudománytár..
A nyolcvanas évek elején elképesztő méreteket öltött a kazettahamisítás. Ez volt az azonos hangon beszélő Stallone és Ciccolina korszaka.    Forrás: pxherre.com - free ..
Mi köze a magyar NIKE-nak, az afrikai Tobruknak Veszprémhez? Balatonfűzfő történetéből mindez kiderül. Nitrokémia, Lőporgyár Balatonfűzfőn - forrás: alfahir.hu..
Máig nem derült ki, hogy a morfinista orvos miért is ölte meg a Balaton partján imádott nevelt lányát, aki titkon a szeretője volt...
füredianna 2019.07.31 13:29:52
@Torghelle AIR Sándor: Az eredeti nyomozásról szóló cikkeket olvasva kiderült, hogy a fejet egy fókba tette a gyilkos, majd azt elásta nem túl mélyre és rágörgetett egy nagy követ. Még fotót is közültek erről a korabeli újságok, de én nem szerettem volna ezt a morbid fotót betenni a blogra, manapság kegyeleti okokból biztosan senki nem közölne ilyen rémes illusztrációt.
Tó-retró A nagy jaffa rejtély 2019.07.26 12:31:51
Vajon miért nevezi legalább két nemzedék jaffának a narancsszörpöt? Utánajártunk a történetnek...
Bac, Derby, 8x4 és Médea – szemrevételeztük a Kádár-kor pipereasztalát, avagy a nagy magyar deóforradalom.  ..
A szirupos Modern Talking 85-ben lenyomta a teljes hazai zeneipart, a tinik között pedig eluralkodott az őrület...