Adatok
tottiking
0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Az első magyar McDonald’s Budapesten, a Régi posta utcában nyílt meg 1988. április 29-én. Az éttermet Marjai József miniszterelnök-helyettes és Váncsa Jenő mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter adták át. 15 termék közül lehetett választani, a sajtburger 26 forintba, a nagy krumpli 25 forintba…..
Már régóta ki akartam írni magamból a Balatonnal, azaz a balatoni turizmussal kapcsolatos gondolataimat. Nehéz persze egy komplett elemzést sűríteni egy néhány száz szavas blogposztba, de azért igyekszem egyszerre tömör és mégis lényeges helyzetelemzést adni.
A Balaton valahogy minden magyarnak…..
Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretne a vacsora előtti órákban, vagy egy kora esti tv-zés mellé valamit elropogtatni vagy eszegetni, és erre különösen jó választás lehet ez az egyszerűen elkészíthető egészséges finomság, amihez mindössze egy doboz konzerv csicseriborsóra és némi fűszerezésre…..
Figyelem! Közérdekű Közlemény!
A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com
A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Kedves növényevő embertársaink rendszeresen felhívják a figyelmemet arra a tényre, hogy a WHO szerint a húsevés a mindmeghalás egyik fontos oka, nevezetesen is rákot kelt. Ebből következik az a tétel, hogy ne együnk húst, mert bizony nyomorúságos kínok között fogunk meghalni. Nos, akkor nézzük meg…..
Folytatjuk a vitaminok világába tett utazásunkat, körbejárva az ajánlások megállapítását és eljutunk a megadózisú vitaminok szükségességéhez. Cikkünket ezúttal is a Humanoid Reptiliánok Bolygóközi Szövetsége támogatta...
tottiking
2018.07.05 16:03:43
@bugenhagen:
Azt vágom, hogy a clickbait a lényeg, de ebben az esetben nem kamuról van szó.
A 70-es évek vidéken nem lehetett egyszerű, most is ég és föld Pesthez képest, olyan lemaradás van, hogy ihaj.
Én is akkor voltam kisgyerek, de ha néha letévedtünk vidékre, csak azt láttam, hogy Piri néni széles mint az országút, Jóskapista bácsinak meg akkora a bele mint egy hordó. Ez a mai napig így van, az mondjuk lehet, hogy a fiatalok nem voltak elhízva mint manapság.
De: a szalonna, meg kolbász akkor sem volt egészséges és most sem az.
Egy olasz, spanyol vagy japán akkor is sokkal tovább élt mint egy magyar.
Ugyan miért kezdtek el volna attól hízni az emberek, mert eltűnőben a hagyományos magyar konyha?? Mondj lécci egy egészséges magyar kaját, amiben nem disznóhús van vagy tocsog a zsírban vagy panírozva van.
Pont, hogy manapság sokkal több egészséges étel/hozzávaló érhető el, aki akarja. (persze a választék limitált egy nyugat-európai országhoz képest és a minőség is gyengébb)
Ez akarat kérdése, senki nem tesz pisztolyt senki fejéhez, hogy kólát vegyen, vagy pacalt (bláh, hova hányjak) vagy chipset vagy cigizzen vagy gagyi vodkát vedeljen, de a legtöbb magyar igénytelen.
Az vagy, amit eszel. Ilyen egyszerű.
Azt vágom, hogy a clickbait a lényeg, de ebben az esetben nem kamuról van szó.
A 70-es évek vidéken nem lehetett egyszerű, most is ég és föld Pesthez képest, olyan lemaradás van, hogy ihaj.
Én is akkor voltam kisgyerek, de ha néha letévedtünk vidékre, csak azt láttam, hogy Piri néni széles mint az országút, Jóskapista bácsinak meg akkora a bele mint egy hordó. Ez a mai napig így van, az mondjuk lehet, hogy a fiatalok nem voltak elhízva mint manapság.
De: a szalonna, meg kolbász akkor sem volt egészséges és most sem az.
Egy olasz, spanyol vagy japán akkor is sokkal tovább élt mint egy magyar.
Ugyan miért kezdtek el volna attól hízni az emberek, mert eltűnőben a hagyományos magyar konyha?? Mondj lécci egy egészséges magyar kaját, amiben nem disznóhús van vagy tocsog a zsírban vagy panírozva van.
Pont, hogy manapság sokkal több egészséges étel/hozzávaló érhető el, aki akarja. (persze a választék limitált egy nyugat-európai országhoz képest és a minőség is gyengébb)
Ez akarat kérdése, senki nem tesz pisztolyt senki fejéhez, hogy kólát vegyen, vagy pacalt (bláh, hova hányjak) vagy chipset vagy cigizzen vagy gagyi vodkát vedeljen, de a legtöbb magyar igénytelen.
Az vagy, amit eszel. Ilyen egyszerű.
tottiking
2018.07.05 21:09:41
@bugenhagen:
Jaj, látom beragadt nálad a régen "minden jobb" volt dolog.
Azért, mert Magyarországon nem volt banán 1990 előtt - ha már neked a régen az 1990 előtti időszaknak számít.. -, a világ jobb részein volt más is, tél ide vagy oda. A téli alma, téli körte meg vitamintartalomban sehol nincs egy kivihez képest. Olyan sokféle almára én nem emlékszem, azért a rendszerváltozás előtti időszak nem éppen a korlátlan választékról volt híres...
Az meg, hogy itthon milyen olajat használtak/használnak sokan a mai napig (napraforgóolaj), nos, nem ez a lényeg, itt arról próbálsz győzködni, hogy a növényi olajak (pl. olívaolaj) egészségtelen és egy büdös állatnak a zsírja egészséges. Akkor használd, én maradok az olívaolajnál nyilván extraszűz) mint az elmúlt kb. 20 évben.
A Zimboról mindenki tudja hol és mit gyárt ezer éve...de engem ez sem érint, nem eszem felvágottat, ha nagy ritkán vmit, akkor csakis osztrák vagy olasz termékeket.
Sága meg az összes többi hulladék magyart soha.
Ja, amúgy friss hír a "csodás" magyar minőségről:
index.hu/gazdasag/2018/07/05/9_halalesetet_okozott_a_magyar_ceg/
A Nébih honlapját ajánlom figyelmedbe, kb. hetente derülnek ki nagyon durva dolgok " becsületes" magyar vállalkozásokról, "őstermelőkről"...
Jaj, látom beragadt nálad a régen "minden jobb" volt dolog.
Azért, mert Magyarországon nem volt banán 1990 előtt - ha már neked a régen az 1990 előtti időszaknak számít.. -, a világ jobb részein volt más is, tél ide vagy oda. A téli alma, téli körte meg vitamintartalomban sehol nincs egy kivihez képest. Olyan sokféle almára én nem emlékszem, azért a rendszerváltozás előtti időszak nem éppen a korlátlan választékról volt híres...
Az meg, hogy itthon milyen olajat használtak/használnak sokan a mai napig (napraforgóolaj), nos, nem ez a lényeg, itt arról próbálsz győzködni, hogy a növényi olajak (pl. olívaolaj) egészségtelen és egy büdös állatnak a zsírja egészséges. Akkor használd, én maradok az olívaolajnál nyilván extraszűz) mint az elmúlt kb. 20 évben.
A Zimboról mindenki tudja hol és mit gyárt ezer éve...de engem ez sem érint, nem eszem felvágottat, ha nagy ritkán vmit, akkor csakis osztrák vagy olasz termékeket.
Sága meg az összes többi hulladék magyart soha.
Ja, amúgy friss hír a "csodás" magyar minőségről:
index.hu/gazdasag/2018/07/05/9_halalesetet_okozott_a_magyar_ceg/
A Nébih honlapját ajánlom figyelmedbe, kb. hetente derülnek ki nagyon durva dolgok " becsületes" magyar vállalkozásokról, "őstermelőkről"...
Fapados tippek, trükkök, élmények
A három legtúlértékeltebb turistalátványosság Európában
2018.06.05 18:16:04
Alapvetően nem vagyunk azok a fajta turisták, akik minden helyet lehúznak, mert minden rossz, béna, retkes, büdös és drága. Próbáljuk előre felmérni a lehetőségeket, és ahhoz mérten megítélni az adott helyszínt, várost, látványosságot. Mindig kiborulunk az olyan nyavalygásoktól, hogy tetszett…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
A Váci utca és környéke amúgy is nagyon népszerű/menő hely volt a fiatalok körében, hétvégén sokan jártak oda ismerkedni, sétálni, bulizni, shoppingolni.
@Millerdraft
Nem legenda volt, tényleg Bábolnáról jött a hús. Egyedül a zsemle (akkoriban kb. 2 féle zsemle létezett Magyarországon) jött külföldről (ha jól emlékszem Dániából).
Szegény, Magyarországon nem sokat megélt Wendy's, ami kategóriákkal jobb volt a Mc-nél, hozatott szinte mindent kintről.
@AlexAston
+1
Én már nem is emlékszem mikor jártam McDonaldsban utoljára...a legalja.
A vicc az, hogy nagyon sokszor látni, hogy családok hétvégén ide mennek ebédelni...pff
@Örömhernyó
Nekem In-N- Out és Carl's Jr. jött be, amikor az USA-ban jártam, ami az ilyen burgerláncokat illeti.
De már alig eszem húst, akkor is legtöbbször tengeri halat.