Regisztráció Blogot indítok
Adatok
füredianna

41 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kannás tej 100 évig, a zacskós már csak 20 évig, a Tetra-dobozos pedig még ki tudja meddig uralja a tejpiacot. A híres tejes zacskó, itt még tartó nélkül - forrás: Fortepan/MHSZ..
A sztahanovista mozgalom története: a világrekorderektől egészen a kiutált buzgómócsingokig.   Alekszej Sztahanov, a híres vájár - forrás: Wikimedia Ma már pejoratív értelemben használjuk a sztahanovista jelzőt azokra, akik önmagukat és társaikat nem kímélve, kollektívát megszégyenítő módon, túl…..
Múltidézés a martfűi sztahanovista bezzegüzemtől egészen a modern Tisza márka megszületéséig.  A Tisza kereskedelmi stand 1974-ben - Forrás: Fortepan/Főfotó..
Nem, nem a mosóporos (csiga) TV2 volt az. Egy német nyelvű adó utcahosszal előzte a két nagyot.  Forrás: Fortepan/Tóth József Füles..
Az MTV színes klipjeivel és a Sky Channellel robbant be a műholdas televíziózás Magyarországon. Forrás: Pixabay..
Miben különbözött a KÖZÉRT, a Csemege vagy az ÁFÉSZ, avagy hol vásárolt a magyar a gulyáskommunizmus idején?   Esztergomi ÁFÉSZ bolt - forrás: Fortepan/Főfotó..
Főzött királyoknak, nyert olimpiát és több száz nebulót oktatott a fakanál művészetére, ő volt mindenki Benke Laci bácsija. Benke László mesterszakács 1999-ben, Forrás: Arcanum Digitális Tudománytár Családi Kör ..
Halászati megfigyelő központ, remetekolostor és óvóhely is működött egykoron a balatoni barlanglakásokban. Simon István, az utolsó troglodita feleségével és vejével - Forrás: Lóczy Lajos / Megjelent: Magyar Nemzet 2002, Arcanum Digitális Tudománytár ..
Több, mint 50 évvel a halála után is nők millióit tanítja Horváth Ilona, akinek a könyve mindannyiunknak megvolt...
A kőmozik ellenségeskedése és néhány millió jókedvű szúnyog övezte a balatoni kertmozikat, de a siker elsöprő volt.   Zamárdi Kertmozi a 70-es években - Fortepan/Főfotó..
Szalmiákszesz az ablakmosóba és cementeszsák a csomagtartóba, avagy így készültünk a télre a Kádár-kor autóival...
A Hullám és Balaton szállókat pusztította tűzvész és csőd, szolgáltak kerítőhelyként és kínzókamraként, de a helyiek mindig megmentették a közel 130 éves épületeket.  A Hullám és Balaton szállók - Forrás: Fortepan/Gyöngyi..
A lencse őshonos hazánkban, de a történelem viharai megtépázták termesztését, így az 1980-as évekre igazi hiánycikk lett. Forrás: Pixabay ..
Melyik dal szültetett népdalból, melyik szerepelt vígoperában és melyiket írta a Meseautó zeneszerzője. Lehull a lepel! Forrás: Fortepan/Kotnyek Antal   ..
Lambada- és banánszoknya, papírdzseki, Ritt farmer vagy éppen spanyolcipő. Vegytiszta menőség a tupírhaj-korszakból.  Forrás: Fortepan/Erky-Nagy Tibor..
Különös orosz szál, egy titokzatos gnóm holtteste és számtalan furcsaság övezi a tihanyi barátlakok történetét. Tihanyi barátlakok - forrás: Wikipedia ..
A Kádár-korban annyira felkarolták a termesztést, hogy a növény teljesen kipusztult. Nem vált be az Akali 161. Tihanyi levendulás ..
Egy márka, amit a Kodak bénázása után a szocialista ipar mentett meg. A Forte története egyszerre tündérmese és rémálom. Forrás: Fortepan/ Bauer Sándor..
A kempingezés úri mulatságnak számított a Kádár-korban, mégis tele voltak a Balaton környéki sátortáborok. Kempingromantika - Forrás: Fortepan/Magyar Rendőr..
A háztípus, ami tervek helyett szájhagyomány alapján épült és amit nem is a Kádár-korban találtak fel.  Forrás: Hungaricana - Budapest Főváros Levéltára - HU_BFL_XV_19_c_11_2642..
Milli Vanilliék esetét sokan ismerik, de nem csak ők „tátikáztak”. Hosszú a sor a Spice Girlstől Paula Abdulig...
Csetreszgyűjtés, mint rendszerellenes tevékenység a bólogatós kutyák, a kerti törpék és az üveghalak árnyékában. Forrás: Fortepan/Főfotó..
Beszerezhetetlen iskolai és kisdobos kellékek, menő diplomata táska. Így kezdtük az iskolát az előző rendszerben.  Iskolatáska és tartalma a 70-es években - Forrás: Fortepan/Bauer Sándor..
Íme hét érdekesség, amit nem tudtál a legmagyarabb jugoszláv egyfejűről, Süsüről. Kép forrása: Wikipedia..
Az ágyakat és információkat bevevő szovjet kémnőktől rettegtek a legjobban a nyugati hatalmak. A Vörös Verébhez hasonló hollywoodi szuperprodukciók évek óta próbálják felfedni a szovjet kémnők titkát, akik, ha kellett, testüket és lelküket egyaránt bevetették a kommunista hatalom érdekében. De…..