Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P.A. Doorman

106 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Smoking Barrels 2023.08.18 21:10:00
Smoking Barrels Proba kettő 2023.08.18 21:05:00
Az igazság az, hogy régen írtam ide bármit is. Két kisgyerek mellett átrendeződik az ember élete. Megváltozik a fontossági sorrend és természetesen így van ez rendjén. Sok minden mellett a filmnézési szokásaim is megváltoztak és többnyire az éjszakai órákra korlátozódtak. De még így is volt/van egy…..
El kell árulnom valamit, csalódott vagyok, méghozzá nem is kicsit. Ismerve a Star Wars háza táján végbemenő újításokat és film özönöket eléggé szkeptikusan fogadtam a Disney új „csodafegyverét”. Fel voltam készülve rá, hogy megtörténik az, amely sajnos nem egyszer lezajlott már. ha az új trilógiára…..
Több alkalommal is volt már lehetőségem írókat megszólítani egy interjú erejéig. Az ilyen e-mail váltások minden alkalommal nagy tanulsággal záródtak. Az írás és a könyvkiadás egy olyan mesterség, melynek megtanulása egy élet alatt sem sikerülhet akárkinek. Ezért is különösen értékes az, ha egy…..
  Nem csak a Téli olimpia emlékeztet minket arra, hogy nyáron újra dínós film érkezik a mozikba, ugyanis az őslény mozik nagy öregének folytatásához újabb kedvcsináló érkezett. A friss előzetesben láthatnak a leendő mozilátogatók hóesésben sétáló ősgyíkokat és cuki kis raptorokat, de nem ez az…..
Mindig is voltak és lesznek is olyan filmek, melyek meghatározzák egy néző – vagy éppen leendő rajongó – jövőjét. Olyan történetek ezek, melyekkel az ember a kellő időben és helyen találkozik ahhoz, hogy hatással legyen az életére. Hiszem, hogy pont azt a filmet és akkor látjuk, amikor arra nekünk,…..
Tagadhatatlan, hogy mindannyian szerepet játszunk életünk során. Régről szól Shakespeare bölcsessége, „Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő”. Ezek az élet szerepek olykor kisebb, máskor nagyobb kihívások elé állítják az embert. Tény és való, hogy lehetek egyszerre apa, férj,…..
  Ismét egy kedvcsináló előzetest kaptunk az új Mátrix filmhez. A magyar felirattal is megnézhető alig egy perces előzetes a trilógia jeleneteit – mondhatni múltbeli eseményeit – felhasználva ad egy újabb lökést a nézőknek a mozikasszák felé. Nincs mit szépíteni igazi drogos, begyógyszerezett…..
Pár napja került ki az internetre a Jurassic Park világát tovább építő filmfolyam következő részének öt perces hangulatkeltő prológusa. Ironikus módon ebben az öt percben több eredeti Jurassic Park hangulat jutott, mint a franchise „új” filmjeibe együttvéve. Steven Spielberg klasszikusára annyira…..
A mai világ próbálja velünk elhitetni, hogy nem olvasnak az emberek. Saját tapasztalataim szerint ez valamelyest igaz is, de közel sem olyan tragikus a helyzet, mint amilyennek sokszor látszik. Szerencsére sokan vannak, akik szeretik a könyveket és ha tehetik, vásárolnak is. Annyi azonban biztos,…..
A 2019-ben kezdődött fantasy sorozat második évada már csak arra vár, hogy újra beköltözhessen a nappalinkba. Az Andrzej Sapkowski könyveit megelevenítő amerikai–lengyel–magyar fantasy-dráma második évada is bővelkedik irtani való szörnyekben, összeesküvésben, mágiában és vérben. A sorozat legújabb…..
A totális megfigyelés szülte félelem Orwell 1984 című regénye óta része a történetírás repertoárjának. A mindig mindenről tudó hatalom víziója rémisztő, igazi hideglelés, mely nemcsak a modern kor emberét kísérti, hanem a jövő generációinak is örök mumusként rejtőzik majd a szekrényben. Az igazán…..
    Bizony kilenc évvel ezelőtt volt, hogy utoljára saját filmet kapott a köpenyes igazságosztók egy igazán ikonikus alakja Batman (A Sötét Lovag: Felemelkedés). Utoljára mozivásznon pedig Az Igazság Ligájában láthattuk a mélyhangú denevért. Kevés olyan szuperhős van, mint ő, hiszen Gotham City…..
Huszonkettő évvel ezelőtt a világ megismerhette az „igazságot”. A Wachowski testvérek látomása, a Mátrix Magyarországon is elkápráztatta a közönséget. Olyan kameramozgások és trükkfelvételek jelentek meg a mozivásznon, melyek örökre részévé váltak a filmes kultúrának. A sötét jövőben játszódó…..
  Veszélyes dolog a kiégés! A legrosszabb az egészben az, hogy észrevétlenül környékezi meg azt a szakembert, aki valamikor teljes odaadassal és lelkesedéssel választott szakma helyett hivatást. Az évek alatt eljuthat az elhívott ember odáig, hogy nyűgnek érzi azt a munkát, amelyért a kezdetek…..
  Mi, emberek születésünktől fogva hajlamosak vagyunk a felejtésre. Elsősorban azokra az apró dolgokra, tudatalatti ignorálásra gondolok, melyeket olykor azért jól esik valahogy mégis felidézni. Mondjuk azt, hogy mi volt a középiskolás padtársam családneve vagy éppen az egyetemi azonosító - amit…..
Talán még soha nem volt ennyire szükségünk a hősökre, mint manapság. Minden kornak megvannak a maga nehézségei ez vitathatatlan, de látva az elmúlt évek hero dömpingjét a mozikban, könnyen azt hihetjük, hogy a mai kor emberének olyan hősök kellenek, akik teljesen mások, mint a nagy átlag. Igazi…..
Számos dolog kelthet fel érdeklődést az olvasóban, ha új olvasmány kiválasztásáról van szó. Meghozhatja a kedvet egy szép borító, egy megnyerő illusztráció, egy frappáns fülszöveg, de éppenséggel egy másik könyvbarát lelkesedése is sarkallhat olvasásra valakit. Amikor azt látod egy olvasott…..
Nehéz dolog egy sorozat esetében fenntartani az olvasó vagy éppen néző érdeklődését. Bármilyen „közvetítő közegre” is gondolunk, ez a probléma vagy nehézség előbb-utóbb jelentkezik, és sajnos nem egy olyan sorozatot láttunk már, ahol lendületét vesztette a történet. A cselekmény érdektelenségbe…..
Képregény kiadókat megszólító interjú sorozatunk második részének alanyával egy igazán különleges kötet kapcsán kerültem kapcsolatba. Egy olyan világot bővített ki az általuk forgalmazott képregény, mely kamaszkorom óta része az életemnek. 2018-ban jelent meg magyar nyelven Bob Gale régi, mégis új…..
A 2020-as év a nehézségek és a szokatlan élethelyzetek éve volt. A blog hagyományaihoz híven, idén is összegyűjtöttük a magyar nyelven is elérhető Hugo-díjra jelöltek listáját. Az igazság az, hogy amikor az előző évi válogatáson dolgoztam, el sem tudtam képzelni, hogy mi minden következik még abban…..
Mindig is szerettem a meséket, már egész kiskoromtól fogra része volt az életemnek. Ahhoz a generációhoz tartozom, akiknek még diafilmvetítővel meséltek a szülei, de természetesen a vetített meséken kívül rengeteg mesekönyvünk is volt otthon. Néhány nagy kedvencemre még most is emlékszem. Mindjárt…..
Három évvel ezelőtt igazán nagy hír volt, hogy idehaza is megjelenik a Conan Kegyetlen kardja címen futó képregény antológia, mellyel az eredeti hetvenes évekbeli kalandok lettek elérhetőek magyar nyelven. Még most is tisztán emlékszem az „F” betűs közösségi oldalon megjelenő videóra, melyen a kiadó…..
Az újévi fogadalmak rendszerint január végére dugába dőlnek, de persze akadnak páran, akik kitartanak. Sőt olyanok is vannak, akik sikerre viszik a fogadkozást és minden úgy alakul, ahogy eltervezték. Talán idén én is szerencsés leszek, hiszen az, amit elterveztem, még csak most kezdett el…..