Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tottiking

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első magyar McDonald’s Budapesten, a Régi posta utcában nyílt meg 1988. április 29-én. Az éttermet Marjai József miniszterelnök-helyettes és Váncsa Jenő mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter adták át. 15 termék közül lehetett választani, a sajtburger 26 forintba, a nagy krumpli 25 forintba…..
tottiking 2021.12.25 10:17:23
Bizony nagy durranás volt ez a hely akkoriban. Azon kívül, hogy az addig elérhető magyaros burger választékhoz (Paprika, Moszkva téri - aki nem tudná, a mai Széll Kálmán tér-, belvárosi helyek, stb.) képest elhozta a sokak által nagyon várt Mc feelinget, a Régiposta utcai étterem pedig tényleg a legjobb volt. Emlékszem, az első időkben 21 órakor volt zárás és visszaszámlálás mielőtt bezártak, aztán hosszabbították meg a nyitvatartást éjfélig (ha jól emlékszem). Az elején csináltuk a trükköt, hogy félig megettünk egy burgert és utána odavittük a pulthoz, hogy megégették a zsemle belsejét (egyébként tényleg bénáztak az elején), aztán kaptunk egy másikat helyette for free:-))
A Váci utca és környéke amúgy is nagyon népszerű/menő hely volt a fiatalok körében, hétvégén sokan jártak oda ismerkedni, sétálni, bulizni, shoppingolni.
@Millerdraft
Nem legenda volt, tényleg Bábolnáról jött a hús. Egyedül a zsemle (akkoriban kb. 2 féle zsemle létezett Magyarországon) jött külföldről (ha jól emlékszem Dániából).
Szegény, Magyarországon nem sokat megélt Wendy's, ami kategóriákkal jobb volt a Mc-nél, hozatott szinte mindent kintről.
@AlexAston
+1
Én már nem is emlékszem mikor jártam McDonaldsban utoljára...a legalja.
A vicc az, hogy nagyon sokszor látni, hogy családok hétvégén ide mennek ebédelni...pff
@Örömhernyó
Nekem In-N- Out és Carl's Jr. jött be, amikor az USA-ban jártam, ami az ilyen burgerláncokat illeti.
De már alig eszem húst, akkor is legtöbbször tengeri halat.
A Lényeg Mi a baj a Balatonnal? 2021.09.02 16:21:45
Már régóta ki akartam írni magamból a Balatonnal, azaz a balatoni turizmussal kapcsolatos gondolataimat. Nehéz persze egy komplett elemzést sűríteni egy néhány száz szavas blogposztba, de azért igyekszem egyszerre tömör és mégis lényeges helyzetelemzést adni.  A Balaton valahogy minden magyarnak…..
tottiking 2021.09.03 17:33:37
Én 3 éve voltam 15 év után Balatonon, mégpedig Badacsonyban, ultragáz volt. Kb. 1985-ben éreztem magam, gagyi borok és borászatok, sültparaszt, igénytelen, alkesz népek mindenfelé. Strandon alig volt fű, a büfében a kolbász hurka kőbányai kombó. Bláh. A szállás drágább volt mint az Ibis Bécsben a Mariahilfernél..
A Balaton mottója lehetne az, hogy "80-as évek retró prémium áron gagyi minőségben".

@okleveles naiv: lol
@bontottcsirke: teljesen egyetértek. Annyi különbséggel, hogy én Balkánra nem megyek, tele magyarokkal, köszi, kihagyom. Itália hosszú évek óta. Illetve Ausztriában gyönyörű, tiszta tavak vannak,
@ nyelv-ész: "Ez egy káeurópai tó, káeurópai infrastruktúrával. És ettől jó." Mi ebben a jó?? Az igénytelenség aranyáron? Vicc.

A sok birka meg minden hétvégén órákig ül a dugóban, oda-vissza, hogy belemenjen a koszos tóba, nyomorogjon mindenhol a tömegben és még jól le is húzzák mindenhol :-)
Az meg röhej, hogy aranyáron vásárolják az ingatlanokat és kb. 8 hónapig befagy a seggük és semmit nem lehet csinálni. Ennyi pénzért már tengerpart közelében lehet ingatlan venni, ahol nem pár hét a szezon és van is mit csinálni..
@Motorogre: az az "élet", hogy novemberben otthon ülnek páran és TV-t néznek?? Huú de izgi lehet. Azért vegyen ott vki 100 millióért egy igatlant, hogy TV-t nézzen szeptembertől május végéig??
A mai fiatalok (és bárki) pedig megannyi, sokkal jobb tó és tengerpart közül választhat Európában (vagy máshol), mehet autóval, vonattal, repülővel és garantáltan jobb élményt kap.
Alimento Hús 2019.09.02 13:27:08
Kedves növényevő embertársaink rendszeresen felhívják a figyelmemet arra a tényre, hogy a WHO szerint a húsevés a mindmeghalás egyik fontos oka, nevezetesen is rákot kelt. Ebből következik az a tétel, hogy ne együnk húst, mert bizony nyomorúságos kínok között fogunk meghalni. Nos, akkor nézzük meg…..
Alimento Vitaminok 2 2018.07.03 07:01:19
Folytatjuk a vitaminok világába tett utazásunkat, körbejárva az ajánlások megállapítását és eljutunk a megadózisú vitaminok szükségességéhez. Cikkünket ezúttal is a Humanoid Reptiliánok Bolygóközi Szövetsége támogatta...
tottiking 2018.07.05 16:03:43
@bugenhagen:
Azt vágom, hogy a clickbait a lényeg, de ebben az esetben nem kamuról van szó.
A 70-es évek vidéken nem lehetett egyszerű, most is ég és föld Pesthez képest, olyan lemaradás van, hogy ihaj.
Én is akkor voltam kisgyerek, de ha néha letévedtünk vidékre, csak azt láttam, hogy Piri néni széles mint az országút, Jóskapista bácsinak meg akkora a bele mint egy hordó. Ez a mai napig így van, az mondjuk lehet, hogy a fiatalok nem voltak elhízva mint manapság.
De: a szalonna, meg kolbász akkor sem volt egészséges és most sem az.
Egy olasz, spanyol vagy japán akkor is sokkal tovább élt mint egy magyar.
Ugyan miért kezdtek el volna attól hízni az emberek, mert eltűnőben a hagyományos magyar konyha?? Mondj lécci egy egészséges magyar kaját, amiben nem disznóhús van vagy tocsog a zsírban vagy panírozva van.
Pont, hogy manapság sokkal több egészséges étel/hozzávaló érhető el, aki akarja. (persze a választék limitált egy nyugat-európai országhoz képest és a minőség is gyengébb)
Ez akarat kérdése, senki nem tesz pisztolyt senki fejéhez, hogy kólát vegyen, vagy pacalt (bláh, hova hányjak) vagy chipset vagy cigizzen vagy gagyi vodkát vedeljen, de a legtöbb magyar igénytelen.
Az vagy, amit eszel. Ilyen egyszerű.
tottiking 2018.07.05 18:21:31
@bugenhagen:
Ezt örökké lehetne folytatni, de azért a tények makacs dolgok.

"Ez tévedés, nem éltek tovább. A hetvenes évekig Magyarországon az európai átlag körüli volt a várható életkor, és nem volt különösebb lemaradás." Ezt nem tudom honnan veszed, de szakadjunk már le a 70-es évekről amúgy is, 2018 van. Ez olyan mint amikor Puskással jönnek, kit érdekel mi volt 40-50 éve?? Az van, ami most van, az meg elég gáz.

"Például mert elkezdtek egészségtelen növényi olajat fogyasztani disznó- meg kacsazsír helyett. Vagy mindenféle mirelit hulladék kaját enni a házi csirke meg disznó helyett. "
Egészségtelen növényi olaj? Olívaolaj ezerszer egészségesebb mint a disznózsír, az egy hulladék. Ilyeneket azért nem kéne terjeszteni...
Az olívaolaj a mediterrán konyha alapja millió éve, ami sokkal egészségesebb mint a magyar konyha, ez tény. Érdekes módon magyar éttermet nagyítóval kell keresni a világban, vajon miért? Mert a kutyának nem kell. Ellenben az olasz, spanyol, görög, stb. éttermek a legnépszerűbbek (az ázsiai éttermek mellett).

"Például túróstészta, jó minőségű túróval meg tejföllel, szalonnával. Mindenféle főzelék. Tócsni. Lecsó. Töltött csirke. Töltött dagadó. Káposztás hús (ettél már? A Hajdúságban csinálják, nagyon egészséges). Paradicsomos káposzta. Resztelt május. Szalontüdő. És még sorolhatnám."
Szalonna? Abban mi az egészséges? Merő zsír, semmi több. Dagadó? Szalontüdő? Jézusom, ilyen disznó parasztkajákat hol esznek?? Ja, tudom Bivalycsörögén, ahol megállt az élet 1975-ben:-))
Káposztást húst nem ettem, de nem hangzik túl izgalmasnak.

"Szerintem meg éppen nem. Azok agyonadalékolt, agyonkezelt, nem friss és valószínűleg nem is különben egészséges dolgok. "
Régen milyen gyümölcs volt mondjuk télen ebben a lúzerországban? Banán, narancs, mandarin és slussz. Most van áfonya, mangó, málna, eper, kivi és ezekben sokkal több a vitamin, csak úgy mondom (pláne a kiviben). Régebben nem volt cukkini, padlizsán, édesburgonya, saláta max. sima fejes saláta. Nem volt basmati rizs, quinoa, barnarizs, csak a szar burgonya. Tengeri hal? Ugyan. A hulladék pontyon kívül semmi. Most van lazac, tonhal, hoki, makréla, stb. Lisztből max. sima fehérliszt volt, ami a leggyengébb minőség. A sütemények sem álltak másból mint fehérliszt, margarin, cukor..nagy nulla.

"Vagy nem. A választék kisebb, a minőség, hát nem tudom. Például a német üzletekben árult felvágottak, sonkák egy részét Magyarországon gyártják, szóval az abszolút német minőség. Én például járok elég sokat Olaszországban, ott is szoktam kajákat venni, és nem tapasztaltam, hogy jobb lenne a minőség, mint itthon (kivéve azokat, amik ott is méregdrágák)."
Hát, nem tudom hol van magyar felvágott Németországban, mert a magyar sonka vizes, közelében sincs egy minőségi olasz sonkának mint a San Daniele pl., a német nem hiszem, hogy kelet-európai termékeket venne.
Én ill. a család 13 évig élt Olaszban, a pacal példád sántít, mert nagyon kevesen veszik/eszik. Sok halat, zöldséget, gyümölcsöt esznek. Kenyeret alig. Az olasz konyha a világ legjobb konyhája, nem véletlenül. De Ausztriában is sokkal jobb a minőség, nem véletlenül jár át fél Nyugat-Magyarország illetve Pestről is sokan vásárolni a mai napig, menj be egyszer a Merkurba Parndorf mellett, a magyarok dugig töltik a bevásárlókocsikat felvágottal, tejtermékekkel (tudod, ott még tehenet látott tejet és tejtermékeket lehet kapni, aki szereti ezeket), pékáruval (ég és föld a különbség, legalább itthon nem kísért, hogy egyek, mert olyan szar a választék és minőség egy Sparban vagy bármilyen boltban), mosószerrel (bizony, még mindig van különbség) és még sorolhatnám.
Nézd már meg, hogy néz ki egy zöldség/gyümölcs részleg egy Carrefourban mondjuk Udinében vagy egy Tesco Pesten. Vagy Spar Ausztriában és Spar Magyarországon. Zongorázni lehet a különbséget. Magyarországra sok mindenből 2. osztályú áru jön, ez is közismert. Nem véletlenül indított vizsgálatot emiatt az EU pár éve, de aztán nem lett belőle semmi...

De nem fogunk összeveszni, tied lehet az összes disznóhús, pacal és egyéb röfi gourmet finomságok (haha).
Amikor karácsonykor órákig sorban állnak a prolik a pontyért, meg a röfiért, én 10 perc alatt megveszem a lazacot, vöröstonhalat és a marhabélszínt, nekem ez tökéletesen megfelel:-))
De hamarosan úgyis lépek a "hanyatló" Nyugatra, úgyhogy nekem tökmindegy milyen egészségtelen kajáktól dobják fel itt a talpukat majd 60 éves korukban, én akkor még az edzőteremben fogok edzeni:-))

További szép napot.
tottiking 2018.07.05 21:09:41
@bugenhagen:
Jaj, látom beragadt nálad a régen "minden jobb" volt dolog.
Azért, mert Magyarországon nem volt banán 1990 előtt - ha már neked a régen az 1990 előtti időszaknak számít.. -, a világ jobb részein volt más is, tél ide vagy oda. A téli alma, téli körte meg vitamintartalomban sehol nincs egy kivihez képest. Olyan sokféle almára én nem emlékszem, azért a rendszerváltozás előtti időszak nem éppen a korlátlan választékról volt híres...
Az meg, hogy itthon milyen olajat használtak/használnak sokan a mai napig (napraforgóolaj), nos, nem ez a lényeg, itt arról próbálsz győzködni, hogy a növényi olajak (pl. olívaolaj) egészségtelen és egy büdös állatnak a zsírja egészséges. Akkor használd, én maradok az olívaolajnál nyilván extraszűz) mint az elmúlt kb. 20 évben.
A Zimboról mindenki tudja hol és mit gyárt ezer éve...de engem ez sem érint, nem eszem felvágottat, ha nagy ritkán vmit, akkor csakis osztrák vagy olasz termékeket.
Sága meg az összes többi hulladék magyart soha.
Ja, amúgy friss hír a "csodás" magyar minőségről:
index.hu/gazdasag/2018/07/05/9_halalesetet_okozott_a_magyar_ceg/
A Nébih honlapját ajánlom figyelmedbe, kb. hetente derülnek ki nagyon durva dolgok " becsületes" magyar vállalkozásokról, "őstermelőkről"...