Regisztráció Blogot indítok
Adatok
epitoanyag

65 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Kimpf Eszter vagyok, másodéves közgázos és a következő félévemet Santanderben, Spanyolországban fogom tölteni az Erasmusnak és a Campus Mundinak köszönhetően. Erről a külföldön töltött 4 és fél hónapról fogok nektek tudósítani, elmesélni az élményeket és a tapasztalatokat, hogy…..
epitoanyag 2019.02.12 00:54:35
Linkcsere Tropfen linkcsere 2014.03.10 08:04:18
Sziasztok Fantasztikus linkcsere lehetőséget kínálok neked itt   Nem kell viszontlink, mégis külföldi oldalakat is ajánlhatol...
epitoanyag 2019.02.11 17:42:33
epitoanyag 2019.02.11 17:34:59
epitoanyag 2019.02.11 17:40:29
A város Lengyelország déli határánál fekszik. Zakopane és környéke látnivalók sokaságát tartogatja a turistáknak. A közel 30 ezres lakosságú várost fekvése teszi igazán különlegessé. Északról a Gubalówka-hegy, délről a Tátra határolja. Nem csoda, hogy télen-nyáron kedvelt úti cél. Nyáron inkább a…..
A Sixtus-kápolna Róma és a Vatikán egyik leghíresebb épülete, melyet IV. Sixtus pápa építtetett a 15. században. Évente több millió turista látogatja meg. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, amelyekkel közelebbről is megismerhetjük ezt a történelmi látnivalót...
Ha már unalmas Dubrovnik zsúfolt óvárosa, bérelj egy kajakot és evezz el a Bettina barlangba!..
Baszkföld egy különleges, autonóm régió, területén két hatalmas európai állam, Franciaország és Spanyolország osztozik...
Horvátország világítótornyai sokszor igen misztikusak, sokak képzeletét magukkal ragadják. Most az 5 legszebb világítótornyot járjuk körbe. ..
A Sagrada Familia Barcelona egyik jelképe. Antoni Gaudí máig épülő mesterművét több millió turista látogatja meg minden évben. Összegyűjtöttünk 12 érdekességet, amit érdemes lehet tudni, mielőtt meglátogatnánk a műemléket...
Tenerife történelme szorosan összefonódik a másik hat Kanári-sziget históriájával. Az első kanári lakosokat általánosan guancsóknak nevezik. Több teória létezik az őslakók betelepedéséről. A legvalószínűbb, hogy ezek az egyszerű népek Észak-Afrikából az Atlasz-hegységből érkeztek…..
A londoni Westminster városrészben található Buckingham palota London egyik fő látnivalója, az anyakirálynő otthona, 1837-től pedig a királyi család rezidenciája. Nem véletlenül szerepel minden turista londoni bakancslistáján. Lehet látogatni csoportosan is (borsos árakon számos szervezett túrát is…..
Tekintsük át, melyek a legjobb fesztiválok Horvátországban!..
Amszterdam, a Holland királyság fővárosa, az egyik legnépszerűbb úti cél Európában. Nem véletlenül, az épületek, a múzeumok, a csatornák, a lakóhajók, a biciklik – és még lehetne sorolni – olyan egyedi hangulatot varázsolnak a városnak, ami egyedülálló a világon. Amszterdam látnivalók tekintetében…..
A Földközi-tenger kellemes hullámaiban lubickoló Mallorca a hatalmas és változatos Spanyolország legnagyobb szigete. Lakói a katalán helyi nyelvjárását beszélik és főleg az ide érkező nagy tömegű turistából élnek - ugyanúgy, ahogy a szomszédos Ibiza lakosai...
Volt egy nagy királyunk vala, aki egy segélykérés során dél-nyugatnak indult vala. Itt kezdődött a közös történelmünk...
A Camino de Santiago zarándokútja átszeli a Burgos és Astorga közti kopár, napfénytől perzselt Mezeta fennsíkot. A magasan fekvő, szeles, kis falvakkal és széles látóhatárral ékes, hullámzó vidék nyugalmas falvakat, ódon városokat rejt. Az egyik közülük a végtelen búzamezők és lágy ívű dombok között…..
Ha nem akarunk nagyon messzire utazni ahhoz, hogy egy gyönyörű helyen találjuk magunkat, akkor Mali Losinj ideális választás. Mali Losinj nemcsak, hogy csodálatos hely, de számos érdekes látnivalót kínál. Lássuk csak, miért érdemes Losinj sziget legnagyobb települését felkeresni...
884-ben gróf Diego Rodrigez Porcelos alapította a várost , mely 1492-ig Kasztília-León Királyság székhelye volt.Környező területeken folytatott juhtenyésztésnek köszönhetően a 16.századig a gyapjúkereskedelem központja volt.Főváros Madridba való áthelyezése, pestis és a mórok elűzése a 17.század…..
Ha nyitott szemmel járunk Horvátországban sok kisebb falut, házcsoportosulást vehetünk észre. Most egy ilyen elhagyatott és újból felfedezett kis városkát mutatunk be. Ő Krsan!..
A Camino de Santiago zarándokútját járva, egy komolyabb emelkedőt legyűrve túljutunk O Cebreiro középkori hangulatú településén. Hegyi réteken és zöldellő legelőkön át vezet az ösvény, hangos kolompszótól kísérve ereszkedik velünk az út, a dús erdőkkel borított völgyekbe. Samos aprócska falujában…..
A következő szintén első számú nyaralási úticélunk: Medulin. Ez a Magyarországhoz legközelebb fekvő hatalmas, homokos partú öböl...
Madrid, Spanyolország fővárosa az egyik legklasszabb főváros egész Európában. Londonis szép, ha süt a Nap, de a nyúlós, ködös szürkeség lehangolóvá teszi, Párizsban nyáron nem tudunk hová bújni a tömeg elől, rossz időben pedig ez a város sem épp szívmelengető hely, egy idő után…..
Ahogy az előzőekben említettük Baska a Krk sziget déli végén, egy sziklafalakkal körülvett, lankás területen terül el. Mivel egy védett területről van szó, így Baska strandjairól és csodálatos természeti értékeiről híres elsősorban. Lássuk, milyen lehetőségeink vannak, ha Baskán szeretnénk…..
Három kontinens találkozásánál fekszik Görögország, amelynek partjait az Égei-, a Jón- és a Földközi-tenger mossa. Ez a különleges ország a művészet bölcsője, megannyi titok és érdekesség őrzője. Minden utazni vágyó számára ajánlott úti cél ez a mesés világ, ahol garantáltan megtalálja mindenki az…..
Több szár bortermelő és pincészetük segíti Horvátország borturizmusát. Egyre népszerűbb a turisták körében, akik kis pincészetektől kezdve egészen a hacienda stílusban épült pincékben kóstolhatják a jobbnál jobb borokat...
Ha Spanyolországról hallunk, minden bizonnyal a fényes Madrid, a pörgős hangulatú Barcelona esetleg a gyönyörű kulturális látnivalókkal csábító Andalúzia tájait látjuk magunk előtt. Pedig ez a hatalmas ország sokkal változatosabb és érdekesebb tájaknak is otthont ad, mint a turisták által…..